Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Nézegetem a Visaton oldalán a dobozokat, és találtam is egyet, ami szimpatikus, de észrevettem, hogy az összes doboz érzékenysége mocskosul alacsony. Aminek 90dB körül van, abba mindben 25cm-es woofer van. Miért van, hogy ezek ilyen (nekem) nem olcsó hsz-k/hf-ak, és mégis ilyen alacsony az érzékenységük? 
pp

Az érzékenység és az ár között semmilyen összefüggés nincs. A hangdobozok érzékenysége túlnyomórészt kb 86 és 91 dB között van, de ez is csak akkor érdekes neked, ha csöves erősitőd van, abból is gyengébb fajta.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

És az, h 4 ohmos, az nem gáz? 
ERőlködőn csak 6-8 ohmot lehet beállítani...

Akkor ne ezt választd.
Van rengeteg tipus.
Nézd meg a weboldalunkat.
www.atctrade.com.

Néztem azt már elégszer.
Vmikor oda is el kéne jutnom, úgyis útbaestek Pest felé.

Visszatérve: látok utalásokat a 4 ohmos üzemmódra, úgymint teljesítményadatok a specifikációknál, de ha meg megnézem a gyakorlati részét a működésének, akkor csak annyit ír a manual, h 6 ill. 8 ohm választható ki.
Kérdésem az lenne, h beállítástól függetlenül mi történhet az AVR-el, ha rárakom a 4 ohmos hangfalat? Ki tudják nyírni egymást? Vagy működhetnek együtt hosszútávon? (annak ellenére, h mittomén 6 ohm-ra van beállítva a vas)
Mire kell itt figyelni/vigyázni?
Azért erőltetem a témát, mert van egy jó ajánlatom egy hivi 3.2-re.
(ill. ebben az esetben majd a későbbiek során bővítésre kerülne sor egy komplett szettre - háttér és center is 4 ohm-osak)
Köszi!

Üdv,
Teasüti

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Nézegetem a Visaton oldalán a dobozokat, és találtam is egyet, ami szimpatikus, de észrevettem, hogy az összes doboz érzékenysége mocskosul alacsony. Aminek 90dB körül van, abba mindben 25cm-es woofer van. Miért van, hogy ezek ilyen (nekem) nem olcsó hsz-k/hf-ak, és mégis ilyen alacsony az érzékenységük?

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Értem. Indulj ki abból, hogy egy gyári 50ezres dobozban kb 6-8e forintnyi hangszóró van, 50 ezerért meg tudod venni egy gyárilag 300-400ezres doboz motorjait. 
Ismeretlen hangszóróval ne szenvedj szerintem, ha valamennyire is számít a végeredmény minősége.

Ez most valahogy teljesen más fényben tünteti fel a mindenestől új diy-doboz elkészültének minden lépését .

Köszönöm...

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11131
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szóval mindenképpen az építés pártján teszed le a voksodat, Fapaci.
Nem. Csak abban az esetben, ha szeretsz barkácsolni és szép dobozt tudsz csinálni/csináltatni.
Tehát nem igazán szeretnék teljesen új projektbe belevágni, főleg nem egy 100e körülibe.
Értem. Indulj ki abból, hogy egy gyári 50ezres dobozban kb 6-8e forintnyi hangszóró van, 50 ezerért meg tudod venni egy gyárilag 300-400ezres doboz motorjait.

Ismeretlen hangszóróval ne szenvedj szerintem, ha valamennyire is számít a végeredmény minősége.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

A kettő közül a Hecot venném, egyrészt jobb a hangja, másrészt jobban passzol a centerhez és a hátsókhoz. Az igazi a meghallgatás lenne, de mivel a Vitas300-t ismered, meglepetés nem ér az 500-sal sem. Bár lehet, már csak Victa-t kapsz.

Egy-két helyen még láttam Szolnokon, igaz, hogy ezek ezüst színűek. De egy kis festék meg szórópisztoly, és már rendben is van .

pp

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem akarok kétszáz ezer forintos hangfalakat ajánlani viszont én tuti nem adnék ki pénzt hangfalért ugy hogy nem hallgattam meg...  
Mindig így kezdődik a vakarózás aminek újabb keresgélés a vége nyugodt zenehallgatás helyett..

Teljesen igazad van, gnagy. Én sem tenném, ha valahol meg tudnám hallgatni őket, de erre nam nagyon van lehetőségem. A yamit valamikor (3-4 éve) hallottam egyik ismerősömnél, és a házibulin a tüc-tüc nem szólt nagyon rosszul rajta. De az is igaz, h ehhez a műfajhoz nem nagyon kell minőségi hangfal. Ezze nem a yamit akarom lehúzni, csak azt akarom ondani, hogy meglepődhetek.

A Heco-k kapcsán meg annyi tapasztalatom van, hogy jelenleg is az a frontsugi, csak a 300-as. Az egyetlen pici hiba, hogy ebben a szobában kicsit hiányos az alja. De amíg a fele ekkora hálóban voltak, semmi bajom nem volt velük.

pp

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

80-100ezerért már igen jó motorokat, alkatrészeket tudsz venni, amikhez ha csinálsz egy jó és szép dobozt, sokkal magasabb szintre jutsz, mint bármelyik gyári 100ezres sugárzóval. A DIY fórumban segítséget is kapsz hozzá, de én valami jól bevált megoldást választanék a helyedben, amin nem kell sokat agyalni, méricskélni.
Szóval mindenképpen az építés pártján teszed le a voksodat, Fapaci. Ezzel én is egyetértek, még a jól bevált kombinációk/tervek is megfordultak a fejemben, a gond csak az, hogy ez úgy lett volna jó, ha a már meglévő hsz-kat fel tudom hesználni egyrészt a píz miatt, másrész - ez a kevésbé nyomós ok - hogy ne álljanak parlagon.
Tehát nem igazán szeretnék teljesen új projektbe belevágni, főleg nem egy 100e körülibe. Ezek a dobozok, amiket (készen) kinéztem hajszálpontosan a max keretben vannak. Vitas 500-ast Szolnokon láttam újonnan 39900-ért, ez még alaposan behúzott gatyamadzaggal beleférne.

Igazából a legjobb megoldás az lenne, ha ezeket az audiotech hsz-kat tudnám felhasználni, de annyit tudok róluk, hogy 20centisek, és amikor még megvolt hozzájuk a szintén (de nem általam készített) diy-doboz, akkor még tetszett is a hangjuk. Számomra nagyon kellemes, lágy, kerek alsó tartományt szólaltattak meg.

pp

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szobik »

Szóval melyiket javasoljátok annak függvényében, hogy yami avr-em van, yami sub és a vitas 300-asok mennének háttérnek. Nem tudom számít-e, a center magnat monitor. 

A kettő közül a Hecot venném, egyrészt jobb a hangja, másrészt jobban passzol a centerhez és a hátsókhoz. Az igazi a meghallgatás lenne, de mivel a Vitas300-t ismered, meglepetés nem ér az 500-sal sem. Bár lehet, már csak Victa-t kapsz.
A DIY-hoz meg nem értek, azt meghagyom a szakiknak
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elkezdtem gondolkodni azon, hogy a mostani fronsugárzóimat (vitas 300) lecserélem egy nagyobbra, mert ezek meglehetősen kicsinek bizonyulnak a nappaliban (kb 20nm).Először azon agyaltam, hogy az ifjúkori diy-korszakomból megmaradt hangszórókat használom fel - tekintve, hogy eladni nem tudom, meg így jóval olcsóbban jönne ki, ti. nem vagyok egy miliomos. De ha már csinálom, akkor valami frankót. Ehhez van - ahogy már diy-hangfal topicban is írtam - egy pár "audiotech" nevű, 20 cm-es hsz, de nem tudok róla semmit, és a gugli-barát sem segített. Ezeken kívül van még egy pár somogyi-csoda, ezek is 20 cm-esek, az sr szériából. Ezeket úgy gondoltam hanyagolom, figyelembe véve, hogy állítólag a hsz adatlapján lévő adatok sem igazak.
Ezentúl van még egy pár - szintén somogyi - 25 cm-es, az sbx-sorozatból; ezek lekvár-membránosak . Ezeket azért sem akarnám, mert a subom is 25 cm-es, és az nekem nem pálya, hogy ugyanakkora a front hsz-ja, mint a subnak. Meg egyébként sem vagyok szakértő - de ezt is írtam már a diy-topicban - inkább a munka asztalos-része az, amit szeretek.

Tehát levonva a konklúziót, veszek valami hf-párat. Ki is néztem már kettőt, a kérdés, hogy melyiket vegyem meg?
Mondom még1x, nem vagyok se lottófőnyeremény-nyertes, se részvénytulajdonos, tehát egyik sem egy egetverő kategória. Ezekre össze tudnám hozni - talán már néhány hónapon belül - a zs-t. Ja, és az elsődleges cél sem a hangminőség kimondhatatlan nagy javulása, hanem csak az, hogy a hang egy kicsit jobban betöltse a szobát.

Az egyik a Yamaha - NS-G40MKII, a másik pedig a Heco vitas 500-as hf-pár. (Ezen az oldalon az egész szett ott van, de nekem csak az 500-asok kellenek.)

Szóval melyiket javasoljátok annak függvényében, hogy yami avr-em van, yami sub és a vitas 300-asok mennének háttérnek. Nem tudom számít-e, a center magnat monitor.

Meghallgatni nem igazán van lehetőségem - mondhatni egyáltalán nincs, tehát sokat nyomnának a latba a tanácsaitok.

Köszönettel: pp

(U.I.: Aki azt szeretné írni, hogy ezek nem jók semmire, és cegyek inkább pl. klipsch-es 200e-ért, az inkább kíméljen - köszi.)

Nem akarok kétszáz ezer forintos hangfalakat ajánlani viszont én tuti nem adnék ki pénzt hangfalért ugy hogy nem hallgattam meg...

Mindig így kezdődik a vakarózás aminek újabb keresgélés a vége nyugodt zenehallgatás helyett..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11131
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Elkezdtem gondolkodni azon, hogy a mostani fronsugárzóimat (vitas 300) lecserélem egy nagyobbra...
Amennyiben jól értem, az asztalos melót meg tudod csinálni magad és kedved is van hozzá. Ez esetben szerintem jobban jársz valami saját dobozzal, mint ezekkel a LowEnd cuccokkal. 80-100ezerért már igen jó motorokat, alkatrészeket tudsz venni, amikhez ha csinálsz egy jó és szép dobozt, sokkal magasabb szintre jutsz, mint bármelyik gyári 100ezres sugárzóval. A DIY fórumban segítséget is kapsz hozzá, de én valami jól bevált megoldást választanék a helyedben, amin nem kell sokat agyalni, méricskélni.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Elkezdtem gondolkodni azon, hogy a mostani fronsugárzóimat (vitas 300) lecserélem egy nagyobbra, mert ezek meglehetősen kicsinek bizonyulnak a nappaliban (kb 20nm).
Először azon agyaltam, hogy az ifjúkori diy-korszakomból megmaradt hangszórókat használom fel - tekintve, hogy eladni nem tudom, meg így jóval olcsóbban jönne ki, ti. nem vagyok egy miliomos. De ha már csinálom, akkor valami frankót. Ehhez van - ahogy már diy-hangfal topicban is írtam - egy pár "audiotech" nevű, 20 cm-es hsz, de nem tudok róla semmit, és a gugli-barát sem segített. Ezeken kívül van még egy pár somogyi-csoda, ezek is 20 cm-esek, az sr szériából. Ezeket úgy gondoltam hanyagolom, figyelembe véve, hogy állítólag a hsz adatlapján lévő adatok sem igazak.
Ezentúl van még egy pár - szintén somogyi - 25 cm-es, az sbx-sorozatból; ezek lekvár-membránosak . Ezeket azért sem akarnám, mert a subom is 25 cm-es, és az nekem nem pálya, hogy ugyanakkora a front hsz-ja, mint a subnak. Meg egyébként sem vagyok szakértő - de ezt is írtam már a diy-topicban - inkább a munka asztalos-része az, amit szeretek.

Tehát levonva a konklúziót, veszek valami hf-párat. Ki is néztem már kettőt, a kérdés, hogy melyiket vegyem meg?
Mondom még1x, nem vagyok se lottófőnyeremény-nyertes, se részvénytulajdonos, tehát egyik sem egy egetverő kategória. Ezekre össze tudnám hozni - talán már néhány hónapon belül - a zs-t. Ja, és az elsődleges cél sem a hangminőség kimondhatatlan nagy javulása, hanem csak az, hogy a hang egy kicsit jobban betöltse a szobát.

Az egyik a Yamaha - NS-G40MKII, a másik pedig a Heco vitas 500-as hf-pár. (Ezen az oldalon az egész szett ott van, de nekem csak az 500-asok kellenek.)

Meghallgatni nem igazán van lehetőségem - mondhatni egyáltalán nincs, tehát sokat nyomnának a latba a tanácsaitok.

Köszönettel: pp

(U.I.: Aki azt szeretné írni, hogy ezek nem jók semmire, és cegyek inkább pl. klipsch-es 200e-ért, az inkább kíméljen - köszi.)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Akkor ne ezt választd.
Van rengeteg tipus.
Nézd meg a weboldalunkat.
www.atctrade.com.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!Hivi swans 3.2-ről vkinek véleménye, tapasztalata?
Milyen hangja van? Azt írják ez 4 ohmos, mire kell figyelni ilyenkor? Bírják ezt az AVR-ek?
Köszi előre is!

Üdv,
Teasüti

Sztereóban is de főleg házimoziban szuper.
Nagyon jó mélyei vannak. Árban nagyon jó!
A képen a B-F (fóliás változat) van

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Sziasztok!Hivi swans 3.2-ről vkinek véleménye, tapasztalata?
Milyen hangja van? Azt írják ez 4 ohmos, mire kell figyelni ilyenkor? Bírják ezt az AVR-ek?
Köszi előre is!

Üdv,
Teasüti

Sztereóban is de főleg házimoziban szuper.
Nagyon jó mélyei vannak. Árban nagyon jó!
A képen a B-F (fóliás változat) van

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
Hivi swans 3.2-ről vkinek véleménye, tapasztalata?
Köszi előre is!

Üdv,
Teasüti

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Hát ez nem sok
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Helló !

Van valakinek ECHOTECH E-58 - as szettel tapasztalata ?
Igazából a dinamikája az ami igazán érdekelne, mert eleinte nem lenne mélynyomó kerethiány miatt.
Vagy a másik kiszemeltem az E-808 - as szett ami nagyon jó vétel lenne, a hangját is dícsérik, de félek nem hajtaná ki eléggé a 100 w-os erősítő.
Gyorsan kell döntenem mert már csak május végéig akcósak az ATC-nél.
Minden véleményt (jót/rosszat) nagyon várok.
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nekem megnyílik, ha rákattintok, de semmire nem megyek vele, mert csak értelmetlen kriksz-kraksz-ok jelennek meg, azok meg nem sokat segítenek a hangsugárzók elhelyezésében. 
Ja és az 51 letöltésből legalább 30 az én próbálkozásaim.

Jobb klatty a linkre, válaszd a "Hivatkozás mentése más néven" menüpontot, add meg a helyet stb. Ha nem a .pdf állományt sikerül menteni, hanem egy index.php (194 KB méretű) lesz az eredmény, akkor nevezd át, a kiterjesztés .pdf legyen, és kész is.

A kiterjesztéses trükk bevált!
Köszi a segítséget!

Üdv,
Teasüti

Vendég

Nekem megnyílik, ha rákattintok, de semmire nem megyek vele, mert csak értelmetlen „kriksz-kraksz”-ok jelennek meg, azok meg nem sokat segítenek a hangsugárzók elhelyezésében. 

Jobb klatty a linkre, válaszd a "Hivatkozás mentése más néven" menüpontot, add meg a helyet stb. Ha nem a .pdf állományt sikerül menteni, hanem egy index.php (194 KB méretű) lesz az eredmény, akkor nevezd át, a kiterjesztés .pdf legyen, és kész is.

Köszönöm a segítséget, de közben rá jöttem, hogy talán legegyszerűbb lenne a Mozzila helyett, mint böngésző helyett az Explorert használni.
És csodák csodája működik is a dolog.

Vendég

Háromszor próbáltam, gond nélkül lejött el is mentettem. Acrobat Reader 5.0-ám van nem rég frissítettem.

Nekem Adobe Acrobat 7.0 Professional van fönn, illetve Adobe Reader 7.0, tehát ezzel nem lehet gond.
De el sem jutok odáig, hogy ezek a programok működni kezdjenek, mert a kattintás után a Mozilla Firefox azonnal megnyitja, és megjelennek a „kriksz-kraksz”-ok.

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Nekem megnyílik, ha rákattintok, de semmire nem megyek vele, mert csak értelmetlen „kriksz-kraksz”-ok jelennek meg, azok meg nem sokat segítenek a hangsugárzók elhelyezésében. 

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Háromszor próbáltam, gond nélkül lejött el is mentettem.
Acrobat Reader 5.0-ám van nem rég frissítettem.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Vendég

...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

...
Nem tudom ezt leszedni.
Vmi index.hmt-et akar menteni az avx-hu-ról...
...bármivel is nyitom meg.

pdf hangszóró elhelyezés segédlet.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”