Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Csatlakoztatás
Hali mindenki!Tudom, hogy unjátok már az ilyen jellegű kérdéseket, de 100 oldal átnyálazása után sem találtam megfelelő választ...
Nem értem.
Ha jól tudom, akkor a Yamahán van optikai bemenet.
Miért nem kötöd össze optikai kábellel őket?
De ha ez nem felel meg neked (pedig ez a legjobb megoldás talán) akkor a "fejhallgató" kimenetét kell egy coax-al összekötni.
Nálam így is volt de nem volt tuti. De nem is foglalkoztam vele igazán.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Andromedius
- Nincs visszaút
- Értékelés: 4
Csatlakoztatás
Hali mindenki!Tudom, hogy unjátok már az ilyen jellegű kérdéseket, de 100 oldal átnyálazása után sem találtam megfelelő választ...
Nem értem.
Ha jól tudom, akkor a Yamahán van optikai bemenet.
Miért nem kötöd össze optikai kábellel őket?
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."
Csatlakoztatás
Hali mindenki!
Tudom, hogy unjátok már az ilyen jellegű kérdéseket, de 100 oldal átnyálazása után sem találtam megfelelő választ...
Van nekem kicsi pici számítógépem, benne jóféle nem annyira integrált hangkari. Ami van rajta:
S/PDIF Out: This connector provides an S/PDIF-Out connection through optical fiber to digital multimedia devices. (EZ PIROS VILÁGÍTÓ OPTIKAI)
• S/PDIF In: This connector provides an S/PDIF-In connection through optical fiber to digital multimedia devices. Line-In: Connects to the line out from external audio sources. (EZ SIMA JACK-DUGASZOS)
• Mic-In: Connects to the plug from external microphone.
• Line-Out: Connects to the front left and front right channel in the 7.1-channel or regular 2-channel audio system.
• Cen/Sub: Connects to the center and subwoofer channel in the 7.1-channel audio system.
• R.L./R.R. (Rear Left / Rear Right): Connects to the rear left and rear right channel in the 7.1-channel audio system.
• S.L./S.R. (Surround Left / Surround Right): Connects to the surround left and surround right channel in the 7.1-channel audio system.
Szal e mellett a hangkari mellett van egy cuki Yamaha RX-V750-es erősítőm.
Ugye össze kellene kötni a kettőt. Frankón.
Van HDMI a videokarimon, de tárgytalan, mert az erőlködőn nincs.
Kaptam egy koaxot kölcsönbe, hogy próbáljam meg, de nincs a hangkarin megfelelő csati hozzá. Asszem. Javaslat?
Hja, 5.1-et kellene átvinni, nem többet.
Nagyon köszönöm a helpet!
Csatlakoztatás
Lehet, hogy zöldséget kérdezek, de a ha RCA elosztót használok az nem jár együtt a jel gyengülésével?
Minden a kábelek és az elosztók minőségétől függ. Elvileg minden elosztás jár némi minőségvesztéssel, a kérdés az, hogy észreveszed-e vagy sem.
Már eleve a hosszabb kábel is minőségvesztéssel jár a rövidebbhez képest, így ha maximalista vagy, minden gépedet rakj egymás közvetlen közelébe.
Ha ez mégsem megy, akkor máris kompromisszumokra kényszerülsz a minőséget tekintve.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Van egy Mvix MX-760HD készülékem. (Termék lap: http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=20195 magyar nyelvű használati /persze jó rövid a/: http://www.ittveddmeg.hu/download/MX760HD.pdf )
A bekötéséhez szeretnék segítséget kérni tőletek. Az MX760-at össze kellene kötni egy erősítővel amin csak sztereo RCA csatlakozó van, valamint a tv-vel amin viszont scart csatlakozó van.
Találtam egy scart átalakítót, amibe bedugható a Sztereo RCA csatlakozó és a Kompozit video. Viszont ha zenét akarok hallgatni akkor át kell dugnom az RCA csatlakozókat az erősítőbe.
Tud valaki olyan megoldást, aminél nem kell állandóan a kábeleket piszkálni?
Elosztóra gondoltál már?
Van scart elosztó is, meg van RCA elosztó is.
A saját elrendezésedből kiindulva tervezd meg, hogy hol és melyiket érdemes elosztanod.
Lehet, hogy zöldséget kérdezek, de a ha RCA elosztót használok az nem jár együtt a jel gyengülésével?
Csatlakoztatás
Van egy Mvix MX-760HD készülékem. (Termék lap: http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=20195 magyar nyelvű használati /persze jó rövid a/: http://www.ittveddmeg.hu/download/MX760HD.pdf )
A bekötéséhez szeretnék segítséget kérni tőletek. Az MX760-at össze kellene kötni egy erősítővel amin csak sztereo RCA csatlakozó van, valamint a tv-vel amin viszont scart csatlakozó van.
Találtam egy scart átalakítót, amibe bedugható a Sztereo RCA csatlakozó és a Kompozit video. Viszont ha zenét akarok hallgatni akkor át kell dugnom az RCA csatlakozókat az erősítőbe.
Elosztóra gondoltál már?
Van scart elosztó is, meg van RCA elosztó is.
A saját elrendezésedből kiindulva tervezd meg, hogy hol és melyiket érdemes elosztanod.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Csatlakoztatás
Van egy Mvix MX-760HD készülékem.
(Termék lap: http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=20195 magyar nyelvű használati /persze jó rövid a/: http://www.ittveddmeg.hu/download/MX760HD.pdf )
Csatlakoztatás
vajon ez a vandenhul Clearwater hogy viszonyul a 6 os fonású cat6 hoz?
Hogy érted, hogy hogy viszonyul? Helyette?
pp
mi lehet a jobb, de már mások kioktattak hogy a cat5-6 odaveri jócskán
Csatlakoztatás
Hogy érted, hogy hogy viszonyul? Helyette?
pp
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Hű, ez nagyon olcsónak tűnik!
Hát igen. Hasonlo árban nem találtam csak 8-9-10kért és fölötte, nekem viszont nincs rá annyim sajna, még egy 5m-es komponens kábelt is kell vennem. Mind1 proba cseresznye holnap rendelek egyet, aztán majd meglátjuk
Ha ez Nektek olcsó, akkor ez már ingyen van!
Na megkaptam a kábelt, müxik, semmi gond vele
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Hát igen. Hasonlo árban nem találtam csak 8-9-10kért és fölötte, nekem viszont nincs rá annyim sajna, még egy 5m-es komponens kábelt is kell vennem. Mind1 proba cseresznye holnap rendelek egyet, aztán majd meglátjuk
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Csatlakoztatás
Sziasztok! Erröl a kábelröl vmi vélemény?5m HDMI-HDMI
Proji és PS3 közé lenne. Gyanusan olcso azért kérdem csak, elöre is kösz a segitséget
Csatlakoztatás
Sziasztok! Erröl a kábelröl vmi vélemény?
5m HDMI-HDMI
Proji és PS3 közé lenne. Gyanusan olcso azért kérdem csak, elöre is kösz a segitséget
Csatlakoztatás
Elolvastam a leírást, és arra jutottam, hogy a spórolás jegyében ez a készülék nem teszi meg azt a logikus szivességet, hogy a SCART-ra a lekevert sztereo jelet adja ki, hanem egyszerűen a két front jelét küldi ki.
Azaz:
Viszont ha 5.1-re állítom, a TV-re csak élettelen hangfoszlányok érkeznek, mintha a surround jeleket kapná csak meg (akár scarton, akár az RCA-n bekötve)
pontosan így is van, ilyenkor ugyanis csak a front left/right jelenik meg CSAK a kimeneten, merthogy ez a készülék nem foglalkozik azzal, hogy arra mindenképpen lekeverje a jelet, amikor sztereo a kimenet... Mivel pedig a frontokon általában csak effektek vannak és hangfoszlányok, ezért nem csoda, hogy csak ezt hallod.
Furcsamód ez pont azt jelenti, hogy jó, csak hülye a készüléked.
Ezek szerint mégsem annyira diszkrét az a diszkrét 6 csatornás bemenet? A center jeleiivel kiegészítve áll csak össze a frontokon hallható hang?Hogy működik ez?
A házimozi esetében, 5.1-nél a center rész úgy 70%-ot ér (ezért nem mindegy, hogy mit használsz erre a célra), az összes többi a maradék harminc, és az is főleg csak effekt. Azaz, pont azért hallasz csak foszlányokat, mert diszkrét csatornáid vannak, azaz a center vonalon tárolt info nem fog megjelenni máshol.
A HDMI esetében pedig két megjegyzés: Jó kábelt vegyél, mert meghálálja a minőség (most nem kezdeném újra az időzítési kérdést, ami a másik topicban ment),
És(!) ami még fontosabb, ebben az esetben már mehet ki az erősítőre az 5.1 analóg, mert a TV az HDMI-on keresztül szintén meg fogja azt kapni az 5.1-et, oszt, majd ő megteszi azt a "szívességet", hogy lekeveri neked szteróra, a Pioneer meg kaphat egy bambit...
Ps.: Mivel a készüléket nem ismerem személyesen, csak a leírásból tájékozódtam, ezért lehet, hogy valaki tud egy olyan trükköt, ami megoldja a problémádat. Én viszont úgy gondolom, hogy mivel a front jelek kiküldése teljes baromság a Scarton, ezért ez a készülék valószínűleg és egyszerűen úgy működik, hogy a Front L/R jelet teszi rá változtatás nélkül a Scartra...
Szia, gondoltam, hogy ez a helyzet.
Mivel pedig a frontokon általában csak effektek vannak és hangfoszlányok, ezért nem csoda, hogy csak ezt hallod....
A házimozi esetében, 5.1-nél a center rész úgy 70%-ot ér (ezért nem mindegy, hogy mit használsz erre a célra), az összes többi a maradék harminc, és az is főleg csak effekt. Azaz, pont azért hallasz csak foszlányokat, mert diszkrét csatornáid vannak, azaz a center vonalon tárolt info nem fog megjelenni máshol.
Viszont amikor visszadugtam a center kábelét az erősítőbe, mintha a front hangsugárzókba is visszatért volna az élet, tehát mintha a center jele megjelent volna a frontokon is, de lehet, hogy ez csak érzéki csalódás.
Ha akarom, lekeveri a scartra is a sztereót, csak akkor fele kell áldozni az 5.1 analógon. A régi Panámon ez ment párhuzamosan.
A HDMI-t meg majd a Pion is be tudom állítani, hogy eleve lekevert jelet küldjön ki a player, míg analógon továbbra is megy majd az 5.1
A surround lemezeket meg úgy fogom megoldani, hogy a játékosról HDMI-n kiadott kétcsatornás jelet a TV-ről fogom az erősítő stereo bemenetére kötni, ekkor majd használhatom az erősítő prologic effektjeit is.
TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75
Csatlakoztatás
Sziasztok,
5.1 analóg audió kapcsolatban jártasoktól kérdezném a következőket:
Hát a Pionál emtudom, de
Nekem is 5.1 analógon kell hogy az erősítőbe haladjon (Technics SA-AX7 ) de nekem Pana DVD-m van (volt mindíg is, RV60 csak hát se divx, se komponens, így konyha dvd lett belőle )
Viszont nekem csak az 5.1 van összekötve az erősítővel, de ha nem 5.1 a műsor, akkor simán szól az erősítő 5.1 állásában is sztereoban, csak szarul és halkabban. De ha az erősítőn a DVD bemenetet (ami alapból 5.1) átállítom sima sztereo-ra -mert át lehet- akkor teljesen renddbe lesz a hang
Meg kéne nézned a dolgot, pl nálam ez a kapcsolás csak az erősítő elején a lenyíló ajtó alatt egy gombról érhető el, a gyári táv nem tudja ezt kapcsolni, érdekesség okán, a Sunwave univ az tudja ezt távról is kapcsolni
Szia Lacy,
nem az erősítőn történő hallgatással van gond, hanem a TV-n.
Ugyanis ahhoz, hogy az erősítőn 5.1 menjen (technics SC-EH750), a DVD-n a kimenetet 5.1-re kell állítani, ekkor viszont nem jön ki a játékosról stereo jel, ezért a TV hangja rossz.
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Csatlakoztatás
Sziasztok,
Hát a Pionál emtudom, de
Nekem is 5.1 analógon kell hogy az erősítőbe haladjon (Technics SA-AX7 ) de nekem Pana DVD-m van (volt mindíg is, RV60 csak hát se divx, se komponens, így konyha dvd lett belőle )
Viszont nekem csak az 5.1 van összekötve az erősítővel, de ha nem 5.1 a műsor, akkor simán szól az erősítő 5.1 állásában is sztereoban, csak szarul és halkabban. De ha az erősítőn a DVD bemenetet (ami alapból 5.1) átállítom sima sztereo-ra -mert át lehet- akkor teljesen renddbe lesz a hang
Meg kéne nézned a dolgot, pl nálam ez a kapcsolás csak az erősítő elején a lenyíló ajtó alatt egy gombról érhető el, a gyári táv nem tudja ezt kapcsolni, érdekesség okán, a Sunwave univ az tudja ezt távról is kapcsolni
Csatlakoztatás
Sziasztok,
1. A probléma forrása: Az úgy volt, hogy vettem egy Pio DV600 játékost, mert a Technics rendszerem csak 5.1 analógon fogad hatcsatornás jelet (nincs digitális bemenete). A Pionak pedig nincs 2 csatornás analóg kimenete, illetve vagylagos, vagy 5.1-re állítom és akkor 6 csatornás analógot ad ki, vagy 2.0-ra, akkor csak a két front kimeneten adja ki a 2.0-ra lekevert jelet. Viszont ha 5.1-re állítom, a TV-re csak élettelen hangfoszlányok érkeznek, mintha a surround jeleket kapná csak meg (akár scarton, akár az RCA-n bekötve)
2. Gyanús volt a dolog, mert elvileg ugye a front jeleinek kéne kimenni ilyenkor az RCA-n is, meg a scarton is, de se egy párbeszéd, se egy normális zene.
Hát próbaképpen lehúztama center RCA-t az erősítőről, és csodák csodájára a front hangsugárzók is szinte elnémultak, ugyanaz az élettel háttérzaj pislákolt csak bennük.
Ezek szerint mégsem annyira diszkrét az a diszkrét 6 csatornás bemenet? A center jeleiivel kiegészítve áll csak össze a frontokon hallható hang?
Hogy működik ez?
Más kérdés, HDMI:
Hamarosan egy lapostévét is veszünk, hogy teljes legyen az élmény. HDMI-vel szeretném összekötni, ami ugyebár digitális jelátvitel.
Mennyire számít a kábel minősége? Laikusként azt gondolnám, hogy semennyire, hiszen "csak 0-k és 1-ek" szaladgálnak a kábelen, vagyis a jel elvileg nem torzulhat. Ennek ellenére általában azt mondják, hogy csak jó minőségű kábelt vegyek. De mitől jó minőségű a jó minőségű? Egy analógnál érzem a különbséget, hiszen ott zavarok kerülhetnek a jelfolyamba. De a digitálisnál mi történik?
Csatlakoztatás
Ezt ismerem, ez egy HDMI repeater. Amit írtam, az egy komplett kábel, beépítve az erősítő. Amúgy köszönöm, hogy időt szántál rám. Közben találtam egy másik érdekes dolgot is:
Olyan is van, vagyis lesz...
Csak ezt hoztam el próbálni.
Ha akarsz olyat, akkor van. Intézek Neked ha kell.
Most nem tok árat rá. azért valamivel több mint ez
De jelzem, ugyanarról a dologról beszélünk, mert abba a kábelbe EZ van beleépítve.
Viszont ezzel a repeaterrel nem kell uj vezetéket venned, hanem csak a végére kell dugnod és maradhat a régi, de tuningolva
Csatlakoztatás
Ehun van e felhoztam az autóból
Ezt ismerem, ez egy HDMI repeater. Amit írtam, az egy komplett kábel, beépítve az erősítő. Amúgy köszönöm, hogy időt szántál rám. Közben találtam egy másik érdekes dolgot is:
http://www.hd-pozitiv.hu/termekek.html
HKOC-1 HDMI-Cat-5 Konverter: ez meglátásom szerint egy HDMI -> CAT5 -> HDMI átalakító, tehát az erősítőtől CAT 5-ön vihetem a jelet a projektorig, ahol visszaalakítom... Van valakinek tapasztalata?
Joc
Csatlakoztatás
Találtam egy érdekes kábelt:http://www.nextag.com/100-HDMI-Cable-wi ... rices-html
Ismer valaki ilyet hazánkban is? Most egy 15m-es kábelem van projektor és az erősítő között és látványosan romlott a képminőség.
Joc
Nekem van is 9000+fa ha kell
ja és bármilyen vacak kábellel 30 méterig jó, de több kütyüvel mégtovább mehet, csak akkor külső táp kell a kütyühöz
Csatlakoztatás
Találtam egy érdekes kábelt:
http://www.nextag.com/100-HDMI-Cable-wi ... rices-html
Ismer valaki ilyet hazánkban is? Most egy 15m-es kábelem van projektor és az erősítő között és látványosan romlott a képminőség.
Joc
- Azuroo andrew
- Fórumlakó
- Értékelés: 0
Csatlakoztatás
OFFTOPIC:
Sziasztok,
Bp-n hova érdemes elmennem ahol HDMI kábel-t, + mindkét végén 3,5 jack kábel-t tudok jó áron széles választék mellett venni ?
Köszönöm
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...
Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán
Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...
Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán
Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic