Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Súlyos keresztváltók

madam
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: madam »

Nem kell nekem hadászati huzal.... ha ingyen adják se'. Egyes holland, vagy német cégek termékeit sokkal szívesebben és nagyobb megnyugvással vásárolom.

Csévetest? Ismerős? Nagyobb huzalátmérő, => nagyobb belső átmérő... (megfelelően nagy). Ragasztózott huzal? Ismerős? Az ilyen tekercseket mint a képen, eleve csak abból lehetne normálisan megcsinálni, mert ezek, akárhogy is összeszorítja a 30$-os minőségi kábelkötegelő, attól még rezengek. Más, nem csak a tekercsek képesek mikrofóniára, egyes kondenzátorok is, azoknál kiválasztáskor pl. ugyanígy vigyázni kellene.... Szóval a gyártója lehet, hogy büszek, de... mint mindenki, ő is holtig tanul. Már ha akar. Esetleg lapos rézhuzal?

Ha viszont egy tekercs kicserélésével kinyílik a "Hang", akkor ott valami nagy gubanc kellett, hogy legyen...

Nomális hangszórók eleve max. +-0,5dB hibákkal születnek meg... Szerintem.

Vásárold csak a német cégek cuccait, én maradok olyannál, aki 100 High-end céget lát el!

ha egy olyan tekercselést kitalálsz, ami mindíg előre a megfelelő szögbe előhajlítja a drótot, és nem felcsévéled, jó erősre összehúzva... akkor kapsz egy fizikai feszültségektől mentes tekercset.... amit ha megszabadítasz a kötegelőktől.. nem ugrik szét, mint 1 rugó (ragasztó nélkül sem)

Szép dolog a lapos rézhuzal, csak nem szól olyan jól, mint ezek.

a kondiknál is oda kell figyelni, mint minden másnál.

De ugye nem haragszol, ha inkább egy olyan embertől tanulok aki a legnagyobbakat is kioktathatta (és ki is oktatta), és jelenleg, illetve ez elmúlt több mint 30 éve nyomja!
és nem a WC-n!

De mindenki azt csinál, amit akar, és annak hisz, akinek akar

U.I: még a Scan Speak meg a Seas hangszórói is szórnak +-1,5 decibelt....... de ha nem hiszed, vegyél 1 tucatot és mérd ki. (az egyéb hangszórók +-2 vagy 3 dB-t)
ez főleg a csipogóknál, ahol a mozgó tömeg elhanyagol6ó, viszont 1 csepp ragasztó akár ennek 1 jelentős részét képezheti.
az egyéb elektronikának a válogatását melyik cég csinálja kézzel? max 1%-ra?

István79
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: István79 »

Szeretném tuningolni a hangváltot föleg a mély részét ott két vasmagos van egyik 4.50mH másik 3.50mH meg két elektrolit kondi mindketö 100V 33uF.Szerinted érdemes volna kicserélni a vasmagos tekercseket légmagosra meg az elektrolit kondikat jobb fajtára?A közép/magas szekció az elég jó viszont a mélyhangokat kicsit keveslem a hangszorók meg a doboz méretéhez képest.
Ha találsz ugyanekkora légmagos tekercset, vagy elmész pl egy trafo vagy motorcsekercselőhöz és csináltatsz 1 párat, 1-3 mm-es huzalból kb 4 -5 cm-es belső átmérőre az is biztosan javít..... csak kell, hogy legyen egy induktivitásmérője.

Elektrolit kondit ha találsz jobbat, cseréld.... csak ne dőlj be valami csilliárdos példánynak.

Ha cascade-ban rakod a kondikat, akkor finomhangolhatsz igazán!

Bár ez szerintem 1 újabb vitaindító lesz, sok hozzászólóval

1 példa:
Cascade Bypassing:

100.0ľF = 100ľF 100V + 5.0ľF 225V +1.0ľF 625V (=106ľF, within 10% of 100ľF)

11ľF = 10.0ľF 200V + 1.0ľF 600V + 0.10ľF 800V

5.0ľF = 4.0ľF 200V + 1.00ľF 600V + 0.10ľF 800V

3.3ľF = 3.0ľF 225V + 0.22ľF 625V + 0.10ľF 800V

Ezalapján a legjobb

33 mikrot előhozni 30 mikro+ 2 mikro+ 1 mikro

és így pl a 2 mikrosat kicseréled 3 mikrosra és nézed, hogy tetszik jobban

Ha kapsz valahol indukciómentes huzalellenállást..... cseréld le azt is

és 1%-ra összeválogatni az alkatrészeket

maximum 1 %-ra.

Remélem javulni fog a helyzet..... jah, és nézd meg az én váltóimat....... alapnak nem rossz!

mindent crimpelni, és utána ezüstforraszozni.

mindent lecsavarozni, csavart lelakkozni

Tekercset szilikonágyba rakni.

tekercs SOHA nem néz másik tekercsre, lehetőleg másra sem.

és a belső kábelt is vastagra válaszd.

Csillag-földelés.

Kb ennyit tudok így.... látatlanba.

Köszi!Mi az a cascade?Párhuzamos kötésbe?Nehéz találni 100V-os kondikat sokan azt mondták nem annyira lényeg söt jóbb ha magasabb a V-érték!Szerinted?Milyen márkájú kondikat ajánlanál?Ellenálláshuzal az szerintem nincs az én váltomba!
Ezüstforrasztáshoz mi kell?Ezüstrud meg olyan páka ami 1000fokot tud?Krimpelni már krimpeltem a hállozati ösvényemnél szinte mindent meg a régi végfokaimba csavaros a hangfalcsati aztán ott a kábelvégeket.

madam
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Súlyos keresztváltók

Szeretném tuningolni a hangváltot föleg a mély részét ott két vasmagos van egyik 4.50mH másik 3.50mH meg két elektrolit kondi mindketö 100V 33uF.Szerinted érdemes volna kicserélni a vasmagos tekercseket légmagosra meg az elektrolit kondikat jobb fajtára?A közép/magas szekció az elég jó viszont a mélyhangokat kicsit keveslem a hangszorók meg a doboz méretéhez képest.
Ha találsz ugyanekkora légmagos tekercset, vagy elmész pl egy trafo vagy motorcsekercselőhöz és csináltatsz 1 párat, 1-3 mm-es huzalból kb 4 -5 cm-es belső átmérőre az is biztosan javít..... csak kell, hogy legyen egy induktivitásmérője.

Elektrolit kondit ha találsz jobbat, cseréld.... csak ne dőlj be valami csilliárdos példánynak.

Ha cascade-ban rakod a kondikat, akkor finomhangolhatsz igazán!

Bár ez szerintem 1 újabb vitaindító lesz, sok hozzászólóval

1 példa:
Cascade Bypassing:

100.0µF = 100µF 100V + 5.0µF 225V +1.0µF 625V (=106µF, within 10% of 100µF)

11µF = 10.0µF 200V + 1.0µF 600V + 0.10µF 800V

5.0µF = 4.0µF 200V + 1.00µF 600V + 0.10µF 800V

3.3µF = 3.0µF 225V + 0.22µF 625V + 0.10µF 800V

Ezalapján a legjobb

33 mikrot előhozni 30 mikro+ 2 mikro+ 1 mikro

és így pl a 2 mikrosat kicseréled 3 mikrosra és nézed, hogy tetszik jobban

Ha kapsz valahol indukciómentes huzalellenállást..... cseréld le azt is

és 1%-ra összeválogatni az alkatrészeket

maximum 1 %-ra.

Remélem javulni fog a helyzet..... jah, és nézd meg az én váltóimat....... alapnak nem rossz!

mindent crimpelni, és utána ezüstforraszozni.

mindent lecsavarozni, csavart lelakkozni

Tekercset szilikonágyba rakni.

tekercs SOHA nem néz másik tekercsre, lehetőleg másra sem.

és a belső kábelt is vastagra válaszd.

Csillag-földelés.

Kb ennyit tudok így.... látatlanba.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hallottam már több milliósat még igy se szólni!Még igy is elverné bigi piciny dobozkáit!    
Boxban biztos...

Lealázná a vackaidat arra mérget vennék!

Mán kezdheted is bewenni.

István79
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

Hallottam már több milliósat még igy se szólni!Még igy is elverné bigi piciny dobozkáit!    
Boxban biztos...

Lealázná a vackaidat arra mérget vennék!

Vendég

Súlyos keresztváltók

Boxban biztos...

István79
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

Vendég

Súlyos keresztváltók

Pedig, ha kevés a mélytartomány hangnyomása, az épp a hangszórók hiányosságaira és a váltó közép, ill. magasszekciójára vezethető vissza.... Nem a vasmagos tekercsekre.
Mit wárx egy yamitol?

Nincsenek előítéleteim még. ;-) Szóval semmit sem várok. Csak úgy leírtam, mint racionális lehetőséget.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Pedig, ha kevés a mélytartomány hangnyomása, az épp a hangszórók hiányosságaira és a váltó közép, ill. magasszekciójára vezethető vissza.... Nem a vasmagos tekercsekre.
Mit wárx egy yamitol?

Vendég

Súlyos keresztváltók

István79
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

NS-8HX közép/magas váltó.
Végre, mintha.....

de azok a tekercsek mind levegősek????

lehetett volna egy kicsit széthúzni, pl a tekercsek ne egymásra nézzenek, meg ne a kondikra..... hisz volna ott szabad hely bőven.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Ha tudsz adni gyári adatokat is, hogy ne kelljen széttrancsírozni az eredeti Xo-t - csakhogy méricskélhessem az alkatrészeket..... 
Ha tudod az adott példényt nélkülözni sokáig (az az "igazán szép" hangfal, na az beszivatott rendesen..... több mint 80 dokumentált módosítás -sokkal több valójában, de nem minden lesz leírva, csak ami érdemes rá... csak ha javuló tendencia van... a rosszabb nem kerül feljegyzésre, csak ha valami furi... hátha lehet belőle valamit tanulni is- ..... jópár totál ujrakezdés) akár 2,5 évbe is telik, mire az van, ami HúúH!!

jah, és a cserealkatrészek mindegyike
mert jelen gazdasági helyzetben nem igazán van bejáratott felesleges alkatrész, főleg nem pl a többszáz dolcsis tekercsekből, huzalméret és 5%-os induktivitás-lépcsőnként 0,5%-os párokban.

Ez saja nem olyan,mint pékséget nyitni.

De ha pozitív válaszaid vannak, és arra érdemes (és rá is szoruló) dobozok, akkor 1szer bele lehet vágni

Nah ezekben majdnem egyetértünk, a tekercseket kivéve. Az idő mindig kell, egy háromutas cuccnál akár a két év sem túlzás, ha tényleg valami "túl" jót akarsz elérni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: AVX »

De ha pozitív válaszaid vannak, és arra érdemes (és rá is szoruló) dobozok, akkor 1szer bele lehet vágni

Még kb 45 napig itt vagyok shanghaiban,de június elejéán már otthon leszek.
Jó lenne,ha eljönnél belehallgatni egy párba és elmondanád,hogy szerinted melyiket érdemes és melyiket nem tuningolni.
Némelyík ráér egy időre,hogy ott legyen.

Vendég

Súlyos keresztváltók

nézd meg a beosztásokat is ( 10 dB az egyik, 5 dB a másik).... és ne a -10dB-es vonalhozd mérd.... hanem keresd a legmagasabb és a legmélyebb pontját a görbének, majd vedd a közepét..... na ahhoz képest lesz +-1,25.
CSakhogy ez nem így van ám. Mindig a ref. érzékenységhez mérünk, és nem a számtani közepét vesszük a két szélsőértéknek. Más, ha felfelé kettő, lefelé három, az össz. öt, elosztva kettővel még mindig +-2,5... De nekem igazán mindegy, csak a pontosság kedvéért írtam, a hangsugárzó tényleg nem ettől lesz jó.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Na persze.... 
Egy sortekercselővel nem fogsz feszültség-mentes (fizikaira gondolok) tekercset készíteni. kevés eséllyel fog jól teljesíteni egy 2,7 kg-os, 3 mm átm.-jű huzalból készült példány.

Hogy tekercseled, hogy ne feszüljö az anyag? hogy ne keletkezzenek mikro-repedések a huzalban, vagy a szigetelésen? (mert akkor minek 3,2 mm??? a max erőssége a leggyengébb pontja)

hogy oldod meg, hogy ne rezegjen? (és ezáltal 1 mikrofonként viselkedjen a hangfal BELSELYÉBEN)

neeeeem szépségversenyre készült...... nem az a fontos.

Büszke is a gyártója, hogy a Világ legrondább, de a legszebb hangú tekercsit hozza létre!!!

a Mark&Levinson meg a többi megsütheti a tökéletes kinézetű tekercseit..... úgyse fogod megnézni, amíg jól műxik. aztán meg már minek.

és amíg "jól" megy is..... kicseréled és ...... jéééé 1 alkatrész, nyers adatok alapján csak az átmérő lett több -vagy esetleg még az sem- és kinyílt a hang.

ha meg 0,5%-ra párbaválogatsz alkatrészeket, akkor talán lesz is egy fókuszod (persze, csak ha a hsz-kat is bejáratás után kimérted és +-0,5dB-re párosítod)

Nem kell nekem hadászati huzal.... ha ingyen adják se'. Egyes holland, vagy német cégek termékeit sokkal szívesebben és nagyobb megnyugvással vásárolom.

Csévetest? Ismerős? Nagyobb huzalátmérő, => nagyobb belső átmérő... (megfelelően nagy). Ragasztózott huzal? Ismerős? Az ilyen tekercseket mint a képen, eleve csak abból lehetne normálisan megcsinálni, mert ezek, akárhogy is összeszorítja a 30$-os minőségi kábelkötegelő, attól még rezengek. Más, nem csak a tekercsek képesek mikrofóniára, egyes kondenzátorok is, azoknál kiválasztáskor pl. ugyanígy vigyázni kellene.... Szóval a gyártója lehet, hogy büszek, de... mint mindenki, ő is holtig tanul. Már ha akar. Esetleg lapos rézhuzal?

Ha viszont egy tekercs kicserélésével kinyílik a "Hang", akkor ott valami nagy gubanc kellett, hogy legyen...

Nomális hangszórók eleve max. +-0,5dB hibákkal születnek meg... Szerintem.

madam
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Súlyos keresztváltók

Szívesen rádbíznék egy két hangfalunkat a drágább tipusokból.
Érdekelne,hogy mit lehet belőlük kihozni.
Van tőbb hangfalunk 1 MFt felett.

Ha tudsz adni gyári adatokat is, hogy ne kelljen széttrancsírozni az eredeti Xo-t - csakhogy méricskélhessem az alkatrészeket.....

Ha tudod az adott példényt nélkülözni sokáig (az az "igazán szép" hangfal, na az beszivatott rendesen..... több mint 80 dokumentált módosítás -sokkal több valójában, de nem minden lesz leírva, csak ami érdemes rá... csak ha javuló tendencia van... a rosszabb nem kerül feljegyzésre, csak ha valami furi... hátha lehet belőle valamit tanulni is- ..... jópár totál ujrakezdés) akár 2,5 évbe is telik, mire az van, ami HúúH!!

jah, és a cserealkatrészek mindegyike
mert jelen gazdasági helyzetben nem igazán van bejáratott felesleges alkatrész, főleg nem pl a többszáz dolcsis tekercsekből, huzalméret és 5%-os induktivitás-lépcsőnként 0,5%-os párokban.

Ez saja nem olyan,mint pékséget nyitni.

madam
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Súlyos keresztváltók

37Hz-től 20kHz ±1.25dB, antiphase null -36dB, sen.:90,5dB/1W/1m, time delay window < 0.1mSec!!!!
Ez olyan -3, +2dB...

ajánlanám a kinyomtatást, majd a vonalzót és a számológépet!

+1,75 a felső frekiknél lévő hullámosság miatt, de így jobban szól, mintha tök lapos lenne.
ha valaki külön a "lapítottat" kéri (pl studóminitor) akkor azt kapja

nézd meg a beosztásokat is ( 10 dB az egyik, 5 dB a másik).... és ne a -10dB-es vonalhozd mérd.... hanem keresd a legmagasabb és a legmélyebb pontját a görbének, majd vedd a közepét..... na ahhoz képest lesz +-1,25.

de van pl Genelec vagy Mackie referencia hangfal állítólag +-0,1 dB pontossággal.

hallgattam mind 2-t.... szép, kidolgozott..... steril, mesterkét picit a hangzás.

szerintem nem itt bújik az Ördög!!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: AVX »

persze, hogy nem ők a lejobbak rézhuzal tekintetben.... csakhogy máshol nem biztos, hogy a hadászati célra (is) felhaszálható készletekhez Te vagy Én vagy Bárki csak úgy hozzáfér.

De csak tessék PRÓBÁKOZÓDNI MÁ'

Szívesen rádbíznék egy két hangfalunkat a drágább tipusokból.
Érdekelne,hogy mit lehet belőlük kihozni.
Van tőbb hangfalunk 1 MFt felett.

madam
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Súlyos keresztváltók

Végre, mintha.....

de azok a tekercsek mind levegősek????

lehetett volna egy kicsit széthúzni, pl a tekercsek ne egymásra nézzenek, meg ne a kondikra..... hisz volna ott szabad hely bőven.

madam
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Súlyos keresztváltók

Sosem biztos hogy ettől szól majd jobban. A tekercseléshez meg egy sortekercselő már elég, mert valszeg az 1millás gép sem tudja jobban menet menet mellé tekerni... Rézhuzalban meg egyáltalán nem az amcsik a legjobbak.

Ui: http://www.avx.hu/forum/uploads/post-5-1205635166.jpg itt pl. az egyik tekrencnél ha jól látom nem is jött össze a menet menet mellé dolog mindenütt.

Na persze....

Egy sortekercselővel nem fogsz feszültség-mentes (fizikaira gondolok) tekercset készíteni. kevés eséllyel fog jól teljesíteni egy 2,7 kg-os, 3 mm átm.-jű huzalból készült példány.

Hogy tekercseled, hogy ne feszüljö az anyag? hogy ne keletkezzenek mikro-repedések a huzalban, vagy a szigetelésen? (mert akkor minek 3,2 mm??? a max erőssége a leggyengébb pontja)

hogy oldod meg, hogy ne rezegjen? (és ezáltal 1 mikrofonként viselkedjen a hangfal BELSELYÉBEN)

neeeeem szépségversenyre készült...... nem az a fontos.

Büszke is a gyártója, hogy a Világ legrondább, de a legszebb hangú tekercsit hozza létre!!!

a Mark&Levinson meg a többi megsütheti a tökéletes kinézetű tekercseit..... úgyse fogod megnézni, amíg jól műxik. aztán meg már minek.

és amíg "jól" megy is..... kicseréled és ...... jéééé 1 alkatrész, nyers adatok alapján csak az átmérő lett több -vagy esetleg még az sem- és kinyílt a hang.

ha meg 0,5%-ra párbaválogatsz alkatrészeket, akkor talán lesz is egy fókuszod (persze, csak ha a hsz-kat is bejáratás után kimérted és +-0,5dB-re párosítod)

Én azért indítottam ezt a topicot, mert Xo-val foglalkozom (hiszen az egyebek a sütögetéshez beszerezhetőek MINDENKI számára)

Reméltem, hogy legalább pár gyári kép is felkerül az enyémek mellé, ami értékelhetőnek tűnik.

De az van, mint bárhol máshol..... azazhogy 1-2lelkes ember talán..... azokatmeg leginkább jól le is szólják, hogy de nem úgy van ám az!!!!

Én is írtam, hogy nem úgy van ám az, hogy csak hipp meg hopp, valamit bepattintok, amazt meg kicserélem egy 10X drágábbra és akkor hüdenaggggyonjó lesz!!!

Csak még nem láttam 1 versenyképes keresztváló-képet sem (legalább a hard-wire a légmagos tekercs, meg minőségi kondi/huzalellenállás lenne meg 1 szerencsétlen Xo-ban 1szerre..... de nem akar jelentkezni... )

persze, hogy nem ők a lejobbak rézhuzal tekintetben.... csakhogy máshol nem biztos, hogy a hadászati célra (is) felhaszálható készletekhez Te vagy Én vagy Bárki csak úgy hozzáfér.

De csak tessék PRÓBÁKOZÓDNI MÁ'

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Szerintetek mi lenne A legegyszerübb és olcsobb megoldás ami hangzás terén javulást hozhat?Sikerült a SAL2610-es frontját 2 kábellel 2 csatornára külön kötnöm,de igy az alsó 25 cm-es sub hsz-böl is hallatszik a beszéd és a magashangok és igy elég zavaró olyan mintha visszhangzana.
Elég lenne egy alul áteresztö szüröt beiktatni a sub elé?Ebböl elég 1 db venni és ebböl szétosztani a 2 frontra vagy mindegyikhez kell külön-külön?
Milyen frekvencia legyen a max amit engedjen és milyen egyéb tulajdonságokat kell figyelni vásárlás elött?

Esetleg tudna valaki egy leirást vagy boltot ahol lehetne kész hangváltót kapni vagy szürőt?
Sajnos nem találtam semmi infot hogy milyen hsz van a SAL2610-ben igy nem tudom hogy milyen frekin dolgoznak.Egy olyan hangváltora gondoltam ami a 4 hsz-t ugy ossza szét hogy a 25cm-es mély lenne a sub az egyik 16cm-es a mély közép a másik 16cm-es a közép-magas és a 2,5 cm-es meg a magas hangokra.
Lehet ilyent készen kapni vagy nagy álltalánosságba késziteni ami a megadott frekiknél nem enged többet az egyes hsz-ekre?
Tudom hogy ezeket általában egyedileg minden hangfal tipusához készitik,de nem is high-end szint kéne csak hogy minden a neki megfelelö hszböl szoljon.

Lehet kapni max 2000 Ft 120Hz es vagy 160Hz es aluláteresztő szűrő.
Én is ilyet vettem bele, nem is kell bele komolyabb mert nem érdemel jobbat

Vendég

Súlyos keresztváltók

viszont a tekercsben tudod a legjobban elmosni a hangot. emiatt van, hogy a tekercsek baromira drágák.Én használok olyan légmagos tekercset, ami valahol a 3 és a 4 Kg között van, 0,1 Ohm, 3mH, 3,2mm (8 AWG) átmérőjű huzalból, és majd' 300 dollár darabja. Persze, húúúúúú de drága. De ettől fog jobban szólni, mint a többi.
És ennél fog igazán megmutatkozni a külömbség az olcsó és a drága hangfalkábel kérdésben. Én inkább a légmagos tekercsre költök pár 10ezret, mint kábelre pár százat. A tekercsek custom made.... mindegyik. 1 jóember készíti, 95óta.... azóta már egy 1 millió dolcsis géppel. Szerintem egyszerűbb megvenni, mint megpróbálni sajátot készíteni vákuumkamrában, CIA-s anyagbeszállítót keríteni.... és több mint 10 év tapasztalatait beszerezni.

Sosem biztos hogy ettől szól majd jobban. A tekercseléshez meg egy sortekercselő már elég, mert valszeg az 1millás gép sem tudja jobban menet menet mellé tekerni... Rézhuzalban meg egyáltalán nem az amcsik a legjobbak.

Ui: http://www.avx.hu/forum/uploads/post-5-1205635166.jpg itt pl. az egyik tekrencnél ha jól látom nem is jött össze a menet menet mellé dolog mindenütt.

Vendég

Súlyos keresztváltók

37Hz-től 20kHz ±1.25dB, antiphase null -36dB, sen.:90,5dB/1W/1m, time delay window < 0.1mSec!!!!
Ez olyan -3, +2dB...

István79
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

István79
Nincs visszaút
Nincs visszaút