Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

akinek van ilyen szójon azt megveszem!

Vendég

Lemezjátszó

Máskülönben, ha jól tudom, akkor az a Studer is second hand volt, és mégis nagyon meg van vele elégedve. Akkor miért akar másokat lebeszélni a használt Hi-Fi-ről? Nem mindenki vehet meg újan egy Sondeket, és egy használt Sondek igen is jó alternatívája egy új Majik-nek.

Irtozatos téwedésben teccik lenni.
A Studert teljesen felujitwa, uj fejekkelk és wadonatuj csapágyakkal kaptam meg.
Ez munkaeszköz és abbol is a wilág egyik legjobbja. De könyörgöm!
Az LP 12 az egy precizios high-end xerkezet amit owni kell a legkisebb behatástol is.
Nem árt pár éwente ujra beállitatni, és portol piszoktol owni kell.
Az én magnomra kár rá is állhacc, akkor is müxik, méghozzá minden hiba nélkül. De mint mondtam, ez profiknak walo profi xerkezet.

Úgy látszik még sem tévedtem olyan nagyot, hiszen csak használt dolgokat szoktak felújítani, az újakat nem kell, ráadásul mindketten tudjuk, hogy ilyen magnókat már nem gyártanak, tehát nem lehet új.

Abban, tökéletesen igaza van, hogy a Sondek egy sokkal érzékenyebb jószág, ez ellenben önmagában még nem zárja ki, hogy ne lehetnek jó állapotú 15-20 éves példányokat fellelni.
Ugyan is az én tapasztalatom az, hogy nyugaton kicsit többet foglalkoznak a karbantartással, mint nálunk, és ez ép úgy igaz a lemezjátszókra, mint az autókra, vagy az épületgépészetre.

Vendég

Lemezjátszó

Nem keresgettem sokáig, ez talán látszik a válasz idejéből, tehát amit elsőre találtam:

http://cgi.ebay.co.uk/LINN-SONDEK-LP12- ... dZViewItem

De láttam már ennél sokkal jobb vételeket is, és ezt nem az árra értem, hiszen ez még messze van a 700 fonttól.

Mingyá wége. Kiwi wok, mennyire mén fel.
No és a posta sem olcso ám. Föleg onnan nem.
Meg se biznék egy postásban sem, föleg nem gyalu xállitásban. Brrr, még rágondolni is roxx.

Vendég

Lemezjátszó

Máskülönben, ha jól tudom, akkor az a Studer is second hand volt, és mégis nagyon meg van vele elégedve. Akkor miért akar másokat lebeszélni a használt Hi-Fi-ről? Nem mindenki vehet meg újan egy Sondeket, és egy használt Sondek igen is jó alternatívája egy új Majik-nek.

Irtozatos téwedésben teccik lenni.
A Studert teljesen felujitwa, uj fejekkelk és wadonatuj csapágyakkal kaptam meg.
Ez munkaeszköz és abbol is a wilág egyik legjobbja. De könyörgöm!
Az LP 12 az egy precizios high-end xerkezet amit owni kell a legkisebb behatástol is.
Nem árt pár éwente ujra beállitatni, és portol piszoktol owni kell.
Az én magnomra kár rá is állhacc, akkor is müxik, méghozzá minden hiba nélkül. De mint mondtam, ez profiknak walo profi xerkezet.

Vendég

Lemezjátszó

Ha bele gondolok, hogy 500 font körüli áron már lehet venni nagyon jó állapotú Sondek LP12-őt sőt 600-700 font között már tökéletes állapotút, karral, hangszedővel, akkor én valószínűleg nem egy új Majik LP12-őt vennék hétszázötvenezer forintért, amit másik ugyanennyiért tovább fejleszthetek majdnem Sondekké.     
Bocsánat, hogy megjegyzem, de 5-700 fontért 25-30 éves LP 12-ket lehet megvenni.

A 10-15 évesek ára állapottól és felszereltségtől függően: 600.000.- Ft - tól egymillió párszázezer forintig terjed.

Az ár erősen függ az állapottól, a felszereltségtől.
Nem mindegy, hogy:

1. Solid Base, vagy Trampolin alap.

2. Valhalla, vagy Lingo táp.

3. Alap, Circus kit, vagy már gyárilag megerősített váz.

4. Basik, Akito, Ittok, vagy Ekos kar.

5. Hangszedő MM, Klyde, Arkiv, Akiva.

Szóval LP 12-ről csak úgy általánosságban nem lehet beszélni.

Nem beszélve az SE verzióról, ami a most futó csúcs modell.

A MAJIK LP 12, pedig egy nem majdnem LP 12, hanem egy SONDEK LP 12 váz, motor, tányér, alap, belső váz, táp egy Projekt Carbon karral és egy LINN ADIKT hangszedővel.

Ja, és új és öt év garanciával!!!!

Hg,
Limar

Nem keresgettem sokáig, ez talán látszik a válasz idejéből, tehát amit elsőre találtam:

http://cgi.ebay.co.uk/LINN-SONDEK-LP12- ... dZViewItem

De láttam már ennél sokkal jobb vételeket is, és ezt nem az árra értem, hiszen ez még messze van a 700 fonttól.

Vendég

Lemezjátszó

Ha bele gondolok, hogy 500 font körüli áron már lehet venni nagyon jó állapotú Sondek LP12-őt sőt 600-700 font között már tökéletes állapotút, karral, hangszedővel, akkor én valószínűleg nem egy új Majik LP12-őt vennék hétszázötvenezer forintért, amit másik ugyanennyiért tovább fejleszthetek majdnem Sondekké.     
Amit megwexel annyiért, azok majd 15-20 éwesek és ki tudja, h milyen állapotuak.
Én azt mondom, h ujan ennyiért megéri annak, aki xereti az LP 12 hangját.
Ha rögtön LP12-t akarnál wenni alapkiszerelésben, akkor majdnem két gurigát kell lexurkolni érte...
Sosem a haxnált ára után xoktak megbecsülni egy uj walamit.
Az wixont biztos, h mindég és mindent ehhez a márkához hasonlitanak, ráadásul piszok jol tartja az árát.

Valóban 15-20 éves Sondek-ekről van szó, de amint leírtam 600-700 font között tökéletes állapotúakat lehet venni.

És valóban elég hosszú ideje minden gyalut ehhez hasonlítanak, még azokat is, amikről azt állítják, hogy jobbak (mondjuk nem is annyiba kerülnek, mint a Sondek), és ezzel is úgy van, mint mindennel a Hi-Fi-ben, hogy van akinek tetszik, van akinek nem, de azt mindenki elismeri, hogy nagyon eltalált konstrukció.

Nekem egyébként nagyon tetszik a hangja, és ha rá szánnám magam, hogy újra „bakelitezek”, akkor vennék egy ilyet, és természetesen használtan, mivel én nem vagyok olyan nagyon megijedve a használt cuccoktól.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: H G »

Bocsánat, hogy megjegyzem, de 5-700 fontért 25-30 éves LP 12-ket lehet megvenni.

A 10-15 évesek ára állapottól és felszereltségtől függően: 600.000.- Ft - tól egymillió párszázezer forintig terjed.

Az ár erősen függ az állapottól, a felszereltségtől.
Nem mindegy, hogy:

1. Solid Base, vagy Trampolin alap.

2. Valhalla, vagy Lingo táp.

3. Alap, Circus kit, vagy már gyárilag megerősített váz.

4. Basik, Akito, Ittok, vagy Ekos kar.

5. Hangszedő MM, Klyde, Arkiv, Akiva.

Szóval LP 12-ről csak úgy általánosságban nem lehet beszélni.

Nem beszélve az SE verzióról, ami a most futó csúcs modell.

A MAJIK LP 12, pedig egy nem majdnem LP 12, hanem egy SONDEK LP 12 váz, motor, tányér, alap, belső váz, táp egy Projekt Carbon karral és egy LINN ADIKT hangszedővel.

Ja, és új és öt év garanciával!!!!

Hg,
Limar

Vendég

Lemezjátszó

Amit megwexel annyiért, azok majd 15-20 éwesek és ki tudja, h milyen állapotuak.
Én azt mondom, h ujan ennyiért megéri annak, aki xereti az LP 12 hangját.
Ha rögtön LP12-t akarnál wenni alapkiszerelésben, akkor majdnem két gurigát kell lexurkolni érte...
Sosem a haxnált ára után xoktak megbecsülni egy uj walamit.
Az wixont biztos, h mindég és mindent ehhez a márkához hasonlitanak, ráadásul piszok jol tartja az árát.

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Nem mintha venni akarnék, de a címlapon szereplő Linn Majikot ki forgalmazza itthon 750-ért? És ez a lejátszó jobb vagy rosszabb mint a Sondek?
A Limár forgalmazza. Ez tulajdonképpen agy LP12-es futomü, a táp benne wan. A kar a Projekt legnagyobbika, wan benne hangxedö is.
Nagyon jo a hangja.
Ha xeretnél towább lépni Sondekre, simán fejleszthetö, Linn külön táppal illetwe karral. Az ára harmada a Sondek alapmodelnek.
Wéleményem xerint kewés alternatiwája wan ennyiért. Talán a Mellorn, de arra fél éwet is kell wárni. Igaz, h megéri.
Nekem az wan.

Andromedius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Andromedius »

Nem mintha venni akarnék, de a címlapon szereplő Linn Majikot ki forgalmazza itthon 750-ért? És ez a lejátszó jobb vagy rosszabb mint a Sondek?
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Öhömm, ilyen formában lehet nem találod meg
Szóval L'auditeur a forgalmazó neve. http://www.lauditeur.hu/
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Lemezjátszó

Nagyon köszönöm a válaszokat! 
Ööö merre lehet Grado hangszedőket beszerezni bp.-en?

A Nagy Lászlonál. Lauditoure.

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterstar »

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Ööö merre lehet Grado hangszedőket beszerezni bp.-en?

Vendég

Lemezjátszó

Szervusztok! 
Melyik a legjobb hangszedő szerintetek a 10-15 eFt-os kategóriában?

Jelenleg egy Ortofon 510mkII-t hajszolok Dual 502-2 gyaluval.

Üdv!
Péter

Grado sem roxx xerintem.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Szervusztok! 

Üdv!
Péter

Audio Technika AT-110E kb. 11 ezer Ft-ért a Satsystemben.

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterstar »

Szervusztok!

Üdv!
Péter

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Robici »

Egyébként is milyen bolondság, hogy egy tengeren túli cég arra hivatkozna, hogy neki engedélyt kell kérnie az eladáshoz. Nem egy szabad kereskedelmi világban élünk? Még CS.I. életében vagy 3 ismerősöm rendelt ZYX hangszedőt Japánból közvetlenül és kapott is. Kb. féláron a Merlin hivatalos árához képest. És soha egyiknek se mondták, hogy a Merlin miatt nem lehet.
Hát igen, a szabad kereskedelem erre is kellene, hogy vonatkozzon. De van ún. tisztességes üzleti magatartás is, ami adott esetben ezt eredményezheti (ez persze arra is vonatkozhat, hogy a terméket nem áruljuk irreálisan magas áron). Ha már itt tartunk, úgy tudom a hangszedők nem vámkötelesek. Igaz ez?

Egyébként írtam Japánba is már egy pár hete, de onnan nem válaszoltak.

Seldon
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Seldon »

Ma végre megkaptam e-mailban a választ Peter Quatrup úrtól. Ő az Audio Note UK ügyvezetője és tulajdonosa. Azt az infót kaptam, hogy a Merlin Audio CS.I. halálával megszünt. Őt senki eddig meg nem kereste, hogy akár ilyen név alatt akár más céggel Audio Note-ot szeretne importálni. Gondolom akkor a ZYX sincs másként.
Egyébként is milyen bolondság, hogy egy tengeren túli cég arra hivatkozna, hogy neki engedélyt kell kérnie az eladáshoz. Nem egy szabad kereskedelmi világban élünk? Még CS.I. életében vagy 3 ismerősöm rendelt ZYX hangszedőt Japánból közvetlenül és kapott is. Kb. féláron a Merlin hivatalos árához képest. És soha egyiknek se mondták, hogy a Merlin miatt nem lehet.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Illetve azt írta, hogy a Merlin még mindig működik. Ezt nem tudtam. Találtam valami telefonszámot a neten, mint Merlin audio, mást nem, esetleg felhívom még akkor azt.

Kürty Tamást hiwd fel.
Xáma: 06-20-979-2209

"A hívott számon előfizető nem kapcsolható."

De egy másik számot is kipróbáltam, amit egy netes céginfóban találtam, az is megszűnt. Újabb levelet küldök a SORAsound-nak.

misi1
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: misi1 »

Ki tudja hol lehet beszerezni vákumos lemezmosó berendezést, milyen típusokat, milyen áron?
Nekem Cadence Okki Nokki lemezmosóm van, ilyen ni:

http://cgi.ebay.de/CADENCE-REINIGUNGSMA ... m153.l1262

Szerintem ár/érték arányban kiemelkedően jó választás. A tisztítófolyadékot kézzel kell e lemezre felvinni és egy kefével forgás közben azon szétteríteni, ezután a folydékot vákuum szívja le. Fontos, hogy a motor mindkét irányban forgatja a tányért.

A Nitty Gritty 1.0 szintén 400 Euroba kerül (www.springair.de) és a lemezt a folyadék szétterítéséhez kézzel kell forgatni, a motoros verzió már 600 Euroba fáj.

Jó választás lehet a Clearaudio Smart Matrix lemezmosója is 535 Euroért:

http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... google.htm

Egy további alternatíva lehet a Moth RCM (Record Cleaning Machine) MKII 450 GPB-ért:

http://store.securehosting.com/stores/s ... ophome.php

A VPI HW-16.5 lemezmosója is jó, a baj csak az, hogy a 640 USD-be kerülő készülék Európában 800 Euroba kerül, ami enyhén szólva disznóság.

http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =HW-165220

Ettől az árkategóriától felfelé pedig persze a határ a csillagos ég.

Köszi a gyors választ utána járok és beszerzem valamelyik készüléket.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Ki tudja hol lehet beszerezni vákumos lemezmosó berendezést, milyen típusokat, milyen áron?
Nekem Cadence Okki Nokki lemezmosóm van, ilyen ni:

http://cgi.ebay.de/CADENCE-REINIGUNGSMA ... m153.l1262

Szerintem ár/érték arányban kiemelkedően jó választás. A tisztítófolyadékot kézzel kell e lemezre felvinni és egy kefével forgás közben azon szétteríteni, ezután a folydékot vákuum szívja le. Fontos, hogy a motor mindkét irányban forgatja a tányért.

A Nitty Gritty 1.0 szintén 400 Euroba kerül (www.springair.de) és a lemezt a folyadék szétterítéséhez kézzel kell forgatni, a motoros verzió már 600 Euroba fáj.

Jó választás lehet a Clearaudio Smart Matrix lemezmosója is 535 Euroért:

http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... google.htm

Egy további alternatíva lehet a Moth RCM (Record Cleaning Machine) MKII 450 GPB-ért:

http://store.securehosting.com/stores/s ... ophome.php

A VPI HW-16.5 lemezmosója is jó, a baj csak az, hogy a 640 USD-be kerülő készülék Európában 800 Euroba kerül, ami enyhén szólva disznóság.

http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =HW-165220

Ettől az árkategóriától felfelé pedig persze a határ a csillagos ég.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

misi1
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: misi1 »

Vendég

Lemezjátszó

Illetve azt írta, hogy a Merlin még mindig működik. Ezt nem tudtam. Találtam valami telefonszámot a neten, mint Merlin audio, mást nem, esetleg felhívom még akkor azt.

Kürty Tamást hiwd fel.
Xáma: 06-20-979-2209

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

A SORAsound-ra gondolsz? Mert a honlapjukon azt olvastam, hogy csak Észak-Amerikába szállít. De ha szoktak onnan mások is rendelni, akkor írok neki, mert az ára nekem is még megfelelne.
Szoktak. Írjál.

Hát válaszolt is: engedélyt kell kérnie a ZYX gyártójától; ha Magyarországon nincs forgalmazója, akkor tud szállítani. Aztán most írt egyet, amiben megírja, hogy sajnos nem áll módjában szállítani, mert a ZYX magyarországi forgalmazója a Merlin audio.
Úgy tudtam, hogy a Merlin megszűnt tavaly. Most akkor hogy is van ez? Vagy Japánba ilyen lassan jutnak el a hírek?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”