Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
és ami miatt nem vagyok oda az SE erősitőkért:
Nohát én meg fülügyileg nem wok oda értük...
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
Sztereó erősitők
és ami miatt nem vagyok oda az SE erősitőkért:
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
Sztereó erősitők
"Vagyis, mivel a trióda feszültségvezérelt áramgenerátor, az anódkör terhelése maga a hangszóró impedanciája megszorzva a kimenőtarfó áttételének négyzetével, ezért IDEÁLIS esetben ezen erősítők dampingja 0."
nem hanyagolható el a cső belső ellenállása, katódos kicsatolás esetén pedig a meredeksége sem
Song Audio SA-300 MB (300B csővel, SE üzemmód, visszacsatolás nélkül)
Sztereó erősitők
Penna nehogy már jóbban tudjad kereskedő létedre mint egy hazai gyártó!
Penna!Adjatok el nekem olcsón egy Parasound C2 procit és megvédlek bigitől!
Prima Luna Dialogue erősítőkről van valakinek tapasztalata?
köszi
HIGH-END.
Sztereó erősitők
Penna!Adjatok el nekem olcsón egy Parasound C2 procit és megvédlek bigitől!
Sztereó erősitők
Természetesen ilyen a valóságban nem fordul elő, de nem ritka az 1-3-as damping-ú triódás v.cs. nélküli A osztályú erősítő.
HG:
kösz a magyarázatért, teljesen egyértelmű amit írsz: a valóságban nem létezhet 0 dampingú erősítő.
Ennek a fényében megmagyaráznád ezt a határozott, létező erősítőkre vonatkozó állítást:
A csöweseknek pl 0 a dampingja
Nem tom, h mé köll lowagolni walamin, amit te is tudsz, h pontosan hogy értettem.
Ami a 8000-10000ezres dampingu erölködökhöz mérten a nagyon alacsonyak xinte a 0 felé konwergálnak.
Nem tom, h mit kö ezen lowagolni.
Mé baj az, h 0-át irok, miko majdnem az?
Mi ez itt xakmai forum, wagy házimozi és hifi forum?
Muxáj neked állandoan welem foglalkozni?
Ne terelj. Nem veled foglalkozom, hanem egy szakmai tévedéssel függetlenül attól, hogy ki írta le.
A szavaidnak persze kétszeresen is súlya van: a céged erősítőket gyárt és forgalmaz.
A csöves erősítők 0-ás damping factorának érvként történő emlegetése olyan súlyú tévedés, amit főképpen a tapasztalatlanabbak védelmében nem lehet szó nélkül hagyni, különösen ha az egy gyártó szájából hangzik el...
Szerintem nincs különbség szakmai és házimozi fórum között a hozzászólások szakmai tartalmát tekintve, sőt itt talán még jobban ügyelni kellene a hozzászólások szakmai megalapozottságára, mert több lehet a tanulni vágyó, így a nagyobb gyakorlattal, több szakmai tapasztalattal, tudással rendelkezők felelőssége is nagyobb. Már amennyiben a hozzászólás célja a tájékoztatás.
Vagy azt akartad mondani, egy "szakmai" fórumon nem 0 damping faktor, egy házimozison meg igen?
Sztereó erősitők
Természetesen ilyen a valóságban nem fordul elő, de nem ritka az 1-3-as damping-ú triódás v.cs. nélküli A osztályú erősítő.
HG:
kösz a magyarázatért, teljesen egyértelmű amit írsz: a valóságban nem létezhet 0 dampingú erősítő.
Ennek a fényében megmagyaráznád ezt a határozott, létező erősítőkre vonatkozó állítást:
Nem tom, h mé köll lowagolni walamin, amit te is tudsz, h pontosan hogy értettem.
Ami a 8000-10000ezres dampingu erölködökhöz mérten a nagyon alacsonyak xinte a 0 felé konwergálnak.
Nem tom, h mit kö ezen lowagolni.
Mé baj az, h 0-át irok, miko majdnem az?
Mi ez itt xakmai forum, wagy házimozi és hifi forum?
Muxáj neked állandoan welem foglalkozni?
Sztereó erősitők
Felder! Szerintem a komája gyárt, nem Ő.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Süketkoma csöwese 0-ás. Kérdezd öt, h hogyan lehetséges.
Gondolom napjában 10x is találkozol wele.
Lehet, h a többi nem, de walszeg mindé nagyon alacsony.
Megkérdeztem és azt mondta, hogy azt mondta neked, hogy a negatív visszacsatolás 0, a damping alacsony, de természetesen nem 0. Nyugodtan hívd fel és elmagyarázza neked mi is az a damping faktor, ha már szerinted az a "csöweseknél" 0
Sztereó erősitők
Én is valami hasonlóra gondoltam, csak 1 kicsit szokatlan ez a 2 SUB.
- basshunter
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Ez a HK 990-es erőlködő brutál lehet 2X150 watt
19,6 kg
800 W áramfelvétel...
De hogy értik azt a 2.2-es működést?
Sztereo=2 csatorna=2.0 hangzás (no sub)
A 2.2 szerintem a 2.0 + 2 subcsatorna(2 subot lehet rákötni az erősítőre)
Sztereó erősitők
HG:
Sztereó erősitők
Szóval tényleg megöl a kiváncsiság, hogy a 0 damping faktor hogyan jön ki pont a a csöves erősítők esetében (meg úgy általában)?
Feri!
A 0 Damping ugye azt jelenti, hogy az erősítő kimeneti impedanciája végtelenül nagy.
A terhelés (4 vagy 8 Ohm) osztva végtelennel egenlő nulla.
Ez IDEÁLIS áramgenerátoros meghajtás esetén érhető el.
A csöves erősítők egy speciális alfajánál ez az eset jó közelítéssel fennáll.
Minél jobb az erősítő, annál inkább.
Ez pedig a visszacsatolás nélküli, A osztályú, Single Ended (triódás) erősítők esete.
Ezeknél az anódkörben található a kimenő transzformátor primer köre ( +DC táp és az anód között).
Az anódáram által létrehozott feszültség (AC, váltakozó áramú) a szekunderkörből transzformált impedancián keletkezik, azaz a terhelés (hangszóró) impedanciája transzformálódik az anódkörbe és azon keletkezik a feszültség, aminek a letranszformált megfelelője jelenik meg a terhelésen (hangszórón).
Vagyis, mivel a trióda feszültségvezérelt áramgenerátor, az anódkör terhelése maga a hangszóró impedanciája megszorzva a kimenőtarfó áttételének négyzetével, ezért IDEÁLIS esetben ezen erősítők dampingja 0.
Mivel az anódkör váltóáramú (DC nem lehet a trafó primer tekercs DC ellenállása miatt) terhelése szoros összefüggésben áll a kimeneti terheléssel, ezért nem illik az ilyen erősítőket terhelés nélkül járatni, esetleg mérni, bekapcsolni.
Bekapcsolni be lehet, csak jelet nem szabad ráadni, mert azonnal túlvezérlődik az anódkör (feszültségben).
Tönkremehet az erősítő, a végcső (trióda).
Ami ugye nem igazán kívánatos, főleg, hogy ezek a triódák elég drágák (300B, 2A3, 845...)
Hg
Sztereó erősitők
Ez a HK 990-es erőlködő brutál lehet 2X150 watt
19,6 kg
800 W áramfelvétel...
De hogy értik azt a 2.2-es működést?
Sztereó erősitők
0 damping? Várnám a választ...
Süketkoma csöwese 0-ás. Kérdezd öt, h hogyan lehetséges.
Gondolom napjában 10x is találkozol wele.
Lehet, h a többi nem, de walszeg mindé nagyon alacsony.
De mint mondtam, nekem a magas dampinguak nem jönnek be.
És?
- basshunter
Sztereó erősitők
Ez a HK 990-es erőlködő brutál lehet
2X150 watt
19,6 kg
800 W áramfelvétel...
- basshunter
Sztereó erősitők
Új,2008-as Harman Kardon erősítők ill. cd játszók:
www.harman-kardon.cz/harman-kardon-_2008.pdf
Mit szóltok hozzá?
Sztereó erősitők
Jólvan na Bigi megint nagyot akart mondani na.Vagy elirta lehet neki is fekete a bilentyűzete.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Mostani dampingja 160 de ez jóval komolyabb épitésű erősítő és a hangja is sokkal zeneibb.Nem igazán az adatok számittanak azok csak számok!
Perxe, h nem az adat xámit, de nekem az a tapasztalatom, h azok a wasak amik kifejezetten idegesitenek és nem tetszik a hangjuk, azoknak mind magas a dampingjuk.
Perxe akadt már kiwétel is, de a döntö ez.
erre én is kíváncsi volnék mondjuk.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
http://en.wikipedia.org/wiki/Damping_factor
Akkor ezek szerint 8 ohm-hoz képest 4 ohm-on feleződik....
De 0 soha nem lesz.... Ráadásául, ha létezne is 0 damping factor az sem az erősítőnek, hanem a hangfal impedanciának a függvénye lenne...
Az alábbi mérés egy igen elismert és jó nevű 100W teljesítményű csöves erősítőjének a damping faktorának az alakulása a frekvencia függvényében. A kimenő impedanciája a hangfal kimenten 0.7 ohm
Sztereó erősitők
http://en.wikipedia.org/wiki/Damping_factor
Akkor ezek szerint 8 ohm-hoz képest 4 ohm-on feleződik....
Sztereó erősitők
Mostani dampingja 160 de ez jóval komolyabb épitésű erősítő és a hangja is sokkal zeneibb.Nem igazán az adatok számittanak azok csak számok!
Perxe, h nem az adat xámit, de nekem az a tapasztalatom, h azok a wasak amik kifejezetten idegesitenek és nem tetszik a hangjuk, azoknak mind magas a dampingjuk.
Sztereó erősitők
Pl. az AA 406-os végfoka?
Sztereó erősitők
No, de adott frekvencián történő impedancia változásra hogyan reagál? Ezt szeretném kideríteni!
Alacsonyabb impedanciák esetében csökken? Pl. 8 ohm-ról 4 ohm-ra váltok, akkor feleződik, vagy más arány érvényesül?
ui. Szerintem eléggé relatív, hogy mihez is jó a magas DF, pl. szerintem egy szélessávú hsz-hez nem feltétlenül előnyös, de mondjuk egy 150 g-os mozgó tömegű mélynyomónál már biztos nem árt a 400-as damping.... Persze azt értem, hogy nem ettől lesz jó, vagy rossz egy erősítő hangja.