Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Ki tudja hol lehet beszerezni vákumos lemezmosó berendezést, milyen típusokat, milyen áron?
Nekem Cadence Okki Nokki lemezmosóm van, ilyen ni:

http://cgi.ebay.de/CADENCE-REINIGUNGSMA ... m153.l1262

Szerintem ár/érték arányban kiemelkedően jó választás. A tisztítófolyadékot kézzel kell e lemezre felvinni és egy kefével forgás közben azon szétteríteni, ezután a folydékot vákuum szívja le. Fontos, hogy a motor mindkét irányban forgatja a tányért.

A Nitty Gritty 1.0 szintén 400 Euroba kerül (www.springair.de) és a lemezt a folyadék szétterítéséhez kézzel kell forgatni, a motoros verzió már 600 Euroba fáj.

Jó választás lehet a Clearaudio Smart Matrix lemezmosója is 535 Euroért:

http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... google.htm

Egy további alternatíva lehet a Moth RCM (Record Cleaning Machine) MKII 450 GPB-ért:

http://store.securehosting.com/stores/s ... ophome.php

A VPI HW-16.5 lemezmosója is jó, a baj csak az, hogy a 640 USD-be kerülő készülék Európában 800 Euroba kerül, ami enyhén szólva disznóság.

http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =HW-165220

Ettől az árkategóriától felfelé pedig persze a határ a csillagos ég.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

misi1
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: misi1 »

Ki tudja hol lehet beszerezni vákumos lemezmosó berendezést, milyen típusokat, milyen áron?

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Illetve azt írta, hogy a Merlin még mindig működik. Ezt nem tudtam. Találtam valami telefonszámot a neten, mint Merlin audio, mást nem, esetleg felhívom még akkor azt.

Kürty Tamást hiwd fel.
Xáma: 06-20-979-2209

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Robici »

A SORAsound-ra gondolsz? Mert a honlapjukon azt olvastam, hogy csak Észak-Amerikába szállít. De ha szoktak onnan mások is rendelni, akkor írok neki, mert az ára nekem is még megfelelne.
Szoktak. Írjál.

Hát válaszolt is: engedélyt kell kérnie a ZYX gyártójától; ha Magyarországon nincs forgalmazója, akkor tud szállítani. Aztán most írt egyet, amiben megírja, hogy sajnos nem áll módjában szállítani, mert a ZYX magyarországi forgalmazója a Merlin audio.
Úgy tudtam, hogy a Merlin megszűnt tavaly. Most akkor hogy is van ez? Vagy Japánba ilyen lassan jutnak el a hírek?

Illetve azt írta, hogy a Merlin még mindig működik. Ezt nem tudtam. Találtam valami telefonszámot a neten, mint Merlin audio, mást nem, esetleg felhívom még akkor azt.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

A SORAsound-ra gondolsz? Mert a honlapjukon azt olvastam, hogy csak Észak-Amerikába szállít. De ha szoktak onnan mások is rendelni, akkor írok neki, mert az ára nekem is még megfelelne.
Szoktak. Írjál.

Hát válaszolt is: engedélyt kell kérnie a ZYX gyártójától; ha Magyarországon nincs forgalmazója, akkor tud szállítani. Aztán most írt egyet, amiben megírja, hogy sajnos nem áll módjában szállítani, mert a ZYX magyarországi forgalmazója a Merlin audio.
Úgy tudtam, hogy a Merlin megszűnt tavaly. Most akkor hogy is van ez? Vagy Japánba ilyen lassan jutnak el a hírek?

Vendég

Lemezjátszó

Ha a Streamet wálaxtod, azt tok kölcsön adni, amig meglex az uj.
Köszönöm, ebben az esetben elképzelhető hogy élni fogok a lehetőséggel.
Majd ha már eljutok addig, akkor felhívlak.

Rendben.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Köszönöm, ebben az esetben elképzelhető hogy élni fogok a lehetőséggel.
Majd ha már eljutok addig, akkor felhívlak.

Vendég

Lemezjátszó

Eredetileg mindenképpen magyar terméket szerettem volna, mégpedig egy Mellorn Stream-ben gondolkodtam, de lehet, hogy még az is túl drága lenne. Mindenesetre fonók között már könnyebben tudok válogatni, ha meglesz a futómű és a hangszedő. Mert most csak ezekre van pénzem, de nehéz lesz kibírni még egy-két hónapig látni a lemezjátszót az állványon, hallgatni meg nem tudom majd.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Valamelyik Kondo trafó. Mindegy hágy ohmos lezárást tud, jó lesz az.
Rosszul írtam, nemcsak MC-előfok kell, hanem teljes fono fokozat RIAA-val, mert az erősítőmben semmi ilyesmi nincs. Eredetileg mindenképpen magyar terméket szerettem volna, mégpedig egy Mellorn Stream-ben gondolkodtam, de lehet, hogy még az is túl drága lenne. Mindenesetre fonók között már könnyebben tudok válogatni, ha meglesz a futómű és a hangszedő. Mert most csak ezekre van pénzem, de nehéz lesz kibírni még egy-két hónapig látni a lemezjátszót az állványon, hallgatni meg nem tudom majd.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Audiogon-on most is van egy demo Airy 3-as.http://cgi.audiogon.com/cgi-bin/cl.pl?d ... 1205415129

Hát az biztos jó, de már jócskán kívül esik a lehetőségeimen. Pláne, hogy MC-előfokra is szükségem lesz. Bár ebben az ügyben még csak elképzeléseim vannak.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Jolida »

A SORAsound-ra gondolsz?
Audiogon-on most is van egy demo Airy 3-as.
http://cgi.audiogon.com/cgi-bin/cl.pl?d ... 1205415129
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Lehet még kapni Magyarországon manapság újonnan ZYX hangszedőket viszonylag baráti áron? Egy R-50-re gondoltam, de úgy tűnik, csak a netes rendelés marad, ott viszont egészen elképesztő árkülönbségek vannak.
Vedd nyugodtan Amerikából. Jó arc a forgalmazó, és kezdi megszokni, hogy hivatalos magyar forgalmazó hiányában tőle vásárolnak innen, és igen jók az árai.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Lehet még kapni Magyarországon manapság újonnan ZYX hangszedőket viszonylag baráti áron? Egy R-50-re gondoltam, de úgy tűnik, csak a netes rendelés marad, ott viszont egészen elképesztő árkülönbségek vannak.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ki mit használ vákumos lemezmosásra?  Valami varázs recept. Gyáriból  (VPI,Clearaudio,stb) kinek mi jött be  legjobban?
Én a Loricraft gyári szerét a L'Art du Son-t és a Record Research Lab-től a Super Deep Cleaner-t használom.

Köszi Dörmögi!

Van köztük hallható különbség? Mást is próbáltál, ami nem jött be?

Az igazat megvallva a különböző szerek hangra gyakorolt hatásának elemzésével nem nagyon foglalkoztam. Próbáltam még a Clearaudio és a Disc Doctor folyadékait meg egy X2000 nevűt is, aztán főleg praktikus szempontak alapján a fenti kettő mellett döntöttem. Az RRL folyadékát csak igen piszkos lemezek esetén használom, ami ugye nem ritka eset, amikor az amber a ködös Albionból vesz használt lemezeket (zsír, English pudding és egyebek maradványai a barázdákban). A lemezt ezután még egyszer le kell mosni, amire ugye az RRL a saját Super Vinyl Wash nevű folyadékát ajánlja, de én erre a L'Art du Son-t használom.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ki mit használ vákumos lemezmosásra?  Valami varázs recept. Gyáriból  (VPI,Clearaudio,stb) kinek mi jött be  legjobban?
Én a Loricraft gyári szerét a L'Art du Son-t és a Record Research Lab-től a Super Deep Cleaner-t használom.

Köszi Dörmögi!

Van köztük hallható különbség? Mást is próbáltál, ami nem jött be?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Heed Thesis rendszer

Vendég

Lemezjátszó

Ki mit használ vákumos lemezmosásra? Valami varázs recept. Gyáriból (VPI,Clearaudio,stb�) kinek mi jött be legjobban?
Én ugyan azt haxnálom, mint Szalay Laci, wagy a Mellorn.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ki mit használ vákumos lemezmosásra? Valami varázs recept. Gyáriból (VPI,Clearaudio,stb) kinek mi jött be legjobban?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Huha, nehogy Hififalva effektus legyen itt is

Ha jól sejtem, a legtöbb magyar hifiguru elismeri Szalai László szakmai ismereteit az LP témakörben. A Hifipiac honlapján megjelentetett egy cikket, mely igen jól összefoglalja a hanglemezek és hangszedők tisztításáról tudni illendőt.

http://www.hifipiac.hu/content/view/22/39/

Elég egyszerű, nem kell túlmisztifikálni. Egyrészt a felhasznált szer és a felvivő eszköz, másrészt a nagyon óvatos tisztítási manipuláció helyes kombinációja garantálhat tiszta tűt fokozott károsodási kockázat nélkül.

Legalább is én ezt olvastam ki a cikkből.

El kell olvasni, és ha valami nem érthető, akkor max. meg kell kérdezni tőle.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Lemezjátszó

100% izopropilt kell tühöz tisztitásra. És röwidsörtéjü szénszálas kefe. Nálam kaphato, wagy HG-nél is.
100% ? Eddig nem mertem ilyen töménységbe.

Maj mindjárt jön wmi okostojás és közli, h 100%-os izopropil nincs is és igaza is lex.
Mindenesetre nem proxálnám ki izre, h milyen.
A lényeg, h a patikai pont jo ugy ahogy wan, mindenféle higitás nélkül a türe.
Magyarázata:
A wizes oldatu felkuszhat a tüxáron és meg is texi a nyomorult. A felkuxo anyag xennyezödést wix fel és roncsolja a tekercset, csillapito tagot, stb. A lewegöben lebegö wasreszelék ebbe könnyen beleragad. Xal nem jo.
A tömény izopropil nagyon gyorsan elpárolog. Nix ideje felkuxni.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

100% izopropilt kell tühöz tisztitásra. És röwidsörtéjü szénszálas kefe. Nálam kaphato, wagy HG-nél is.
100% ? Eddig nem mertem ilyen töménységbe.

misi1
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: misi1 »

Köszönöm a válaszokat úgy látom az ACE jó választás lehet.

Vendég

Lemezjátszó

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Semmi súrlódáscsökkentést nem ildomos használni. Csak tűtisztítást kell végezni időnként. Amit megtehetsz fele-fele izopropil és orvosi desztvíz keverékével vagy spéci anyagokkal is.
Hűha.. én kb 5%-os DENSZESZ + ált. desztvíz keverékkel végeztem ezt + levágott szőrű ecsettel.
De utána mindig részletesebb a hang.

igen, én is 5% akartam írni!!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”