Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Ki mit használ vákumos lemezmosásra? Valami varázs recept. Gyáriból (VPI,Clearaudio,stb) kinek mi jött be legjobban?
Én a Loricraft gyári szerét a L'Art du Son-t és a Record Research Lab-től a Super Deep Cleaner-t használom.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Ki mit használ vákumos lemezmosásra? Valami varázs recept. Gyáriból (VPI,Clearaudio,stb�) kinek mi jött be legjobban?
Én ugyan azt haxnálom, mint Szalay Laci, wagy a Mellorn.
Lemezjátszó
Ki mit használ vákumos lemezmosásra? Valami varázs recept. Gyáriból (VPI,Clearaudio,stb) kinek mi jött be legjobban?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Lemezjátszó
Huha, nehogy Hififalva effektus legyen itt is
Ha jól sejtem, a legtöbb magyar hifiguru elismeri Szalai László szakmai ismereteit az LP témakörben. A Hifipiac honlapján megjelentetett egy cikket, mely igen jól összefoglalja a hanglemezek és hangszedők tisztításáról tudni illendőt.
http://www.hifipiac.hu/content/view/22/39/
Elég egyszerű, nem kell túlmisztifikálni. Egyrészt a felhasznált szer és a felvivő eszköz, másrészt a nagyon óvatos tisztítási manipuláció helyes kombinációja garantálhat tiszta tűt fokozott károsodási kockázat nélkül.
Legalább is én ezt olvastam ki a cikkből.
El kell olvasni, és ha valami nem érthető, akkor max. meg kell kérdezni tőle.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lemezjátszó
100% izopropilt kell tühöz tisztitásra. És röwidsörtéjü szénszálas kefe. Nálam kaphato, wagy HG-nél is.
100% ? Eddig nem mertem ilyen töménységbe.
Maj mindjárt jön wmi okostojás és közli, h 100%-os izopropil nincs is és igaza is lex.
Mindenesetre nem proxálnám ki izre, h milyen.
A lényeg, h a patikai pont jo ugy ahogy wan, mindenféle higitás nélkül a türe.
Magyarázata:
A wizes oldatu felkuszhat a tüxáron és meg is texi a nyomorult. A felkuxo anyag xennyezödést wix fel és roncsolja a tekercset, csillapito tagot, stb. A lewegöben lebegö wasreszelék ebbe könnyen beleragad. Xal nem jo.
A tömény izopropil nagyon gyorsan elpárolog. Nix ideje felkuxni.
100% izopropilt kell tühöz tisztitásra. És röwidsörtéjü szénszálas kefe. Nálam kaphato, wagy HG-nél is.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Köszönöm a válaszokat úgy látom az ACE jó választás lehet.
Lemezjátszó
Semmi súrlódáscsökkentést nem ildomos használni. Csak tűtisztítást kell végezni időnként. Amit megtehetsz fele-fele izopropil és orvosi desztvíz keverékével vagy spéci anyagokkal is.
Hűha.. én kb 5%-os DENSZESZ + ált. desztvíz keverékkel végeztem ezt + levágott szőrű ecsettel.
De utána mindig részletesebb a hang.
igen, én is 5% akartam írni!!
Lemezjátszó
Semmi súrlódáscsökkentést nem ildomos használni. Csak tűtisztítást kell végezni időnként. Amit megtehetsz fele-fele izopropil és orvosi desztvíz keverékével vagy spéci anyagokkal is.
Hűha.. én kb 5%-os DENSZESZ + ált. desztvíz keverékkel végeztem ezt + levágott szőrű ecsettel.
igen, én is 5% akartam írni!!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Értem, köszönöm!
---
Ti milyen súrlódáscsökkentő folyadkot használtok a tűhöz? Egyáltalán érdemes használni? Mert mostanában úgy érzem, hogy hallani vélek némi romlást a sokat hallgatott lemezeknél.
Főként otthon kikutyulható keverékek érdekelnének.
Lemezjátszó
Olcsóbb MM hangszedőknek milyen mértékben hangolja el a hangját? Gondolom itt kevésbé, vagy tévedek?
Az átlagos MC (moving coil) hangszedő esetében egy (általában) acél szál egyik vége rögzített, a másik végén vannak a tekercsek, némi csillapító elem, és ezek előtt a tűszár és a tű. A barázdakitérés mozgatja a tű-tűszár-csillapítás elemeken keresztül a tekercset a mágneskörben, ebből jön össze az 0.1-1mV nagyságrendű jel. Ha rezeg a hangszedő háza, akkor a másik végen levő rögzítés miatt az hat a tekercsekre.
Az MM (moving magnet) esetében a tű-tűszár-elasztikus felfogatás-mágnes elrendezés a fixen álló tekercsekben indukál feszültséget. A zavaró jel csak a mágneskör elasztikus felfogatásán keresztül (csillapítva) hat vissza. Ráadásul ezekben az esetekben a mozgatott tömeg jelentősen nagyobb (mágnes!), mint az MC esetében, itt általában más problémák jelentkeznek, mint a ház akusztikus visszahatásai.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Lemezjátszó
Az olcsóbb zárt rendszerek mind valamiféle "saját" hanggal rendelkeznek, ami az üregből és a test anyagából ered.
Olcsóbb MM hangszedőknek milyen mértékben hangolja el a hangját? Gondolom itt kevésbé, vagy tévedek?
Lemezjátszó
Benzzek kozul melyik lehet a kovetkezo lepes az Ace L utan, amit erdemes meglepni?
Az Ace sorozat ár/érték aránya tényleg kimagasló, de a Glider is nagyon jó vásár.
Így igaz!
A Glider egy igen kiváló hangszedő.
Ráadásul nekem a szívem csücske, mivel nyitott konstrukció.
A házakat kétféle célzattal rakják a hangszedő átalakítója köré:
1. mechanikus védelem
2. hangolás
Na, ezt az utóbbit én nem igazán kedvelem.
Persze léteznek nagyon kiváló zárt konstrukciók is, csak horror áron.
Az olcsóbb zárt rendszerek mind valamiféle "saját" hanggal rendelkeznek, ami az üregből és a test anyagából ered.
Ezektől a problémáktól a félig zártak nagyrészt mentesek.
Az üregrezonanciák ezeknél alig lépnek fel.
Valamennyi Benz vagy nyitott, vagy félig zárt rendszerű, így a zárt üreg hatásai minimálisak.
Hg
Lemezjátszó
Benzzek kozul melyik lehet a kovetkezo lepes az Ace L utan, amit erdemes meglepni?
Az Ace sorozat ár/érték aránya tényleg kimagasló, de a Glider is nagyon jó vásár.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
T.Fórumtársak!Pick U keresésben vagyok, kérem a segítséget, ki használja ill. próbálta. Benz Micro ACE L. Tapasztalatokat kérek.
Ár/"teljesítmény" aránya nagyon jó, a következő lépcsőfokért már pár százezret kell leszurkolni.
Ez attól függ milyen karba, kerülne? Én L2 használok, és nagyon szeretem.
Lemezjátszó
T.Fórumtársak!Pick U keresésben vagyok, kérem a segítséget, ki használja ill. próbálta. Benz Micro ACE L. Tapasztalatokat kérek.
Ár/"teljesítmény" aránya nagyon jó, a következő lépcsőfokért már pár százezret kell leszurkolni.
Ez attól függ milyen karba, kerülne? Én L2 használok, és nagyon szeretem.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nagyon jó középkategóriás hangszedő, használtam egy jó ideig. Finom részletezés, jó tonális balansz, ugyanakkor kellően dinamikus.
Mivel közepesen alacsony (0.4mV) szintet ad le, egy "MC kompatibilis" fonó is jó hozzá. Tapasztalatok szerint a pár száz - 1K ohm terhelés esetén szól jól. Nálam a Hiraga MC prepre-vel egészen jól teljesített.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Lemezjátszó
Nagyon jo hangszedö. Standard modellnek tartják a hozzáértök.
Tapasztalataim xerint nem sokban marad el az igazán nagy ágyuktol, jowal tulmutat a nyujtott hang a hangxedö árán.
Nagyon kellemes hangot produkál. Jo sztereo teret rajzol és egy nagyon enyhén rárakodott lágy felsöbasszussal mézédes hanghoz juttatja a hallgatot. Ugyanakkor kellöen dörgedelmes a nagydinamikás részeknél, ráadásul ugy, h a magasakat is nagyon xépen hozza, miközben nem esik ki a ritmusbol. Jo a köwetési képessége is, még a belsö barázdák dinamikásabb részein sem torzit.
Nálunk is lehet kapni.
Tapasztalataim xerint az L a legjobb az ACE sorozatbol. Képeket, árlistát lásd a honlapunkon.
Lemezjátszó
T.Fórumtársak!
Pick U keresésben vagyok, kérem a segítséget, ki használja ill. próbálta. Benz Micro ACE L. Tapasztalatokat kérek.
Lemezjátszó
PX-1
Lemezjátszó
GT-2000X
Lemezjátszó
Yamaha GT-2000