Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a segítséget.Utánanézek.
Kaporka köszi a felviditást.
Csak sajnos lángolt tegnap éjszaka az egész konektor.
Szerencsére komolyabb baj nem történt.
Ezért úgy döntöttem, hogy a szobámban megszüntetem az egész régi hálozatot.
Nem értem, hogy régi panelházakba, miért nem tudtak kicsivel jobb kábelt és (jobban szigeteltet) rakni.
Sajnos nő tervezte az egész épületet. Meg is látszik. Már elnézést.

húha, remélem a kisszámú regisztrált forumos hölgy ezt nem olvassa...

Illetve:

Nem értem, hogy régi panelházakba, miért nem tudtak kicsivel jobb kábelt és (jobban szigeteltet) rakni.

Ez meglepő tekintettel azon körülményre hogy a régi panelekben kb mindenből sz*rt használtak, erről szólt a cocializmus.

Vendég

Kábelezzünk

Várom még kábelekre a tippeket.

Vendég

Kábelezzünk

Köszönöm a segítséget.
Utánanézek.
Kaporka köszi a felviditást.
Csak sajnos lángolt tegnap éjszaka az egész konektor.
Szerencsére komolyabb baj nem történt.
Ezért úgy döntöttem, hogy a szobámban megszüntetem az egész régi hálozatot.
Sajnos nő tervezte az egész épületet. Meg is látszik. Már elnézést.

Vendég

Kábelezzünk

Szeretnék egy külön ösvényt vezetni az órától.Milyen kábeleket ajánlotok?

tűzálló(NHXH FE180/E90) 2,5-ös átmérővel , ha olcsót akarsz

de hallottam már olyat is akit VDH CS 122 javasolt. Ez még talán ingerküszöb alatt van, bár ugye az ingerküszöb az egyéni...

Vendég

Kábelezzünk

Szeretnék egy külön ösvényt vezetni az órától.Milyen kábeleket ajánlotok?

Elektromos kábelt, az a legjobb!

Vendég

Kábelezzünk

Szeretnék egy külön ösvényt vezetni az órától.
Milyen kábeleket ajánlotok?

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 187

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Hát furi a dolog de 1,2 k szerelve. A darabárat nem tudtam kihúzni, meg hát a Cyrus-nak van, ad is el de a Nordost nem ad külön, de azért van belőle...
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Ez kellene Most beszéltem Akusztikával, van és meg is szerelik a kábelt. 
Z dugó

mennyi db-ja?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez kellene Most beszéltem Akusztikával, van és meg is szerelik a kábelt.

Z dugó
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

norbi31
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Na, ott nem, ott csak Furutech van 2,2 k darabja...
akkor nézd meg jobban!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Na, ott nem, ott csak Furutech van 2,2 k darabja...

norbi31
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Üdv! Z banándugókat hol lehet kapni? Forrasztható, egyszerű, aranyozott lemez változat érdekel!
kácsa audio

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Üdv! Z banándugókat hol lehet kapni? Forrasztható, egyszerű, aranyozott lemez változat érdekel!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Az Inakustik Patmos összekötő kábeleket hallotta már valaki? Kíváncsi lennék, milyen hangzásúak, mert ebben az árkategóriában keresgélek.
Senkinek nincs ezekkel tapasztalata?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Az Inakustik Patmos összekötő kábeleket hallotta már valaki? Kíváncsi lennék, milyen hangzásúak, mert ebben az árkategóriában keresgélek.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie- »

A tűzálló 4*2,5ös volt (NHXCH E90 4X2,5) és nem volt habosított teflonba csak valami fehér textilszerű anyagba betekerve, valam olyasmibe mint amiről Néhai fotót is rakott fel, csak az övé kék volt.
Az én információim szerint habosított PE (polietilén) a szigetelése. Az a gyurmaszerű anyag, ami körülveszi, és a belsejében textil van, nem tudom miből van, de nem is fontos. Sztem az már nem szól bele a hangba. Viszont olyan szempontból beleszólhat, hogy rezgéscsillapító! Én pl. a másfelest, amit a Linzinél vettem, azzal együtt használom. (ennek a tűzálló bevonatán nincs is textil)
Viszont legutóbb vettünk az Elektro-Cordnál 2,5-ös (Eupen) tűzállót, ennek jóval vékonyabb a szigetelése, az anyaga is más, és a réz felületén meg fekete foltok vannak!!!! Ez kicsit aggaszt. Szobatársam hangfaldrótnak vette, és neki se tetszik. Én ezt tápdrótnak kötöttem be, de majd ki fogom próbálni hangfalakhoz is. Van olyan, aki mindkét márkát tesztelte már?

Vendég

Kábelezzünk

Te nem ismered a szomszédom, az tuti...

Teflon jobb, de tápnál még nem néztem, h wan e hatása a hangzásra.

Nagyon köszönöm!

Vendég

Kábelezzünk

Teflon jobb, de tápnál még nem néztem, h wan e hatása a hangzásra.

Vendég

Kábelezzünk

egyébként számít hogy a tűzállót szilikon vagy tefloncsőbe húzom?  
csakmer a teflon 3szor annyiba kerül kb.. 

A tüzállo elewe habositott teflonban wan.
Nem kö behuzni semmibe. Ha mindenáron huzni akarx, huzd be flexibilis csöbe, elötte méterenként 5-6 tekerést rakj bele.
Wagy huzd meg a xomxéd csajt.

A tűzálló 4*2,5ös volt (NHXCH E90 4X2,5) és nem volt habosított teflonba csak valami fehér textilszerű anyagba betekerve, valam olyasmibe mint amiről Néhai fotót is rakott fel, csak az övé kék volt.

Egyébként vettem 1,5öst is és az valóban habosított teflonban volt.

Naszóval a 2,5-ösből csináltam tápkábelt teljesen szétszedtem az erekig, és valamivel másodlagos szigetelést szeretnék csinálni.

Szóval valami tutira kell, a kérdés hogy van e különbség ha teflonba húzam vagy ha szilikonba.

Holnap megyek vásárolni, ugyhogy fontos lenne a válasz!

Thx

Vendég

Kábelezzünk

A tüzállo elewe habositott teflonban wan.
Nem kö behuzni semmibe. Ha mindenáron huzni akarx, huzd be flexibilis csöbe, elötte méterenként 5-6 tekerést rakj bele.
Wagy huzd meg a xomxéd csajt.

Vendég

Kábelezzünk

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: forgi »

Ez nem kimondottan a klasszikus Weller-páka, de tudom, hogy ők is gyártanak ilyet. Kb. 10 cm 4 mm átmérőjű krómozott hegy kell bele, 150 Ft körül van az ára..gyanúsan olcsó, egy Wellwr-hegy tudtommal 1000 fölött van.
Valóban ilyen árai vannak a Weller pákahegyeknek, pl. a Nóniusz árlistáján 1188 Ft-tól indul az áruk.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Én egy Wellert használok, ha éppen pákászkodni tartja kedvem. S bár régen vettem, nem lenne gond a hegycsere, mert forgalmazzák a mai napig.
Ez nem kimondottan a klasszikus Weller-páka, de tudom, hogy ők is gyártanak ilyet. Kb. 10 cm 4 mm átmérőjű krómozott hegy kell bele, 150 Ft körül van az ára..gyanúsan olcsó, egy Wellwr-hegy tudtommal 1000 fölött van.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: forgi »

A Kácsában kapsz kb. 4% ezüsttartalmú forrasztóónt, de ha nincs pákád, akkor tényleg egyszerűbb ott megforrasztatni.
Kicsit off: ha már a forrasztásnál tartunk, ti milyen pákát használtok? Nekem a régi gyorspákánk válik be a legjobban, de néha félve használom, pl. tranzisztorok közelében nem tudom milyen hatást okozhat a hője. Vagy egyáltalán egy drótra milyen hatással van a 100W-os pillanatpáka? VAn egy 30W-os Weller-szerű piros kapcsoló nélküli is, de miután a benne lévő hegy elhasználódott, a bele vett hegyek mind nagyon rövid életűek voltak. Elszíneződtek, elfeketedtek, majd nem futotta be a cin, meg azt se, amit forrasztani akartam. Aztán mehetett a kukába.

Én egy Wellert használok, ha éppen pákászkodni tartja kedvem. S bár régen vettem, nem lenne gond a hegycsere, mert forgalmazzák a mai napig.

A pillantpákával azért vannak olyan áramköri elemek, amelyek nem forraszthatóak igazán (pl. CMOS IC), szóval óvatosan.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

A Kácsában kapsz kb. 4% ezüsttartalmú forrasztóónt, de ha nincs pákád, akkor tényleg egyszerűbb ott megforrasztatni.
Kicsit off: ha már a forrasztásnál tartunk, ti milyen pákát használtok? Nekem a régi gyorspákánk válik be a legjobban, de néha félve használom, pl. tranzisztorok közelében nem tudom milyen hatást okozhat a hője. Vagy egyáltalán egy drótra milyen hatással van a 100W-os pillanatpáka? VAn egy 30W-os Weller-szerű piros kapcsoló nélküli is, de miután a benne lévő hegy elhasználódott, a bele vett hegyek mind nagyon rövid életűek voltak. Elszíneződtek, elfeketedtek, majd nem futotta be a cin, meg azt se, amit forrasztani akartam. Aztán mehetett a kukába.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”