Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sziasztok!
Milyen hangfalat érdemes venni 15, max 20e /pár áron manapság? Jó állapatú használt is szóba jöhet. Egy Videoton RA 6380 S erőlködő hajtaná őket. (Az egyik jó öreg Universum hangszóró recseg, emiatt lenne a csere.)
Itt a Monitor 220 ára vajon párban értendő? Tudja ez vajon a ráírtakat?
Szerintem nézd meg az Echotek-et ATC-nél.
De inkább EZT nézd meg.
Ezek jó megbízható dobozok és épp bele férnek a keretbe.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
Milyen hangfalat érdemes venni 15, max 20e /pár áron manapság? Jó állapatú használt is szóba jöhet. Egy Videoton RA 6380 S erőlködő hajtaná őket. (Az egyik jó öreg Universum hangszóró recseg, emiatt lenne a csere.)
Itt a Monitor 220 ára vajon párban értendő? Tudja ez vajon a ráírtakat?
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban. A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
+ 5 dB-t mértem 70 Hz környékén. Némi barkácsolással ez eltüntethető és akkor már egy igen jó doboz.
A Divák jobban kiemelnek.A mérésed korrekt.
A Diva 4.2 váltóját Pagrus átalakította.Nagyon jó lett így hifire.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban. A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
+ 5 dB-t mértem 70 Hz környékén. Ez mozinál jól jöhet, zenénél kevésbé. Némi barkácsolással ez eltüntethető és akkor már egy igen jó doboz.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
12 m2-re ne vegyél nagyobb állódobozt. Pláne HIVI 3.2-est, mert az még ki is emel mélyben, döngeni fog a szobád, mint egy hordó. Inkább ajánlom előre a D2.1 dobozt állvánnyal, hátra meg D3.1-est. Ezeket jó áron megkapod (bőven 300e alatt), így több pénzed marad erősítőre. Bár én ilyen kis szobában csak 2.0 rendszert építenék.
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban.
A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
Ekkora szobába sokkal jobb lenne egy 2.1-es szerintem is,vagy a 3.1 ,mert később ezek lehetnének a hátsó hangfalak és akkor szinben passzolnának.
Arról volt szó, ha jól emlékszek, hogy nem fél évre vásárol, hanem később nagyobb térben lesznek a dobozok.
Naim-ZU
12 m2-re ne vegyél nagyobb állódobozt. Pláne HIVI 3.2-est, mert az még ki is emel mélyben, döngeni fog a szobád, mint egy hordó. Inkább ajánlom előre a D2.1 dobozt állvánnyal, hátra meg D3.1-est. Ezeket jó áron megkapod (bőven 300e alatt), így több pénzed marad erősítőre. Bár én ilyen kis szobában csak 2.0 rendszert építenék.
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban.
A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
Ekkora szobába sokkal jobb lenne egy 2.1-es szerintem is,vagy a 3.1 ,mert később ezek lehetnének a hátsó hangfalak és akkor szinben passzolnának.
Webáruház:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
házimozit összeállításhoz kérek segítséget...
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
hoppá, mennyire felpezsdült itt az élet!
atc: fura h a Swansról szinte semmit nem találtam, a gyártó honlapján volt egy rövidke leírást, meg itt a avx-en, biztos h jó hangfal, ha ennyire ismeretlen?
Az lenne az igazi, ha ki tudnám próbálni egy kis térben a hangfalat, akkor hallanám, h mi a dörgés Épp azért keresek kisebb frontot, hogy megfelelő legyen a mostani szobámba, de azét legyen elég a szufla egy nagyobb térben is.
Bp-n lakok, szóval könnyen meg tudom nézni, h mit ajánlotok.
Egyik barátom most vett tőlem Clarus Rhaea Pro-t, ez is egy nagy hangfal, s a szobája kb 10 nnm, s abszolút nem döng, s tere is nagyobb, mint a szoba haárai, de a 24 nm-es nagyobb szobájában is igen jól szól.
Amúgy a Clarus Titan-t azért merném ajánlani, mert zárt doboz, s kis szobában sem fog döngeni.
Naim-ZU
atc: fura h a Swansról szinte semmit nem találtam, a gyártó honlapján volt egy rövidke leírást, meg itt a avx-en, biztos h jó hangfal, ha ennyire ismeretlen?
Az lenne az igazi, ha ki tudnám próbálni egy kis térben a hangfalat, akkor hallanám, h mi a dörgés Épp azért keresek kisebb frontot, hogy megfelelő legyen a mostani szobámba, de azét legyen elég a szufla egy nagyobb térben is.
http://www.swans-europe.eu/swans-d3.html
Ez az európai oldal.
Itt többet találsz.
Pesten megtudod hallgatni.
A nagy nevű hangfalakkal azért óva intelek,mert fele már csak név.
Nem árt,ha ezt a topicot is olvasgatod.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10463
Webáruház:
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
A fent leírt paraméterekkel milyen típusokat ajánlotok, ill mely boltokban érdemes hallgatózni? Segítségeteket előre is köszönöm,
chao,
Tibidzsí
Hol laksz?
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Tibidzsí.
Nem tudom hol laksz de érdemes megnézni a Clarus kínálatát is.
Ismét nagyon jó akció van.
Mindenképp hallgatózni kell mielőtt beleállsz a kérdésbe.
Itt van pár lehetőség amit érdemes meg nézni ill. hallgatni.
Titan Pro, Rhea, Proteus, Europa, Naiad.
Igaz ezek drágábbak mint Béla által javasolt dobozok de érdemes meghallgatni őket.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
A 3.1-es polcsugárzó nagyon megéri az árát és tényleg nagyon jó hangja van és még ráadásul nagyon szép.D3.1 polcsugárzó 99000 Ft helyett 69000 Ft/pár
A Swans 3.1 nem rossz választás 12m2-re ideális de szerintem 20-30m2-en is megállja a helyét Hi-Fi És Házi-Moziban egyaránt. Ugyan azok a kiegészítők jók hozzá mint a Swans D3.2B-F-hez (Swans D3.2B C 69e-AVX kedvezmény, Swans D3.2B R 79e-AVX kedvezmény) és kényelmesen belefér 200-300e katagóriába. Sub is belefér, de valószínű csak ha nagyobb helyed lesz akkor érdemes megvenni.
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Meglepő ám, hogy egy jó minőségű hangfal, még ideálistól eltérő térben is jól tud szólni.
Hallottam már 15 m2-en monstrum hangfalat szépen zenélni.
Nem döngött a szoba...
Én is hallottam a spanom Clarus Rhea frontjait kis térben is és szépen szóltak, de "nagy" dobozoknak tér kell hogy ki tudják futni magukat rendesen.
Amúgy meg egy jó polcsugárzó is jó választás lehet 20nm alá (főleg ha sok a zene).
biztos jó kis hangfal -még nem hallottam-, amit Béla ajánlott, az ára is jó, de félek, hogy 12 m2-en sok lesz akármelyik álló hangfal. persze megveheted, ki is próbálhatod, félre is teheted, ha majd -ahogy írod- 1-3 év múlva saját lakásod lesz,de addig szerintem inkább a háttereket hallgasd a frontok helyén is. Azaz vegyél ezek az állók mellé mondjuk ugyanilyen polc sugárzókat, azok is bőven ki fognak elégíteni ilyen kicsi szobában, és nem fog idegesítően szólni.
Azt azért nem ajánlottam,mert mintha azt írta,hogy falra akarja rakni.
A 3.1-es polcsugárzó nagyon megéri az árát és tényleg nagyon jó hangja van és még ráadásul nagyon szép.
D3.1 polcsugárzó 99000 Ft helyett 69000 Ft/pár
Webáruház:
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Meglepő ám, hogy egy jó minőségű hangfal, még ideálistól eltérő térben is jól tud szólni.
Hallottam már 15 m2-en monstrum hangfalat szépen zenélni.
Nem döngött a szoba...
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
A zene prioritása miatt jobb minőségű frontot szeretnék, mint háttért. A hangfalakra kb 200-300 pízt szánok. Egy kisebb teljesítményű, elülső reflexes, álló, semleges hangzású 'allround' frontra gondoltam, a háttérnél preferált a falra akasztható kivitel, de persze tudok csinálni neki tartót is.
Itt biztosan találsz alkalmas hangfalat.
A tartósan alacsony árakon lévő hangfalak nagyon versenyképesek árban.
Én ezt ajánlom:D3.2BF hangfal 149000 Ft helyett 99000 Ft
Ehhez van természetesen center és hátsó is és ha kell sub is.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10312
Webáruház:
Sziasztok,
házimozit összeállításhoz kérek segítséget, kb 60%-ban használnám zenehallgatásra, és 40%-ban mozizásra. Sokféle zenét hallgatok, metált, dance-t, trance-t, hip-hopt, de legtöbbet rockot. Nem is inkább stílusokat szeretek, hanem inkább bizonyos előadókat/együtteseket, szóval operán, népzenén, és mulatóson kívül bármi szóba jöhet. Igazából a szoba miatt vagyok gondban, mert elég kicsi, csak 12m2, de kb 1-3 éven belül tervezek saját lakást venni, szóval ez szerintem nem annyira mérvadó a választásnál, de amíg albiban maradok, addig ne legyen nagyon zavaró, h túlméreteztem a hangfalakat.
Kezdő vagyok még e téren, eddig csak kompakt hifi és hm cuccom volt. Nem hiszek abban, hogy egy belépő szintű rendszert vegyek, aminek rendszeres időközönként cserélgetem az elemeit, mindig magasabb szintre lépve. Mert ha újat veszek mindig, azon rengeteget buknék, a használt meg rizikós, h vagy jót veszek, v hibásat, akár gari nélkül, az eladásnál meg nehéz olyat találni, akinek pont az kell, ami nekem van, és hajlandó is a piaci áron elvinni. (már több hónapja hirdetem a mostani kompakt hm szettemet, de eddig nem találtam komoly érdeklődőt, pedig korreket áron adnám.) Inkább egyszer vennék egy tényleg jót, aztán 10 évre le van róla a gond.
Legelőször hangfalakat szeretnék választani, mivel azt gondolom, h ez befolyásolja legnagyobb mértékben a hangzást, és ez is teszi ki a nagyobb részét a költségvetésnek. Aztán ha már megvan a hangfal, akkor már könnyebbet tudok hozzá választani avr erősítőt és kábelt, ill az egészen közeli jövőben még feldobnám egy sztereó erősítővel. A helyszűke miatt gondolkodom azon, h 5.0 helyett egyenlőre csak 4.0-nál maradok, az erősítő át tudja keverni a center hangokat a két frontra, illetve ez mennyire rontja az összhatást? Ha majd nagyobb szobám lesz, tervezem kiegészíteni a rendszert a centerrel, ill. ha szükségét érzem, egy mélynyomóval.
A zene prioritása miatt jobb minőségű frontot szeretnék, mint háttért. A hangfalakra kb 200-300 pízt szánok. Egy kisebb teljesítményű, elülső reflexes, álló, semleges hangzású 'allround' frontra gondoltam, a háttérnél preferált a falra akasztható kivitel, de persze tudok csinálni neki tartót is. A bal háttér a szoba sarkába fog kerülni, de innen nyílik két ajtó (a két ajtó 90 fokot zár be egymással), így csakis a falra helyezés jöhet szóba.
A fent leírt paraméterekkel milyen típusokat ajánlotok, ill mely boltokban érdemes hallgatózni?
Segítségeteket előre is köszönöm,
chao,
Tibidzsí
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Sziasztok,
Házimozi rendszer kiépítéséhez a következő elemeket fontolgatom:
Yamaha_RX-V461 erősítő yamaha
front hangfalak: Magnat Monitor 220 220
rear hangfalak: Magnat Monitor 110 110
és egy 25m2-es szobának megfelelő mélynyomó
Kérdésem, hogy nagyon kiegyesúlyozatlan az olyan rendszer, amelyben a front és a rear hangfalak különbözőek?
Az én esetemben (Magnat): front: 170 mm-es mély-közép, rear: 110 mm-es közép
Tudom, hogy nem a legoptimálisabb megoldás ugyanazon rendszert használni zene-, illetve házimozi hallgatáshoz, de költségvetés többet nem enged meg.
Egy másik kérdésem, hogy mennyire számít a hangfalak állványon való elhelyezése?
Vegyél sztereot.
Ha nem, akkor vegyél egy végfokot a Yamaha mögé a sztereo részhez, akkor kevésbé kompromisszumos a zenehallgatás (és egyébként a mozi is jobb lesz).
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok,
Kérdésem, hogy nagyon kiegyesúlyozatlan az olyan rendszer, amelyben a front és a rear hangfalak különbözőek?
Tudom, hogy nem a legoptimálisabb megoldás ugyanazon rendszert használni zene-, illetve házimozi hallgatáshoz, de költségvetés többet nem enged meg.
Egy másik kérdésem, hogy mennyire számít a hangfalak állványon való elhelyezése?
Ez talán 25nm-re kevésnek tűnik nekem.
Szerintem vegyél komolyabbat használtban.
Sziasztok,
Szia,
Általában a háttér hangszórók kissebb teljesítményűek, méretűek mint a frontok. Jóval kissebb teljesítmény kell az effektekhez.
Hangzásban kell illeszkedniük egymáshoz. A Házi-Mozi szettek általában (normális esetben) így vannak összeállítva.
Hi-Fi és Házi-Mozi azonos rendszeren bizony kompromisszum. De a megfelelő komponensekkel megoldható, hogy ne kelljen fogcsikorgatva elviselni a kompromisszumot. De lehet két rendszert kombinálni is.
A hangfalak elhelyezését a halgatási pozíció határozza meg vagy a hangfalak mérete (polcsugárzót furcsa lenne földön használni). A hagfal hagján minden ront ami nem illik hozzá.
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Sziasztok,
Sziasztok!
Új hangfalak vásárlását tervezem, ebben kérném a tanácsotokat, hogy miket lenne érdemes meghallgatni. (Itt vidéken elég kevés hangfalat tudok meghallgatni, azokat sem ideális körülmények között, ezért gyűjtöm a tippeket, hogy egy BP-i túra alkalmával miket keressek fel.)
Jelenleg egy YAMAHA AX-390-es (2*60W-os) erősítőm és egy YAMAHA CDX-393-as CD-lejátszóm van.
Egy 37nm-es nappaliban kellene megszólaltatnia alternatív rockot (70%) és egy kis komolyzenét (30%), házibuli nem lesz, a "normál" hangerő elég.
Kb. 80-130 ezret szánnék a párra, az elvárások:
- tiszta, természetes hangzás,
- pontos, gyors mélyhang (a céltalan, túlzott dübörgéstől kíméljetek).
Segítségeteket előre is köszönöm:
p.lac
AVX kedvezménnyel ATC-s hangfal sokminden belefér,
ajánlatokat ha kérsz írj:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10447
Kipróbálhatóak!!!
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sziasztok!
Új hangfalak vásárlását tervezem, ebben kérném a tanácsotokat, hogy miket lenne érdemes meghallgatni.
Udv,
Sztem nezz at a kereskedok es gyartok forumaiba, kerdezz/nezz utana kik vannak BPesten (vagy kornyeken) es menj el hozzajuk hallgatozni. Elmondod nekik is ugyanazt amit ide irtal es biztos segitenek kivalasztani egy megfelelo hangsugarzot. (a forumon keresztuli tuti ajanlatokat mellozd sztem ... meghallgatni erdemes lehet oket, de csak a sajat fulednek higyj!!!)
Nincsen tuti ajánlat, kizárólag meghallgatással szabad vásárolni, mindenkinek más a hallása, az igénye.
Naim-ZU
Sziasztok!
Új hangfalak vásárlását tervezem, ebben kérném a tanácsotokat, hogy miket lenne érdemes meghallgatni.
Udv,
Sztem nezz at a kereskedok es gyartok forumaiba, kerdezz/nezz utana kik vannak BPesten (vagy kornyeken) es menj el hozzajuk hallgatozni. Elmondod nekik is ugyanazt amit ide irtal es biztos segitenek kivalasztani egy megfelelo hangsugarzot. (a forumon keresztuli tuti ajanlatokat mellozd sztem ... meghallgatni erdemes lehet oket, de csak a sajat fulednek higyj!!!)
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése