Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Marci,az eb
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Menj el, oszt hallgasd meg azt a kis Magnatot, hátha megfelel. Papírból nem fogod tudni kitalálni, hogy milyen is valójában. Nem egy űbercsúcs hifi, de a Vidi mellé szerintem neked nem is az kell. 20k alatt nem kapsz jobbat, legalábbis újat tuti nem.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
szerintem elég gyenge, legalábbis az általad korábban kérdezett hangfalakhoz mérve. Miért nem nézel szét az ATC kínálatában is? mennyit szánsz rá? Félre ne érts, nekem nincs eladó hangfalam, de ennyire ne add le, mint az a SAL.
ATC alatt ezt érted? Én itt nem látok 25 ezer alatt semmit se. 20000 ft-ot szánnék rá. Tudom kevés, de ebből kell kihozni a maximumot...
SAL-lal mi a gond? Adatok szerint jobb, mint bármelyik többi, amit írtam. Minőségre rossz, vagy nem tudja, ami rá van írva?
Magnat véleményt továbbra is várok.
Nos ahogy "kimber" szaktárs is le írta a Sal-t nem szabad meg venni.
Volt itt már fórumlakó aki nem fogadta meg a tanácsokat és azóta is ...
Na mindegy, a ker. topicban nézz körül és érdeklődj.
Az apróban is lehet hogy van valami.
Eladó hangfalam nekem sincs és nem is szoktam senkit rá dumálni semmire.
Esetleg részletfizetésre is kérdezz rá itt-ott.
És gondold át a dolgot.
Mivel gondolom nem 1-2 évre vásárolnál dobozt így leosztva 10-el drágábban veszel dobozt az havi szinten egy doboz cigivel több pénz (csak szemléltetés miatt írtam ezt).
Én így szoktam meg győzni az asszonyt.
A Maqgnat nem rossz de egy kicsivel több pénzért rá lehet szaladni sokkal jobbra.
Nem szoktál MM-ba vagy EW-be járni?
Ott is néha lehet találni utolsó darabokat nevetséges áron.
Ha jól emlékszem az Echotech E 803 azt hiszem egy kicsivel van a kereted felett (AVX-es kedvezménnyel).
Én még nem hallottam de nekem külsőre tetszik és elég sok jót hallottam róla persze a kategóriatársakkal szemben.
Na de mindegy mindenképp meg kell hallgatni vétel előtt a dobozt.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Igen, azt értem ATC alatt, amit belinkeltél. Ha itt nem találsz olcsóbb hangfalat, akkor kérdezd meg KÉTBÉ kartársat, aki viszonteladó, hogy mit ajánlana, mert neki nagyobb ismerete van, és képben van az aktuális akciókkal kapcsolatban is. Szerintem közel 20.000-ért kaphatsz már valamilyen hangfalat tőlük is, amivel biztos, hogy jobban jársz, mint azzal a SAL hangfallal. A legutolsó szempont legyen a hangfal írott paramétere, vagy a mérete, ami alapján választasz valamit. Hiába nagy a SAl hangfala, és jó az adatlapja (ráadásul ez többnyire nem is igaz), ha borzasztó rossz a hangja. Gyenge minőségű hangszórók, gyenge keresztváltó, belső kábelek, stb. Magyarul sajnos benne van az árában a hangja is... Tudom, nem könnyű ilyen kevés összegből hangfalat találni, de csak olyan hangfalat vegyél, amit vásárlás előtt meg is tudsz hallgatni, a vaterán pedig erre vajmi kevés az esélyed. Ha mégis kifognál valami alalmi vételt, akkor persze belevághatsz, de ahhoz az kell, hogy jószívvel tudjuk ajánlani, a SAL pedig nem ilyen. Talán kifoghatsz valahol Tannoy, Mission, JPW hangfalat is használtban, na, azok legalább zenélnek. Más olcsóbb vételt nem igazán tudok ajánlani, de majd jönnek mások is, és segítenek.
Köszi!
KÉTBÉ-nek ment pm.
szerintem elég gyenge, legalábbis az általad korábban kérdezett hangfalakhoz mérve. Miért nem nézel szét az ATC kínálatában is? mennyit szánsz rá? Félre ne érts, nekem nincs eladó hangfalam, de ennyire ne add le, mint az a SAL.
ATC alatt ezt érted? Én itt nem látok 25 ezer alatt semmit se. 20000 ft-ot szánnék rá. Tudom kevés, de ebből kell kihozni a maximumot...
SAL-lal mi a gond? Adatok szerint jobb, mint bármelyik többi, amit írtam. Minőségre rossz, vagy nem tudja, ami rá van írva?
Magnat véleményt továbbra is várok.
Erről mi a véleményetek?
Sziasztok!
Hozzátok fordulok ismét, sokat hallott fórumtársak. Melyik lenne a legjobb választás szerintetek 18 nm-re:
Focal JMlab 706V, 806V vagy 714V közül valamelyik
Monitor Audio RS1 vagy RS6
köszi
Szerintem nézd meg az Echotek-et ATC-nél.
De inkább EZT nézd meg.
Ezek jó megbízható dobozok és épp bele férnek a keretbe.
Nem is találtam echotek-et ott. Meg az ottani árak nem nekem valók.
A Jamo jó lenne, de messze van. Valahol pest közelében kellene.
Magnat-ről mit lehet tudni? 20-ért elég jónak tűnik a 220.
Egyik haveromnak van Conan T1, elég hangos, az tény. Melyik lenne a jobb választás?
QUOTE azt szeretném megkérdezni hogy az SVS PB-10 Isd subról mit tudsz?
És az SVS Márka az mennyire jó? Jobb mint a Velodyne?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Tibidzsí !
van ilyen is: Clarus Callisto Pro
Naim-ZU
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10463
az nem zavar, hogy kínai. Az Meizu mp4 játszóm is kínai, mégis az egyik legjobb. Alig várom már, h piacra dobják a multimédiás-pda-telójukat, az elsők között fogok rendelni. Majd valamikor megejtek egy hallgatást. Hol is vagy megtalálható?
Lassan már majdnem minden kínai ebben az árkategóriában.
A Swans amerikai/kínai cég.
A hangszóró gyártók között a legnagyobbak egyike.
Remgeteg cég az ő hangszórójukat építi a hangfalaikba.
A Clarus egy két hangfalában is már ez van.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sziasztok!
Milyen hangfalat érdemes venni 15, max 20e /pár áron manapság? Jó állapatú használt is szóba jöhet. Egy Videoton RA 6380 S erőlködő hajtaná őket. (Az egyik jó öreg Universum hangszóró recseg, emiatt lenne a csere.)
Itt a Monitor 220 ára vajon párban értendő? Tudja ez vajon a ráírtakat?
Vannak nagyon olcsó Conan hangfalaink is.
20000 alatt van az álló párban.
MDF-ből van a doboza és Sony hangszórók vannak benne.
Webáruház:
uff,
kavarognak a fejemben a hangok, meg a gondolatok. Ma voltam hallgatózni a hifibarlangban, itt tannoyt, és mission hallgattam, kis térben, csak a frontok voltak bekötve, de nagyon sok volt a mélye mindkettőnek, a közepet meg nagyon hiányoltam. Viszont benéztem a MM mozisarkába, ahol egy komplett jbl balboa szett ment mélynyomóval a szoba egyik végében. Fura módon ennek rendesen volt közepe, és magasa, sok volt a mélye, de a sub ellenére sem volt túl sok.
tbohler:
kicsit utánnanéztem a clarus kínálatának. Mint írtam, kisebb álló frontút szeretnék, viszont amiket felsoroltál, azok túl nagyok lennének. Teljesítményben kb a charon, és a callisto lenne az optimális, viszont a külsejükkel nem tudok megbarátkozni, az valahogy nagyon nem jön be.
atc:
az nem zavar, hogy kínai. Az Meizu mp4 játszóm is kínai, mégis az egyik legjobb. Alig várom már, h piacra dobják a multimédiás-pda-telójukat, az elsők között fogok rendelni. Majd valamikor megejtek egy hallgatást. Hol is vagy megtalálható?
"Ekkora szobába sokkal jobb lenne egy 2.1-es szerintem is,vagy a 3.1" -Szerintem totál felesleges most még a mélynyomó, majd később, ha szükséges, majd akkor.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok!
Milyen hangfalat érdemes venni 15, max 20e /pár áron manapság? Jó állapatú használt is szóba jöhet. Egy Videoton RA 6380 S erőlködő hajtaná őket. (Az egyik jó öreg Universum hangszóró recseg, emiatt lenne a csere.)
Szerintem nézd meg az Echotek-et ATC-nél.
De inkább EZT nézd meg.
Ezek jó megbízható dobozok és épp bele férnek a keretbe.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban. A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
+ 5 dB-t mértem 70 Hz környékén. Némi barkácsolással ez eltüntethető és akkor már egy igen jó doboz.
A Divák jobban kiemelnek.A mérésed korrekt.
A Diva 4.2 váltóját Pagrus átalakította.Nagyon jó lett így hifire.
Webáruház:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban. A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
+ 5 dB-t mértem 70 Hz környékén. Ez mozinál jól jöhet, zenénél kevésbé. Némi barkácsolással ez eltüntethető és akkor már egy igen jó doboz.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
12 m2-re ne vegyél nagyobb állódobozt. Pláne HIVI 3.2-est, mert az még ki is emel mélyben, döngeni fog a szobád, mint egy hordó. Inkább ajánlom előre a D2.1 dobozt állvánnyal, hátra meg D3.1-est. Ezeket jó áron megkapod (bőven 300e alatt), így több pénzed marad erősítőre. Bár én ilyen kis szobában csak 2.0 rendszert építenék.
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban.
A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
Ekkora szobába sokkal jobb lenne egy 2.1-es szerintem is,vagy a 3.1 ,mert később ezek lehetnének a hátsó hangfalak és akkor szinben passzolnának.
Arról volt szó, ha jól emlékszek, hogy nem fél évre vásárol, hanem később nagyobb térben lesznek a dobozok.
Naim-ZU
12 m2-re ne vegyél nagyobb állódobozt. Pláne HIVI 3.2-est, mert az még ki is emel mélyben, döngeni fog a szobád, mint egy hordó. Inkább ajánlom előre a D2.1 dobozt állvánnyal, hátra meg D3.1-est. Ezeket jó áron megkapod (bőven 300e alatt), így több pénzed marad erősítőre. Bár én ilyen kis szobában csak 2.0 rendszert építenék.
Szerintem a Divák emelnek ki mélyben jobban.
A 3.2-es nem,vagy legalább is kevésbé,de a többivel egyetértek.
Ekkora szobába sokkal jobb lenne egy 2.1-es szerintem is,vagy a 3.1 ,mert később ezek lehetnének a hátsó hangfalak és akkor szinben passzolnának.
Webáruház:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
házimozit összeállításhoz kérek segítséget...
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
hoppá, mennyire felpezsdült itt az élet!
atc: fura h a Swansról szinte semmit nem találtam, a gyártó honlapján volt egy rövidke leírást, meg itt a avx-en, biztos h jó hangfal, ha ennyire ismeretlen?
Az lenne az igazi, ha ki tudnám próbálni egy kis térben a hangfalat, akkor hallanám, h mi a dörgés Épp azért keresek kisebb frontot, hogy megfelelő legyen a mostani szobámba, de azét legyen elég a szufla egy nagyobb térben is.
Bp-n lakok, szóval könnyen meg tudom nézni, h mit ajánlotok.
Egyik barátom most vett tőlem Clarus Rhaea Pro-t, ez is egy nagy hangfal, s a szobája kb 10 nnm, s abszolút nem döng, s tere is nagyobb, mint a szoba haárai, de a 24 nm-es nagyobb szobájában is igen jól szól.
Amúgy a Clarus Titan-t azért merném ajánlani, mert zárt doboz, s kis szobában sem fog döngeni.
Naim-ZU
atc: fura h a Swansról szinte semmit nem találtam, a gyártó honlapján volt egy rövidke leírást, meg itt a avx-en, biztos h jó hangfal, ha ennyire ismeretlen?
Az lenne az igazi, ha ki tudnám próbálni egy kis térben a hangfalat, akkor hallanám, h mi a dörgés Épp azért keresek kisebb frontot, hogy megfelelő legyen a mostani szobámba, de azét legyen elég a szufla egy nagyobb térben is.
http://www.swans-europe.eu/swans-d3.html
Ez az európai oldal.
Itt többet találsz.
Pesten megtudod hallgatni.
A nagy nevű hangfalakkal azért óva intelek,mert fele már csak név.
Nem árt,ha ezt a topicot is olvasgatod.
Webáruház:
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
A fent leírt paraméterekkel milyen típusokat ajánlotok, ill mely boltokban érdemes hallgatózni? Segítségeteket előre is köszönöm,
chao,
Tibidzsí
Hol laksz?
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Tibidzsí.
Nem tudom hol laksz de érdemes megnézni a Clarus kínálatát is.
Ismét nagyon jó akció van.
Mindenképp hallgatózni kell mielőtt beleállsz a kérdésbe.
Itt van pár lehetőség amit érdemes meg nézni ill. hallgatni.
Titan Pro, Rhea, Proteus, Europa, Naiad.
Igaz ezek drágábbak mint Béla által javasolt dobozok de érdemes meghallgatni őket.
A 3.1-es polcsugárzó nagyon megéri az árát és tényleg nagyon jó hangja van és még ráadásul nagyon szép.D3.1 polcsugárzó 99000 Ft helyett 69000 Ft/pár
A Swans 3.1 nem rossz választás 12m2-re ideális de szerintem 20-30m2-en is megállja a helyét Hi-Fi És Házi-Moziban egyaránt. Ugyan azok a kiegészítők jók hozzá mint a Swans D3.2B-F-hez (Swans D3.2B C 69e-AVX kedvezmény, Swans D3.2B R 79e-AVX kedvezmény) és kényelmesen belefér 200-300e katagóriába. Sub is belefér, de valószínű csak ha nagyobb helyed lesz akkor érdemes megvenni.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház