Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox hálózati szűrő/elosztó

Moderátor: fülelek

szami
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: szami »

Szia Fülelek!

KÉTBÉ jóvoltából kipróbálhattam egy Alces 3-at.
Nem gondoltam, hogy két szám között lehet ekkora csend.

Komolyra fordítva:
Egy-egy aljzat - egy-egy eszköz. (DVD-jáccó, erősítő - én így próbáltam)
Nem kis feladat volt, ugyanis a hozzá kapott kábel elég rövid és nem ért el a konnektorig, de megoldottam (ha a konnektor nem jön a polchoz - mápedig az nem akaródzzott , akkor a polcot kell odavinni.)
Elővettem néhány ismertebb zenét és azt vettem észre, hogy a megszólaló hangszerek sokkal jobban pozicionáltak voltak, mint eddig. Gondolataim szerint ez azért lehet, mert a zajok (emberi fül által hallható és nem hallható) kiszűrésre ítéltettek.
Tisztult a hangkép? ...vagy mi.

Szóval....jó kis cucc, az a lényeg. Gyengusz erősítőmre jótékony hatással volt.
TV-vel, DVD-filmmel nem próbáltam. Csak a CD-ket nyomtam egymás után.
Jobban szólt, mint eddig valaha, aztán úgy odaszegezett a kanapéhoz.

De...egy komoly rendszerben, amik eleve tartalmaznak a hálózati zajok kiszűrésére különböző furmányokat milyen hatással van? Észre vehető még ott a változás, vagy inkább csak olcsóbb rendszerekhez ajánlott.

Alapból APC túlfeszültség védelmis bigyóim vannak minden felé a lakásban és azzal jobb a kép a TV-n, mint nélküle. Hasonló az elv?

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Szia Fülelek!!! (Érdekes , Itthon a minimál upc azonnal hozza , ugyanazzal a géppel  -  A HONLAPOD -  , a melóhelyen a matáv utód net , pedig nem elérhető üzenetet ad?!?!???)
  Kiváncsi , laikus kérdéseim: 
  1)  az Alces , nagy vonalakban mit csinál??? (túláram védelem , frekvencia stabilizálás , stabil 230v , hálózati zajok - zavarok szűrése , stb.)???
  2)  Van estleg tapasztalat , laptopot (zenehallgatáshoz) érdemes rádugni az Alces-re???
  3)  Nagyon barbár dolog az Alces földelt dugaljaiba nem földelt 2-s , 3-s elosztót dugni???  (úgy gondoltam , hogy az ilyen közös dugóba , egy működő komponenst egy éppen nem működővel közösítenám , pl: a TV és a CD???)
  4)  A Lupus B belső vagy külső tápos??? 
Üdv: Jenő

1. Sokmindent. Pl. EMI és RFI demoduláció csökkentés, terhelés reflexiók csökkentése (A csatlakoztatott fogyasztók egymásra kevésbé hatnak vissza). Túlfeszültség védelem is van benne, bár ez a hangminőséggel nincs kapcsolatban.
2. Tapasztalataink szerint a laptopra nincs jelentős mértékű hatással, legalábbis az usb kijáratán keresztül használva.
3. Nyugodtan lehet földeletlen fogyasztót bedugni az Alcesbe, de a T dugós megoldást nem javaslom, persze ki kell próbálni, mert lehet, hogy mégse rossz gondolat.
4. A Lupus B belső tápos, dupla trafós, (analóg és digitális szekciókra külön trafó), + speciális szűrőáramkör. A Lupus s hasonlóan működik.

Köszi szépen a válszt!!! Valamikor a nyáron tervezem , hogy beszerzek egy Alces -t , meg egy Lupus B -t!!! Addig is kolbászolok itt a fórumon.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5274

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szia Fülelek!!! 
(Érdekes , Itthon a minimál upc azonnal hozza , ugyanazzal a géppel - A HONLAPOD - , a melóhelyen a matáv utód net , pedig nem elérhető üzenetet ad?!?!???)

1) az Alces , nagy vonalakban mit csinál??? (túláram védelem , frekvencia stabilizálás , stabil 230v , hálózati zajok - zavarok szűrése , stb.)???
2) Van estleg tapasztalat , laptopot (zenehallgatáshoz) érdemes rádugni az Alces-re???
3) Nagyon barbár dolog az Alces földelt dugaljaiba nem földelt 2-s , 3-s elosztót dugni??? (úgy gondoltam , hogy az ilyen közös dugóba , egy működő komponenst egy éppen nem működővel közösítenám , pl: a TV és a CD???)
4) A Lupus B belső vagy külső tápos???

1. Sokmindent. Pl. EMI és RFI demoduláció csökkentés, terhelés reflexiók csökkentése (A csatlakoztatott fogyasztók egymásra kevésbé hatnak vissza). Túlfeszültség védelem is van benne, bár ez a hangminőséggel nincs kapcsolatban.
2. Tapasztalataink szerint a laptopra nincs jelentős mértékű hatással, legalábbis az usb kijáratán keresztül használva.
3. Nyugodtan lehet földeletlen fogyasztót bedugni az Alcesbe, de a T dugós megoldást nem javaslom, persze ki kell próbálni, mert lehet, hogy mégse rossz gondolat.
4. A Lupus B belső tápos, dupla trafós, (analóg és digitális szekciókra külön trafó), + speciális szűrőáramkör. A Lupus s hasonlóan működik.

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Az 1. és 3. kérdésre én is kiváncsi lennék....

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Szia Fülelek!!!

(Érdekes , Itthon a minimál upc azonnal hozza , ugyanazzal a géppel - A HONLAPOD - , a melóhelyen a matáv utód net , pedig nem elérhető üzenetet ad?!?!???)

1) az Alces , nagy vonalakban mit csinál??? (túláram védelem , frekvencia stabilizálás , stabil 230v , hálózati zajok - zavarok szűrése , stb.)???
2) Van estleg tapasztalat , laptopot (zenehallgatáshoz) érdemes rádugni az Alces-re???
3) Nagyon barbár dolog az Alces földelt dugaljaiba nem földelt 2-s , 3-s elosztót dugni??? (úgy gondoltam , hogy az ilyen közös dugóba , egy működő komponenst egy éppen nem működővel közösítenám , pl: a TV és a CD???)
4) A Lupus B belső vagy külső tápos???

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Nálam is volt teszten előtte Alces, és elég egyértelmű volt a hatás. Rosszabb volt, mikor kivettem.

Na most a húvéti akcióban beszereztem egyet, így már alkalmam volt többet is zenélni vele, és igencsak nem változott a véleményem. Jó kütyü, nem tudom mit csinál, hogy működik, de egy biztos, jó hatással van a hangra. Nekem a mély nem lett kevesebb, sőőőőt, a magasaknál is megszünt az érdesség, kb. olyan mintha a komponenseket egyel jobbra cseréltem volna.

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Hát nem jön be a weboldal. Nálam nagyon rossz a hálózat, azért gondolkodnék egy jó szűrőben és ezt igencsak dicsérik.
Ha mán egyszer annyi pénzért megvették, hát persze hogy dicsérik.

Bocsi, de előtte megkaptam 1 hét tesztelésre, saját fülemre hallgatva vettem meg!

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: drg66 »

Hát nem jön be a weboldal. Nálam nagyon rossz a hálózat, azért gondolkodnék egy jó szűrőben és ezt igencsak dicsérik.
Ha mán egyszer annyi pénzért megvették, hát persze hogy dicsérik.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Hozzászólás Szerző: George »

Pénteken kaptam meg a modifikáláson átesett Denon cd játszómat,
úgy érzem minimum egy kategóriát javult a hangja , de inkább kettőt.

Jó középtartománnyal rendelkező kis játékos volt, enyhén fedett magastartománnyal,
alapjábanvéve nekem tetsző karakterrel.

A tuning után mindez teljesen eltűnt, olyan "penge" éles lett a zene , hogy nem hittem a fülemnek, sokkal több dinamikával, sokkal több a részlettel.
A fejlesztés még nem teljes, ez csak az első lépés volt ....

A Lupus S dacot várom, remélhetőleg jövőhétre készen lesz

Köszönet a mesternek:
George

(Bocsi,most látom, rossz topikba írtam )
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Most hallgatom kedvenc lemezem: Csajkovszkij: 1812 Overture, többször egymás után, be- ki iktatva, majd megint bekötve az Alces-t: a sztereó kép csodálatos lett, térbeli mélysége lett a hangzásnak, olyan precíz pozicionálással, amit még nem hallottam előtte! A kórus néha bántó sziszegő hangjai kisimultak, nagyon kellemes hallgatni, mintha egy kategóriával feljebb lépett volna a SACD játszóm (Marantz DV7600). Csak gratulálni tudok ezért a hiVox-nak!

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Nálam szintén nem működik , de meg lehet keresni a köv.szerint: google-képek keresése-hivox beírni-az első kettő amit bead az éppen a csodaaggancs rákatt és bent vagy!

üdv
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

Elnézést a kérdésért, de sehol nem találom, mennyibe kerül ez a szűrő-elosztó?
http://www.hivox.hu/arlista.html

de ha figyeled a pénteki liciteket vagy megvárod "fülelek" fél évszázados hatalmas
akciőját lehet hogy olcsóbban megkapod , hidd el megéri az árát

sok sikert

ui:(bocs a pletykálkodásért)

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Elnézést a kérdésért, de sehol nem találom, mennyibe kerül ez a szűrő-elosztó?

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: boubacar »

Na, 5 napja van bekötve mostmár a Csodaszarvas, úgyhogy ideje kinyitni a számat. Röviden: Zseniális!
Előtte semmilyen tapasztalatom nem volt hálózati szűrőkkel, az Alces se járt nálam, se a Hivoxal nem volt kapcsolatom. A HifiPiacos leírás alapján azt hittem, kb. olyan hatása lesz, mint egy jobb hálózati kábelnek a mezei drót után, aztán kiderült, hogy sokkal inkább olyan, mint mikor a Rotel RA-01 után bekötöttem a T-Amp-ot. Durva. Ha egy kicsit megszelidítette volna a magasakat egy kis plusz tisztasággal, már örültem volna, de ez tetőtöl talpig egyel feljebb emelte az egész hangzást. wow
- Az énekhangokról eltűnt az érdesség, ércesség nagyrésze. Oye! Eddig ez volt a legzavaróbb az egész hangzásban, és a legnagyobb veszteség a cd állományra nézve.
- A második amire felfigyeltem, az a tér mélysége volt. Bekötés után jöttem rá, hogy eddig 2d volt. Ez a mélységbeli rétegződés nagyon meglepett, főleg, hogy mekkora hatása van arra, hogy "valódinak" tűnjön a zenekar.
- Aztán jött az, hogy eddig különálló hangokat hallottam innen onnan szólni, most meg harmóniák repkednek mindenfelé és töltik meg a teret és ettől úgy összeáll az egész egy zenévé. gyönyörű!
- Amit dinamikacsökkenésnek hisznek egyesek, az szimplán a döngés hiánya, amit szoknom kellett, annyira meglepett kezdetben. Először azt hittem hiányzik valami, de rájöttem, hogy sokkal ütősebbek az egyes hangok, és a baasszus is úgy pörög, mint egy v8-as. Feszes, és gyors, mint Kyle segge. Üt és rúg, mint Van Damme. Eletronikus zenék is, mint pl. Faithless akkorát nyert vele, hogy el se hiszem, pedig attól féltem, hogy ha a dinamikát kaszálja esetleg egy picit, akkor ezeken fogom először megérezni. hát nem!
- Tök meglepő tapasztalni, hogy amit eddig tisztán dobozhangnak hittem, az az elektronika "döngése". Úgy eltűnt a dobozhang a rendszerből, hogy kivehettem a hátsó reflex szivacsot is a hangfalból, és már nem ül rá a mély Snétberger gitárjára se.
- Kisebb hangerőn is él már a közép és vele a zene, kisebb hangerőn hallgatom a rendszert, mint eddig. nofene!
- A rock viszont nem fekszik neki annyira, a plain zúzás, Metallica, Deep Purple, GNR az most valamit hiányol. A túlburjánzott döngést, na. De pl. RHCP csak javult. Csak a tekerős riffelés kérne még egy kis erőt és teltséget, de az már a Harman hiányossága, többek szerint is, hogy kicsit most és erőtlen a többi játékoshoz képest a közepe és a mélye. Érzésem szerint csak szimplán megmutatta, hogy hol ér véget cd tudása. Jazzen és mindenféle akusztikus zenén viszont abszolút pozitív minden hatása, a basszust is beleértve. Ez a kis plusz ott is jól jönne, csak nem ilyen érezhető a hiánya.
Szóval olyan kb. 9:1-re nyert nálam, úgy hogy most már 5-6 napja van bekötve, ez nem első csillivilli-hurrá élmény. Érzéstelenítés nélküli foghúzás lenne, ha ki kellene vennem. Fémdómos hangfalhoz kötelezővé tenném, a többieknek ajánlott vétel. A basszus érezhetően kevesebb, de csak a sallangot veszi le, ami sose volt zene, és ezt szokni kell, úgyhogy pár napot érdemes eltölteni vele kettesben a véleményalkotás előtt. Az biztos, hogy ekkora javulást fogalmam sincs mivel tudtam volna elérni ennyi pénzért, minden forintját megérte.
[8]__[=|=]__[8]

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: madmedve »

Így ismeretlenül is megnyugtathatlak, hogy a "barátocskád" biztos nem vagyok, de ettől még csipázhatjuk egymás búráját. hello2.gif

Azért használok Cat7-et, mert Fülelek ezt ajánlotta, és valóban, a pénztárcámhoz mérten megfizethető, a hangminősége ehhez képest több mint elegendő, kiváltképp szerényebb (ám azért némileg tuningolt - Fülelek és jómagam által) kiállítású Videoton dobozomhoz aligha akarhatnék jobbat. Majd ha lesz új doboz, nyilván ki fogok én is próbálni egypár másik kábelt is, legkivált Fülelekét, a szinergia, a szinkretizmus, a szinuszgörbék és ilyen marhaságok nevében...

Mint már említettem, számomra a te alternatívád nem működőképes. Mások nevében nem nyilatkozhatom, dehát erősen meggondolkodtató mindenkinek, összemérhető-e egyáltalán egy univerzális (audio-video front-end) felhasználású hálózati szűrő egy meglehetősen behatárolt felhasználhatóságú bármily olcsó másik készülékkel. Szerintem nem.

Ráadásul az Alces működési elvével megegyező vagy közel azonos hatású másik készüléket olcsóbban (sőt, egyáltalán) eddig égen-földön se találtam. És hát nem elhanyagolható, hogy legyen magyar gyártmány, természetesen. Hátha te tudsz ilyet, ha már hivatkoztál rá a zsákutcás kanyarban.

Üdv

Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor

Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2585

Hozzászólás Szerző: mishow »

... bele is tolattam a fotelembe, hogy onnan élvezzem újdonsült és számomra fenomenális hangú cuccomon a zenét.
Ez a lényeg!
Ha így érzed, sz@rd le a rosszízű beszólásokat, és élvezd a zenét!
Hiszen mindaz, amiről itt beszélgetünk, az erről szól!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 696

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Kedves barátocskám MadmedveÉrdeklődnék, hogy milyen típusú hangfal kábelt használsz? Ja, hogy CAT7, egy ilyen olcsó és sz.. kábel is szólhat jól. Miért nem hivoxot használsz, nyilván mert drágább,
Az 1500 ft-os kompakt hálózati szűrővel ugyan ez a helyzet, de sajnos ezt még senki nem fogta fel. Nem az Én bajom.
Üdvözlettel.

ezért jó hifivel, sztereóval, zenével foglalkozni, mert vannak ilyen mindent megmondó, lekezelően a másikhoz szóló emberek....

(persze kiváncsi lennék, mikor teszteltél csodaszarvast vs 1500.- -os hálózati szűrővel szemben?
mondjuk mindenféle elfogultság nélkül...)

gratulálok, csak így tovább...

ja igen: mielött azt mondanád, hogy azért teszem ezt, mert érdekem fűződik hozzá, azon kívűl, hogy ajándékba kaptam véletlenül éppen hivox-os ic-éket, egy barátomtól semmi közöm a céghez (barátomnak sem)...
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 696

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Kedves barátocskám MadmedveÉrdeklődnék, hogy milyen típusú hangfal kábelt használsz? Ja, hogy CAT7, egy ilyen olcsó és sz.. kábel is szólhat jól. Miért nem hivoxot használsz, nyilván mert drágább,
Az 1500 ft-os kompakt hálózati szűrővel ugyan ez a helyzet, de sajnos ezt még senki nem fogta fel. Nem az Én bajom.
Üdvözlettel.

ezért jó hifivel, sztereóval, zenével foglalkozni, mert vannak ilyen mindent megmondó, lekezelően a másikhoz szóló emberek....

(persze kiváncsi lennék, mikor teszteltél csodaszarvast vs 1500.- -os hálózati szűrővel szemben?
mondjuk mindenféle elfogultság nélkül...)

gratulálok, csak így tovább...
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: drg66 »

Kedves barátocskám Madmedve
Érdeklődnék, hogy milyen típusú hangfal kábelt használsz? Ja, hogy CAT7, egy ilyen olcsó és sz.. kábel is szólhat jól. Miért nem hivoxot használsz, nyilván mert drágább,
Üdvözlettel.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: madmedve »

Ha egy audió produktum teljesen más hangképet produkál, mint a hasonló és drágább árú konkurensei, két lehetőség van, vagy a konkurensek járnak zsák utcában, vagy a szegény magyar gyártó tévedt el. Ettől még szólhat jól a hifid, sőt lelkesedhetsz is az alacesért és a lupusért, de a zsákutcából csak tolatva tudsz kijönni vagy megfordulsz.
Baráti üdvözlettel

A baráti tanácsot megfogadva bele is tolattam a fotelembe a szövegszintű csete-paté zsákutcájából, hogy onnan élvezzem újdonsült és számomra fenomenális hangú cuccomon a zenét. (Most épp East szól.) Kívánom, hogy te is hasonlóan elégedettséggel teli élményben részesülj, bárhol jársz is a hifizés és zeneélvezet rögös útján.
Bízni kell benne, hogy az emberek képesek önállóan, nélküled is döntést hozni. Ennyi. De ha mégsem, akkor így jártak, ördög és pokol, apokalipszis

Sztem elhagyod a stilárisan meglehetősen túlzó és megmondóember-szerű megnyilvánulásokat, esetleg épkézláb véleményt alkotsz az Alcesről (most azon túl, h szted szar, túl drága, de mi nem az), leírod, te mit tapasztaltál, és még a végén el is tudunk beszélgetni.

Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor

Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Megint játszák a tv-ben mié épp alaszka, a főmenű mindig rénszarvas burger, no de most böjt van és már nagyon várom a MEGLEPETÉST!

hampa
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: hampa »

Sziasztok!

Tegnap óta nekem is van "csodaszarvasom" és már az első meghallgatáskor bizonyította jó hírét a jelenlegi szerénynek mondható rendszeremben(Marantz Hm-erősítő,Heed canopus végfokok,cyberhome 635 dvd-lejátszó hiVOX lupus dac-kal és Dali c6 hangfalak).
Nálam komoly "tuningot" kapott a hangzás. Nem tartozik az erősségeim közé ennek leírása, de mindenképp letisztultabb és definiáltabb énekhang, kontúrosabb vagy pontosabb mélyhangok, megnőtt hangszínpad stb... szóval egyértelmű a javulás. Az árát nekem megéri, szvsz aki teheti próbálja ki, max. visszaviszi..de én már ki nem venném a hálózatból, úgyhogy most már csak ki kell fizetnem!
Nagyon szépen köszönöm Szabó Zoltánnak, hogy szinte ismeretlenül teljesen ingyen kipróbálhattam mindenféle kötelezettség nélkül!

fülelek,
ma még hívlak!

Üdv.
hampa

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5274

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Honlapotokat nem tudom elérni, vajon miért?
én elérem azonnal...
nyomj reload/frissit gombot...

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Honlapotokat nem tudom elérni, vajon miért?

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”