Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
én a karra rögzítésre gondoltam leginkább,
egyszerűen felcsavarozom a shell-re és rádugom a drótokat és kész? nem kell belőni egy megfelelő távolságot,szöget, vagy hasonlókat?
-
Vendég
Lemezjátszó
Audiotechnika 2005
Szerintem 2grammra állitsd és az antiscatinget is.
Lemezjátszó
Audiotechnika 2005
-
Vendég
Lemezjátszó
Hali!
Hogyan kell beállítani a tűt a lemezjátszón? valahol volt egy oldal erről de már nem találom
Milyen tü?
Lemezjátszó
Hali!
Hogyan kell beállítani a tűt a lemezjátszón? valahol volt egy oldal erről de már nem találom
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2783
Lemezjátszó
@Robici:azt mondod nincs tapasztalat..volt Planar 3/P3-sod?..nem akarom piedesztálra emelni,egy P3-ast használok,qvára jó hogy kideritsem:az LP mint fogalom"érdekelhet e-engemet" 15 év szünet után..épp egy Creedence "Chronicle"-t nyomatok rajta ...
Jó arra hogy zenéljen,tisztában vagyok azzal(is) hogy neken lépnem kell..kb 250 LP vásároltam 1 év alatt,és kb 5-7 CD-t..akarsz erröl beszélgetni?
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
Újonnan szerintem egy Funk Firm The Funk jónak tűnik, de az ára valamivel fölötte van.
The Funk már nincs, nem gyártják. The Funk Vector van, aminek az ára 840 GBP kar nélkül. Ami viszont újonnan 200 körül van, az a Music Hall MMF-7.1. Ezt viszont még nem hallottam.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Ajánlatokat kérek lemezjátszó ügyben.Ki, mit venne 200e. Ft-ig.
Csak futómű és hangkar!
Én sajnos sok tapasztalat nélkül ugyan, de azt tudom mondani, hogy Regát semmiképpen nem érdemes, mert az új P3-ról sok hibajelenséget lehet olvasni külföldi fórumokon és a konstrukciója sem szerencsés (fix motor). Újonnan szerintem egy Funk Firm The Funk jónak tűnik, de az ára valamivel fölötte van. A Pro-ject-eket - úgy tűnik - sokan szeretik de nagyon sokan nem, ezért azokat mindenképpen érdemes előtte meghallgatni. Nekem volt egy 1.2-es, de nem nyilatkozom. A kisebb Thorensek nálam azért esnének ki, mert a karjuk nem valami bizalomgerjesztő. Eredetileg én is újat akartam venni, de nagy hezitálások után mégis egy használtnál kötöttem ki (remélem jól döntöttem).
Szép munka!
Koszi az elismerést.
Egy kicsit tömörre sikeredett, viszont így tényleg rövidek a jelutak. Az input csatin a drót azonos a hangkarban lévővel, és a panel alján a NYÁK-kon a jelutakban ezzel van megerősítve. A GND csillagszétosztás és a tápszűrés-áramgenerátor elég jól kidolgozott. Egy kis érdekesség, ment már 3uV ortofonnal is kb 75dB jel-zajjal, meg 600uV VDH-val 85dB jel-zajjal. Ha kézzel megfogom a nyitott bemenetet, akkor brumm szinte semmi nem jön a hangszóróból, viszont lehet halkan hallani a középhullámú Kossuthot. Ezt a kézzel fogdosást nagyon kevés RIAA korrektor bírja.
Lemezjátszó
Szép munka!
Koszi az elismerést.
Egy kicsit tömörre sikeredett, viszont így tényleg rövidek a jelutak. Az input csatin a drót azonos a hangkarban lévővel, és a panel alján a NYÁK-kon a jelutakban ezzel van megerősítve. A GND csillagszétosztás és a tápszűrés-áramgenerátor elég jól kidolgozott. Egy kis érdekesség, ment már 3uV ortofonnal is kb 75dB jel-zajjal, meg 600uV VDH-val 85dB jel-zajjal. Ha kézzel megfogom a nyitott bemenetet, akkor brumm szinte semmi nem jön a hangszóróból, viszont lehet halkan hallani a középhullámú Kossuthot. Ezt a kézzel fogdosást nagyon kevés RIAA korrektor bírja.
Lemezjátszó
Ha fogod a kezedben a szénszálas kefét, akkor hova vezetődik a töltés? Csakis a testedre, ami meg lehet hogy a ruhád, széked, padló által, meg száraz levegő környezetben még a lemeznél is jobban feltöltődhet. Ezért én a kefe aluházát megfúrtam, egy 0,5mm-es szigetelt sima vezeték, és azt bele szerelni egy villás dugóba, amiben csak a földelés van használva. Ez már levezeti a töltés nagy részét
Az ötlet jo. A kiwitelezésnél owatosnak köll lenni, me owatlan mozdulatnál a drot beakadhat a pu-ba.
Wan gyalud???
Axittem, h a digi a zistened!
Gabo.
Kérek engedélyt a sarokba wonulni...
Miért kellene a lemez kefét a pickup alatt húzogatni?. Ha forog a tányér, akkor a másik oldalon belűről kifele terelgetve a kefétde ezt nem nagyon kell magyarázni.
Van, de már félre van téve. Projekt 6.9, VDH MC10 special, szintén VDH ezüst kardróttal, kevés tuning, saját építésű-méretezésű szimmetrikus bemenetű, cserélhető bemenőszint és lezáró impedancia MCRIAA elő-elő és korrektor, 2V kimenőszinttel LT audio IC-ékkel, külön dobozos táppal.
Szép munka!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Ezért én a kefe aluházát megfúrtam, egy 0,5mm-es szigetelt sima vezeték, és azt bele szerelni egy villás dugóba, amiben csak a földelés van használva. Ez már levezeti a töltés nagy részét, meg azért összeszedi a könnyű port a lemezről. Ha nagyon koszos, akkor jön a lemezmosás.
Szerintem is OK, de inkább arra kell vigyázni, nehgogy a nagy húzogatásban a dugóban a fázisba akadjon a drót.
Ha fogod a kezedben a szénszálas kefét, akkor hova vezetődik a töltés? Csakis a testedre, ami meg lehet hogy a ruhád, széked, padló által, meg száraz levegő környezetben még a lemeznél is jobban feltöltődhet. Ezért én a kefe aluházát megfúrtam, egy 0,5mm-es szigetelt sima vezeték, és azt bele szerelni egy villás dugóba, amiben csak a földelés van használva. Ez már levezeti a töltés nagy részét
Az ötlet jo. A kiwitelezésnél owatosnak köll lenni, me owatlan mozdulatnál a drot beakadhat a pu-ba.
Wan gyalud???
Gabo.
Miért kellene a lemez kefét a pickup alatt húzogatni?. Ha forog a tányér, akkor a másik oldalon belűről kifele terelgetve a kefét…de ezt nem nagyon kell magyarázni.
Van, de már félre van téve. Projekt 6.9, VDH MC10 special, szintén VDH ezüst kardróttal, kevés tuning, saját építésű-méretezésű szimmetrikus bemenetű, cserélhető bemenőszint és lezáró impedancia MCRIAA elő-elő és korrektor, 2V kimenőszinttel LT audio IC-ékkel, külön dobozos táppal.
Lemezjátszó
Wan gyalud???
Gabo.
Miért kellene a lemez kefét a pickup alatt húzogatni?. Ha forog a tányér, akkor a másik oldalon belűről kifele terelgetve a kefét…de ezt nem nagyon kell magyarázni.
-
Vendég
Lemezjátszó
Wan gyalud???
Gabo.
A száraztisztító kefe amúgy nem töltheti fel a lemezt? Elméletileg nem szart vettem, de ki tudja...
A szénszálas kefe egyik funkciója pont az lenne, hogy a lemez sztatikus feltöltődését csökkentse. Egy Zerostat 3 pisztoly mindössze 74 dollárba kerül, talán érdemes lenne beszerezned egyet. Tisztítófolyadékok is vannak, amelyek a por és zsír lemezfelszínről való eltávolítása mellett a sztatikus feltöltődés ellen is jók. Korábban én is használtam ilyen "kézi" szereket, aztán jött a lemezmosó... Én a papír belső borítót nem igazán kedvelem, inkább Nagaoka No. 102 műanyagtasakot használok (ha az USA Kongresszusi Könyvtárának megfelel, én is beérem vele).
Ha fogod a kezedben a szénszálas kefét, akkor hova vezetődik a töltés? Csakis a testedre, ami meg lehet hogy a ruhád, széked, padló által, meg száraz levegő környezetben még a lemeznél is jobban feltöltődhet. Ezért én a kefe aluházát megfúrtam, egy 0,5mm-es szigetelt sima vezeték, és azt bele szerelni egy villás dugóba, amiben csak a földelés van használva. Ez már levezeti a töltés nagy részét, meg azért összeszedi a könnyű port a lemezről. Ha nagyon koszos, akkor jön a lemezmosás.
Lemezjátszó
A száraztisztító kefe amúgy nem töltheti fel a lemezt? Elméletileg nem szart vettem, de ki tudja...
A szénszálas kefe egyik funkciója pont az lenne, hogy a lemez sztatikus feltöltődését csökkentse. Egy Zerostat 3 pisztoly mindössze 74 dollárba kerül, talán érdemes lenne beszerezned egyet. Tisztítófolyadékok is vannak, amelyek a por és zsír lemezfelszínről való eltávolítása mellett a sztatikus feltöltődés ellen is jók. Korábban én is használtam ilyen "kézi" szereket, aztán jött a lemezmosó... Én a papír belső borítót nem igazán kedvelem, inkább Nagaoka No. 102 műanyagtasakot használok (ha az USA Kongresszusi Könyvtárának megfelel, én is beérem vele).
Ha fogod a kezedben a szénszálas kefét, akkor hova vezetődik a töltés? Csakis a testedre, ami meg lehet hogy a ruhád, széked, padló által, meg száraz levegő környezetben még a lemeznél is jobban feltöltődhet. Ezért én a kefe aluházát megfúrtam, egy 0,5mm-es szigetelt sima vezeték, és azt bele szerelni egy villás dugóba, amiben csak a földelés van használva. Ez már levezeti a töltés nagy részét, meg azért összeszedi a könnyű port a lemezről. Ha nagyon koszos, akkor jön a lemezmosás.
Lemezjátszó
Systendek IIX-ről van valakinek véleménye?
Xerintem mellélépegecc. Mé nem proxálx kicsit nagyobbat álmodni?
Kersd meg Krizsit az Indexen. Neki wolt sokáig.
Szwsz, akko inkább amit dörmi ajánlott, azt azt ujan.
Azért a Systemdek jobb gép a Regánál, és 100 fölött egy kicsivel beszerezhető! Amellett az némileg /visszaállítható/ tuningolni is lehet...
Lemezjátszó
Szvsz a kettősfalú belsőtasakkal semmi baj, ráadásul, hogy a Nagaoka 3X annyiba kerül...
-
Vendég
Lemezjátszó
Xerintem mellélépegecc. Mé nem proxálx kicsit nagyobbat álmodni?
Kersd meg Krizsit az Indexen. Neki wolt sokáig.
Szwsz, akko inkább amit dörmi ajánlott, azt azt ujan.
Lemezjátszó
Ha jó állapotban van és jó kar van rajta, nem rossz választás. Rega RB-300, Linn Basik Plus vagy Helius Scorpio karokkal jól bír zenélni.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Lemezjátszó
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Bigi:
A lemez papír tokban érkezett. Már mondjuk csökkent a statikussága pár használat után, szóval még akármi lehet.
Lemezmosó gépet egyszer valószínűleg veszek, de még nem jött el az ideje. Vannak itt oly kedves fórumozók, akik felajánlották a lemezek mosásának lehetőségét, viszont azért utazgatni elég macera.
Lemezjátszó
ammánekedkéső.....
Ühüm. Mék is alunni...
Megyek én is, jó éjt. És mindenkinek aki, erre jár.... szép álmokat.
De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)
Lemezjátszó
Már megne haragudj, (mondaná valaki) hogy a fenébe kerül ez ide? ez nem egy lemezjátszó topik?
Épp a tü-m keményitésén fáradozik, nem látod???
ammánekedkéső.....
De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)
-
Vendég
Lemezjátszó
Már megne haragudj, (mondaná valaki) hogy a fenébe kerül ez ide? ez nem egy lemezjátszó topik?
Épp a tü-m keményitésén fáradozik, nem látod???