Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: repvez »

Na kiprobáltam több variáciot is a bekötésre,de valamiért ha szétkapcsolom az áthidalót a frontoknál akkor nem szól egyáltalán a mély hsz.
Ha a "B" kimenetre kötöm akkor se ha a sorrund back kimenetre akkor sem szol semmi.Természetesen az erösitöt ilyenkor A+B modba állitom.
Az lehetséges hogy valamit elkötöttek a hangfalba és csak az áthidalos részét vezetékelték be? Ezt hol tudom megnézni?a banán dugok paneljén van a hangváltó vagy lenn a mély hsznél?
Még egy valamit kiprobálok hogy a sima Front kábelt kötöm a mély hsz-re, mert ha igy szol akkor az erösitön kell valamit állitani vagy annak van valami hibája ,de ha igy se szol akkor a hangfalnak van gondja.

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lehet a szoba a bűnös..
Egy napos délután told ki az egészet az udvarra, és füleld meg milyen a hang.. Ha ott lesz mély, akkor a szobád az oka

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Az éjszakai mód csak DD hangforrás esetén aktiv igy az nincs hatással a zenére és tv adásokra.Amugy minden large opciora van állitva.
Sajna senkivel nem tudok tesztelni egy kis faluban lakom ,itt akinek van egyáltalán házimozija annak csak egy egyberendszere van csipogo méretü hsz-ekkel amit a lejátszoba tud dugni nincs külön AV erösitö hozzá.
Az érzéketlenség ellen mit lehet tenni vagy több kakaot rájuk adni,hogy a többi hsz-hez ne legyen köze.Mert ha feltekerem a hangerőt akkor meg a magasak lesznek elviselhetlenül hangosak, ha lenne normális mély az ellensulyozná a magasakat még nagy hangerönél is igy nem lenne zavaró.
De még nagyobb hangerön sincs az a hatás hogy testtel érezném a mélyeket vagy hogy rezegne valami a szobába esetleg hogy egységesen betöltené a szobát a mély.

Vendég

Csatlakoztatás

Nincs bekapcsolva valamilyen éjszakai mód, ami csökkenti a mélyeket?

Amúgy a SAL mélysugik roppant érzéketlenek, és így elég nagy kakaó kell ahhoz, hogy egyáltalán történjen ott lenn valami.
Ha van ismerős barát valaki, aki szintén "zenész", akkor próbálj meg egy pár hangfalat kölcsönbe kérni egy délutánra, és tedd a SAL-ok helyére.
Utána meg írd ide mi volt...

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Csak nálam annyi a különbség,hogy én nem azért tekerem maxra a bassust,hogy kiüzzem a szomszédokat, hanem azért, hogy egyáltalán legyen valami mély hang.De még igy is a 2 kazis magnomból több mély jön.
A szoba elrendezése nem a legoptimálisabb,de ezen sajna egyenlöre nem tudok változtatni 2,5*5m-es szoba és már most hosszanti elrendezésbe van, forditva egy kicsit furán nézne ki hogy 2,5m-re belezsufoljam a hangfalakat a tv-t meg valamilyen ülöalkalmatosságot.Ezért probálnám meg valahogy eröböl javitani a dolgon,mert nem hiszem el, hogy két 25cm-es mélyhsz gyengébben szol,mint egy 10cm-es pasziv szub ami egy egyberendszerben van.Tudom egy activ sub segitene a dolgon,de nincs rá keret.

Vendég

Csatlakoztatás

Azt probálnám belöle kihozni,hogy egy kicsit erélyesebb mélyeket produkáljanak a mélyHsz-ek, mert most a bass a maximumon van és igy is nagyon gyengén szól.Gondoltam ha azok is külön lennének kötve egy külön erösitett csatornán talán jobban szolnának.Erre lett volna jo a "B" hangfal sett,de valamiért azon nem szolaltak meg.

Óh tündérbogár...
SAL hangfalakból több mélyet
Ne haragudj már meg, de szarból várat...
Kezdő házimozis koromban még én is a ZENÉT felcsavart hangszínszabályzókkal hallgattam, de a mozinál tűrhetetlen volt a mélytöbblet, és szar volt a hangzás.
Erre levettem a szabályzókat 0-ba. (ez még analóg, a poti középen reteszel picit)
Egy idő után rohadtul untam az állandó tekergetést, és szépen lassan minden a 0-n maradt.
Aztán jól hozzászoktam.
Most meg már külön sztereo erősítő és rendszer van, csak a hangfalak közösek, egy HFK-val megoldva a hallgatási dugaszolási problémát.
Az erősítőmön meg egy bemenetválasztó és egy hangerőszabályzó van a kikapcsolón kívül...

Bocs ha hosszas voltam, de arra akartam rávilágítani, hogy egyrészt mindenki elindul valahonnan, és aztán érkezik valahová, de a jobb hanghoz óhatatlanul kell a rendszered fejleszteni. És itt az a SAL az a nagyon gyenge láncszem.

Csak így végül a példa kedvéért..
bő 1 évvel ezelöttig a 6.8*4,2 m-es nappaliban keresztben moziztunk és sztereoztunk.
De nem volt igazi a hang, de a képhez is közel voltam, láttam a vásznon a rácsot
EWgyszer próbaképpen eltoltam hosszanti irányban a hangfalakat, és valami döbbenet történt... akkorát változott a minősége.
Ekkor villámgyorsan egy motoros vászon beszerzése, és a komplett rendszer hosszirányú elfordulása történt meg.
A kép is sokkal jobb így, de a hang az annyit javult, hogy kb 1 milla rendszerfejlesztéssel sem lehetett volna a keresztbe irányból ugyanezt a minőséget elérni.
Tehát lehet, hogy ebben az irányban is kéne próbálkoznod, mint szobaakusztika és ilyesmi. Nekem bevált.

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Azt probálnám belöle kihozni,hogy egy kicsit erélyesebb mélyeket produkáljanak a mélyHsz-ek, mert most a bass a maximumon van és igy is nagyon gyengén szól.
Gondoltam ha azok is külön lennének kötve egy külön erösitett csatornán talán jobban szolnának.Erre lett volna jo a "B" hangfal sett,de valamiért azon nem szolaltak meg.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ezt lehet hogy azért irta hogy a mélyeket a sorrund back speaker kivezetésre kéne kötni?De akkor hogy fog szolni ugyan az belöle mint a frontokbol nem fogja ugy érzékelni mintha hátso hsz-ek lennének?
Úgy kell csinálni, ahogy a használati írja. Az erősítő nem érzékeli, hogy a surround back csatikra kötött hangfalakat előre vagy hátra raktad-e, ezt te állítod be menüből. Barátkozz tovább a használatival, az is le van írva, hogy hogyan állíthatod be a surround back végfokokat a frontok kettős erősítésére.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Csatlakoztatás

még mindig csatlakozással kapcsolatos kérdésem lenne:

Mire ez a küszködés? mert nem értem az elvét, ha körvonalaznád...

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

még mindig csatlakozással kapcsolatos kérdésem lenne:
ezen a képen be tudja nekem jelölni valaki hogy hova kéne kötnöm a kábeleket,hogy külön tudjam választani a SAL2610-es frontokba lévó hangszorokat?
Probáltam ugy hogy bikebelezve mind a 2 kivezetést a Front speakers A csatlakozohoz vezettem.Semmilyen változást nem tapasztaltam.Probáltam ugy is hogy a Mély Hsz-ek kivezetését a Front speakers B csatlakozokhoz raktam a közepet meg hagytam az A csatikon.Ilyenkor ha bekapcsoltam az A+B modot akkor a mélyek egyáltalán nem szoltak csak ugy mint a sima B állásban.
A manuál nem tér ki részletesen erre a pontra csak annyit hogy ha a"B" szett is activ akkor csak 5.1-es rendszerként üzemel az erösitö.
Ezt lehet hogy azért irta hogy a mélyeket a sorrund back speaker kivezetésre kéne kötni?De akkor hogy fog szolni ugyan az belöle mint a frontokbol nem fogja ugy érzékelni mintha hátso hsz-ek lennének?
Vagy hogyan lehet külön erösitett csatornára tenni a kivezetéseket a frontokban?Sajna csak activ mélyet lehet rárakni,mert ha lehetne passzivat akkor nem lenne semmi gond.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Aha értem akkor nem érdemes a erösitöt összekötnöm a dvd vel képügyileg ha nincs a TV n komponens bemenetet meg a PC t sem érdemes
Jól érted, és a képjelet is igyekezz a lehető legrövidebb vezetékekkel átvinni a tévére, ne használj 2x akkora kábelt, mint amekkora szükséges.

Kowa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Kowa »

Aha értem akkor nem érdemes a erösitöt összekötnöm a dvd vel képügyileg ha nincs a TV n komponens bemenetet meg a PC t sem érdemes

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: R5TL »

Egyáltalán, létezik SCART-komponens átalakító? Szerintem nem.

Olyan egyszerű "passzív", ami csak egy kábel a végén kétfajta csatival, és egyiken komponens jel megy, a másikon RGB vagy (S)video, olyan nincs. De létezik olyan kütyü, ami átkonvertálja a komponens-t pl. RGB-be vagy vissza. Merthogy a világosság és színkülönbségi jeleket (Y, Pr, Pb) oda-vissza kell konvertálni pl. RGB jelekké.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok 

Adott egy H/K DVD 22 lejátszó. Tervbe van egy H/K AVR 132 is . Arra gondoltam hogy a lejátszó komponens kimenetét összekötöm a erösitö komponens bemenetével és innen egy SCART/komponens átalakitóval küldöm ki a képet a CRT re mert nincs ilyen bemenet a TV n . Vagy jobb a sima SCART a dvd és TV között?  Számitógép videokártya S video kimenetét érdemes rákötni az erösitöre és ugy a TV vagy jobb ha van a TV nek S video bemenete és közvetlen arra kötöm?

Melyik esetben lesz jobb a képminöség?

A DVD-t és a PC-t is közvetlenül kösd össze a tévével, az átalakítás meg a felesleges madzag csak jelveszteség meg hibavaló plusz költség is.

Egyáltalán, létezik SCART-komponens átalakító? Szerintem nem.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Sziasztok 

Adott egy H/K DVD 22 lejátszó. Tervbe van egy H/K AVR 132 is . Arra gondoltam hogy a lejátszó komponens kimenetét összekötöm a erösitö komponens bemenetével és innen egy SCART/komponens átalakitóval küldöm ki a képet a CRT re mert nincs ilyen bemenet a TV n . Vagy jobb a sima SCART a dvd és TV között? Számitógép videokártya S video kimenetét érdemes rákötni az erösitöre és ugy a TV vagy jobb ha van a TV nek S video bemenete és közvetlen arra kötöm?

A DVD-t és a PC-t is közvetlenül kösd össze a tévével, az átalakítás meg a felesleges madzag csak jelveszteség meg hibavaló plusz költség is.

Kowa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Csatlakoztatás

Gigabyte RX155256D-RH ATI X1550 256MB PCI-E

Beszereltem, feltelepítettem, működik is, viszont nem érzékeli a TV-met. A menüje magyar nyelvű, még sem tudok rájönni,h mit csinálok rosszul. Valami olyasmit ír az angol nyelvű használatija,h ahhoz,h a monitor is menjen és a Tv-n is legyen kép, a monitort nem VGA-ra, hanem egy DVI-VGA átalakítóval kell a gépre kötni, ilyenem még nincs, viszont egy kollégám szerint ettől még meg kellene találnia az új forrást. Igaza van és én vagyok láma hozzá, vagy pedig az átalakító nélkül nem érzékelheti?

A vid kártyát összekötötted a TV vel? S video kimenetük van általában a vid. kariknak ha van ilyen bemeneted a TV n vagy pedig ha esetleg kompozit van rajta akkor átalakitó kell. ha ez igy sikerült akkor már amikor bootol be a gép már akkor is kell a TV n számitógépes képnek lennie. Ha töltödik be a Windows akkor tünik el a kép ekkor a catalyst ba kell állitani a dolgokat a vid. kártya driverébe a display manager fülön . persze attól függ melyik catalystot használod.

Kowa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Csatlakoztatás

Sziasztok

Adott egy H/K DVD 22 lejátszó. Tervbe van egy H/K AVR 132 is . Arra gondoltam hogy a lejátszó komponens kimenetét összekötöm a erösitö komponens bemenetével és innen egy SCART/komponens átalakitóval küldöm ki a képet a CRT re mert nincs ilyen bemenet a TV n . Vagy jobb a sima SCART a dvd és TV között? Számitógép videokártya S video kimenetét érdemes rákötni az erösitöre és ugy a TV vagy jobb ha van a TV nek S video bemenete és közvetlen arra kötöm?

Nesra
Isten Hozott! :)

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Nesra »

Segítséget kérnék ahhoz hohy mi lehet az oka annak hogy a plazma tv-men mind normál adás alatt mind dvd alatt főleg a fekete színekben felvillanó fehér pöttyök vannak,ha nem is nagy számban,de engem zavarnak.Interferencia egyéb itthoni elektromos berendezésekkel?Áramingadozás?Mivel lehet ezt kivédeni?Köszi a segítséget

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Sziasztok! 

Nagy gondom van! Sokat töprengtem,h milyen asztali dvd-t vegyek, végül arra jutottam,h azt a havi egy-két filmet inkább megnézem számítógépről, mert az egyik lejátszó ezt, a másik azt nem viszi, de a gép az általában mindent lejátszik. Ezért hát vettem egy videókártyát TV out-tal:

Beszereltem, feltelepítettem, működik is, viszont nem érzékeli a TV-met. A menüje magyar nyelvű, még sem tudok rájönni,h mit csinálok rosszul. Valami olyasmit ír az angol nyelvű használatija,h ahhoz,h a monitor is menjen és a Tv-n is legyen kép, a monitort nem VGA-ra, hanem egy DVI-VGA átalakítóval kell a gépre kötni, ilyenem még nincs, viszont egy kollégám szerint ettől még meg kellene találnia az új forrást. Igaza van és én vagyok láma hozzá, vagy pedig az átalakító nélkül nem érzékelheti?

Még egy dolog; mióta az új kártya üzemel, lelassult a gépem. 768X1024-esre vettem a felbontást, lehet ez a gond?

Köszi, előre is!

almera

A képernyőeállításoknál állítsd be a két képernyő módot (clone, dualview), és alkalmazd a beállítást.

almera28

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: almera28 »

Sziasztok!

Nagy gondom van! Sokat töprengtem,h milyen asztali dvd-t vegyek, végül arra jutottam,h azt a havi egy-két filmet inkább megnézem számítógépről, mert az egyik lejátszó ezt, a másik azt nem viszi, de a gép az általában mindent lejátszik. Ezért hát vettem egy videókártyát TV out-tal:

Még egy dolog; mióta az új kártya üzemel, lelassult a gépem. 768X1024-esre vettem a felbontást, lehet ez a gond?

Köszi, előre is!

almera

dobcsi
Értékelés: 1

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: dobcsi »

Sziasztok, olyan problémám volna, hogy adott egy házimozi erősítő, 2 dvd lejátszó és egy digitális beltéri. Szeretném digitálisan csatlakoztatni mindhármat de sajnos a készülékeken csak coax digit kimenet van, az erősítőn meg csak egy coax bemenet van és 3 optikai. A kérdésem az lenne hogy létezik-e valamilyen megoldás (a ki-be dugdosáson kívűl) , elosztó, közösítő, átalakító vagy bármi készülékcsere nélkül?
Lehet kapni koax-optikai átalakítót, veszel 2 db-ot (+ táp adaptert) és már rendben is vagy.
Egy kollégám kifejezetten olyan DVD játékost keresett 2. (DivX-es) DVD játékosnak, amin van optikai kimenet. Ezzel megspórolta az átalakító+táp árát.

Köszi a tippet, még csak most néztem a választ, hát gondolkodom rajta mert nem nagyon akarom cserélni a cuccokat

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Sziasztok, olyan problémám volna, hogy adott egy házimozi erősítő, 2 dvd lejátszó és egy digitális beltéri. Szeretném digitálisan csatlakoztatni mindhármat de sajnos a készülékeken csak coax digit kimenet van, az erősítőn meg csak egy coax bemenet van és 3 optikai. A kérdésem az lenne hogy létezik-e valamilyen megoldás (a ki-be dugdosáson kívűl) , elosztó, közösítő, átalakító vagy bármi készülékcsere nélkül?
Lehet kapni koax-optikai átalakítót, veszel 2 db-ot (+ táp adaptert) és már rendben is vagy.
Egy kollégám kifejezetten olyan DVD játékost keresett 2. (DivX-es) DVD játékosnak, amin van optikai kimenet. Ezzel megspórolta az átalakító+táp árát.

dobcsi
Értékelés: 1

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: dobcsi »

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

szól!   
Szól szól,de hogyan szól?

nagyon tetszik a hangja!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Létezik egyáltalán ilyen DIN-RCA átalakító?

Tisztelt R5TL!

Igen, létezik. Nekem is van már vagy húsz éve.

Üdvözlettel: Kaporka.Microstudio

Köszönöm a választ! Esetleg a másik kérdésben is tud segíteni, vagyis kell-e hozzá korrektor (RIAA), vagy sem?

behalok ettől a magázódástól!
amúgy nem zavar csak el vagyok szokva tőle.
bár igazából nem is nagyon magázódtam (kiv. gyermekként ).

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”