Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Súlyos keresztváltók
Súlyos keresztváltók
Szerintetek mi lenne A legegyszerübb és olcsobb megoldás ami hangzás terén javulást hozhat?
Sikerült a SAL2610-es frontját 2 kábellel 2 csatornára külön kötnöm,de igy az alsó 25 cm-es sub hsz-böl is hallatszik a beszéd és a magashangok és igy elég zavaró olyan mintha visszhangzana.
Elég lenne egy alul áteresztö szüröt beiktatni a sub elé?Ebböl elég 1 db venni és ebböl szétosztani a 2 frontra vagy mindegyikhez kell külön-külön?
Milyen frekvencia legyen a max amit engedjen és milyen egyéb tulajdonságokat kell figyelni vásárlás elött?
Esetleg tudna valaki egy leirást vagy boltot ahol lehetne kész hangváltót kapni vagy szürőt?
Sajnos nem találtam semmi infot hogy milyen hsz van a SAL2610-ben igy nem tudom hogy milyen frekin dolgoznak.Egy olyan hangváltora gondoltam ami a 4 hsz-t ugy ossza szét hogy a 25cm-es mély lenne a sub az egyik 16cm-es a mély közép a másik 16cm-es a közép-magas és a 2,5 cm-es meg a magas hangokra.
Lehet ilyent készen kapni vagy nagy álltalánosságba késziteni ami a megadott frekiknél nem enged többet az egyes hsz-ekre?
Tudom hogy ezeket általában egyedileg minden hangfal tipusához készitik,de nem is high-end szint kéne csak hogy minden a neki megfelelö hszböl szoljon.
Súlyos keresztváltók
A legjobb ami valaha volt, és gyönyörü is.
szép adatokkal.
Ez tényleg nagyon szép.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Súlyos keresztváltók
Íme a legkissebb Xo.
Sok nagy cégnek ezek a dolgok még az "elit" kategóriáiban sem jelentkezik (pl 2mm-es átmérőjű légmagos indukciós tekercs) ami "entry-level" máshol
Súlyos keresztváltók
A doboz amibe kerülnek.
Súlyos keresztváltók
és az eredmény: 85Hz - 20kHz +-2dB, sen.: 85dB
Súlyos keresztváltók
A legjobb ami valaha volt, és gyönyörü is.
szép adatokkal.
Súlyos keresztváltók
37Hz-től 20kHz ±1.25dB, antiphase null -36dB, sen.:90,5dB/1W/1m, time delay window < 0.1mSec!!!!
Súlyos keresztváltók
Egy pici láda Scan-Speak hangszórókkal.
Eggyik utolsó mellékelt kép ennek a csipogójához tartozo Xo-t mutatja
Súlyos keresztváltók
38Hz-től 20kHz-ig +-2db-el ad, amint lát6ó.
Súlyos keresztváltók
Szerintem ez a kép Godina pista barátomra is illene.
Amerikai származású az emberem, Acoustic Research, Apogee, B&W...... és mindenhol vezető mérnökként ..... főleg Xo tervezés, és hangszóró fejlesztésen vett részt.
Kevés ilyen ember van még ma is "munkában" a régiek közül... és belőlük is kevés, aki nem valamelyik "óriásnak" a szekerét tolja.
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Súlyos keresztváltók
Ja.
Meg a Vibavoice-ra...
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
Súlyos keresztváltók
Én csak józan paraszti ésszel gondolkodom.... és -lehet, hogy túl naívan, bár kétlem- hiszek egy olyan embernek, aki 30-35 éven át a legnagyobbaknak dolgozott be.....
Ki ő? Lehetne róla többet tudni?
Szerintem ez a kép Godina pista barátomra is illene.
Webáruház:
Súlyos keresztváltók
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Súlyos keresztváltók
Khm, khm.... védeném a kapcsolatom névtelenségét.....
Meg a kenyeret a számban....
De ha én... kis Senki (nagy S-el) ráleltem nem egészen 2 év alatt.... másnak is sikerül(het)
Igaz, én is csak véletlenül találtam rá.... és ami miatt felfedeztem, az már akkor kifogyott....
Súlyos keresztváltók
Én csak józan paraszti ésszel gondolkodom.... és -lehet, hogy túl naívan, bár kétlem- hiszek egy olyan embernek, aki 30-35 éven át a legnagyobbaknak dolgozott be.....
Súlyos keresztváltók
Te DIY tanácsokkal látsz el bennünket, vagy mindenkit lebeszélsz róla,
Ha e két dolog közül választanom kéne, akkor inkább a lebeszélés mellett tenném le a voksomat.... hacsak nem 1 unatkozó és nagyon gazdag ember az illető.
Mert ezesetben tud MINDEN alkatrészből rengeteg félét venni, és 1szercsak összejön..... ami szerinte király.
aztán mindenkinek jól meglesz a véleménye....
Mint jelen esetben is....
Most akkor te jól keresel ezzel, csak visszafogod magad, vagy csak ez a vágyad, mert könnyen lepipálhatnád a nagy NEVEKET, nem értem.
Visszafogom magam.... jól is keresek... elégedett vevőim vannak.. Kizárólag.
Pl a Mélyládák topicban lévő hozzászólásomat, ha megnézitek.... láthatjátok az ár/érték dolgokat...
Ahol 1 kondi az egész Xo.... ott nem nagyon tudsz mit tenni, mert ahogy +váloztatod azt a kondit, minden változik.
Én nem hiszem, hogy így lehet High-End hangfalat (hangot) készíteni.
Általában a 2 (3,4.....) hangszóró nem 1forma érzékeny, és mind2nek van 1 spektruma, ahol igen jól viselkeik.... azokban a spektrumokban kell használni... ahoz meg III. fokú szűrő a legjobb.. általában.. mert 1szerű és elég meredek, hogy a már nem kívánt frekik izolálódajnak.
Ez meg nem kivitelezhető 1 kondival...
Már írtam, hogy miként jártam én is kiscsikó koromban az "1 kondis" hangfallal.
Bosszantó, ha a névleges zenei teljesítmény 20-30 %-nál halovány füstjelzések közepette búcsút int a csipogó.
Amióta rendesen megtervezett rendszert hallgatok, sokkal halkabban teszem ezt.
Élnek a dolgok...
MINDEN.... klasszikustól a metálig.
Mint 1 tavaszi zápor... felüdít.
De én sem állítom, hogy a sufnituning bármi értékelhetővel is kecsegtetne.... netán véletlenül.. az ember belenyúl 1szercsak... a nagy számok törvénye szerint.
Erre annyi az esély mint a lottó 5ösre.
Viszont láttam Scan-Speak hangszórókból MTM hangfalat 7 millióért... khm, khm... 10E Ft-os "váltóval"... nagynevű cégtől...
Amit az 1ik képen látsz.... SS hangszórók... 1000$-os hangválóval(per doboz!!)....
Hát kíváncsi lennék 1 összehasonlításra.... a hangszórók ugyanazok, a doboz is minimális eltérésekkel megegyezik.
És ha a "NÉV" árának negyedéért adnám az enyémet... akkor is degeszre tömném a zsebemet... és még jobban is szól...esetleg.
Én sok mindent másként látok mint te, de ez nem baj, nem vagyunk egyformák. Egy dolgot nem igazán értek h.sz.-eidből. Te DIY tanácsokkal látsz el bennünket, vagy mindenkit lebeszélsz róla, mert a hangfal, hangváltó az annyira bonyolult dolog, hogy ezt csak kevesen képesek-tudják eredményesen csinálni.
Egy kicsit zavar az utolsó kijelentésed:
És ha a "NÉV" árának negyedéért adnám az enyémet... akkor is degeszre tömném a zsebemet...
Most akkor te jól keresel ezzel, csak visszafogod magad, vagy csak ez a vágyad, mert könnyen lepipálhatnád a nagy NEVEKET, nem értem.
Üdv István
Súlyos keresztváltók
Ahol 1 kondi az egész Xo.... ott nem nagyon tudsz mit tenni, mert ahogy +váloztatod azt a kondit, minden változik.
Általában a 2 (3,4.....) hangszóró nem 1forma érzékeny, és mind2nek van 1 spektruma, ahol igen jól viselkeik.... azokban a spektrumokban kell használni... ahoz meg III. fokú szűrő a legjobb.. általában.. mert 1szerű és elég meredek, hogy a már nem kívánt frekik izolálódajnak.
Bosszantó, ha a névleges zenei teljesítmény 20-30 %-nál halovány füstjelzések közepette búcsút int a csipogó.
Élnek a dolgok...
De én sem állítom, hogy a sufnituning bármi értékelhetővel is kecsegtetne.... netán véletlenül.. az ember belenyúl 1szercsak... a nagy számok törvénye szerint.
Viszont láttam Scan-Speak hangszórókból MTM hangfalat 7 millióért... khm, khm... 10E Ft-os "váltóval"... nagynevű cégtől...
Amit az 1ik képen látsz.... SS hangszórók... 1000$-os hangválóval(per doboz!!)....
Hát kíváncsi lennék 1 összehasonlításra.... a hangszórók ugyanazok, a doboz is minimális eltérésekkel megegyezik.
És ha a "NÉV" árának negyedéért adnám az enyémet... akkor is degeszre tömném a zsebemet... és még jobban is szól...esetleg.
Én sok mindent másként látok mint te, de ez nem baj, nem vagyunk egyformák. Egy dolgot nem igazán értek h.sz.-eidből. Te DIY tanácsokkal látsz el bennünket, vagy mindenkit lebeszélsz róla, mert a hangfal, hangváltó az annyira bonyolult dolog, hogy ezt csak kevesen képesek-tudják eredményesen csinálni.
Egy kicsit zavar az utolsó kijelentésed:
És ha a "NÉV" árának negyedéért adnám az enyémet... akkor is degeszre tömném a zsebemet...
Üdv István
Súlyos keresztváltók
Fő az önbizalom!
Súlyos keresztváltók
Élnek a dolgok...
Mivel nekem olyan hangfalam van amiben 1 db kondenzátor a keresztváltó így adta magát a dolog, hogy a váltóápgréd irányában próbálkozzam. Mikor belenéztem a nem éppen olcsó dobozomba a szívbaj jött rám amikor egy elektrolit kondenzátort találtam benne. Vettem MKTét. Javult, de egy idő után valahogy nem tetszett. Aztán MKPét. Az sem tetszett egy idő után. A végén az AudynCap Silvernél jártam míg végül visszatettem a szaros kis elkót és most hallgatom boldogan. Nem csilingel annyira mint az ezüst meg nem akar valamit nagyon csinálni de az az érzésem, hogy ebbe ezt tervezték bele nem véletlenül.Szóval csak óvatosan ezekkel a csodatuningokkal. Remekül el lehet barmolni egy egyébként zenei hangú rendszert.
Igen én is így gondolom. Nagy bátorság kell, hogy a hűn szeretett PZ3 hangot eltoljam valamerre. Lehet, hogy nyerek pár részletett, de az már messze nem az a hang, ami miatt megszerettem ezt a hangfalat. Ha megveszek egy jó hangú dobozt, és az belekerül egy tudatosan összerakott rendszerbe. Nincs is kedve tuningolgatni, inkább, ha nem tetszik, kipróbálok más irányt.
Súlyos keresztváltók
Mivel nekem olyan hangfalam van amiben 1 db kondenzátor a keresztváltó így adta magát a dolog, hogy a váltóápgréd irányában próbálkozzam. Mikor belenéztem a nem éppen olcsó dobozomba a szívbaj jött rám amikor egy elektrolit kondenzátort találtam benne. Vettem MKTét. Javult, de egy idő után valahogy nem tetszett. Aztán MKPét. Az sem tetszett egy idő után. A végén az AudynCap Silvernél jártam míg végül visszatettem a szaros kis elkót és most hallgatom boldogan. Nem csilingel annyira mint az ezüst meg nem akar valamit nagyon csinálni de az az érzésem, hogy ebbe ezt tervezték bele nem véletlenül.Szóval csak óvatosan ezekkel a csodatuningokkal. Remekül el lehet barmolni egy egyébként zenei hangú rendszert.
Igen én is így gondolom. Nagy bátorság kell, hogy a hűn szeretett PZ3 hangot eltoljam valamerre. Lehet, hogy nyerek pár részletett, de az már messze nem az a hang, ami miatt megszerettem ezt a hangfalat. Ha megveszek egy jó hangú dobozt, és az belekerül egy tudatosan összerakott rendszerbe. Nincs is kedve tuningolgatni, inkább, ha nem tetszik, kipróbálok más irányt.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Súlyos keresztváltók
Mivel nekem olyan hangfalam van amiben 1 db kondenzátor a keresztváltó így adta magát a dolog, hogy a váltóápgréd irányában próbálkozzam. Mikor belenéztem a nem éppen olcsó dobozomba a szívbaj jött rám amikor egy elektrolit kondenzátort találtam benne. Vettem MKTét. Javult, de egy idő után valahogy nem tetszett. Aztán MKPét. Az sem tetszett egy idő után. A végén az AudynCap Silvernél jártam míg végül visszatettem a szaros kis elkót és most hallgatom boldogan. Nem csilingel annyira mint az ezüst meg nem akar valamit nagyon csinálni de az az érzésem, hogy ebbe ezt tervezték bele nem véletlenül.
Szóval csak óvatosan ezekkel a csodatuningokkal. Remekül el lehet barmolni egy egyébként zenei hangú rendszert.
http://spexcel.hangszoro.net/kondik.htm probálok okosodni
Nem akarnám megbántani ezt Papp Józsit, de ebből a kondimérésből csak annyit tudtunk meg, hogy valamilyen impulzus jelre, valami feszültség tüske megjelenik a kondi túl oldalán.
Az rendben van, a grafikonok függőleges tengelye nem feszültség érték, de akkor mi?
A fő probléma, ezt az impulzus viselkedést azonos, például 1uF értékkel kellene vizsgálni, megadva hozzá a generátor és lezáró ellenállást-impedanciát. Ha nem tudott beszerezni közel azonos értékeket, akkor egy kevés matematikával generátor és lezáró értékeket hozzá kellene igazítani a kondi értékhez, ami csak közelítő eredményt ad, de ide még jó lenne. A görbéken világosan látszik, minél nagyobb érékű a kondi, annál lassabb a felfutás, de ezt a lezáró ellenállások és kondi kapacitása által képzett töltés meredekség okozza 95%-ban, a kondi típusától függetlenül.
Súlyos keresztváltók
Nem akarnám megbántani ezt Papp Józsit, de ebből a kondimérésből csak annyit tudtunk meg, hogy valamilyen impulzus jelre, valami feszültség tüske megjelenik a kondi túl oldalán.
Az rendben van, a grafikonok függőleges tengelye nem feszültség érték, de akkor mi?
A fő probléma, ezt az impulzus viselkedést azonos, például 1uF értékkel kellene vizsgálni, megadva hozzá a generátor és lezáró ellenállást-impedanciát. Ha nem tudott beszerezni közel azonos értékeket, akkor egy kevés matematikával generátor és lezáró értékeket hozzá kellene igazítani a kondi értékhez, ami csak közelítő eredményt ad, de ide még jó lenne. A görbéken világosan látszik, minél nagyobb érékű a kondi, annál lassabb a felfutás, de ezt a lezáró ellenállások és kondi kapacitása által képzett töltés meredekség okozza 95%-ban, a kondi típusától függetlenül.
Súlyos keresztváltók
Súlyos keresztváltók
nagyonhozzáértőokosjános bármit és bármikor megmodifikál neked úgy, hogy akkor aztán megtudod a tutit. Mert ha vastag a drót és sok kiló akkor aztán lesz nagyon jó!
Olyan szörnyűségesen szánalmas ez az egész.
nézdmeg a B&W upgrad képet.
Nekem gyanúsan kicsi és gagyinaktűnik az eredeti.
Minden tiszteletem,hogy még ezzel a Xo-val is a világ egyik legjobb hangfalát tudta létrehozni a cég több mint 20éve.
pár évig ez az upgrade a hivatalos HP-ükön is ajánlva volt....
Jah, és aki nekem kapcsolat, az több mint 100 céget lát el...pár tíz világmárkát is.
********talán van realitása a tuningnak ha az adott alkatrészt ugyanolyan értékű de, jobb alkatrészre cserélem. De amiket itt látok a fényképen azok picit több ennél nem?
Annyi történt, hogy megtörténta jobbrcselélés....aztán kiderült, hogy mennyivel is jobb,mint a régi....meg hallható a hiba... azt kell korigálni az értékek minimális,de annál fontosabb megváltoztatásval...(1-2 évig) hogy tényleg 1 Upgraderől legyen szó, és ne csak pénzkidobásról, meg menőzésről...hogy nekem ám 2X annyiba került az Xo, mint a többszázas v milliós hangfal.
*****Az megint más kérdés, ezek a minőség cserék kifutják-e magukat, a környezetük nem fogja-e vissza képességük kibontakozását.
Ezért van az, hogy nem lehetcsak úgy készíteni bármihez upgrade-et.
ezért kellenek az évek... meg sokminden más. mindent 1be kell kezelni, és egészként értékelni, de darabokból hozod össze... a legnagyobbak is.
házibarkács kevéssikerrel kecsegtet....
de egy több mint 30 éve bennelevő embernek elhiszem ha azt mndja valamire, hogy így kell....
Egy lehetséges válasz. Ha beletennék a 820.000,-Ft-os hangfalba a Silver/Gold-ot, akkor milyen kondit tennének a 80.000EUR-ós hangfalba (20milla)?
Ez a válasz.
Egy 820000 Ft-os hangfal árában hangszóró és a váltó nem kerül többe 100000 Ft-ba.
De lehet,hogy sokat mondtam.Ebbe egy mundorf kondi nem fog beleférni.
Béla
Ennek a fordítottja úgy szokott működni, hogy ha bekerül egy 48EUR-os kondi egy hangfalba, akkor a doboz felhasználói listaárában és hangminőségében már 480EUR-t fog érni. A másik következtetés pedig az, hogy az értékben azonos Mundorf Silver/Gold-ot berakva (tuning) a hangminőség javulni fog, nem kicsit. Van tapasztalatom, még a Mundorfon belüli kategóriák is tisztán hallható változást és javulás mutatnak. Az megint más kérdés, ezek a minőség cserék kifutják-e magukat, a környezetük nem fogja-e vissza képességük kibontakozását.
Súlyos keresztváltók
Egy lehetséges válasz. Ha beletennék a 820.000,-Ft-os hangfalba a Silver/Gold-ot, akkor milyen kondit tennének a 80.000EUR-ós hangfalba (20milla)?
Ez a válasz.
Egy 820000 Ft-os hangfal árában hangszóró és a váltó nem kerül többe 100000 Ft-ba.
De lehet,hogy sokat mondtam.Ebbe egy mundorf kondi nem fog beleférni.
Béla
Ennek a fordítottja úgy szokott működni, hogy ha bekerül egy 48EUR-os kondi egy hangfalba, akkor a doboz felhasználói listaárában és hangminőségében már 480EUR-t fog érni. A másik következtetés pedig az, hogy az értékben azonos Mundorf Silver/Gold-ot berakva (tuning) a hangminőség javulni fog, nem kicsit. Van tapasztalatom, még a Mundorfon belüli kategóriák is tisztán hallható változást és javulás mutatnak. Az megint más kérdés, ezek a minőség cserék kifutják-e magukat, a környezetük nem fogja-e vissza képességük kibontakozását.