Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Üdv. kedves fórumozók!megérkeztek az Eltax hangfalaim(concept 400)..nincs negativum ,pozitivum kizárva,viszont jól szólnak,sajnos még nem tudtam kihozni belőlük amire kiváncsi voltam(vagyok)köv. hónapban átrendezem szobám,tágasabb tér + 3 hangfal(1 center,2 surround(még nincs ötletem kik lesznek (árban,minőségben és teljesitményben))).Mindenképpen mozi és zene,igényes zenére törekedek,tehát a yamaha erőlködőm (rx-v361) küzködik az eltaxxal,ami valahol érthető is,de az magassugárzokkal nem vagyok megelégedve...Kérdésem,h lehet ezt küszöbölni?Régebb volt egy technics rendszerem,(gyári összeállítás)jamo hangfalakkal,az equalizer tetszett,igazából amit alakított.Kérdés 2.érdemes 1 equalizert beszereznem?
Kérdés 3.center és surround mi legyen ?Természetesen ami árban is megfelelő...
KÖszönöm a kritikákat és a segítséget:)
Üdv.Gróf
Hali.
Most értem haza melóbol.
Szóval én úgy látom a dolgot hogy segíteni akar az ember de nem mindig sikerül jól.
Hasonló cipőben járok de én már tudom mi a megoldás. legalább is a számomra.
Nálam is az erőlködő a leg gyengébb láncszem.
Szóval ahogy mostanában egyre kevesebb időm van így nem sokat mozizok.
Inkább zenét hallgatok
Nálam majd vas csere lesz idővel mert a Yami 5x90 (5x25-30) watt nagyon kevés, persze ez az én véleményem de sokan osztják ezt.
Az egy dolog hogy nagyok a dobozok de nem biztos hogy a teljesítménye is nagy.
Viszont az erőlködő az biztos hogy kicsi hozzá.
Ezeket a dobozokat nem hiszem hogy érdemes lenne tuningolni (nem piszkálás) mert lehet hogy többe kerülne a leves mint a hús.
Meg lehet attól még próbálni mondjuk át kábelezni vagy más egyébb megoldást de nem tudom hogy mennyit változtatna a dolgon.
A centerrel és a hátérrel még várj egy kicsit.
A hangja meg majd a bejáratódás után derül ki, sokat fog változni jó irányba.
Nos ,igen ilyen 1 segítség!az erőlkődő tudom h nem annyi amennyi,a hangfal tudom h nem a legjobb,gondoltam rá h new és változni fog,az erősitőben viszont csalódtam...mert lehet h 5*100 de erő nincs...sztem nagyot váltok és lecserélem idővel 1 technicsre,na meg a szoba,köv hónapban átrendezem és majd bővebben írok,de, h őszinte legyek ezek a hangfalak mintha tudnának vmit,,,nem dicsérni szeretném de..
Üdv.:Gróf
Szasztok.
Amint írtam,rendeltem 1 yamaha rx-v361 erőlkődőt,mellé eltax concept400as párt,nem voltam megélegedve,elakartam adni,de rátaláltam a titok kulcsára és rendeltem 1 yamaha centert,megfogadtam az itt kapott tanácsot rendeltem 1 pár polchangfalat(yamaha),elképesztően javitott a minőségben...
Ezt a párost ajánlom mkinek.
Üdv.
Erő:Yamaha RX-V361,Front:Eltax Concept 400
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Tisztelt dominique29 és csövi!
Azt hiszem félre értettek. Az előbb nem sértődtem meg, csak ilyen a stílusom.
Üdvözlettel: Kaporka.Microstudio
Sejtettük, hogy sértődésről nincs szó, szép napot
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Tisztelt dominique29 és csövi!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
-
Vendég
Tisztelt „dominique29” és „csövi”!
Tisztelt csövi!
Elnézést, de nem gondoltam volna, hogy ez már a reklám kategória.
Reklámozni, pedig egyáltalán nem állt szándékomban, mert nem kapok érte jutalékot.
Üdvözlettel: Kaporka.Microstudió
Elnézést nem azért írtam. Életembe nem vettem semmit az audiovisiontol....na jó 1db akciós Lp igen közvetve.
A mondanivalóm végén pedig odabiggyesztettem egy sárga figurát ami jobbra ill. balra dülöngél kacagva ez azt jelenti hogy humoros röhögséges mondanivalót eresztettem el.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- dominique29
- V.I.P.

Reklámozni, pedig egyáltalán nem állt szándékomban, mert nem kapok érte jutalékot.
Szerintem no problemo, Csövi se azért írta, mert zavarná.
No persze ezen a fórumon ritkán reklámoznak pofátlan extra profitra hajazó, kizsákmányoló, az utolsó csavarig full amerikai falat
(vicc ám)
Üdv,
egy CS2.3-as tulaj
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
-
Vendég
Tisztelt „csövi”!
Elnézést, de nem gondoltam volna, hogy ez már a reklám kategória.
Tisztelt dominique29!
Gondolom csak tévedésből írta, hogy a THIEL 2.3 Használtan az is 5-6 ezer és 500-600 ezer forintra gondolt.
Egyébként, ha valaki ilyen THIEL 2.3 vásárlásán töri a fejét, akkor javaslom, nézzen be az Audiovisiontunighoz, ahol most ezt a hangfalat az eredeti 1 450 000 Ft-os ár helyett 350 000 Ft (+ÁFA)-ért lehet megvenni akciósan. (Én is egy barátomtól értesültem erről az akcióról.)
Igen, mi is erről a hangfalról AudioVis..féle Thielröl csevegünk csak burkoltan, reklámozzuk .
- dominique29
- V.I.P.

Mondjuk nem akciós az a hangfal, hanem használt, de így is áron alul van
- dominique29
- V.I.P.

Gondolom csak tévedésből írta, hogy a THIEL 2.3 Használtan az is 5-6 ezer és 500-600 ezer forintra gondolt.
Valóban
A többi pontosan így van
-
Vendég
Tisztelt „dominique29”!
Gondolom csak tévedésből írta, hogy a THIEL 2.3 „Használtan az is 5-6 ezer” és 500-600 ezer forintra gondolt.
Egyébként, ha valaki ilyen THIEL 2.3 vásárlásán töri a fejét, akkor javaslom, nézzen be az Audiovisiontunighoz, ahol most ezt a hangfalat az eredeti 1 450 000 Ft-os ár helyett 350 000 Ft (+ÁFA)-ért lehet megvenni akciósan. (Én is egy barátomtól értesültem erről az akcióról.)
- dominique29
- V.I.P.

hangszóró és minden más rendelhető a Thieltöl és nagyon segítőkészek, ahogy olvastam fórumokon.
Bezony
Mondjuk ez sok más gyártó is így teszi, ez a minimum, ha már ilyen drágán kínálja portékáit
A Soner biztos szuper vas, ebben viszont te vagy a szaki
de ez is egy jó vétel lehet.... THIEL 2.3 ebbe az ársávba!
Csak pontosítanék, a képen egy Thiel CS2.4-es van, ami használtan is közel van a millához. A CS2.3-as régebbi modell, melynek konstrukciója igen watt zabáló, a nagyon stabil végfokokat szereti. Használtan az is 5-6 ezer, ha tökéletes állapotban van
Bocsánat igazad van csak a google ezt adta be 2,3nak. Hogy milyen állapotban van, azt nem tudom de, hangszóró és minden más rendelhető a Thieltöl és nagyon segítőkészek, ahogy olvastam fórumokon. De te nálam sokkal tapasztaltabb vagy thiel ügyileg.
Soner elég stabil főleg elö+végfok kombival statikusokat is simán. De puding próbája zabálás
- dominique29
- V.I.P.

Csak pontosítanék, a képen egy Thiel CS2.4-es van, ami használtan is közel van a millához. A CS2.3-as régebbi modell, melynek konstrukciója igen watt zabáló, a nagyon stabil végfokokat szereti. Használtan az is 5-6 ezer, ha tökéletes állapotban van
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 47
Péter cimborámnak Apollója van, ha jól emlékszem.
Összehasonlítottuk a KZ hangfallal és most már azt szeretne...
Szerintem eladó lesz. Köll?
Van egy rossz hírem barkácsolóknak:
Brutális áremelést követtek el Vifa és Scanspeak hangszórókra jan. 1-től.
Amennyiben nem rendeltek egyszerre, ill. hosszútávon sokat szívás lesz...
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
És nem egy elhanyagolható szembont ebbe a kapitalista világban az eladhatóság se. Az én 926mat 1hét alatt eladtam és azóta se látok nagyon piacon forgót. De hangilag elképzelhető, hogy a soner elektronikákkal jobb lehet az IQ.
persze ezt csak hasból mondom.
Valaki hallott már monaudio apollo-t? Mi a véleményetek róla?
Hát jó régen hallottam már, a sub még van is egy ismerősömnek.
Vegyes érzelmek.
Érdemes meghallgatni!!!!!Nagyon egybe van a doboz!!Kicsit sokkalják itthon az árát de kint is egy igen elismert hangfal!!És nem csalás tényleg van olyan jo mint a jm-lab Elektra 936os!Nekem a Marantz erösitövel hallgatva mindig is nagy álmom lesz egy nagy Elektra mondjuk egy 926ossal is kibékülnék de a 936 a nagy állom.Amikor egymás mellett hallgattuk ismerösnél a PM16os Marantzommal az Inteligent Quality jobban tetszett mind kettönknek.Az Elektránál energikusabb és testesebb de nem tolakodó a mélye.Én ugy éreztem hogy az Elektra lágyabb hangzást nyújtott.De ha választhattam volna a kettö közül én biztosan az Elektrát válaztottam volna magamnak pedig az I.Q jobb volt középben is egy kicsit.Egyszoval izlések és pofonok de az I.Q jobban szólt.Az Elekta közepe kicsit nyomult de az I.Q közepe jobban beleillet a hangzásba.
Én az I.Q ra szavazok hangban de az Elektra szebb(Én az Elektrát választottam volna a különbségek ellenére is)
Amp:Marantz PM-16
Cd:Marantz CD-17
Tuner:Sony ST-SB920QS
Cabel:V.D.H D352, V.D.H Combination
Speaker:Tannoy 638 �s Magnat MSP 110(MagnatSpecialProduct)
Sziasztok. Az IQ300as hangfalról mi a véleményetek? Érdemes lenne meghallgatni?
Körülbelül annyit tudunk arról a hangfalról, mint te. Valami SCAN PEAK hangszórókkal készült német doboz. De persze meg kell hallggatni.
Ilyet találtam de én nem beszélni németet
Spitzenklasse mit 4 Ohren attestierte die Zeitschrift AUDIO der 200 T im Vergleichtstest in der Ausgabe 03/1996. Durch das 3-Wege Prinzip mit hinten liegenden Tieftönern und diversen Einstellmöglichkeiten der einzelnene Chassis ist der Lautsprecher mühelos an fast jeden Hörraum anzupassen. Durch den niedrigen Wirkungsgrad ist eine "relativ" geringe Verstärkerleistung ausreichend. Die Lautsprecher sind sehr gut verarbeitet und technisch ebenfalls im Bestzustand. Weitere Bilder schicke ich gerne zu. Neupreis lag damals bei 7000,00 DM. Rechnung und Bedienungsanleitung sowie beide Frontabdeckungen sind vorhanden. Gerne an Selbstabholer oder Versand nach Absprache.
Sziasztok. Az IQ300as hangfalról mi a véleményetek? Érdemes lenne meghallgatni?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Hát jó régen hallottam már, a sub még van is egy ismerősömnek.
Vegyes érzelmek.
Naim-ZU
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Főleg ha rossz az akusztikájuk, vagy a cuccuk, s ezzel próbálják hangolni a doboz mélyátvitelét.
Köszi a segítséget.
Te jobban tudod ezeket.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/