Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen meleg a házimozi erősítőtök ?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

A házimozi-erősítőm fölött kb. 10 cm a légrés, a sztereóm fölött kb. 2 cm. Különösebb melegedést nem tapasztalok.
Viszont, amíg a házimozi erősítőmhőz vékony kábelt használtam, melegedett elég rendesen.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

KÉTBÉ
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

A DVD játékosok hajlamosak a melegedésre. Tedd ki az asztalra és kapcsold lejárszásba, teszteld.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hi ! 
Én csak most kezdtem a házimozizást egy Pio VSX-817-es erőlködővel, gyakorlatilag semmilyen tapasztalatom nincs ebben a témában.
A manuáljában asszondják ennyi meg annyi szabad hely kell a megfelelő szellőzéshez ( gondolom nem is alaptalanul), viszont mindenhol azt látom hogy az erősítőn van a DVD játékos elhelyezve, én is ezt tettem esztétikailag is ezt kívánja a szem.
kb. 30perc elteltével normál hangerő mellet elég szépen átmelegedett a dvd alja ( kézrátétellel kb.45-50 fok) lehet, ez gondolom nem is tesz neki túl jót !!!
Az erősítőben lévő ventit még nem hallottam-éreztem ,hogy bekapcsolt volna.
Normális ez a hőmérséklet ?
Az erősítő dvd között kb. 1-2 cm légrés lehet, oldalról 3-3 cm légrés van.

Thx

Az öcsémnek agyonlapított slimline Pio erősítője van, rárakva a szériában hozzávaló Pio DVD. Az erősítője használatijában le van írva, hogy csak milyen Pio DVD rakható rá közvetlenül, semmi más.
A reklámképet sohase nézd, amikor 2 készüléket együtt fényképeznek, úgy helyezik el, hogy a képet minél jobban kitöltsék a készülékek, ezért nem egymás mellé, vagy fél méterrel egymás fölé teszik a képen.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Hi ! 
Én csak most kezdtem a házimozizást egy Pio VSX-817-es erőlködővel, gyakorlatilag semmilyen tapasztalatom nincs ebben a témában.
A manuáljában asszondják ennyi meg annyi szabad hely kell a megfelelő szellőzéshez ( gondolom nem is alaptalanul), viszont mindenhol azt látom hogy az erősítőn van a DVD játékos elhelyezve, én is ezt tettem esztétikailag is ezt kívánja a szem.
kb. 30perc elteltével normál hangerő mellet elég szépen átmelegedett a dvd alja ( kézrátétellel kb.45-50 fok) lehet, ez gondolom nem is tesz neki túl jót !!!

Thx

a hőmérséklet lehet normális is, de ez függ a készüléktől.
vannak erősítők, amik jobban melegszenek és vannak kevésbé... de függ a rákötött hangsugárzók impedanciájától is. a nehezen hajtható falakkal meg kell küzdeni rendesen.
a pio-t én nem ismerem.
nem tartom jó ötletnek a dvd-t az erősítő tetején. talán távtartóval...(lásd alább!)

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem tudom de az enyém nem melegszik abszolút.
Pedig én szeretem hajtani, volt már rá eset hogy megnéztem 3 filmet (300, T3, A. VS P. dts-el) nagy hangerőn egymás után és csak langyosodott.

De pl. az egyik spanomnak Sony (valami alsó közép) vasa van és megnéztük nálla a Sólyom Végveszélyben-t és lehetett volna grillezni fölötte (hozzá illő hangfalakkal ment).
Ja és nálla több hely van mint nálam, és mégis.

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

subset
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: subset »

Hi !

Thx

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”