Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

Igen, ez jellemző a plazmákra. Mindegyikre. És ezt mindenki tudja, nem mondtál újat. De most beégésről beszélsz, vagy nem? Mert ha elmúlik a jelenség, az már nem beégés. Ezt ghosting-nak nevezik és mindegyikre jellemző. 
A beégés szvsz inkább készülékre, vagy sorozatokra jellemző, mint típusra, de tudni kell róla, hogy elkerülhető! Ebben a fórumban is, meg máshol is időszakonként egyikről, később meg a másikról írnak ilyen jellegű tapasztalatokat. Ha meg valaki beleolvas a témába, de nem olvassa el az egészet, akkor arra a következtetésre jut, mint Te. A munkahelyeden. Ja, hol dolgozol?

Sokat olvasok egyébként plazmákról, de olyat, hogy Pio beégett volna még nem hallottam. Ennek két oka lehet.
1. A Pio tv-k nem égnek be.
2. Aránylag (!) keveset adnak el belőle, így nincs akkora "irodalma" ilyen támában ennek a gyártónak.
Inkább az utóbbi lehet igaz.

Electro World

A 2. lehet az igazi ok.
Már mi sem tartjuk.

Az eset amit leírtam csak több hónap alatt tűnt el és tény hogy nem ez a jellemző.
Különben tényleg nem értem miért szereti mindenki a Pana plazmákat. Nekem nem tetszik a képük, sem a színviláguk. De ez szubjektív dolog.

De LCD-nél is láttam már beégést. Igaz nem sokat.

Poro
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Poro »

Sziasztok! El tudná nekem valaki magyarázni egyszerűen és érthetően, mi az az Anynet? Samsung PS42Q92HX plasma menüjében van. A hasznutasításban leírtakból egy kukkot sem értek.
Google a barátod

Köszi a segítséged!!!!!!!!!!! De bunkó vagyok, hogy meg mertem kérdezni! Ha neked is a Google a barátod akkor miért írkálsz ide a fórumba!

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Az biztos, hogy ez csak a komolyabb plazmákra igaz/Pioneer, Pana/

Ez egy jó nagy baromság.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

Gyerekek nagyon óvodás dolog ennyire védeni a márkát, hiszen mindenki elismeri hogy jó készülékek, csak páran mégsem azt választottuk.
Mi volt itt az óvodás? De most akkor Te mit választottál? Nem Samsungot?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Az alatt, hogy kényes azt értsd a TV nagyon könnyen beég. Pl.: ha egy DVD menü véletlenül tovább marad a képernyőn(kb.:10 perc) már nyoma marad rajta + a TV adók jele is egy bizonyos idő múlva beég. És elég nehezen szeded ki belőle.A munkahelyemen már egypár ilyenbe belefutottam.

Igen, ez jellemző a plazmákra. Mindegyikre. És ezt mindenki tudja, nem mondtál újat. De most beégésről beszélsz, vagy nem? Mert ha elmúlik a jelenség, az már nem beégés. Ezt ghosting-nak nevezik és mindegyikre jellemző.

A beégés szvsz inkább készülékre, vagy sorozatokra jellemző, mint típusra, de tudni kell róla, hogy elkerülhető! Ebben a fórumban is, meg máshol is időszakonként egyikről, később meg a másikról írnak ilyen jellegű tapasztalatokat. Ha meg valaki beleolvas a témába, de nem olvassa el az egészet, akkor arra a következtetésre jut, mint Te. A munkahelyeden. Ja, hol dolgozol?

Sokat olvasok egyébként plazmákról, de olyat, hogy Pio beégett volna még nem hallottam. Ennek két oka lehet.
1. A Pio tv-k nem égnek be.
2. Aránylag (!) keveset adnak el belőle, így nincs akkora "irodalma" ilyen támában ennek a gyártónak.
Inkább az utóbbi lehet igaz.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nem értem miért vagytok beleszerelmesedve a Panákba. Szerintem semmival sincsen jobb képe mint az LG v. Samsungnak. Ráadásul piszkosul kényes, nagyon gyorsan beég. A régi PV60/600 párosnak szerintem sokkal jobb képe volt.
Nincs itt mindenki beleszerelmesedve a Panába-ba. Ha visszaolvasnál egy kicsit, akkor konkrétan tudnád mi a véleményük az itteniek egy jelentős részének a Samuról.
Arról még nem hallottam, hogy egy Pana nagyon gyorsan beégne.
Meg volna egy kérdésem. Mit jelent az a Te fogalmi rendszeredben, hogy a Pana plazma kényes? Ezt fejtsd már ki bővebben.

Az alatt, hogy kényes azt értsd a TV nagyon könnyen beég. Pl.: ha egy DVD menü véletlenül tovább marad a képernyőn(kb.:10 perc) már nyoma marad rajta + a TV adók jele is egy bizonyos idő múlva beég. És elég nehezen szeded ki belőle.
A munkahelyemen már egypár ilyenbe belefutottam.

TraceR

Plazma

Hozzászólás Szerző: TraceR »

Sziasztok! El tudná nekem valaki magyarázni egyszerűen és érthetően, mi az az Anynet? Samsung PS42Q92HX plasma menüjében van. A hasznutasításban leírtakból egy kukkot sem értek.
Google a barátod

Poro

Plazma

Hozzászólás Szerző: Poro »

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: szobik »

Gyerekek nagyon óvodás dolog ennyire védeni a márkát, hiszen mindenki elismeri hogy jó készülékek, csak páran mégsem azt választottuk.
Az, hogy konkrétumra kiváncsiak a problémákról azok, akiknek tapasztalata is van, nem hiszem, hogy óvodás dolog lenne
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Sanya_67
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Sanya_67 »

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Nem értem miért vagytok beleszerelmesedve a Panákba. Szerintem semmival sincsen jobb képe mint az LG v. Samsungnak. Ráadásul piszkosul kényes, nagyon gyorsan beég. A régi PV60/600 párosnak szerintem sokkal jobb képe volt.
Nincs itt mindenki beleszerelmesedve a Panába-ba. Ha visszaolvasnál egy kicsit, akkor konkrétan tudnád mi a véleményük az itteniek egy jelentős részének a Samuról.
Arról még nem hallottam, hogy egy Pana nagyon gyorsan beégne.
Meg volna egy kérdésem. Mit jelent az a Te fogalmi rendszeredben, hogy a Pana plazma kényes? Ezt fejtsd már ki bővebben.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Szerinted!

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

"Ráadásul piszkosul kényes, nagyon gyorsan beég."

A nagyon gyorsan mit takar pontosan ? Én elég szélsőségesen használom TV-DVD + napi 1-1.5 óra konzol hétvégén 3-4 folyamatosan, ghostingot persze láttam néha de beégésnek nyoma nincs. Miért Pana ? Ez olyan mintha autósoktól kérdeznéd Miért VW ? Passz.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Pontosabban valami elírás történt, mert a paraméterek alapján nem lehet plazma, ha meg plazma, akkor 37"-nál kisebbet nem láttam.
Van 37"-tól kisebb plazma. Mondjuk én sem láttam, csak olvastam róla. Talán a Sony-nak, vagy a Panának volt 32"-os plazma kijelzője. Tehát nem Tv, csak monitor volt. Valamelyik német oldalon láttam bő egy éve.
Az észosztás előtt: volt. A múlt időt a Sony miatt szeretném kihangsúlyozni.

Igen

LG 32PC51 a típusa. A képe az LCD-k hez képest érdekes, nagyon látszik a raszter háló és majdnem 200W-ot fogyaszt.

Yellow
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Yellow »

Egy kis angol nyelvű sajtóanyag a Panasonic USA-tól a 2008-as (amerikai) plazmakínálatról:http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/st ... 8122716568

A csúcsmodellek IPTV képességgel (közvetlen YouTube és Picasa online eléréssel, THX minősítéssel, és 30000:1 natív kontrasztaránnyal (1080p-s full HD esetén!), de a "mezei" full HD-s modellek is 20000:1 kontrasztarányúak. Sajnos a 720p-s PX80 (mindössze két ilyen modell lesz 42" és 50" kivitelben)szériáról nincs adat, mivel a Pana már elsődlegesen a full HD-s modellekre koncentrál.
Kíváncsi vagyok, mit kapunk mi itt Európában.

És még egy kis nyálcsorgatás az új technológiákról:
http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/st ... 8044330094

Már meg is van. Egy másik cikk végén táblázatos formában ott vannak az adatok, a PX80 széria kontrasztaránya 15000:1

http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/st ... 8124647947

Na persze ezek az USA modellek, és egyelőre ár nélkül.

TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75

Yellow
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Yellow »

Egy kis angol nyelvű sajtóanyag a Panasonic USA-tól a 2008-as (amerikai) plazmakínálatról:
http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/st ... 8122716568

A csúcsmodellek IPTV képességgel (közvetlen YouTube és Picasa online eléréssel, THX minősítéssel, és 30000:1 natív kontrasztaránnyal (1080p-s full HD esetén!), de a "mezei" full HD-s modellek is 20000:1 kontrasztarányúak. Sajnos a 720p-s PX80 (mindössze két ilyen modell lesz 42" és 50" kivitelben)szériáról nincs adat, mivel a Pana már elsődlegesen a full HD-s modellekre koncentrál.
Kíváncsi vagyok, mit kapunk mi itt Európában.

És még egy kis nyálcsorgatás az új technológiákról:
http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/st ... 8044330094

TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sztem ez irreális gondolat, sztem kb úgy lehet gondolkozni, hogy pl a PV70 utódja több tudással annyiért jön ki amennyi most a a PV70, és majd pár hónap múlva esik az ára.
Itt mire gondolsz? Milyen több tudással? A PV70 csak az 1080p-vel tud többet a PV60-nál. Egy ilyen felbontásnál, meg ennek nem is biztos, hogy van értelme. Tud valamit még?

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Plazma

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Sztem ez irreális gondolat, sztem kb úgy lehet gondolkozni, hogy pl a PV70 utódja több tudással annyiért jön ki amennyi most a a PV70, és majd pár hónap múlva esik az ára.
Persze hogy az,ezt senki se tudja,de remélem nekem lesz igazam.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Sanya_67
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Sanya_67 »

Gondolom akkor a többi gyártó is meglépi ezt a 24p dolgot.Legalábbis remélem.Mondjuk jövő télre egy 50"-os samu 24p-vel 220-250 körül jó lenne.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Plazma

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Gondolom akkor a többi gyártó is meglépi ezt a 24p dolgot.Legalábbis remélem.
Mondjuk jövő télre egy 50"-os samu 24p-vel 220-250 körül jó lenne.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

siva32

Plazma

Hozzászólás Szerző: siva32 »

+ licenszelhetnének pár dolgot a pioneer-tól

hypno skate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: hypno skate »

Apropó: nincs valakinek valamilyen kiszivárogtatott infója a Pana idén megjelenő plazmakollekciójáról?
Most kezdődik a Consumer Electronics Show Vegasban, ott fognak mindent bejelenteni szerintem ők is, meg a többi gyártó is.

Van egy AVS nevű amerikai fórum, amin már elég régóta beszélgetnek erről. (http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 371&page=5)
Az idei CES-en sokminden kiderül a G11-ről, de túl nagy fejlődésre nem lehet számitani (még) a pletykák szerint. A nagyobb áttörés csak később várható a Panánál, pláne, hogy az új gyárukat valamikor áprilisban tervezik beindítani. de az 5 (esetleg 10) lumenes technológia ez év végénél előbb nem nagyon várható. Addig meg nem tudok várni, pláne, hogy pillanatnyilag csak egy kölcsön Hyunday 21" CRT-m van.
Amit eddig kiszivárogtattak a G11-ről:
The only items I can say...for now.....what will be available on the G11 consumer Panasonics are 1080p/24 support and a higher contrast ratio.....compared to last years models.
És persze várhatóan az árak nem felfelé fognak menni.
Bárcsak Európában ne lennének annyival drágábbak, mint az USA-ban!

Személy szerint a legjobban a kisebb energiafelhasználásnak örülnék. Mondjuk úgy 30-40%-os fejlődés ezen a pályán nagy királyság lenne.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

"The only items I can say...for now.....what will be available on the G11 consumer Panasonics are 1080p/24 support and a higher contrast ratio.....compared to last years models."

-én is pont erre tippeltem. Nem is lesz más ujdonság, kicsit a kasztnin még változtatnak oszt kész.

tlala

Plazma

Hozzászólás Szerző: tlala »

Apropó: nincs valakinek valamilyen kiszivárogtatott infója a Pana idén megjelenő plazmakollekciójáról?
Most kezdődik a Consumer Electronics Show Vegasban, ott fognak mindent bejelenteni szerintem ők is, meg a többi gyártó is.

Van egy AVS nevű amerikai fórum, amin már elég régóta beszélgetnek erről. (http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 371&page=5)
Az idei CES-en sokminden kiderül a G11-ről, de túl nagy fejlődésre nem lehet számitani (még) a pletykák szerint. A nagyobb áttörés csak később várható a Panánál, pláne, hogy az új gyárukat valamikor áprilisban tervezik beindítani. de az 5 (esetleg 10) lumenes technológia ez év végénél előbb nem nagyon várható. Addig meg nem tudok várni, pláne, hogy pillanatnyilag csak egy kölcsön Hyunday 21" CRT-m van.
Amit eddig kiszivárogtattak a G11-ről:
The only items I can say...for now.....what will be available on the G11 consumer Panasonics are 1080p/24 support and a higher contrast ratio.....compared to last years models.
És persze várhatóan az árak nem felfelé fognak menni.
Bárcsak Európában ne lennének annyival drágábbak, mint az USA-ban!

Ez a 1080/24p jó hír - köszi!
Pontosan ennyire is számítottam a Panától a magam részéről.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”