Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer DV350

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: NZoli »

A Pio 350S most 25ezer az Auchanban (ha jól hallottam az M5 mellettiben van)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

Vendég

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szevasztok!

Regiofuggetlenites ugyben javaslom a kov. linket, itt minden le van irva: http://www.dvdrhelp.com/dvdhacks.php?se ... eer+DV-350

Az ossz koltsege a dolognak egy IR-Led es egy ellenallas. Tesztelve... Mukodik... (SW:http://winlirc.sourceforge.net/, HW:http://www.lirc.org/transmitters.html)

Byez

esc
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: esc »

hali Carnivoor!

Tok mas tema most latom hogy Samsung 21" Plano tv-d van, nekem is ilyen van a birtokomban, na most az a gondom hogy samsung 21" plano + pioneer dv-350 dvd lejatszo a ketto egyutt nem kepes az ntsc dvd filmeket megjeleniteni pontositva lejatsza oket csak van 3 csik a kep tetejen (zold,kek,piros) a ket cucc rcs kabellel van osszekote.

Van esetleg otleted hogy mi lehet a gond, a tv elvileg ntsc kompatibils, lehet hogy allitani kene valahol valamit?

koszi

Vendég

Pioneer DV350

Hát köszi szépen az infót. Most egy kicsit kétségbe zuhantam, mert ki van csukva, hogy ilyen eszközt kerítsek valahonnan. De majdcsak lesz valami megoldás. Addig meg az amerikás dvd-imet majd megnézem a pc-men. Az legalább régiófüggetlen. Azért köszi!

Xboxman

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: Xboxman »

én kölcsönkértem ipaq-t, az volt a legegyszerűbbnagyon trendi mostanában, nem nehéz egyre rábukkani az ismerősök közt

irda portot csináltam mobilhoz, de nem hiszem, h azzal menne

Nah ez nálalunk pl nem ilyen egyszerű.Haverok még Matchbox-oznak rokonok meg megragadtak a Tv interaktivitásánál.
Pioneer DV-350-S |Yamaha RXV-440 RDS |Wharfedale Diamon 8c , 8.1 , 8.4 |Neotech KS-1034M,KS-1007B,ND-021080-1

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

én kölcsönkértem ipaq-t, az volt a legegyszerűbb
nagyon trendi mostanában, nem nehéz egyre rábukkani az ismerősök közt

irda portot csináltam mobilhoz, de nem hiszem, h azzal menne

Xboxman

Pioneer DV350

a mentesítés infrával átküldött parancsokkal működik - muszáj ilyen eszközt használnielvileg lehet asztali PC is (megfelelő infraporttal), mintha a vcdhelp-en írt volna vki erről

Össze kéne dobni a pénzt egy ilyen infra cuccra.
Pioneer DV-350-S |Yamaha RXV-440 RDS |Wharfedale Diamon 8c , 8.1 , 8.4 |Neotech KS-1034M,KS-1007B,ND-021080-1

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pioneer DV350

a mentesítés infrával átküldött parancsokkal működik - muszáj ilyen eszközt használni
elvileg lehet asztali PC is (megfelelő infraporttal), mintha a vcdhelp-en írt volna vki erről

Vendég

Pioneer DV350

Sziasztok!

Elolvastam az összes hozzászólást. Ezt csak azért mondom, hogy ne ugorjon nekem rögtön valaki azzal, hogy "olvasd el a lap alját" stb.

A problémám a régiómentesítés. Imádom ezt a lejátszót soha semmi bajom nem volt vele, de sajnos amerikai dvd-ket nem játszik le (érthető okoknál fogva). Tudom, hogy elhangzottak javaslatok erre vonatkozóan, de ezekben mindben szerepelt egy Palmtop szükségessége. Sajnos én nem rendelkezem ilyen eszközzel és esélyem sincs még kölcsönbe sem szerezni ilyesmit. Nem tudtok olyan módszerről, amellyel Palmtop vagy Laptop nélkül is el lehet végezni a régiómentesítést?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

Yoe

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: Yoe »

Nem, nem 100 hz-es.
Az még hagyján, hogy fakóbbak a színek. Tegnap este azt vettem észre, hogy villog. Az alapszín szürke, majd fakószürke lett, 3-4 másodpercenként váltott. Aztán, amikor oda vissza váltottam az rgb és a video jel között, akkor amikor visszaváltottam rgb-re akkor a zöld lett az alapszín, majd később a lila, majd a sárga... Mondjuk ezen segítettem úgy, hogy megfordítottam a scart kábelt (itt olvastam vhol a fórumon . Így már nem villogott. Viszont maradt a fakóság.
Épp venni készültem egy jobb kábelt (ami most van az 600 ft-os gagyi). Szerintetek érdemes ?

Köszi szépen a válaszokat, azért +nyugodtam, hogy nem az én piom a rossz.
[

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pioneer DV350

A sima video jelnél sokkal teltebbek a színek és élethűbb a kép
100Hz-es a TV?
mert ha esetleg nem, azok közt tényleg gyakran előfordul, h a normál videójel jobbnak tűnik (az RGB jel közvetlenül a képcsőmeghajtó áramkörökre mehet, míg a kompozit videó áthaladhat valamilyen javítást, kiemelést végző elektronikán)
nálam 72 centis, 100 Hz-es Thomsonon nagyon szép képe van RGB-ről

Xboxman

Pioneer DV350

Üdv!Megoldottam a zavaró csíkok eltüntetését: vettem egy másik (még ez is gagyi scart kábelt) és így most jó.

A philips tv-m tudja az rgb-t a scarton, nomeg a kicsi thomson is. Csak van egy kis gebasz, mert, jóval gyengébb így a kép. Pedig elvileg nem szebb képet kellene produkálnia ? Amikor váltok rgb kimenetre, akkor az egész menü olyan enyhe_lilás_szürkés lesz, és a lila pioneer felirat is pöpec, nem vibrál. A film színei viszont... Minden szín fakó lesz, enyhén szürkés_lilás beütéssel. Tényleg zavaró. A sima video jelnél sokkal teltebbek a színek és élethűbb a kép.
Nektek is ilyet csinál, vagy csak az enyém ? Vagy mi ? Segítsetek plz!
Köszi

Ez a problém nálam is fennál.Ha ilyen marad én asszem visszaviszem mert nagyon idegesítő...

Yoe

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: Yoe »

Üdv!
Megoldottam a zavaró csíkok eltüntetését: vettem egy másik (még ez is gagyi scart kábelt) és így most jó.

A philips tv-m tudja az rgb-t a scarton, nomeg a kicsi thomson is. Csak van egy kis gebasz, mert, jóval gyengébb így a kép. Pedig elvileg nem szebb képet kellene produkálnia ? Amikor váltok rgb kimenetre, akkor az egész menü olyan enyhe_lilás_szürkés lesz, és a lila pioneer felirat is pöpec, nem vibrál. A film színei viszont... Minden szín fakó lesz, enyhén szürkés_lilás beütéssel. Tényleg zavaró. A sima video jelnél sokkal teltebbek a színek és élethűbb a kép.
Nektek is ilyet csinál, vagy csak az enyém ? Vagy mi ? Segítsetek plz!
Köszi
[

Vendég

Pioneer DV350

FONTOS!

Van egy Samsung CW-21M63 Plano tv es egy Pioneer 350 DVD lejatszo 3 rca kabellel osszekotve (kep, stereo hang).

Az a gondom hogy az NTSC svcd filmeknel a tv megjelenik 3 csik ez mitol lehet? Hogy lehetne eltuntetni?

A tv tamogatja a leiras szerin taz ntsc-t a dvd is gondolom, de hol kell allitani hogy az ntsc-s filmeket is megtudjam nezni?

Thx

Vendég

Pioneer DV350

Köszi Kiskakas!

És az s 35ös tud olyan szintű nagyítást is, amiről az előbb írtam?

Én nem nagyon szeretek közelről tévézni, ráadásul van két álló hangfalam, amin hallgatom, azok pedig közelről nem szólnak igazán élvezhetően. Engem pedig inkább a hang fog meg.
Csak lássam jól minek a hangját hallom

Vendég

Pioneer DV350

Köszi, pont erre voltam kiváncsi. Ezek szerint félreismertem a helyzetet, mivel jó házibarkács betyár módjára kábelméterekkel kötöttem össze a pc-t a tv-vel. A lejátszó szoftvernek pedig az egyik menüpontja a "szélesvásznú mód". Azon belül normál; pan&scan; szélesvásznú a 3 opció. A pan&scan picit mindig levágott a széléből, de még így is szélevásznúnak hagyta. Így szerintem kb. olyan arányban töltötte ki a képet, mint a 16:9-est a 2.35:1 arányú film. Így ugye nagyobb a kép, és pl. Jar Jar bal tarkóját is még láthatom. Szóval ezt minden dvd-nél mindegyik szoftver megcsinálta. Én pedig így találtam kényelmesnek. Én inkább az a típus vagyok, hogy ha már monumentális egy jelenet, akkor lássam, azért mi történik rajta, ne kelljen hunyorognom, hogy a sok apró alak mit csinál.
És persze abban a tudatban éltem, hogy ez egy asztalinál alap, nem tudva, hogy valójában teljesen mást jelent ez a szó. Bár még így is kérdés nálam, hogy ha háromból három pc-s szoftver tud segíteni, akkor egy asztali hardver miért nem. Noname lejátszót pedig inkább nem vennék (bár lehet közöttük is jó, embere válogatja). De egyéb szempontokból árához képest tökéletesen megfelel ez. Meg amúgy is szeretem a Pioneert.
Ami a fájdalmamat illeti, az építő kritika nem úgy oldja a tudatlanságot, hogy "á, inkább nem mondom". Én tényleg kiváncsi vagyok, hogy lehet megoldani, ha egyáltalán lehet, és tényleg köszönöm, ha segítesz benne. De egy legyintés ettől még nem építő jellegű kritika.
Szóval mégegyszer köszi!
És igyekszem nem offtopic maradni a továbbiakban:)

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

Vendég_Ádám

Kiegészíteném az egészet azzal, hogy ma már nem csak a noname lejátszók képesek zoom-olni ott van például a Panasonic S35-ös remekül csinálja ráadásul több lépcsőben.

UI: Azt azért hozzáteszem, hogy inkább közelebb ülnék a TV-mhez, ha kicsi vagy éppen nem 16:9-es lenne a kijelzője mintsem, hogy kinagyítsam és elveszítsem a film felét.

Vendég

Pioneer DV350

"A Pan&Scan szolgáltatás egyes DVD szoftveres vagy hardveres lejátszóknál áll rendelkezésre, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók a filmeket az eredeti méretarányban nézzék meg (vagyis a 4:3 aránynál sokkal szélesebben) anélkül, hogy az alsó és felső fekete sáv megjelenne a képernyőn! Mivel a legtöbb felhasználó hagyományos tévékészülékkel rendelkezik (4:3), ezért nem láthatják egyszerre az egész képet, viszont beállíthatják, hogy a kép mely részét kívánják látni a képernyőn."Szóval nekem ez hiányzik. Pontosabban az, hogy 16:9 arányú legyen egy 2.35:1 arányú film. Így nem tűnik el majdnem a fele, de egész nagy lesz a kép egy 4:3 arányú tévén is. Aszittem ez a dolog lényege. Akkor tehát erre nincs megoldás?

Elég rosszul van fogalmazva az a valami amit beszúrtál.

Akkor leírom mégegyszer. Van a zoom és van a Pan&Scan. Amit eddig csináltál az a zoom. Ez azt jelentette hogy a PC a kép közepét felnagyította és 4:3-ban megjelenítette. Ezzel levágta a film két szélét. A Pan&Scan nagyjából ugyanez csak nem a film közepét nagyítja fel, hanem mindig azt a részt ahol történik valami. Így nem történhet meg, hogy csak két orrot látsz hanem az egyik szereplőt fogod látni a másikat nem. Nyilvánvaló, hogy ezt egy lejátszó magától nem tudja megcsinálni. Ezt a lemezre kell kódolni. Vannak is ilyen lemezek a már említett Dreamworks filmek pl. Csibefutam. Ha egy ilyen lemezt teszel be egy olyan lejátszóban amelyik támogatja a Pan&Scan funkciót akkor az 1.85:1 arányú filmet 4:3-ban fogja megjeleníteni.
Persze vannak olyan asztali lejátszók amelyekben van zoom funkció ott a Pan&Scan-el nem rendelkező DVD filmeket is fel lehet nagyítani 4:3-ra. Ha neked ez fontos akkor olyan lejátszót vegyél. Jellemzően ez általában a noname kategóriában fordul elő.

Kéretik nem összekeverni a fikázást a javító jellegő kritikával. Ha kicsi TV-d van akkor mitől egyértelműbb, hogy jobb a film felét nem látni de a maradékot nagyobban? Én is néztem 55cm-es TV-n filmeket nem nem jutott eszembe lemondani fontos jelenetekről azért, hogy nagyban lássam a filmet. Elrettentő jelleggel javaslom megtekintésre ezt az oldalt ahol láthatod, hogy mi a különbség ugyanazon film eredeti és 4:3-ra nagyított verziója között:
http://www.starwars.com/episode-ii/feat ... dexp2.html

Vendég

Pioneer DV350

"A Pan&Scan szolgáltatás egyes DVD szoftveres vagy hardveres lejátszóknál áll rendelkezésre, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók a filmeket az eredeti méretarányban nézzék meg (vagyis a 4:3 aránynál sokkal szélesebben) anélkül, hogy az alsó és felső fekete sáv megjelenne a képernyőn! Mivel a legtöbb felhasználó hagyományos tévékészülékkel rendelkezik (4:3), ezért nem láthatják egyszerre az egész képet, viszont beállíthatják, hogy a kép mely részét kívánják látni a képernyőn."
Szóval nekem ez hiányzik. Pontosabban az, hogy 16:9 arányú legyen egy 2.35:1 arányú film. Így nem tűnik el majdnem a fele, de egész nagy lesz a kép egy 4:3 arányú tévén is. Aszittem ez a dolog lényege. Akkor tehát erre nincs megoldás?

Vendég

Pioneer DV350

Akkor ezek szerint, akik 4:3-as tv-ével vannak megáldva azoknak köszönik szépen?
Ez még szemet szúrt. Mi köze ennek ahhoz, hogy kinek milyen képarányú TV-je van. Egy film akkor is ugyanolyan csak maximum egy azonos méretű 16:9-esen nagyobb. Az általad PC-n használt zoomolás egyik fő előnye, hogy levágja a 2.35:1 arányú film 41%-át. A film közel felét nem látod. A Star Wars elején láthatod az asztalt és két oldalt a két szereplő orrát belógni a képbe. De ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen TV-n nézed. Ez szimplán... á, nem is mondom.

1. Köszi a felvilágosítást!
2. Azt, hogy biztosítsatok a hülyeségemről nekem kell ennyire komolyan venni. Tényleg nem vagyok guru a témában, csak annyit tudtam róla, hogy a pan&scan valamiféle aránymegtartó nagyítást tesz lehetővé. És a pc-n keresztül sikerült olyan kompromisszumot találni, amivel még egész sokat láthatok a filmből, és amellett LÁTHATOM is a filmet, nem kell hunyorognom vagy közelebb húznom a fotelt. Nekem pont ez a zoomolás hiányzik. "Ez csak..." szimpla kényelem, amit azt hittem, elvárhatok egy asztali dvd-től.
Tehát nyugodtan mondhatod, mert nem ismerem, és kiváncsi vagyok. És örülnék, ha lenne erre valami megoldás, hátha nem csak nekem van normál méretű tévém...
De a nonfika részéért tényleg kösz.

Vendég

Pioneer DV350

Akkor ezek szerint, akik 4:3-as tv-ével vannak megáldva azoknak köszönik szépen?
Ez még szemet szúrt. Mi köze ennek ahhoz, hogy kinek milyen képarányú TV-je van. Egy film akkor is ugyanolyan csak maximum egy azonos méretű 16:9-esen nagyobb. Az általad PC-n használt zoomolás egyik fő előnye, hogy levágja a 2.35:1 arányú film 41%-át. A film közel felét nem látod. A Star Wars elején láthatod az asztalt és két oldalt a két szereplő orrát belógni a képbe. De ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen TV-n nézed. Ez szimplán... á, nem is mondom.

Vendég

Pioneer DV350

Sziasztok! 
Tudnátok nekem segíteni, miért nem megy a pan&scan funkció ezen a lejátszón? Tegnap vettük, bevallom, eddig csak számítógépen dvd-ztem, de ott minden filmnél tökéltetesen ment.
Olyan alap dvd-kkel próbáltam mint pl. Shrek, Amadeus (új) vagy a Gyűrűk Ura. Érdekes, hogy az asztali dvd egyiknél sem tudja használni a pan&scant, a szgép meg igen. Sőt vissza is vittük, és mutattak egy 15 E-vel drágább Philipset, amelyik szintén nem tudta. Akkor ezek szerint, akik 4:3-as tv-ével vannak megáldva azoknak köszönik szépen?
Jó lenne, ha biztosítanátok, hülye vagyok, és működik vhogy a pan&scan:)
Köszi!

Itt valami félreértés van. A Pan&Scan egy lemezre kódolt információ. Olyan nincs, hogy az asztali nem tudja de a DVD-Rom igen. Arról van szó, hogy a DVD-Rom+szoftver képes volt belezoomolni a képbe és így felhúzni 4:3-ra. De ez NEM Pan&Scan. Ha az asztali nem tud zoomolni akkor csak azokkal a lemezekkel fog működni a Pan&Scan amelyekre ezt rákódolták. Az általad említett filmek egyik SEM ilyen. Próbáld ki a Dreamworks-ös DVD-kel vagy a Rocky-val.

Vendég

Pioneer DV350

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni, miért nem megy a pan&scan funkció ezen a lejátszón? Tegnap vettük, bevallom, eddig csak számítógépen dvd-ztem, de ott minden filmnél tökéltetesen ment.
Olyan alap dvd-kkel próbáltam mint pl. Shrek, Amadeus (új) vagy a Gyűrűk Ura. Érdekes, hogy az asztali dvd egyiknél sem tudja használni a pan&scant, a szgép meg igen. Sőt vissza is vittük, és mutattak egy 15 E-vel drágább Philipset, amelyik szintén nem tudta. Akkor ezek szerint, akik 4:3-as tv-ével vannak megáldva azoknak köszönik szépen?
Jó lenne, ha biztosítanátok, hülye vagyok, és működik vhogy a pan&scan:)
Köszi!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Pioneer DV350

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Az UDF 1.02 lenne egyébként a kompatibilis a lejáccókkal?

Egyes lejátszók (ilyen a PIO350-es is) nem ismerik az UDF1.02-nél újabb rendszert.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha ISO9660 és UDF1.02-es beállításokkal írok (Néróban DVD-ROM(UDF/ISO)) akkor azt a lemezt viszi mind a pio350-es mind az másik kényes Pana rv41-es.
Az így megírt lemezekhez eddig nem találtam még asztali lejátszót, ami ne vitte volna, igaz 5-nél több különböző nincs is a baráti társaságban.
gordon314.fw.hu

Vendég

Pioneer DV350

Lehet, hogy feltaláltam a spanyol vigaszt, de azért leírom! 
Volt nálam néhány irt DVD, amit vagy sehogy vagy kockáson játszott le,
tehát egyszerűen aszonta, hogy "Can't play disc", vagy 60 perc után szétesett a kép és a hang, hiába próbáltam átugrani.
Munkahelyen van egy plusszos író, gondoltam megróbálom átírni. Nem volt sok bizodalmam hozzá, hogy le is játsza a 350es, mer ugye a Pioneer a DVD-R egyik legnagyobb mecénása...
Megírtam UDF2.01 formában DVD+RW -re, hazavittem, és GOND NÉLKÜL MEGETTE!!!
Se kockásodás, se szétesés!
Meglepődtem...

Valaki tudja, mitől eshet szét a kép/hang az "eredeti" esetében?

Hello!

Kb 1-2 hónappal ezelőtt ugyanebbe a topicba leírtam hasonló tapasztalataimat erről a lejátszóról.
Én gyorsan visszavittem a boltba és vettem helyette egy Orion-t. Többet tud, olcsóbb volt, és mindent azóta is helyesen lejátszik.
A Pioneer-rel a tapasztalatom: a kb 1-2 hétnél régebben felírt lemezeket nem hajlandó lejátszani! Többek között Pio íróval Pio írható DVD-re írtat sem!
Kiváncsi lennék, hogy az általad kiírt +R-t 2 hét mulva is lejátsza? Mert a frisseket nekem (-R és +R is) vitte...

köszönjuk az ujabb ertelmes hozzaszolasod, talan a lemezek voltak a szarok es nem a lejatszo az, mint mar irtam lehet olvasni a helytelenul megirt dvd lemezekrol a forumban, ajanlom figyelmedbe.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”