Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Itt a kép.

A külső átmérő 7 mm, a belső szigetelésé 5 mm, a mag pedig 3,1 esetleg 3 mm, ha egy kicsit fellazultak a szálak.

A sasszeműeknek még annyi, hogy a ceruza 0,5-ös.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ok. szívesen adok mindkettőtöknek. Majd írjátok meg, hogy hol éltek, hátha nem kell csomagban küldeni, mert arra azért nem szívesen adnék ki pénzt.

Azt továbbra is fenntartom, hogy inkább betápként lehet érdekes ez a kábel, mert azt azért nem gondolom, hogy ez valamilyen nagytisztaságú alapanyagból készült volna.

A kábelről később teszek majd fel fényképet.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Nos a pirelli betáp kábelre minimum fél éw bejáratodást irnak.A két hét az alsohangon is a minimum.

A Pirelli nem gyárt tűzállót?
Ja, szép lassan kezdenek itt is előbújni a mélyek, igaz, most duplán kötöttem biwireba.

A végeit lecineztem, hogyy ne oxidálódjon, de a fantasztikus magasak most már csak nagyon jók lettek... Hogy érdemes bekötni, Ugye csupaszon nem az oxidok miatt, akkor mivel? Banándugó, villa?

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt elfogadom, hogy a bejáratási idő hossza miatt túl macerás lehet a próba.
Ez a kb. 2 hét, hálózati kábelként bekötve is szükséges?

Ott nem akkora gond a bejáratás.

Nos a pirelli betáp kábelre minimum fél éw bejáratodást irnak.
A két hét az alsohangon is a minimum.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Addig meg marad a pincében.
Szia! Nekem ugyan töredékes a tudásom a Hi-fi-istenek közt (és a rendszerem árának helyiértéke is véges), de szívesen átvennék pár métert tesztelésre, ha elfogadod. De nem sürgős nekem se a dolog.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Engem érdekelne a dolog. Írnál a kábelről, azért hogy milyen felépítésű? (hány ér van benne, stb?)

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én sok mindenben máshogy látom ezt a kérdést.

Az, hogy ismeretlen a kábel, miért baj? Egy kábelt sem ismersz, amíg ki nem próbálod, ha meg azt értetted ez alatt, hogy nem hallottad a más véleményét erről a kábelről, akkor vedd azt pozitívumnak, hogy legalább nem is befolyásol mások véleménye.

Az, hogy már nem gyártják (vagyis inkább nem tudjuk, hogy ki gyártja) se túl nagy gond, mert van belőle vagy 100 méterem.

A kábelbolygatást, meg totál nem értem. Nem lennének tele a hirdetési rovatok és a fórumok, ha az emberek legnagyobb részét nem a folyamatos jobbítás utáni vágy hajtaná. Nemhogy a kábeleket, hanem a lakást is "megbolygatják" a zene érdekében.

Azt elfogadom, hogy a bejáratási idő hossza miatt túl macerás lehet a próba.
Ez a kb. 2 hét, hálózati kábelként bekötve is szükséges?

Ott nem akkora gond a bejáratás.

Végül is igazad lesz, majd ha lesz egy érdemleges rendszerem, akkor megfülelem magam. Addig meg marad a pincében.

Vendég

Kábelezzünk

Nem olvassa senki, vagy csak nincs vélemény?

Nem igazán wan értelme egy teljesen ismeretlen kábellel bármit csinálni.
Ha neked bejöün, haxnáld nyugodtan.
De egy ezelött 10 éwe gyártott kábelt már nem nagyon lehet bexerezni.
Tehát tök mindegy, h milyen eredményre jutsz te, wagy az, akinek odaadod tesztre a kábelt.
Másik, h minimum két hétig kell járatni, h walamire walo eredményt ki lehessen hozni. No most akinek jo rendxere wan, az nem bolygatja egy hülyeség miatt a kábeleit. Föleg ugy nem, h megismételhetetlen, hix nem tunni, h mijez.
Perxe xerintem.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem olvassa senki, vagy csak nincs vélemény?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Vagy 10 ezelőtt dolgoztam egy nagyobb beruházáson, ahol egy holland építőipari cég végezte a fúrásokat.

Akkor a fúrófej helyzetéről, egy masszív réz kábelen át kaptak adatokat.
A kábel külső burkolata fekete, mechanikailag nagyon ellenálló (talán polietilén) anyagból van, a belső szigetelés egy vékonyabb, átlátszó réteg.

Az, hogy a réz milyen tisztaságú, vagy esetleg ötvözetű, az nem tudom, de talán nem lehet "rossz" anyag, mert egyszer amikor elveszett a kábelük, hiába találtunk megfelelő keresztmetszetben és szigetelésben magyar kábelt nem akarták felhasználni (bevizsgálták és az alapján döntöttek).
Már majdnem le is álltak a munkával, mikor véletlenül rábukkantak a készletükre egy másik konténerben.

A beruházás végén az építésvezetőjüktől elkértem a szakadt darabokat, hogy kipróbáljam hangfalkábelként.
Jól megdolgoztatott vele, mert adott egy nagy "gubancot", de persze örültem neki.

Annak idején ki is próbáltam, mint hangfalkábel, de az az igazság, hogy még soha nem volt olyan szintű rendszerem, hogy azon az én fülemmel nagyon meghallottam volna a változásokat.
Most azonban, a karácsonyi "ajándékelrejtési játék" közben a szemem elé került ismét és eszembe jutott, hogy érdemes lenne jobban megvizsgálni a kábelt, talán nem is elsősorban hangfalhoz, hanem mint tápkábel.

Kicsit hosszúra sikeredett, de a lényeg most jön:

Nagyon szívesen adnék tesztelésre ebből a kábelből olyan valakinek, aki elég gyakorlott és felkészült, hogy egy ilyen próbát megejtsen.
Magam is nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.

Ha esetleg tudtok jobb helyet ennek a hozzászólásnak, akkor szóljatok és átmásolom.

Vendég

Kábelezzünk

a CLB is IC Hangfaldrótnak egyelőre marad a Kimber Aztán errejár megen valaki, én meg kipróbálom...

Miko menjek?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: n.drews »

ConneSt hangfaldrot nix, tehát azért nem wágnának ki a hora.

a CLB is IC Hangfaldrótnak egyelőre marad a Kimber Aztán errejár megen valaki, én meg kipróbálom...

Vendég

Kábelezzünk

Lesz majd ellenpróba tán, csak nincs kedvem már dugdosni... kábeleket... jó így ahogy most van Majd ha csereberélek hangdobozt vagy erősítőt akkor maj revideálom a kábelezést esetleg. A CLB mondom, úgy ugrott be, hogy egy fórumozó dobta be. Tetszett és árban is nagyon korrekt volt. (mondjuk most épp egy drágábbra, pl. ConneST-re nem valószínű hogy cseréltem volna. asszony kihajított volna a hóba... )

ConneSt hangfaldrot nix, tehát azért nem wágnának ki a hora.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Az ellenprobát sem árt megcsinálni ám.
Mondjuk két három hét után tedd wixxa a Kimbereket.
Nem teljesen hülyék ám a gyártok és nem wéletlen az az ár, ahogyan be wan árazwa a cucc...

Lesz majd ellenpróba tán, csak nincs kedvem már dugdosni... kábeleket... jó így ahogy most van Majd ha csereberélek hangdobozt vagy erősítőt akkor maj revideálom a kábelezést esetleg. A CLB mondom, úgy ugrott be, hogy egy fórumozó dobta be. Tetszett és árban is nagyon korrekt volt. (mondjuk most épp egy drágábbra, pl. ConneST-re nem valószínű hogy cseréltem volna. asszony kihajított volna a hóba... )

Vendég

Kábelezzünk

Csak ne feledd Tibor, mi egyrészt direkt alulárazzuk a termékeinket (nem mindig lesz igy), ráadásul kimarad a vám, szállitás, nagyker árrés. Az egy másik dolog, hogy még ha ez mind rájönne az árra, és közel a duplája lenne, akkor is megállná helyét abban az árkategóriában is bőven, bár kétségtelen a nagy nevek mindig előnyt jelentenek,de sebaj

Mint tod, én is ebben a cipöben ewezem, tehát tom a dörgést.
De a wéleményemen ez mit sem wáltoztat.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

És még egy, ami miatt én nem annyira hiszek (most már) az ad-hoc tesztelgetésekben: egy fórumtárstól (nem Fülelektől )kaptam kölcsön egy Forever CLB-t. Sőt igazából nem is kifejezetten nekem hozta a kábelt, csak volt nála, és ha már, hát bekötöttük. Elsőre a Kimber után elég másmilyen volt, de mivel nálam maradt a kábel, bekötve hagytam. Most már a Kimber nem megy vissza, a Forever CLB sokkal részletgazdagabb a neuralgikus középtartományban, mint a PBJ. Még érnek meglepetések... (pedig a PBJ árban kétszerese a CLB-nek... ) Persze hozzáteszem, hogy az én rendszeremben, és az én fülemnek.
Nem teljesen hülyék ám a gyártok és nem wéletlen az az ár, ahogyan be wan árazwa a cucc...

Csak ne feledd Tibor, mi egyrészt direkt alulárazzuk a termékeinket (nem mindig lesz igy), ráadásul kimarad a vám, szállitás, nagyker árrés. Az egy másik dolog, hogy még ha ez mind rájönne az árra, és közel a duplája lenne, akkor is megállná helyét abban az árkategóriában is bőven, bár kétségtelen a nagy nevek mindig előnyt jelentenek,de sebaj

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

a Furutech is lehet jó vagy rossz
Voltam ma a Kácsában, és ott láttam ilyen névvel egy szerkezetet, ami LP demagnetizálással és "lemezkivasalással" is foglalkozik. Hallott róla valaki?

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Kimberjeid vannak mért nem kérdezel rá Penna-éknál/nál van e Kimber AC kabeljük is...aztán VDH Mainstream,esetleg Hivox,Alisca Orange,AVA,Arzachel...

Mi a gondod a Pointe 1.5-sel?

Egy kábel nem fog nyarat csinálni,ha máshol gond van

Nincs gond sehol, de fejleszteni lehet, gondoltam Furutechek mit tudnak, van valakinek tapasztalata?

Persze hogy lehet fejleszteni,csak nehogy a leves több legyen mint a hús

Mint bármi más ebben a sportban a Furutech is lehet jó vagy rossz:rendszer és izlés függő

Rendben köszi, óvatos leszek!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2783

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Kimberjeid vannak mért nem kérdezel rá Penna-éknál/nál van e Kimber AC kabeljük is...aztán VDH Mainstream,esetleg Hivox,Alisca Orange,AVA,Arzachel...

Nincs gond sehol, de fejleszteni lehet, gondoltam Furutechek mit tudnak, van valakinek tapasztalata?

Persze hogy lehet fejleszteni,csak nehogy a leves több legyen mint a hús

Mint bármi más ebben a sportban a Furutech is lehet jó vagy rossz:rendszer és izlés függő

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Kábelezzünk

És még egy, ami miatt én nem annyira hiszek (most már) az ad-hoc tesztelgetésekben: egy fórumtárstól (nem Fülelektől )kaptam kölcsön egy Forever CLB-t. Sőt igazából nem is kifejezetten nekem hozta a kábelt, csak volt nála, és ha már, hát bekötöttük. Elsőre a Kimber után elég másmilyen volt, de mivel nálam maradt a kábel, bekötve hagytam. Most már a Kimber nem megy vissza, a Forever CLB sokkal részletgazdagabb a neuralgikus középtartományban, mint a PBJ. Még érnek meglepetések... (pedig a PBJ árban kétszerese a CLB-nek... ) Persze hozzáteszem, hogy az én rendszeremben, és az én fülemnek.

Vendég

Kábelezzünk

E három reprezentálja a jo hangot egéxen 40e-ig.Utána jönnek a nagyágyuk.

Bigi a 40ezernél mire gondolsz ? 1 méterre vagy mondjuk 10-re?

2x2,5m szettre gondoltam.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zoom »

E három reprezentálja a jo hangot egéxen 40e-ig.Utána jönnek a nagyágyuk.

Bigi a 40ezernél mire gondolsz ? 1 méterre vagy mondjuk 10-re?
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2783

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Kimberjeid vannak mért nem kérdezel rá Penna-éknál/nál van e Kimber AC kabeljük is...
aztán VDH Mainstream,esetleg Hivox,Alisca Orange,AVA,Arzachel...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Üdvözlet! Az aláírásban látható tápkábeleimet milyenre érdemes cserélni? Természetesen előrelépésről lenne szó és nem a 50 eFt/darab/1,5m-es szett ár a cél hanem észszerű a rendszerembe illőt keresnék pl. isotek premium stb.
Isotek, Siltech, ami hirtelen eszembe jut, mint lehtőség.
Naim-ZU

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”