Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-R tesztek

gombos82
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: gombos82 »

Üdv mindenkinek 

Volna egy gondom a DVD-kép (image) írással kapcsolatban..
A Nero (5.5.9.14) a DVD-képet csak 2-300 MB-osnak ismeri fel
(gondolom az első sávot jelenet- akar lenni)
Pontosan mi lehet a baja?
(mert ugy meg jó ha kicsomagolom a képet
és lesz egy Audio és eg Video könyvtár és Video-DVD-ként megírom
és behúzom a file-okat de ez ugyebár nem megoldás mert csak
képből írás lenne az igazi..)

Részletesen:
Mert a DVD-író van elsődleges íronak definiálva..
Neronál FILE majd CD-kép re megyek..megkeresen a filet beadja az
ablakot majd a bal felsőben át kell állítani,h DVD (mert alapból cd-n van 6x-
os sebességen, de miért)..és ha így megírom akkor csak 2-300Mb-ot
jelenít meg alul..meg ha meg is írom (RW-n próbálkozok) akkor is rossz
és csak annyit (300mb körül) ír rá....

Remélem ti már tapasztaltabb vagytok e téren és valami beállítás gondja
lehet, de azt is megnéztem átrágtam minden menüpontját a
neronak..de nem.. már újra is feltelepítettem stb.

Szóval én már hozzátok fordulok segítségért..

mert ahogy eddig írtam  (image-t is kicsomagoltam) az nem megoldás
mert fele nem lesz jó mert hiányzik neki file stb..

Előre is köszönöm a segítséget, és ha csak egy kis pitiáner valami az egész akkor remélem segítetek... ez van nem tudok mit tenni..

Tudvalevo, hogy a Nero az 5.5.10.15a verzio alatt nem viselkedik korrektul, ami a DVD-t illeti...
Úgyhogy talán használd a legújabb verziót, és lehet, hogy a problémád is megoldódik. Ha nem, akkor is használj magasabb verziószámú Nero-t, mert problémáid lehetnek a lejátszásnál is asztali lejátszókban...

Sanyi

Köszi szépen...remélem ez jó lesz...
Én az ilyen szoftveres dolgokat nem tudtam,h melyik verziótól jobb a nero..

Ja és honnan lehet letölteni a legujjabb nerot? (crackeltet?)

köszi mégegyszer...
Gombos Sándor

sanyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sanyi »

Üdv mindenkinek 

Részletesen:

mert ahogy eddig írtam (image-t is kicsomagoltam) az nem megoldás

Előre is köszönöm a segítséget, és ha csak egy kis pitiáner valami az egész akkor remélem segítetek... ez van nem tudok mit tenni..

Tudvalevo, hogy a Nero az 5.5.10.15a verzio alatt nem viselkedik korrektul, ami a DVD-t illeti...
Úgyhogy talán használd a legújabb verziót, és lehet, hogy a problémád is megoldódik. Ha nem, akkor is használj magasabb verziószámú Nero-t, mert problémáid lehetnek a lejátszásnál is asztali lejátszókban...

Sanyi

gombos82

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: gombos82 »

Üdv mindenkinek

Részletesen:

mert ahogy eddig írtam (image-t is kicsomagoltam) az nem megoldás

Gombos Sándor

handras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: handras »

Köszönöm a segítséget.. 
Végre valaki..mondjuk én is kb erre gondoltam csak ahogy beszéltek róla itt ugy kezdtem elbizonytalanodni..

akkor mégegy (pár) kérdésem lenne a FIRMWARE ról..

Szóval honnan tudom,h milyenem van?
Akkor honann lehet beszerezni? (Pioneer 105)
Mikor indokolt a "csere"?
Milyen bonyolult a "frissítés" menete?

előre is köszi csak tudjátok nem rég kezdtem és ugy látom,h itt elég jó társaság jött össze...

1. például töltsd le innen ezt a segédprogit: http://www.nicsoft.com.au/dvdinfo.html és az megmondja azt is, hogy milyen firmware-d van.
2. álalában a gyártó honlapjáról, de érdemes lehet keresővel rákeresni is.
3. ha hibásan müxik a régi, vagy ha tudottan új tulajdonságokkal ruházza fel az új.
4. Sony-ról tudok nyilatkozni: egy segédprogi elintézi pikk-pakk.

Vendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a segítséget..

Végre valaki..mondjuk én is kb erre gondoltam csak ahogy beszéltek róla itt ugy kezdtem elbizonytalanodni..

akkor mégegy (pár) kérdésem lenne a FIRMWARE ról..

Szóval honnan tudom,h milyenem van?
Akkor honann lehet beszerezni? (Pioneer 105)
Mikor indokolt a "csere"?
Milyen bonyolult a "frissítés" menete?

előre is köszi csak tudjátok nem rég kezdtem és ugy látom,h itt elég jó társaság jött össze...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Szóval akkor a filmware az csak egy program.. 
és honnan tudom,h nekem milyen van?
meg honnan lehet szerezni a legujjabbat meg Crackeltet?

köszi előre is.

Nem "filmware" hanem FIRMWARE ez a szó olyan "műszó" mint mint "hardware","software" páros a számítástechnikában. A jelentése, az adott hardware eszközön lévő mikroprogram. A harware eszközök leggtöbbjében komoly mikrovezérlők vannak, amik tulajdonképpen célprocesszorok. Ezen processzorokon mindenféle programok futnak, amik az adott eszközt "kezelik". Ez a program manapság már cserélhető, nemcsak egy eprom cseréjével (ami a célprocesszor gépi kódu programját tartalmazza), hanem programozottan is átírható, gondolván az eszközön lévő program fejlesztésére/javítására/bővítésére. Pl. vegyünk egy dvd írót. Az íróban lévő hardware egységek elméletileg mondjuk képesek egy DVD+R lemezt olvasni, de amikor forgalomba hozták még erre nem volt igény vagy esetleg nem is létezett, és erre a eszközön lévő mikroprogram nincs "felkészülve". A megoldás ne dobjuk ki az egész eszközt csak a rajta lévő "programot" cseréljük. Ez számítástechnikában már elterjedt gyakorlat, kezd begyűrűzni az audiotechnikába is, bár inkább magasabb árszinten. Ezeket a "firmware"-ket az adott hardware gyártója adja ki, álltalában. Ha túl szájbarágós voltam, és esetleg nem arra válaszoltam mit kérdeztél, akkor elnézést kérek.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

DVD-R tesztek

Szóval akkor a filmware az csak egy program..

és honnan tudom,h nekem milyen van?
meg honnan lehet szerezni a legujjabbat meg Crackeltet?

köszi előre is.

handras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hello.. 
Filmware
Olyan kérdésem lenne,h konkrétan mire kell a filmware, és mit csinál?
Mi van ha nincs fent.. vagy mi az egyáltalán..nagyon megkönnyítenék helyzetem,ha valaki leírná ha másnem itt..
köszi

A firmware az olyan mint az alaplapodon a BIOS. Ez a kis programocska felel a drive működéséért.

Vendég

DVD-R tesztek

Hello..

Filmware
Olyan kérdésem lenne,h konkrétan mire kell a filmware, és mit csinál?
Mi van ha nincs fent.. vagy mi az egyáltalán..nagyon megkönnyítenék helyzetem,ha valaki leírná ha másnem itt..
köszi

handras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Én besétáltam a TESCO "Írható DVD" csapdába 2 db-al. Ez a DVD valóban írható, de nem olvasható.
Nálam nem is írható!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Sziasztok! 
Kb fél éve van egy +-os íróm (NEC), amivel rengeteg lemezt kisütöttem már, a hibaarány talán 1-2 % volt. Most vettem mellé egy --os írót is (Toshiba), mert sajnos sokkal olcsóbb a nyers lemez ehhez a formátumhoz. Ha faszán van megírva a +-os lemez, minden asztali lejátszó olvassa. Sok mukinak csináltam, semmi gond nem volt soha. A +-os íróm 2,4x-esen írt, ezzel kb. 25 perc alatt lett kész egy lemez, ezzel szemben a 2x-es --osnak kell egy óra.
Nem tudom, hogy melyiket javasoljam, bár kétségtelen, hogy az olcsóbb nyers lemez a --os mellett szól! Persze abból is válogatni kell, lásd a hozzászólásokat lejjebb!!!

Valószínű úgy jártál, hogy ugyan 2x volt a lemezre írva, de az író "úgy ítélte meg", hogy jobb lesz azt inkább csak egyszeresen felégetni.
Sok gyengébb minőségű lemezzel jártam már én is így.
A "normális" 2x-eseket viszont gond nélkül megírja 30 perc alatt.
gordon314.fw.hu

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Mester »

Sziasztok! 
Kb fél éve van egy +-os íróm (NEC), amivel rengeteg lemezt kisütöttem már, a hibaarány talán 1-2 % volt. Most vettem mellé egy --os írót is (Toshiba), mert sajnos sokkal olcsóbb a nyers lemez ehhez a formátumhoz. Ha faszán van megírva a +-os lemez, minden asztali lejátszó olvassa. Sok mukinak csináltam, semmi gond nem volt soha. A +-os íróm 2,4x-esen írt, ezzel kb. 25 perc alatt lett kész egy lemez, ezzel szemben a 2x-es --osnak kell egy óra.
Nem tudom, hogy melyiket javasoljam, bár kétségtelen, hogy az olcsóbb nyers lemez a --os mellett szól! Persze abból is válogatni kell, lásd a hozzászólásokat lejjebb!!!

2X-esen minuszos egy óra???? Akkor nekem hogy volt félóra?

Diablo69
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Diablo69 »

Sziasztok!

Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv

Házimozi galéria

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Ellenben a Galaxy-val, ami tulajdonképpen szintén noname. Az nekem eddig működött...
RW: Pio105
Olvasó: Sony dvp-ns430

sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sipkap »

Én besétáltam a TESCO "Írható DVD" csapdába 2 db-al. Ez a DVD valóban írható, de nem olvasható.

Vendég

DVD-R tesztek

Sziasztok!

Most vettem a Tescoban próbaképp (szerencsére csak) 1 db "Írható DVD" fantázianevű DVD-R lemezt. DVD tokban adják, 699 Ft/db áron.
Kínai gyártmány.
Ez az egy alapján tudok tapasztalatot írni: siralmas!!! Eddig ez volt a legrosszabb írható DVD, ami a kezeim közzé került.
1x-esen lehet írni, írás után beraktam az asztali DVD játszóba, és: rögtön az elején akadozott a lejátszás, esett szét a kép, amikor meg léptetni akartam, feladta.
Én azt ajánlom: kerülje el mindenki!

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Mindenkinek köszönöm az építő hozzászólást , off close.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

paTKany
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Kérésem off de ezért nem nyitnék topikot. Ha tud valaki olyan oldalt amin rendes műszaki leírás van a -R ill. a +R formátumokról, megköszönném ha belinkelné. Esetleg rövid +/- vélemények a két formátum kapcsán. DVD író vásárlását fontolgatom és kellene valami racionális döntési alap. Mégegyszer bocs az off zónáért.
Felesleges is lett volna, hiszen itt van ez:
http://dvd.index.hu/forum/index.php?act=ST&f=7&t=3070
meg ez is:
http://dvd.index.hu/forum/index.php?act=ST&f=7&t=3722

Btw, az én véleményem az, hogy vegyél kombó írót.

Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Igc »

Kérésem off de ezért nem nyitnék topikot. Ha tud valaki olyan oldalt amin rendes műszaki leírás van a -R ill. a +R formátumokról, megköszönném ha belinkelné. Esetleg rövid +/- vélemények a két formátum kapcsán. DVD író vásárlását fontolgatom és kellene valami racionális döntési alap. Mégegyszer bocs az off zónáért.
Szerintem vegél olyan írót ami mindkét formátumot kezeli (pl. Sony) de más gyártók is kihoztak már ilyen írót. Akkor kipróbálod mindkettőt és saját tapasztalat alapján tudsz dönteni.. Én +R v. +RW-s lemezeket használok mind adta, mind "biztonsági másolat" írására & semmi gond nincs vele; aztán, hogy milyen lemezre írjon az ember.. pl.: 3db Philipsből 2db, 10db TDK-ból szintén 2db sz@r lett, 3db Primedisc-ből mind jó lett, 30db Imationból kb 3db lett rossz. A hozzáértők azt mondják, hogy filmekre a - os a jó, hát nem tudom, én a + ost jobban favorizálom. - os lemezt ezidáig egyszer készítettem, de nem hiszem hogy túl nagy difi lenne a két formátum közt minőségben..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Véleményt igazán erről nem lehet mondani. Te dolgod hogy melyiket választod. A +os drágább talán, és kevesebb asztali és gépi dvd-rom viszi. Én inkább a -os mellett voksolok.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Vendég

DVD-R tesztek

Jobb - e az Optodisc a Princonál? (A Pioneer 105/A05 tulajok hozzászólásainak külön örülnék.)

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

25-ból 3 hibás, A05-tel, Nero 5.5.10.35, írás utáni ellenőrzéssel.A04-el 4-ből kettő lejátszáskor akadt 1 órányi film után. Itt DVD Workshop-al írtuk a lemezt. A04 a firmware 1.20 volt.
Más lemezekkel is voltak elvétve hibák, de a Princo vezet.

Lehet, hogy hihetetlen, de nekem eddig még nem rontott lemezt a 105-ös. Eddig Princo-t 30-35 darabot írtam 1x, 2x és 4x vegyesen, de nem volt köztük rossz lemez. Az viszont biztos, hogy nem TDK vagy Verbatim minőség és a régebbi asztalik (pl: saját tapasztalat: Panasonic A160) nem nagyon szerették főleg az 1x és 2x Princo-t. De az újabb lejátszók (pl: szintén saját tapasztalat: Panasonic S35) gond nélkül viszik.

UI: nem tudom mennyire kavarhat be a dologba, de nekem a crack-elt 1.30-as firmware van fenn.

sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sipkap »

Pio105 / A05 és olcsó Princo lemez találkozása érdekelne. Tapasztalatok?
Nekem írta az 1x, 2x és 4x-t is.

Köszönöm. Várom mások véleményét is.

25-ból 3 hibás, A05-tel, Nero 5.5.10.35, írás utáni ellenőrzéssel.
A04-el 4-ből kettő lejátszáskor akadt 1 órányi film után. Itt DVD Workshop-al írtuk a lemezt. A04 a firmware 1.20 volt.
Más lemezekkel is voltak elvétve hibák, de a Princo vezet.

Vendég

DVD-R tesztek

Pio105 / A05 és olcsó Princo lemez találkozása érdekelne. Tapasztalatok?
Nekem írta az 1x, 2x és 4x-t is.

Köszönöm. Várom mások véleményét is.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”