Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Nos játszottam egy kicsit.
Csak digi opti kábellel kötöttem össze és ment a sima cd.
Ezek szerint müködik a digi kimenete.
Sima cd-nél ezt írta ki az erőlködő: PCM, 41.1 khz.
Be raktam a dts cd-t, itt ezt: PCM, 41.1 khz.
Most akkor mi van?
Azon kívül hogy nem szól a dts hang.
Ja milyen zenéket halgatsz?
Milyen torent progit használsz?
Ja és attol hogy dts cd nem biztos hogy jó is mert rászeladtam egy pár nagyon gagyira is viszont vannak nagyon tutik is.
Pl. Blue Man Group-Complex.
Nirvana-Best Of.
U2.
Guns'N'Roses.
R.H.C.P.
De pl. Metallica nem volt eddig ami jó lett volna.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
A legtöbb dts-es cd SACD-ről van rippelve. Igazából a Marantz, ha sacd-t játszana, akkor sem biztos, hogy kiadná a surround hangsávot, mivel sok sacd-lejátszó csak a sztereó-t tudja. Az erősítőn megjelenik ugyan a dts felirat, de a zene sztereó marad.
Azért az SACD sztereo/5.1, hybrid SACD CD réteg és DTS CD azok eléggé különböző dolgok. Gyakorlatban SACD-ről úgy készülhet 5.1-es lemez, hogy analóg kimeneten lemented a csatornákat (PC-re), utána ezekből gyártasz egy 5.1-es DTS-t. De ez innentől kezdve már nem SACD, hanem DTS CD természetesen.
Ha valaki tud olyan helyet, ahol jó DTS CD-k beszerezhetők, ossza meg velem is, mert eddig nekem nem volt szerencsém ilyenhez sajna.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Esetleg ötlet hogy miért nem jelenik meg a jel?
Ha nem megy akkor miért nem, mi lehet a baj.
Na mindegy beszéltem a spanommal és azt mondta hogy el adja.
Pedig át vettem volna tőle mert jó a hangja és távos is az enyémmel szemben.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Én csak magamból és a lejátszómból indultam ki
De mivel a dts jel nem jelenik meg a digit kimenetén a marantznak ez ellen nem lehet mit tenni.
Az, hogy a pio és a ca miért játsza mégis? Passz.
Kár, hogy ez lett a vége (Marantz balra el)
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Nos köszönöm a segítséget.
A dts lemezeim valóban 80%-ban írott.
De a kis alap (még nem is táv irányítható) Pioneer PD 107 cd-m simán gond nélkül viszi nem is rosszul.
De nem hiszem hogy a SACD-ot vinné igaz még nem próbáltam.
Mivel DVD-A lemezböl van egy pár.
A spanom amúgy vett egy CA. 540C játékost és az is viszi gond nélkül a dts lemezeket.
Na mindegy a Marantz így valszeg menni fog.
Mondjuk sajnálom mert a hangja elég jó.
Cd játszók
Tisztelt Tbohler!
Valószínűleg a cd-lejátszóval van a gond.
A dts-es cd-k esetében a hangsáv dts kódolású. Csakhogy ahhoz, hogy az erősítő dekódere felismerje, ezt a kódolt hangsávot kell eljuttatnia a játékosnak az erősítőig.
Ezért nincs vagy sistergő hang a válasz, mivel sem analógon, sem digitálison nem tud kimenni az adatfolyam.
Egy dvd-lejátszónál igen, mert az így van megcsinálva (attól függetlenül, hogy van-e benne dekóder vagy sem).
A legtöbb dts-es cd SACD-ről van rippelve. Igazából a Marantz, ha sacd-t játszana, akkor sem biztos, hogy kiadná a surround hangsávot, mivel sok sacd-lejátszó csak a sztereó-t tudja. Az erősítőn megjelenik ugyan a dts felirat, de a zene sztereó marad.
Ilyen pl a marantz sa-15-ös típusa.
Gyakorlatilag a hibrid sacd (amelyen van kétcsatornás és többcsatornás rész is) esetében szerintem a lejátszók 99%-a csak a sztereó réteget tudja olvasni.
A többcsatornás sacd-t pedig a dvd-lejátszók. Ergó a rippeltet is csak dvd-lejátszó viszi.
És ahogy a manualt elolvastam a cd-5000 nem olvassa az sacd-t, tehát a dts-es cd-t sem fogja "szeretni".
Én is inkább egy DVD-lejátszó beszerzését tartom szükségesnek a probléma megoldására.
Még annyit, hogy az enyém is lejátsza a dts-es cd-t, de az sacd-t és a DVD-A-t már nem(csak az 1920-astól felfelé), tehát ha a barátod ilyen lemezt is szeretne hallgatni, ahhoz ilyen fajta dvd-lejátszó kell (beépített dekóderes).
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Cd játszók
Én is erre gondoltam csak nem tudom hogy mit és hol próbáljak állítani a játékoson.Te mit állítottál rajta?
Nem sok állítási lehetőség van.
Vagy ötlet hogy hol érdemes érdeklődni?
Nem mai gyerek a játékos és kezelésie sincs meg.
Nem konvertál fel a digi kimenete 48kHz-re? Mert akkor az lesz a bibi.
Öszintén szólva én nem csináltam vele semmit. Végigpróbálgattam a beállításokat, de nem történt változás, ráadásul az említett lemez "csak" DolbyDigital 5.1-es és mivel nem sokkal késöbb sikerült elég jó áron megszereznem az albumot DVD-A formátumban (amin egyébként szintén rajta van ez a DD hangsáv is és érdekes azt tökéletesen viszi - a másik egy írt lemez volt, de mondom a régi lejátszó azt is simán vitte) így utána nem is foglalkoztam vele. Viszont ami még érdekes, hogy van egy rakás DTS audió lemezem és azok kivétel nélkül mind tökéletesen szólnak digit kimeneten is! Emiatt nem hiszem, hogy a 48kHz-es felkonvertálás hiánya lenne a gond, mert az enyém nem csak hogy a 48kHz-es, de van tesztlemezem amin 96kHz/24bites DTS van és még azt is simán felismeri az erölködő -> szépen kiirja hogy 96kHz! => akkor ezt a bizonyos lemezt miért nem? Mind1; mondom az elöbb említett okok miatt nem is nagyon foglalkoztam vele, így sajnos ezügyben nem tudok Neked segíteni, csak leírtam hogy nálam is volt hasonló gond és ott ez volt a baj, DE hozzátenném, hogy lehet hogy a tieteknek nem is ez a baja, szóval ne zárjatok más lehetőségeket se!
Illetve még annyi, hogy amikor megvettem az erölködőt és összekötöttem a lejátszóval digit kábellel, akkor a GYÁRI lemezeim egyikének sem ismerte fel a DD hangsávját (kivéve ezt az egy lemezt ami tökéletesen szólt 5.1-ben )-> A filmeknél meg szólt rendesen csak nem rakta ki 5.1 be csak 2.0-ba! A megoldás a problémára az volt hogy a lejátszó menüjében a DD kimenetét PCM-ről át kellett állítanom bitstream-re és utána már minden úgy működött ahogy kell! Szal van amikor ilyen beállításokon múlik a dolog, úgyhogy Ti se olyat keressetek, hogy "DVDjátékosmenűjébenhatalmaspirosfeliratakarod-ehogyszóljonaDDkimenet?" meg hasonlók, hanem ilyenek, bár hozzáteszem a mostani lejátszómban mincs ilyen bitstream-es opció, szal lehet mégse annyira egyszerű a dolog -> ezért (is) nem foglalkoztam vele utána én se!
- _Lacos_
- Nincs visszaút

- Értékelés: 2
Cd játszók
Én is erre gondoltam csak nem tudom hogy mit és hol próbáljak állítani a játékoson.Te mit állítottál rajta?
Nem konvertál fel a digi kimenete 48kHz-re? Mert akkor az lesz a bibi.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Én is erre gondoltam csak nem tudom hogy mit és hol próbáljak állítani a játékoson.
Te mit állítottál rajta?
Cd játszók
av erolkodo erzekeli a dts-t amugy? kiirja?milyen av ?
Ennél a játékosnál nem írja ki viszont a saját cuccosnál igen.
Mint írtam át hozta hozzám így az alá írásomban szereplő láncocskával próbálkozunk.
A saját cd simán megy, át kötöttük és ez nem viszi.
Beolvassa elkezdi játszani és csak a "sistergés" jön.
Bosszantó mert direkt ezért vette.
Mondjuk "balek" volt mert sietett és csak stereo erősítőn próbálta ki.
Egyáltalán nem biztos, hogy az erősítővel van a gond, SŐT! Nekem egy H/K 235-ös erölködőm van; régen egy Thomson DVD játékos volt rákötve digit kábellel és simán felismerte az erősítő az 5.1-es Metallicámat. Aztán DVD lejátszó csere Yamaha S657, de az erősítő és a kábel maradt -> digit kábellel összekötve csak sistereg (fehér-zaj), de analógon simán szól (mert a lejátszóban van DD és DTS dekóder is)! Pedig az erölködőn semmit se állítottam, vagyis nagy valószínűséggel a lejátszó beállításainál kell keresgélni a megoldást!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Mint írtam át hozta hozzám így az alá írásomban szereplő láncocskával próbálkozunk.
Érdekes probléma.
Én is tapasztaltam, hogy ha a DVD játékos pörgeti a DTS-CDt akkor felismeri az erősítő, de ha digit optikain kapja a PC-től a jelet, akkor white noise lesz belőle.
Hirtelenjében két ötlet:
- A DTS CD-k minősége engem nem győzött meg. Sztem jobban jár a barátod, ha CD-t hallgat
- Ha mégis ragaszkodik a DTShez egy (bármilyen, olcsó) DVD játékos orvosolni fogja a problémát, ha csak DTS-CDre használja, bármelyik 5000 Ft-os gép megteszi.
Köszi de azért vannak kivételek a dts cd-k között.
Ajánlom a Blue Man Group - Complex lemezét.
Nos a számítogépes problémát már én is észrevettem de azt is hogy csak olyan anyagnál nem megy a hang ahol nincs kép.
Ahol megy kép is ott tökéletessen megy a hang is.
Szóval köszi de további ötleteket várok hogy orvosolható a dolog?
Cd játszók
Egyébként nem a bitszám a lényeges, a 16 bit már elég a fülünknek
Jah, arról nem is beszélve, hogy ez a 96 dB-es dinamikatartomány 1 hangfalpár esetén valójában már 102 dB-t jelent!!
Cd játszók
Érdekes probléma.
Én is tapasztaltam, hogy ha a DVD játékos pörgeti a DTS-CDt akkor felismeri az erősítő, de ha digit optikain kapja a PC-től a jelet, akkor white noise lesz belőle.
Hirtelenjében két ötlet:
- A DTS CD-k minősége engem nem győzött meg. Sztem jobban jár a barátod, ha CD-t hallgat
- Ha mégis ragaszkodik a DTShez egy (bármilyen, olcsó) DVD játékos orvosolni fogja a problémát, ha csak DTS-CDre használja, bármelyik 5000 Ft-os gép megteszi.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Cd játszók
szevasztok..egy kérdésem van, mégpedig hogy a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél, azért kérdezem, mert költséghatékony megoldásként egy jó dvd lejátszóról szeretném a cdket is hallgatni és ugy láttam hogy a jobbakban a 96/24es DAC van...
vagy nem fogom hallani a különbséget...?
kössz a segitséget.
Sőt, van olyan 96/16-os (!) dac, ami jobb a legtöbb 96/24-es és 192/24-es dacnál... Sőt, talán 44.1/16-os... A számok semmit nem jelentenek.
Egyébként nem a bitszám a lényeges, a 16 bit már elég a fülünknek, sokkal inkább a mintavételezési frekvencia: a 44.1 -> 96 szignifikánsabb változás. (Megfelelő rendszerben hallgatva)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Cd játszók
av erolkodo erzekeli a dts-t amugy? kiirja?
milyen av ?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
a dts=hez kell egy dekoder ,ami abban a sima cd lejatszoba nincs., szoval egy av erositore kellene kotnie a cd-t, ha jol tudom.javitsatok ki ,ha nincs igazam
Jó bocs ezt nem írtam le hogy természetessen összekötöttük az erőlködővel Digi optikain és coaxon is.
De nem megy.
Szóval nekem is ez volt az első gondolatom mivel nincs benne dekóder de az erőlködőé dolgozik elméletileg?
Cd játszók
a dts=hez kell egy dekoder ,ami abban a sima cd lejatszoba nincs., szoval egy av erositore kellene kotnie a cd-t, ha jol tudom.
javitsatok ki ,ha nincs igazam
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Kellene egy kis segítség.
Az egyik spanom vett egy Marantz 5000 cd-t.
Az volt a lényeg hogy ne dvd-vel keljen pörgetni a cd lemezeket.
Van pár dts anyaga is és direkt olyan játékost vett aminek legalább egy digi kimenete van.
Nem beszélve hogy egy cd játékos teljesen máshogy játsza le a cd-t.
Szóval az a probléma hogy szépen boldogul sima lemezzel de dts hangnál csak a "sistergés" jön át.
Ez miért lehet és hogy lehet orvosolni?
Áthozta hozzám és átdugtuk az én Pioneer játékosomat és nem jó. bow.gif bow.gif bow.gif
A segítséget előre is köszönöm.
Cd játszók
Helló!
Esetleg tudnátok segiteni abban hogy hol tudnám Technics SL-PG 770/d cd lejátszómat SL-PS 840-re cserélni?
Cd játszók
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hol lehetne kapni cdjátszó mechanikához ékszíjat?
Úgy tűnik kezd kicsit kinyúlni. konkrétan Marantz cd-94hez kéne, de gondolom ez nem annyira típusfüggő.
Cd játszók
Több CD, és DVD játékos teszteredményét vizsgálva - külföldi magazinok - arra a következtetésre jutottam, hogy általánosságban, ha a lejátszók CD audio lejátszásra vonatkozó részét nézzük, akkor DVD játékosból 2x-es áron kapjuk meg 1 adott árú CD játékos minőségét. Tehát pl. 100 e Ft-os CD játékos szintjéhez 200 e Ft-os DVD játékost kell venni!
Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert ezt nem lehet ár alapján eldönteni, de tájékoztatú jelleggel írtam ezt.... - és átlagban igaz!!!!
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 51
Cd játszók
szevasztok..egy kérdésem van, mégpedig hogy a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél, azért kérdezem, mert költséghatékony megoldásként egy jó dvd lejátszóról szeretném a cdket is hallgatni és ugy láttam hogy a jobbakban a 96/24es DAC van...
vagy nem fogom hallani a különbséget...?
kössz a segitséget.
A reprodukciónál sosem az adatok számítanak...
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Nos én sem vagyok nagy szaki, viszont agy dvd játékos sosem fog úgy zenélni mint egy cd játékos.
Egyszerü okbol: Nem erre tervezték.
Vannak kivételek de az más kategória.
Vagy Dvd + Dac vagy amit én inkább ajánlok Cd ill. Cd + Dac.
Ja és attol hogy drága dvd játékost vesz az ember attol még nembiztos hogy jó is lessz.
És használtan elég jó árban lehet cd-t venni.
Cd játszók
a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél,
Én nem vagyok nagy szakértője a dolognak, de a hangminőséget csupán egy paraméter alapján szerintem nem lehet megítélni. Szvsz ha CD audiót szeretnél hallgatni próbálj meg egy olcsó külső DAC-ot a DVD játékoshoz, vagy vegyél erre a célra CD lejátszót.