Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Szintén!
Osu no seishin!

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Mert biztos minden dali tulaj elégedetten filmezik vagy zenélget
Detto
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szobik »

Részemről így igaz
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Nagyon elült ez a topic.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Acme »

Srácok! Mindenkinek nagyon köszi! Valóban sokat segítettetek! Azt hiszem, a megoldás a következő lesz: nappali - C8 front, C2 rear, C2 surr rear, dolgozó - átvezényelve a C6 és egy pár C1. Az eszembe sem jutott őszintén szólva, hogy SR-nek berakva egy centert azon csak dialógusok jönnének ki, azt gondoltam, hogy ugyanúgy funkcionál, mint pl. a C1-esek.Mégegyszer hálásan köszönöm! Majd nyomok beszámolót, ha beizzítottam az újdonságokat, miben érzek változást.

Így leírva ez a megoldás tűnik a legjobbnak!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Srácok! Mindenkinek nagyon köszi! Valóban sokat segítettetek! Azt hiszem, a megoldás a következő lesz: nappali - C8 front, C2 rear, C2 surr rear, dolgozó - átvezényelve a C6 és egy pár C1. Az eszembe sem jutott őszintén szólva, hogy SR-nek berakva egy centert azon csak dialógusok jönnének ki, azt gondoltam, hogy ugyanúgy funkcionál, mint pl. a C1-esek.
Mégegyszer hálásan köszönöm! Majd nyomok beszámolót, ha beizzítottam az újdonságokat, miben érzek változást.
Osu no seishin!

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Álláspontotok szerint melyik a jobb megoldás?Concept 8 front - Concept Center - Concept 6 surround - Concept 2 surround back vagy
Concept 6 front - Concept Center - Concept 6 surround - Concept center surround back?
Köszi a válaszokat!

én a frontvonalat erősíteném. (tehát c8)
viszont hátra minek c6? szerintem túlzás. 2pár c2 lead mindent.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Köszi Szobik!Nekem pont határeset a nappali, 31,97 m2...ezért gondoltam, hogy a 6-os front-back és a center center-rear back kombi esetle jó lehet illetve tudom, hogy hülye dolog, de talán esztétikailag sem lehet utolsó Amúgy lenne egy ehhez kapcsolódó hülye kérdésem: a C8 hogyhogy nem tudja magát kiszólni, hiszen alapvetően nem azon múlik az egész, hogy pl. -20-ra rakom vagy -40-re? Utóbbin gondolom egy 10-es sem üt akkorát, hogy kirepüljek a helyiségből?

A C8 - és általában a nagy mélytartalékkal bíró hangfalak - akkor is "dúsabban" adják vissza a mélytartományt, ha alacsony hangerőn járatod őket. Kis helyiségben (főleg a légköbméter számít egyébként) ez zavaró, mert a mélyek fogják dominálni a hangképet - tehát nem lesz természetes a hangzás.
Legalábbis én így érzem

Az esztétika is fontos! De a hátsó csatornák megszólaltatására surround hangfal való, mert ritkán van egy filmben mögéd pozícionálva beszéd (amire a center való )

Acme megadta a választ. Kell egy min. tér, amiben már azt a hangot hallod, amit a hangfal valójában tud és ami torz, túltengő mélyek nélkül szól, hangerőtől függetlenül. A c6 koncerteknél lehet inkább hasznos hátra.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Köszi Szobik!Nekem pont határeset a nappali, 31,97 m2...ezért gondoltam, hogy a 6-os front-back és a center center-rear back kombi esetle jó lehet illetve tudom, hogy hülye dolog, de talán esztétikailag sem lehet utolsó Amúgy lenne egy ehhez kapcsolódó hülye kérdésem: a C8 hogyhogy nem tudja magát kiszólni, hiszen alapvetően nem azon múlik az egész, hogy pl. -20-ra rakom vagy -40-re? Utóbbin gondolom egy 10-es sem üt akkorát, hogy kirepüljek a helyiségből?

A C8 - és általában a nagy mélytartalékkal bíró hangfalak - akkor is "dúsabban" adják vissza a mélytartományt, ha alacsony hangerőn járatod őket. Kis helyiségben (főleg a légköbméter számít egyébként) ez zavaró, mert a mélyek fogják dominálni a hangképet - tehát nem lesz természetes a hangzás.
Legalábbis én így érzem

Az esztétika is fontos! De a hátsó csatornák megszólaltatására surround hangfal való, mert ritkán van egy filmben mögéd pozícionálva beszéd (amire a center való )
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Köszi Szobik!
Nekem pont határeset a nappali, 31,97 m2...ezért gondoltam, hogy a 6-os front-back és a center center-rear back kombi esetle jó lehet illetve tudom, hogy hülye dolog, de talán esztétikailag sem lehet utolsó Amúgy lenne egy ehhez kapcsolódó hülye kérdésem: a C8 hogyhogy nem tudja magát kiszólni, hiszen alapvetően nem azon múlik az egész, hogy pl. -20-ra rakom vagy -40-re? Utóbbin gondolom egy 10-es sem üt akkorát, hogy kirepüljek a helyiségből?
Osu no seishin!

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Álláspontotok szerint melyik a jobb megoldás?Concept 8 front - Concept Center - Concept 6 surround - Concept 2 surround back vagy
Concept 6 front - Concept Center - Concept 6 surround - Concept center surround back?
Köszi a válaszokat!

Mekkora térben szólna? 25nm-ig szerintem elég a C6 frontnak, főleg 7.1-ben. Surround backnak C2-t tenném.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Álláspontotok szerint melyik a jobb megoldás?
Concept 8 front - Concept Center - Concept 6 surround - Concept 2 surround back vagy
Köszi a válaszokat!
Osu no seishin!

batu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: batu »

Nos meg is van a topik jó kiindulási alap egy HFK építéséhez.HFK Topik
Samurai on the toilet. (-_-)---(<_>)---(o_o)---(O_O)'---(^_^)'--- The End.

batu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: batu »

Szia,

Azt, hogy lehet megoldani, hogy meghagyom az Onkyo-t és szerzek egy sztereó erősítőt is, de ugyanarra a frontokra akarom rákötni.

A megoldás egy HFK, ha venni akarsz akkor Katt ide ! Valamint lehet építeni is nem egy bonyolult szerkezet asszem van neki topik majd előbányászom valahonnan.
Samurai on the toilet. (-_-)---(<_>)---(o_o)---(O_O)'---(^_^)'--- The End.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Szia, 
Nem találok ilyet, de lehet, hogy csak én vagyok a béna...

Hali!
605-ön nem is fogsz találni, 705-ön már van.
Azért is írtam feltételes módban, sajna más ötletem nincs. Írtak a fórumon régebben hangfalátkapcsolóról, de azt nem tudom milyen minőségromlást okozhat.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Szia, 
Azt, hogy lehet megoldani, hogy meghagyom az Onkyo-t és szerzek egy sztereó erősítőt is, de ugyanarra a frontokra akarom rákötni.

Ha van az Onkyon pre out kimenet a frontokhoz, azt rákötöd a sztereo erősítő bemenetére, a front hangfalakat a sztereóhoz csatlakoztatod. Mozinál mindkét erősítőt bekapcsolod, a sztereót kb félállásba teszed, és az Onkyon első alkalommal mikrofonnal vagy kézzel beállítod a hangfalakat, hogy egységesen szóljon. A beállítással később már nem kell bajlódni.

Szia,

Hali!
605-ön nem is fogsz találni, 705-ön már van.

UPSakku.hu

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Szia, 

Ha van az Onkyon pre out kimenet a frontokhoz, azt rákötöd a sztereo erősítő bemenetére, a front hangfalakat a sztereóhoz csatlakoztatod. Mozinál mindkét erősítőt bekapcsolod, a sztereót kb félállásba teszed, és az Onkyon első alkalommal mikrofonnal vagy kézzel beállítod a hangfalakat, hogy egységesen szóljon. A beállítással később már nem kell bajlódni.

Szia,

Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Szia, 

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Sziasztok, 
Most állt össze nekem is egy Dali Concept8 front + 2 Dali Concept 2 sub + 1 Dali Center + (és még van két Heco center mint back surround, de idővel azokat is lecserélem) Az erősítő Onkyo TX-605E, a lejátszó Pioneer 600V

Heco 500-as szettről váltottam, ég és föld a különbség. A szoba kb 40 m2, fa mennyezetű, a hangfalak közel ideális elhelyezésűek a szobában.

Gratulálok hozzá. Másik fórumon beszéltünk róla, ez már ideális tér a Concept8-nak. Most jöhet az erősítő csere, esetleg sztereo a frontoknak

Szia,

Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Sziasztok, 
Most állt össze nekem is egy Dali Concept8 front + 2 Dali Concept 2 sub + 1 Dali Center + (és még van két Heco center mint back surround, de idővel azokat is lecserélem) Az erősítő Onkyo TX-605E, a lejátszó Pioneer 600V

Heco 500-as szettről váltottam, ég és föld a különbség. A szoba kb 40 m2, fa mennyezetű, a hangfalak közel ideális elhelyezésűek a szobában.

Gratulálok hozzá. Másik fórumon beszéltünk róla, ez már ideális tér a Concept8-nak. Most jöhet az erősítő csere, esetleg sztereo a frontoknak

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Sziasztok,

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Szia Acme! 
Találtál már erösítőta a Dali Ikon 6 alá?
Miket próbáltál eddig?

Köszi az érdeklődést

Még nem találtam. Tervben van a Bigiék féle Adwance MAP 105 integrált, ezt ha minden jól megy, a héten meg is fülelem (de nem Dalikkal). Hallottam még tippnek a Korsun KS99-et is, ami belefér a keretbe.
A H/K + Dali párosról fapaci lebeszélt

Sajnos igazán tesztelni nincs módom, mert nincsenek meg a Dalik se. Tavaszig szeretném összehozni a dolgot.

Üdv: Acme

kefe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kefe »

Szia Acme!

Találtál már erösítőta a Dali Ikon 6 alá?
Miket próbáltál eddig?
Pioneer A-656 erösítő, Pioneer PD-S904 CD, Pioneer F-656 mkII tuner, Pioneer CT-676 deck, T+A Criterion TMR 160

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

Hello! 
Tudnátok nekem erősítőt ajánlani Dali Ikon 6 alá? Kizárólag CD-re, sztereóra.

Az ár első körben másodlagos

Köszi!

kiskorso, avgy v6 esetleg?
arcam alpha se rossz, angol ebayen elsd meg...

udv
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”