Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heco

Sanyika007
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Heco

Hozzászólás Szerző: Sanyika007 »

cserével vigyázz, h ugyanakkora legyen hosszra amit beteszel helyette, mert elhangolod. Egyébként nemigen fogsz olyat találni ami nem fog rezonálni, amit ebben a formában nem igazán értek mi baj van azzal, vagy hogy érted azt rezonál?
Huhh lehet rosszul fogalmaztam, magas hangerőnél az egyik reflex csőből surogást hallok, ami megszünik illetve hallkabb lesz ha egy ponton nyomom az reflex csővet

Vendég

Heco

Hozzászólás Szerző: Vendég »

cserével vigyázz, h ugyanakkora legyen hosszra amit beteszel helyette, mert elhangolod. Egyébként nemigen fogsz olyat találni ami nem fog rezonálni, amit ebben a formában nem igazán értek mi baj van azzal, vagy hogy érted azt rezonál?

Sanyika007
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heco

Hozzászólás Szerző: Sanyika007 »

Sziasztok

Kis segítséget szeretnék kérni, valaki szedet már szét Heco Vitas dobozt ?
(30as Sub és bizonyos frekvenciáknál rezonál az egyik reflex cső , ezt szeretném kicserélni)
És nem igazán vágom hogy lehetne kiszabadítani előlről a nyomót.
Szervízbe nincs kedvem elvinni mert messze van.

Köszi előre is

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Heco

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Amit most tenni tudok, hogy az erősítőn a centernek több hangot adok a frontokhoz képest, és így valamennyire lehet kompenzálni, de ami így is hiányzik, az az, hogy pl egy mély hangú ember beszéde a moziban sokkal teltebb, dinamikusabb, mint nekem otthon a centeren, akármennyire is rányomok pluszt, mert attól hangosabb lesz, de még nem lesz mögötte az az erő, dinamika.

Viszont érdekes a gondolatmenet, amit leírsz, mert apámnak pl egy jóval olcsóbb Magnat szettje van, és nála jó, erőteljes a center, de akkor lehet, hogy azért, mert a frontjai az enyémeknél jóval kisebbek, viszont a center nem, ergo nála kisebb a különbség a center és a frontok között méretben, hangerőben, mint nálam, és ez lehet az oka, nem?

Relatíve lehet jobb és rosszabb is a center a frontoknál. Azt, hogy melyik dominál, az erősítő beállításától is függ. Pl. a Movie üzemmódokban a center dominál és szinte minden középről szól, míg a Music üzemmódokban a center jelentőssége kisebb, a színpadkép szélesebb, teresebb.
Az, hogy egy mély férfihang a moziban öblösebb, függ a basszus beállításaitól is. Lehet, hogy az erősítőben a szubra vonatkozó keresztváltót feljebb kellene venned 100-120 Hz-re. Ha csatornánként tudnád állítani, az lenne a legjobb, mert elég lenne csak a center csatorna keresztváltóját elállítani egy próba erejéig.
Azért azt se felejtsd el, hogy a moziban kicsivel izmosabb erősítő szól izmosabb hangfalakkal, mint neked otthon.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Twining
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heco

Hozzászólás Szerző: Twining »

Tudom, hogy régi bejegyzés, de én ugyanezt tapasztalom a Heco Vitas szettemmel, gyenge a center nekem is! Pedig én egyazon szériában, egyszerre vettem, ugyanolyan zsinórral van bekötve,mint a front, és halovány a center hangzása nekem is. Már mindennel próbálkoztam, de nem változott a dolog. Lehet, hogy ez vmi széria-szintű probléma a heco vitas centereknél? !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->'

A center a legtöbb szettben (hacsak nem egyforma dobozok vannak szétpakolva) gyengébb, mint a frontok. Sokan nem is vesznek centert. A megoldás az erősítővel megfelelően szétosztani a center hangját a frontok között (center image) úgy, hogy a középső csatorna irányítottsága is megmaradjon, de a hangok jelentős része a jobb minőségű frontokból jöjjön ki. Sokan elvetik ezt a nem purista megközelítést, de ha nem 5 egyforma audiofil dobozod van, akkor csak így lehet a center és a frontok közötti különbséget kompenzálni.

Amit most tenni tudok, hogy az erősítőn a centernek több hangot adok a frontokhoz képest, és így valamennyire lehet kompenzálni, de ami így is hiányzik, az az, hogy pl egy mély hangú ember beszéde a moziban sokkal teltebb, dinamikusabb, mint nekem otthon a centeren, akármennyire is rányomok pluszt, mert attól hangosabb lesz, de még nem lesz mögötte az az erő, dinamika.

Viszont érdekes a gondolatmenet, amit leírsz, mert apámnak pl egy jóval olcsóbb Magnat szettje van, és nála jó, erőteljes a center, de akkor lehet, hogy azért, mert a frontjai az enyémeknél jóval kisebbek, viszont a center nem, ergo nála kisebb a különbség a center és a frontok között méretben, hangerőben, mint nálam, és ez lehet az oka, nem?
Erősítő: Yamaha RXV457; Hangfalak: Heco Vitas 5.0; Mély: Magnat Monitor Sub 200A; DVD lejátszó: Thomson DTH212;

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Heco

Tudom, hogy régi bejegyzés, de én ugyanezt tapasztalom a Heco Vitas szettemmel, gyenge a center nekem is! Pedig én egyazon szériában, egyszerre vettem, ugyanolyan zsinórral van bekötve,mint a front, és halovány a center hangzása nekem is. Már mindennel próbálkoztam, de nem változott a dolog. Lehet, hogy ez vmi széria-szintű probléma a heco vitas centereknél? !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->'

A center a legtöbb szettben (hacsak nem egyforma dobozok vannak szétpakolva) gyengébb, mint a frontok. Sokan nem is vesznek centert. A megoldás az erősítővel megfelelően szétosztani a center hangját a frontok között (center image) úgy, hogy a középső csatorna irányítottsága is megmaradjon, de a hangok jelentős része a jobb minőségű frontokból jöjjön ki. Sokan elvetik ezt a nem purista megközelítést, de ha nem 5 egyforma audiofil dobozod van, akkor csak így lehet a center és a frontok közötti különbséget kompenzálni.

Twining
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heco

Hozzászólás Szerző: Twining »

Sziasztok 
Nemrég vettem egy Vitas Centert házimozihoz, hogy egységes legyen a hangzás, tekintve hogy a 2 frontom és a 2 hátsó hangszóróm is HECO. Csakhogy a frontok még a régebbi Argon széria (30-as), a hátsók meg Astron-ok (100-as), kis átalakítással a jobb hangzás érdekében. Mindkét párra itt leltem a fórumon, és azóta is nagy megelégedéssel hallgatom őket.

A center azonban (sajnos) valahogy nem illik bele az összképbe, mondhatom a leggyengébb láncszem az 5 közül. Igaz csak kb. 1 hónapja vettem, lehet hogy kell még neki bejáratás, nem tudom. Ugyanolyan kábellel megy mint a hátsók (az Astronok), ami átlagos pár száz ft/m árkategóriás sima rézkábel, míg a frontok VdH CS122-vel (illetve kettős kábelezéssel, a magasakhoz kifejezetten erre a célra szolgáló ezüstkábellel)

Mitől tűnhet gyengébbnek nekem a center?

Az Argon (és az astron) magasabb minőségi kategória mint a Vitas? Vagy idő kell még neki a bejáratódásra? Esetleg a centerhez is jobbféle kábel kéne? Vagy ehhez az összeállításhoz jobb center kéne?

Tudom, hogy régi bejegyzés, de én ugyanezt tapasztalom a Heco Vitas szettemmel, gyenge a center nekem is! Pedig én egyazon szériában, egyszerre vettem, ugyanolyan zsinórral van bekötve,mint a front, és halovány a center hangzása nekem is. Már mindennel próbálkoztam, de nem változott a dolog. Lehet, hogy ez vmi széria-szintű probléma a heco vitas centereknél?
!36_7_11.gif' />
Erősítő: Yamaha RXV457; Hangfalak: Heco Vitas 5.0; Mély: Magnat Monitor Sub 200A; DVD lejátszó: Thomson DTH212;

Robotman
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Heco

Hozzászólás Szerző: Robotman »

Hali!

Nem tudtok véletlenül egy helyet Kelet-Mo-on (Debrecen, Nyíregyháza és esetleg Miskolc) ahol Heco hangfalakat lehet meghallgatni?

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Heco

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tudtok a heco vitas sub30a-ról jó választás lenne egy wharfedale cucc mellé? Mennyire megbízható?Egy 16m2 -eres szobába nem sok?

Összehozható a Wharfedale-lel. 25nm ideálisabb tér lenne, lehet a 16nm-n döngős lesz kissé. Bár jó elhelyezéssel, kellő csillapítással jó is lehet. Mozin szerintem jól teljesít, hozza a mélyeket rendesen, zenén már érezhető a reflexes 50ezres kategória gyengesége. Nem elég pontos, feszes a mély, de az árát minenképp megéri szvsz.

Bocsi, de nem küldenél egy privit, hogy hol szerezhető be a Vitas szériás sub ?
Elég lenne egy link, vagy ilyesmi.

THX
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Heco

Hozzászólás Szerző: szobik »

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tudtok a heco vitas sub30a-ról jó választás lenne egy wharfedale cucc mellé? Mennyire megbízható?Egy 16m2 -eres szobába nem sok?

Összehozható a Wharfedale-lel. 25nm ideálisabb tér lenne, lehet a 16nm-n döngős lesz kissé. Bár jó elhelyezéssel, kellő csillapítással jó is lehet. Mozin szerintem jól teljesít, hozza a mélyeket rendesen, zenén már érezhető a reflexes 50ezres kategória gyengesége. Nem elég pontos, feszes a mély, de az árát minenképp megéri szvsz.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Heco

Hozzászólás Szerző: beni89 »

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tudtok a heco vitas sub30a-ról jó választás lenne egy wharfedale cucc mellé? Mennyire megbízható?
Egy 16m2 -eres szobába nem sok?

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Heco

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Sziasztok, 
Eladósorba került egy Heco500-as (2 front, 1 center, 2 200-as sub) szett + 1 külön center.

Árat megbeszéljük levélben, kifogástalan állapotban vannak, kb. 2 1/2 évesek.

Itt add fel a hirdetésedet és tegyél fel hozzá fényképeket is!

Bocs, még egy kicsit új vagyok itt...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Heco

Sziasztok, 
Eladósorba került egy Heco500-as (2 front, 1 center, 2 200-as sub) szett + 1 külön center.

Itt add fel a hirdetésedet és tegyél fel hozzá fényképeket is!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Heco

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Sziasztok,

Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Heco

Vegyetek Heco Vitas 500 állódobozt, most 40 eFt egy pár!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Heco

Hát ezen gondolkodtam én is,viszont nekem nagyon bejön a Heco hangja,a Metas + már elég jó árban van sajnos a Victához képest!
Akkor keress használat valamilyen magasabb kategóriából.
Ajánlom figyelmedbe az Argont.
Van belőle itt, a fórumon is eladó. Argon 50 álló, Argon Center , volt Argon 30 polcsugárzó, stb.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Heco

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Gondolkodom a Victa sorozaton,miben nyilvánul meg ez a Bi-amp dolog?Érdemes cserélni vagy sem?
Ha minőségi váltást akarsz, akkor ne ugyanolyan kategóriájú hangfalakat keress, mint amilyen most van neked.

Hát ezen gondolkodtam én is,viszont nekem nagyon bejön a Heco hangja,a Metas + már elég jó árban van sajnos a Victához képest!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Heco

Gondolkodom a Victa sorozaton,miben nyilvánul meg ez a Bi-amp dolog?Érdemes cserélni vagy sem?
Ha minőségi váltást akarsz, akkor ne ugyanolyan kategóriájú hangfalakat keress, mint amilyen most van neked.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Heco

Hozzászólás Szerző: blakey »

Senki nem tud valami hasznos infóval szolgálni?

Nekem victa 300-am van, bi-wire-t nem használok, szerintem annyit nem dob rajta, a vitashoz képest egy picit más a hangja, a kialakítás miatt, de szerintem akkora különbség nincs, igaz egymás mellett nem hallottam öket.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Heco

Senki nem tud valami hasznos infóval szolgálni?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Heco

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Heco

Eladó 1 db Heco Argon Center, fekete színben.

Ennek itt a helye?

Nem, a vevőnél!

Vendég

Heco

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ennek itt a helye?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Heco

2 utas, bassz reflexes doboz, dupla mély/közép sugárzóval.
Impedancia: 4-8 ohm
Teljesítmény: 100/180 W
Frekvencia-átvitel: 33 Hz - 36 kHz
Érzékenység: 90 dB
Méretek: 470 széles x 180 magas x 375 mély (mm)
Aranyozott csatlakozók kettős kábelezésre / kettős erősítésre
25 mm-es lágydóm
13 cm-es, karbon erősítésű PP mély/közép sugárzók tömör alu fáziskúppal
Mágnesesen árnyékolt doboz
Irányár: 29 eFt

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Heco

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

volt egy pár Argon 30-asom hátul
Ami hozzám került, és azóta nállam szolgált (nagy megelégedésemre), és most eladósorba került.

Úgyhogy lehet komoly mozit építeni levi75 50-esével frontoknak, meg az enyémekkel hátsóknak

És még sub sem kell (csak egy center)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”