Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi dolgok sk (saját kezűleg)

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: svga »

A második verzió egy toroidos megoldás,mely a classic nagyobb áramát is ki tudja szolgálni,ill természetesen a duet-et is.Ez egy nagyobb dobozban kapott helyet a toroid miatt.egyébbként belül szinte ua.minden egyenlőre

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

belül2

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

belülről

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

elölről

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

Mivel sikerült beszereznem egy Logitech duet-et,a fórumon sokan figyelmeztettek,hogy érdemes egy korrekt tápot csinálni hozzá.
Ez valóban igaznak bizonyult,hiszen egy kapcsolóüzemű,nevetséges tápot adtak hozzá.
Most már a harmadik verziónál tartok,mivel kicsit belebonyolódtam -szokás szerint túltervezek mindent-egy-két ismerősnek is összeraktam 1-1 db-ot.már az akkumulátoros verziót próbálgatjuk több-kevesebb sikerrel.
teszek fel pár képet,hátha nektek is lessz kedvetek összerakni egyet,és megtetszik valamelyik.esetleg van ötletetek egy még kifinomultabb verzióra
az első egy kompakt ,kis helyigényű teljesen aluminium eloxált dobozban kapott helyet.LM 338 programozható feszszabályzóval 2x 4700uF kondikkal.
Nagyon össze kellett zsúfolni az alkatrészeket,mivel a doboz igen kis alapterületű,de nagyon pofás szerintem.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

a műgyanta szagát érzed,valószinűleg túlhevül működés közben.a kérdés,hogy milyen a hőmérséklete amikor már szagot áraszt magából.Legelőször porpisztoly-al tisztitsd meg,nagytisztaságú alkohollal-és fültisztitó pálcávaltöröld le a valószinűleg ráégett szennyeződéseket.Ha ez nem jön be a ventillátor hatásfokát növelni a lapátok felületének pld. egy 40x40x20mm-re cseréjével és méretének,azaz 50x50x20mm-al lehet.és itt a 20 mm-es vastagság számit főleg.Sajnos a kapcsolóüzemű tápok nagy része alulméretezett ,és gagyi alkatrészekből áll,ráadásul ha a por rátelepszik, egy idő után még rá is ég ezekre az alkatrészekre.Ha nem jön be a ventillátor és a porpisztoly,cserélni kellene ezt az alkatrészt,más helyettesitő tipusra.üdv svga
egy kicsit belebonyolódtam

Por még nem volt rajta, amikor újonnan bekapcsoltam. Egyébként sem égett szag, én is a műgyantára gondoltam, de mintha a nyáklapoknak is lenne szaga meleg alkatrészek (hűtőborda) környékén. Már arra is gondoltam, hogy valami gagyi bakelitfajta lehet, ami a melegtől különösen elkezd kipárologni, a PVC-hez hasonlóan. De vajon elpárolog-e valaha a hőtől ez az anyag belőle? Tapasztalatom szerint a szilárd bakelitben lévő anyag csak a hőtől kezd el párologni. A szellőztetéstől a hőmérséklet csökken, a szilárd anyagot szárítani nem tudja, így nem felgyorsítanám, hanem éppen ellenkezőleg, lelassítanám a kipárolgást, mivel a szellőztetés csak a folyadék párolgását segíti, a szilárd anyag kipárolgását a hőmérséklet csökkentése csak lelassítja.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

a műgyanta szagát érzed,valószinűleg túlhevül működés közben.a kérdés,hogy milyen a hőmérséklete amikor már szagot áraszt magából.Legelőször porpisztoly-al tisztitsd meg,nagytisztaságú alkohollal-és fültisztitó pálcávaltöröld le a valószinűleg ráégett szennyeződéseket.Ha ez nem jön be a ventillátor hatásfokát növelni a lapátok felületének pld. egy 40x40x20mm-re cseréjével és méretének,azaz 50x50x20mm-al lehet.és itt a 20 mm-es vastagság számit főleg.Sajnos a kapcsolóüzemű tápok nagy része alulméretezett ,és gagyi alkatrészekből áll,ráadásul ha a por rátelepszik, egy idő után még rá is ég ezekre az alkatrészekre.
Ha nem jön be a ventillátor és a porpisztoly,cserélni kellene ezt az alkatrészt,más helyettesitő tipusra.üdv svga
egy kicsit belebonyolódtam

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Az utóbbi időben több olyan készülékkel találkoztam, ami működés közben büdös szagot adott ki magából. Nem égett "amperszagról" van szó, hanem egészen más típusú kellemetlen szagkibocsátásról. A szagokra kifejezetten az asszony háklis, de már én is érzem némelyik készüléken.
Az első a lapos Pana erősítő volt, nekem fel sem tűnt, de az asszony bevallotta, hogy azért nem hallgat napközben rádiót rajta, mert büdös. Én akkor kiröhögtem, aztán rájöttem, hogy miről is beszélt.
Ami nálam is betette a kaput az a kis Thomson DVD felvevő volt. Ez már tényleg erős szagot árasztott magából. Szétszedtem és lokalizáltam a szagforrást: a kis trafó melegszik nagyon és a benne/rajta lévő műgyanta vagy mifene szaglik. Megpróbáltam kiszárítani: 2 hétig az asztalomon volt szétszedve és egy 15 cm-es asztali ventillátorral órákon át nyomtam rá a levegőt. 2 hét alatt sem változott semmi, azt viszont észrevettem, hogy a ventitől kevésbé melegszik és a kevesebb szagot is elfújja. Kicseréltem hát a felvevő saját hátsó 4 cm-es ventijét egy nagyobb, 5 cm-esre, a kiszedett kis ventit meg beraktam úgy, hogy az oldalsó szellőzőrácsról belépő levegőt fújja a trafóra meg mellette a feszültségstabilizáló IC hűtőbordájára. A készülék egy hátul zárt polcra volt betéve, aminek a hátfalára végtam egy nagy, kör alakú lyukat pont a hátsó venti mögé. Ezzel az egésszel annyit sikerült elérnem, hogy aki elölről szagolta, az már nem érzett semmit, viszont a hátulra kinyomott levegő egy idő után ugyanúgy bekerült a szoba levegőjébe, legalábbis a készülék fölött lévő tévé mögül két oldalról megint elkezdett a büdös áradni. Mondjuk annyi ideig bírta, amíg megnéztem egy filmet, tehát részeredménynek már elkönyvelhettem.
Ami viszont most tök brutális, az az új LG házimozim. Ebben nincs venti sem, csak hűtőrács 2 oldalon, meg a tetején hátul. Maga a készülék nem is melegszik az átlagosnál jobban, viszont bekapcsolás után 1 perccel is már nagyon büdös, pont a hálószobában. Még nem szedtem szét, de mivel ugyanolyan szaga van, mint az erősítőnek és a fevevőnek, nagy eséllyel megint a kis trafó lesz a ludas a dologban. Nem tudom, hogy mi a közös a Pana erősítőben, a Thomson felvevőben, meg az LG házimoziban, de más készülékeimen még nem éreztem ezt a szagot, pláne nem olyan durván, mint az utóbbi kettő esetében. Annyi gyanús, hogy ezeknek a készülékeknek, amikben végfok és/vagy winyó is van, az áramfelvételükhöz képest eléggé alulméretezettnek tűnő mini trafójuk van.

Mi lehetne a megoldás? Ki lehet szárítani a trafókból ezt a büdös anyagot (ha egyáltalán anyag miatt van és nem a trafó működése miatt)? Vagy valami tartós eszközzel el lehetne nyomni a szagát, hogy azért helyette ne budispray szag legyen a hálóban és ne is kelljen hetente szétszedni a készüléket? Minden használható és tartós ötletet szívesen fogadok.

A lenti képen a Thomson felvevő kis trafója van (lent középen), hogy látható legyen, miről is beszélek. Ez hajtja meg egyszerre a DVD írót, a winyót meg minden mást, ami a gépben van.

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

De ha esetleg van 5let akkor jöhet.
A kedvenc albumaidat hallgasd rajta, elejétől a végéig!

Köszi, ez eddig eszembe se jutott.

Viccet félretéve ez így megy de azért a léptetés néha jól jön, és a bekapcs és kikapcs zavaró egy kicsit.
Van pár lemezem amin nem minden zene tetszik viszont sok igen.

Most leveleztem egy márkaszervízzel akik azt mondták hogy nem megoldható mert a Philips a "márkavédelem" miatt teljesen máshogy oldotta meg ezt a kérdést annak idején és nem lehet vele trükközni.

Így ugyan ott vagyok ahol eddig, kivéve hogy más a hangja a Philips-nek mint a Pioneer-é volt.
Nem jobb, nem rosszabb hanem más. Még szokjuk egymást.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Ja, a legegyszerűbb eszembe sem jutott.

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: kovibali »

UPSakku.hu

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hát én a helyedben megnézném, hogy ott, ahol a 920-as infra ablaka van, van-e kialakítva hely az infra-vevőnek. (Valahol mintha olvastam volna, hogy írtál erről, de elfelejtettem, hogy hol, és nem is emlékszem, hogy mit.)*Ha van, és az egész áramkör hiányzik, akkor vennék egy hibás 920-ast, és átaplikálnám bele az áramkört.
*Ha csak a dióda hiányzik, akkor vennék egy diódát (max 200huf), meg van multi távod (ha jól emlékszem).
*Eladnám 10e körül, és vennék egy 920ast, mondjuk ezt. Igaz, kicsi ráfizetés, de távvezérelhető.

pp

Nos még őrlődöm hogy mi legyen.
Per pill nincs itthon a gép, próbálnak vele valamit "játszani".
Aztán majd annak függvényében döntök.

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Az az igazság hogy nagyon kellene hogy lehessen irányítani. 
Megköszönném a segítséget.

Hát én a helyedben megnézném, hogy ott, ahol a 920-as infra ablaka van, van-e kialakítva hely az infra-vevőnek. (Valahol mintha olvastam volna, hogy írtál erről, de elfelejtettem, hogy hol, és nem is emlékszem, hogy mit.)
*Ha van, és az egész áramkör hiányzik, akkor vennék egy hibás 920-ast, és átaplikálnám bele az áramkört.
*Ha csak a dióda hiányzik, akkor vennék egy diódát (max 200huf), meg van multi távod (ha jól emlékszem).
*Eladnám 10e körül, és vennék egy 920ast, mondjuk ezt. Igaz, kicsi ráfizetés, de távvezérelhető.

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Lehet hogy nem ide kellet volna rakni. de hátha?

Adott egy Philips CD 910-es ami gyárilag nem infratávos.
Hátul van bemenete amin közlekedne a jel (kábelen) a vasból.
Viszont az újabb vasakon nincs ilyesmi.
Az az igazság hogy nagyon kellene hogy lehessen irányítani.
Akitől vettem azt mondta hogy nincs meg a távja, ha tudom hogy nem is infrás akkor valaszeg nem veszem meg.

Megköszönném a segítséget.

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: excalibur38 »

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, véleménye ezzel kapcsolatban?100 W mono HI FI erősítő VMOS FET tranzisztorokkal

Műszaki adatok:

* Kimenőteljesítmény: 100 W 4 Ohm -on, Ut=±40 V
* Harmónikus torzítás: 1 kHz-en: 0,017% 20 kHz-en: 0,019% (20 W kimenöteljesítménynél)
* 1 kHz-en: 0,006% 20 kHz-en: 0,008% ( 1,5 W kimenőteljesítménynél)
* Bemenőimpedencia: 47 kOhm
* Bemeneti érzékenység: 0dB, (0,8 V) (100 W kimenőteljesítményhez)
* Forrásimpedancia: max. 4,7 kOhm (Ellenkezö esetben a bemeneti sávkorlátozó szűrő módosítása szükséges.)
* Szimmetrikus felépítés, HEXFET végtranzisztorok.
* Csöves hangzás kedvező áron.

Érdemes megépiteni?
Tényleg olyan jó mint ahogy irják?
Esetleg tudna valaki hozzá illó ( minőségben is ) előerősitőt (nem különállót)
Az előfoknak elég egy hangerőszabályozási lehetőség és egy cd bemenet.
Válaszokat előre is köszönöm!My Webpage

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: JozsBiker »

Sziasztok !

Bocs, nem teljesen HiFi vonatkozású a kérdésem.

Szükségem volna egy mikrofonerősítő kapcsolási rajzra, aminél az egyik kritérium, hogy 8 - 10 V -ról működjön, a másik, hogy vonalszintű kimenetes legyen. Minikamera külső mikrofonjához kellene. Mikrofonom még nincs, erre vonatkozóan is várnám a javaslatokat, fontos szempont lenne a minnél kisebb méret ... és persze hogy mégsem legyek teljesen offtopic: a minnél jobb hangminőség. Köszi.

Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

És hogyan teszed be a CD-ét? Mert ugye a fiók az odalett.
Ha arra gondolsz hogy van e a lejátszónak teteje,akkor nincs.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: arzachel »

PR

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

És hogyan teszed be a CD-ét? Mert ugye a fiók az odalett.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

7,valahogy így fest a dolog.

Nagyon sokat dobott a hangon a fixálás.
Az az érdekes hogy ugye ezeket a rugós megoldásokat általában a rázkódásvédelem miatt alkalmazzák,csak ugye ott a bibi hogy egy jó lejátszónak alapból nem szabadna rezonálnia,főleg nem annyit hogy ugorjon a lemez.Ha jól tudom.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

6,és arra a lapra szereltem fel a kiolvasó szerkezetet,elég stabilan áll rajta

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

5,a két vaslemez amik a trafót fogják közre,azok voltak a legstabilabb pontok a cd-n,ezért oda erősítettem egy 20-as rétegeltlemez lapot

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

4,sikerült

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

3,ezen a szerkezeten ült rugókkal csillapítva.Na ezt akartam eltávolítani.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

2,elektronika az alján
made in Japan

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”