Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De azért egy két tipp is jólesne... 
Gondolom találkoztál már jó készülékekkel.

Sok mindent tudnék ajánlani természetesen, most például elsőre a Naim cuccok jutnak eszembe. Közülük is összehozható valami, ami a keretekbe beleférne. De lehetne egy Konnekt 8 - Leben csöves integrált erősítő - Zu valamelyik hangfal is. Aztán lehetne egy Naim Cd5i - Altmann erősítő - Zu hangfal is. Talán egy Parasound CD játszó - Parasound erősítők és ProAc Response TriTower is beleférhet. Szóval számos vonalon el lehetne indulni a Penna portfolio területén is.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Nemgéza!

t.c. electronic konnekt 8-at megnézném a DAC vonalon, sokan dicsérik.
de utána meg annyi erősítő van, hogy nem mernék tanácsot adni, főleg, hogy nem ismerem a hangfalad.
A keret sok lehetőséget ad, szerintem hallgass meg egy-két rendszert. Például ha van Penna felé némi bizalmad, akkor látogass el hozzájuk és lehet, hogy ő ajánlani fog neked valamit.

De igazából menj ki a HIfi-show-ra és keress egy szimpatikus céget.

Üdv
Rag

Ha nekem kellene 4-500 eFt-ért venni rendszert, még nagyobb gondban lennék, mint te, mert már sok rendszert hallottam/láttam mellyel együtt tudnék élni...
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

De azért egy két tipp is jólesne...

Gondolom találkoztál már jó készülékekkel.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Penna!  
Pozitív értelemben gondoltam. :-)
Bámulom a precizitásod és az elkötelezettségedet.

Az más!

Habár a fanatikust először anno fonetikusnak olvastam és csak néztem ki a fejemből, hogy most mi van

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Penna!

Pozitív értelemben gondoltam. :-)
Bámulom a precizitásod és az elkötelezettségedet.

Rag!
A régi "rendszerem" kb. 15 éves HK erősítő cd játszó, JPW AP2-es hangfalakkal. Ezeket mind cserélni akarom, kivéve a hangdobozok, mert azokat megvettem. Kicsit berágtam magamra, hogy hónapokon át nem tudtam dönteni, így végül gyorsan megvettem azt, ami nekem a legjobban tetszett.

Semmi képen sem belépő szintet szeretnék, mert akkor állandóan a fejlesztésén járna az eszem. Alig merem leírni, de a hangfalon kívül, kb. 5-600 ezret szánnék rá, vagy csak akkor többet, ha nagyon-nagyon alkalmi vételről lenne szó. (Drágám, ha véletlenül idetévedtél és ezt olvasod, akkor egyrészt nem én vagyok, másrészt tudnod kell, hogy itt nem igazi pénzről beszélünk, ez csak amolyan játékpénz, mint a Gazdálkodj okosanban).

Eddig csak hangfal kábelre van egy elég konkrét és jutányos ígéretem: Audio Note L-kábel.
Azt is hallottam az okosabbaktól, hogy ebből elég jó tápkábelt is lehet készíteni.
Rögtön egy kérdés: Jó ez IC kábelnek is?
Egy halovány gondolatom van még CD játszóra. Olyan szépeket írtak a Bodor féle tuningolt HK970-ről… Ha ezt tényleg ilyen jó, akkor a DAC kérdés is megoldódna.

Nem feltétlenül új darabokban gondolkodom, és még olyan alap dolgokat sem tudtam eldönteni, hogy pl. csöves legyen-e az erősítőm.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

He he

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Ja, még valami: 
Penna egy fanatikus

Ez most + vagy - értelemben értendő?

+

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ja, még valami: 
Penna egy fanatikus

Ez most + vagy - értelemben értendő?

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok! 

Elkezdtem a fórumot végigolvasni, de ez  ....va sok.

"Hajlott" korom ellenére, én még csak most kezdem kialakítani a saját rendszeremet.
Eddig hol az idő, hol pedig a pénz hiánya hátráltatott, de mivel most igazából egyik sincs, úgy gondoltam nincs mire várni.
Ennek a fórumnak azért örültem meg, mert mindig is motoszkált bennem, hogy milyen praktikus lenne egy ilyen rendszer.

A CD lejátszóról, erősítőről, kábelekről majd érdeklődöm más fórumokban, itt meg jó lenne  felcsipegetni egy kis tudást olyanoktól, akiknek már van annyi rutinjuk, hogy saját tapasztalatból ismernek egy-két számítógépes, vagy annak megfelelő rendszert.

Igyekeztem végigolvasni a fórumot, hogy amit már kitárgyaltatok, arról ne tegyek fel felesleges kérdéseket, de valamikor 2006 őszénél, amikor a jitterek lelkivilágánál tartottatok feladtam. Sőt néha, már majdnem a kedvem is elment az egésztől.

Kicsit tömörítek:

1. Mennyiből lehet kihozni egy olyan rendszert, ahol a hangminőség csak egy hangyabajusznyival rosszabb, mint ha Cd-ről szólna? (persze most jön az, hogy hangyája válogatja, de mégis) Mondjuk DAC-al bezárólag.
2. Tudtok ajánlani olyan konkrét (beszerezhető) összeállítást, aminek a minősége a nagytöbbség szerint jó. Olyan nem vitatott darabokra gondolok, mint pl. annak idején a NAD erősítő volt, ami minőségben elért egy komoly szintet és ár/érték alapon nehét volt megverni. (Ha nem így volt, bocs)

Most félbeszakítom magamat, majd még kérdezgetek még, ha lesz reakció az eddigiekre.

Szia!

Remélem sok örömet fog neked okozni a zenehallgatás

Egy két dolgot azért még az elején pontosítani kellene:
Mire gondoltál? Hangfal, erősítő, DAC, kábelek? Ez belépő szinten max 150-200-ból összehozható, de ez alatt is megoldható, ha nyitott vagy esetleg a magyar gyártók termékeire. pl Hivox, Vibavoice (persze használt vonalon)
Ekkor már lehet zenét hallgatni.

Fontos, hogy azért tudd, hogy milyen zenéket akarsz hallgatni, mert például hangfalak nem minden zenén szólnak jól..

A másik, hogy mindig hallgasd meg amit akarsz venni.

És ha egy tippet is kérsz például a CA Azur sorozatát (pl 640) általában jónak tartják, nem túl régi, szerintem jó ár értékkel.....

Vagy érdemes lenne a Hivox felé is kacsingatnod, ők USB-és DAC-ot összeépítik egy kis erősítővel és hangfalra is lesz ötletük de fülessel s hallgathatod. Így már meg is oldódik a problémád. Van itt fórumuk és Füleleket keresd, ő válaszol a kérdéseidre.

Üdv
Rag

Remélem nem voltam túl hosszú

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ja, még valami:

Penna egy fanatikus

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Elkezdtem a fórumot végigolvasni, de ez ....va sok.

"Hajlott" korom ellenére, én még csak most kezdem kialakítani a saját rendszeremet.
Eddig hol az idő, hol pedig a pénz hiánya hátráltatott, de mivel most igazából egyik sincs, úgy gondoltam nincs mire várni.
Ennek a fórumnak azért örültem meg, mert mindig is motoszkált bennem, hogy milyen praktikus lenne egy ilyen rendszer.

A CD lejátszóról, erősítőről, kábelekről majd érdeklődöm más fórumokban, itt meg jó lenne felcsipegetni egy kis tudást olyanoktól, akiknek már van annyi rutinjuk, hogy saját tapasztalatból ismernek egy-két számítógépes, vagy annak megfelelő rendszert.

Igyekeztem végigolvasni a fórumot, hogy amit már kitárgyaltatok, arról ne tegyek fel felesleges kérdéseket, de valamikor 2006 őszénél, amikor a jitterek lelkivilágánál tartottatok feladtam. Sőt néha, már majdnem a kedvem is elment az egésztől.

Kicsit tömörítek:

1. Mennyiből lehet kihozni egy olyan rendszert, ahol a hangminőség csak egy hangyabajusznyival rosszabb, mint ha Cd-ről szólna? (persze most jön az, hogy hangyája válogatja, de mégis) Mondjuk DAC-al bezárólag.
2. Tudtok ajánlani olyan konkrét (beszerezhető) összeállítást, aminek a minősége a nagytöbbség szerint jó. Olyan nem vitatott darabokra gondolok, mint pl. annak idején a NAD erősítő volt, ami minőségben elért egy komoly szintet és ár/érték alapon nehét volt megverni. (Ha nem így volt, bocs)

Most félbeszakítom magamat, majd még kérdezgetek még, ha lesz reakció az eddigiekre.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ma keresgelés közben találtam egy érdekes kütyüt:http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=4
Dvico TViX HD M-4100SH

Ismeri valaki? Jónak tűnik, mert audiot és videót és hálózatot/internetet is kezel.

Nekem a 4000-es van, ami elozo modell = nem tud H264 kodolasu videokat lejatszani.
Zenet illetoen az alabbi korlatai vannak:
1. Tekerni 10 mp-enkent tud -> szam kozepebe ne nagyon akarj beletekerni
2. Kijelzoje nehezen olvashato / kicsi -> TV kell hozza, ha szamok kozott akarsz valogatni. Alternativakent egy jo hosszu playlistet be lehet adni es akkor azt szepen vegig jatsza ill. veletlen szeruen is tud.

Film nezesre van igazan kitalalva. Prima kepminoseg, foleg a HD / felHD felbontasu DIVX v. WMV9 kodolasu filmekkel. A 4100 meg ugy tudom nem igazan tokeletes x264-re (nem tudom hogy boldogul MKV kontenerrel, de azt hiszem majd az utodja fog rendesen).

Szerintem a hangminoseg az optikai kimeneten szinten egesz jo kulso DAC-al. A kozeljovoben akarom osszehasonlitani egy Macbook forrassal.

Kerdezz...

Megnézném élőben..
Elég messze esett eddig a Heed vonaltól egy hálózati lejátszó.

Irtam privátot.

Üdv
Rag

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: cotag »

Igen, a Double Reed. A Limited Edition Audio már 3 éve nem létezik, amióta meghalt a Horváth Csaba.

O, elnezest, innen volt ismeros a Limited Edition Audio. Bocsanat, nem ugrott be.

whitefül
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: whitefül »

Forgalmazza itthon valaki a Harmonic Tech. kabeleket? A google a Limited Edition Audio-t kopte ki, de nem ismerem a ceget es honlapot sem talaltam.
Igen, a Double Reed. A Limited Edition Audio már 3 éve nem létezik, amióta meghalt a Horváth Csaba.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Harmonic Techology nálam sokkal jobban működött, mint a Kimber és a vdH, és a noname üvegdrótoknál is jobb volt.
Forgalmazza itthon valaki a Harmonic Tech. kabeleket? A google a Limited Edition Audio-t kopte ki, de nem ismerem a ceget es honlapot sem talaltam.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az üvegszál kontra fémdrót, viszonyára szerettem volna utalni Tudom, hogy neked nem jó oda
Koszi, vilagos volt

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az üvegszál kontra fémdrót, viszonyára szerettem volna utalni Tudom, hogy neked nem jó oda

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Ma keresgelés közben találtam egy érdekes kütyüt:http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=4
Dvico TViX HD M-4100SH

Ismeri valaki? Jónak tűnik, mert audiot és videót és hálózatot/internetet is kezel.

Nekem a 4000-es van, ami elozo modell = nem tud H264 kodolasu videokat lejatszani.
2. Kijelzoje nehezen olvashato / kicsi -> TV kell hozza, ha szamok kozott akarsz valogatni. Alternativakent egy jo hosszu playlistet be lehet adni es akkor azt szepen vegig jatsza ill. veletlen szeruen is tud.

Film nezesre van igazan kitalalva. Prima kepminoseg, foleg a HD / felHD felbontasu DIVX v. WMV9 kodolasu filmekkel. A 4100 meg ugy tudom nem igazan tokeletes x264-re (nem tudom hogy boldogul MKV kontenerrel, de azt hiszem majd az utodja fog rendesen).

Szerintem a hangminoseg az optikai kimeneten szinten egesz jo kulso DAC-al. A kozeljovoben akarom osszehasonlitani egy Macbook forrassal.

Kerdezz...

Nekem a 4100 siman jatsza a 720p-s x264 mkv-kat is.
Rohadtjo minosege van HDMI-n ezeknek.

Meg az mkv-ban levo feliratokat nem jatsza, de dogoznak rajta. A tobb audiosav az mar megy.
Egyelore azt lehet tenni, hogy a sub file-t kulon odarakni az mkv melle, es ugy megy gond nelkul.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hpx »

Dvico TViX HD M-4100SH

Kerdezz...

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

De egy jó koax még jobb
Hat a nincs rossz csatlakozo, csak gyenge ember elv szellemeben megprobaltam az RCA-t es a BNC-t is, de egyik sem akar belemenni a Toslink csatlakozoba

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem a VdH jó választás, abban nem műanyag száloptika van, hanem üvegszál. A végső minőséget nem a dugó, hanem inkább az optikai fogadó ill. adó átalakítók határozzák meg, amiből (talán nem véletlenül) a Toshiba gyártja a legjobbakat. (mi is ilyet használunk)
Koszonom!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

De egy jó koax még jobb

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szerintem a VdH jó választás, abban nem műanyag száloptika van, hanem üvegszál. A végső minőséget nem a dugó, hanem inkább az optikai fogadó ill. adó átalakítók határozzák meg, amiből (talán nem véletlenül) a Toshiba gyártja a legjobbakat. (mi is ilyet használunk)

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mas. Hasonlitgatott mar vki optikai (toslink) kabeleket? Kivancsi lennek a velemenyekre, a neten olvasgatva nagy a zurzavar meg ezugyben.
Raadasul nekem minitoslink-toslink kabel kellene, es az atalkito nem tudom mennyire jo otlet. Eddig ezeket mondogattak, hogy erdemes meghallgatni: vdH Optocoupler (ebbol letezik minitoslink-toslink), Kimber OPT-1 (atalakitoval), Harmonic Technology Harmony Optical One (ugy tunik ez is csak atalakitoval), SEAC (ez egy kicsit tobb, mint amit raszannek), Wireworld nova vagy Supernova (szinten nincs belole minitoslink)... Aztan lattam meg jominosegu dugoval szerelt noname toslink kabeleket ebay-en. Utobbi csak azert lehet erdekes, mert mondjak, hogy ezeknel nagyon fontos a csatlakozas minosege.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszi a választ.Az Itunes is a dokumentumok könytárat használja első körben, de én az adatokat és rendszert külön partición tartom egyenlőre. De ha mindent felmásolok akkor több helyen/partíción is lesz...

Az EAC felismerte a CD-ket. Ezek az információkat is lehet vetetni valahogy...(remélem)
Hogyan is?

Üdv
Rag

u.i.:
magyar leírást ismer valaki a itunes, fooball, jetaudio programokhoz?

Tenyleg nyugodtan hasznald az iTunes-t a beolvasasra. Egyebkent ha massal olvasod be es az tartalmaz minden metadata-t, akkor az iTunes latni fogja, nem kell semmit tenned ezugyben.

Be lehet allitani az iTunes-nak, hogy mi legyen az alapertelmezett foldere. Ez sztem lehet a kulso vinyon is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”