Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ja és még egy probléma, ami esetleg belefér ide is:
Egy barátom zeneműtárban (pontosabban médiatárban) dolgozik, ahol - főleg a kölcsönözhető - Cd-ik, már eléggé karcosak lettek. Ezt megoldandó, szeretnének venni valami polírozó „gépet”.
A fogkrém és a puha-textil párosításnál, valami termelékenyebb berendezést, vagy megoldást keresnek.
Tud ebben valaki segíteni?
Penna!
Valamiért az az érzésem, hogy ezen a területen is jártas vagy….
Polírozó gépet nem tudok ajánlani, de az optikai olvasását elősegítő folyadékot lehet kapni az Audience-től is, talán van raktáron is és egy másik fajta amerikai is kellene, hogy jöjjön be karácsony előtt, az kétkompnensű és még hatékonyabb. A tisztítás után érdemes begrabbelni, ha ezt tudja csinálni a könyvtár és a grabbeltből írni egy másolatot és azt kiadni az eredetivel együtt, hogy inkább azt használja ha valaki feltétlenül el akarja vinni. Jobb ötletem most nincs.
Vagy tudok ajánlani spec ipari cd másológépet, amihez szintén lehet használni a tisztítószereket, és 4x sebességű olvasásra és írásra van optimalizálva.
Pc alapú audio lejátszás
Ja és még egy probléma, ami esetleg belefér ide is:
Egy barátom zeneműtárban (pontosabban médiatárban) dolgozik, ahol - főleg a kölcsönözhető - Cd-ik, már eléggé karcosak lettek. Ezt megoldandó, szeretnének venni valami polírozó „gépet”.
A fogkrém és a puha-textil párosításnál, valami termelékenyebb berendezést, vagy megoldást keresnek.
Tud ebben valaki segíteni?
Penna!
Valamiért az az érzésem, hogy ezen a területen is jártas vagy….
Pc alapú audio lejátszás
A Macbook alapu zenélés egyrészt a forrás hordozhatósága miatt lehet praktikus, és természetesen a minimális zajszint sem elhanyagolhato, egy Macbook, zenélés közben 1700as fordulat körül forgatja a processzor ventillátorát, ami hallhatatlan kb 20 cm-es távolságig egy halk szobában! Macintosh oprendszer esetén nincs olyan tényezö, mint például a Windows hangeröszabályzása, stb...tehát egy letisztultabb interface-t kell elképzelni, ami nem mellesleg nem hátrány ha hangminöségröl van szo! Software alatt nem igazán értem mire gondolsz, talán a Front Row-ra? Az a media központja a legtöbb Mac-nek, természetesen az oprendszer része!
A D/A-ról..A Macbook Firewire kimenetéröl van hajtva egy külsö interface ami Firewire/Spdif átalakitolként szolgál. Egyes interfacek ( mint pl a T.C. electronics darabjai ) jitterszüröt is tartalmaznak! Az Spdif jel, az általad is látott autoakksirol hajtott Altmann D/A-ba fut ahol analoggá konvertáltatik! Ezen opcionális jitterszürés, 192 khzig támogatás, stb igényelhetö! Nem igazán érdemes elkezdeni hasonlitgatni szerintem, Feri nagyon készséges, szerintem bármikor tud neked adni igény esetén kiprobálásra! Hallanod kell neked! Hát diohéjban ennyi...
Utolagos elnézést, hogy válaszoltam, bár nem nekem szolt a kérdés!
Kiváló válasz, majd ugorj be a fizetésért
Talán annyit, hogy a Mac OS X esetében az oprendszer talán hatékonyabban támogatja a zenehallgatást, a külső konverter driver szoftvere mellett általában semmilyen varázslást nem igényel. Windows alatt az oprendszer (XP főleg, a Vistát ilyen szempontból nem ismerem) alapvetően összemalackodja a mintavételezést, előfordul, hogy a 44.1k-t is 48k-ra konvertálja majd vissza 44.1k-ra és Kernel streaminggel meg ASIO driverekkel kell bűvészkedni ahhoz, hogy bithelyes lejátszást tudj csinálni. Némi hozzáértés szükségeltetik. A Mac esetében ez általában nem szükséges.
Üdv Mindenkinek!
Kicsit későn reagálok a válaszaitokra, de ami késik, az nem múlik.
Igyekszem pontosabban kérdezni, mert a témában való járatlanságom miatt, nem mindent értettem abból, amit írtatok.
A CD író/olvasó: Plextor premium író, úgy látom ebben konszenzus van.
Külső házba teszem majd, ebből most csak USB-s csatlakozásút láttam, de valahol már olvastam arról, hogy ennek vannak korlátai. Szóvaljó az USB, vagy ragaszkodjak a FireWire-hez??
A CD lemez tisztítása: Írjatok már 1-2 konkrét tisztítószer márkát, ami megfelelő és beszerzése sem nehézkes, no meg nem indokolatlanul drága. Az áruházakban kapható kommersz folyadékok megfelelőek? Vannak fenntartásaim ezekkel kapcsolatban, de ha tapasztalatból tudjátok, hogy jók, akkor nekem is meg fog felelni.
A grebbelés: Van a beolvasási sebességnek jelentősége? Most próbaképpen néhány cd-t gépre vittem iTunes-al. Változó sebességgel olvasott (20-35 között, ha jól emlékszem) és nem is találtam rá módot, hogy maximalizáljam a sebességet. Jó ez így, vagy korlátoznom kéne?
A formátum: Milyen formátumban írjam HDD-re? Ha veszteségmentes (pl WAV) , akkor mindegy, vagy azért vannak különbségek a későbbi lejátszás/ cd-re írás szempontjából?
Na és maga a pc: Egyszerűen nincs pénzem egy Macbookra. Egy, csak forrásként használt pc-t még örömest vennék, mert gondolom, harmad áron lenne, de írtátok, hogy nem az igazi.
A Vistáról nincs azóta tapasztalatotok? Ha ez nem piszkálna bele, amibe nem szabad, akkor ebbe az irányba keresgélnék, főleg, hogy itt csücsül egy jogtiszta a polcomon. Ha lecsupaszítanám amennyire csak lehet (mert csak lejátszáshoz használnám), talán egy szerényebb hardveren is elfutna.
Tegnap arról olvasgattam, hogy már „létezik” PC-re telepíthető Mac-es operációs rendszer. http://www.origo.hu/techbazis/szamitoge ... -pcre.html
Erről van esetleg véleményetek? Próbálta már valaki?
Pc-re ajánlotta egy fórumtárs a Foobar2000 nevű programot, de az iTunes után valahogy nem szinpatikus... :-(
Már jó pár éve szembesültem vele, hogy nincs elég időm, hogy minden témába mélyen beleássam magam. Most is, csak a Ti felhalmozott tudásotokat akarom a magam javára fordítani, ezért elég, ha röviden válaszoltok, mert attól tartok, hogy a megint nem értenék mindent, de a kíváncsiság miatt órákat töltenék az oknyomozással. Pl. a jitter szót kerüljétek.
Még rengeteg kérdésem lesz, de inkább felaprózom.
Köszi
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ok! Azt pedig majd verölegényekre költöm akik mennek vámkezelni
Most már kezdheted az órákat számolni
Pc alapú audio lejátszás
A beépített erősítők jó minőségűek? Komolyabb fejhallgatóval/mikrofonnal is kipróbáltad?
A fejhallgató kimenet kihajtja az AKG K240DF 600 ohmos fülesünket, én ezt a kimenetet nem használom, csak hangfalon hallgatok zenét. A Hitspace-nél vettem, vidd a fülesed és hallgasd meg, van bemutató darab kitéve, az a tuti.
Az egy szem mikrofonbemenet a mérőmikrofonomhoz jó, fantomtápot nem ad, de nekem nem is kell, mert külön erősítőt használok.
Pc alapú audio lejátszás
Nemrég vettem egy ilyet a PC-s laptopomhoz (itthon, két év garival), nem bántam meg, szerintem ez most a legjobb ár/érték arányú ilyen kütyü, még az is szempont volt a zenehallgatás mellett, hogy akusztikus mérésekhez is jó legyen, és Macintosh-hoz is, ezeket is teljesíti.
A beépített erősítők jó minőségűek? Komolyabb fejhallgatóval/mikrofonnal is kipróbáltad?
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Pc alapú audio lejátszás
Ok! Azt pedig majd verölegényekre költöm akik mennek vámkezelni
Pc alapú audio lejátszás
PC-s fejhallgatós zenehallgatáshoz érdemes ilyenre beuházni? Mennyivel szólhat szebben egy alaplapi integrált analóg audio kimenetnél? E-MU 0202
Az ára 30k
Nemrég vettem egy ilyet a PC-s laptopomhoz (itthon, két év garival), nem bántam meg, szerintem ez most a legjobb ár/érték arányú ilyen kütyü, még az is szempont volt a zenehallgatás mellett, hogy akusztikus mérésekhez is jó legyen, és Macintosh-hoz is, ezeket is teljesíti.
Pc alapú audio lejátszás
PC-s fejhallgatós zenehallgatáshoz érdemes ilyenre beuházni? Mennyivel szólhat szebben egy alaplapi integrált analóg audio kimenetnél?
E-MU 0202
Az ára 30k
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A Macbook alapu zenélés egyrészt a forrás hordozhatósága miatt lehet praktikus, és természetesen a minimális zajszint sem elhanyagolhato, egy Macbook, zenélés közben 1700as fordulat körül forgatja a processzor ventillátorát, ami hallhatatlan kb 20 cm-es távolságig egy halk szobában! Macintosh oprendszer esetén nincs olyan tényezö, mint például a Windows hangeröszabályzása, stb...tehát egy letisztultabb interface-t kell elképzelni, ami nem mellesleg nem hátrány ha hangminöségröl van szo! Software alatt nem igazán értem mire gondolsz, talán a Front Row-ra? Az a media központja a legtöbb Mac-nek, természetesen az oprendszer része!
A D/A-ról..A Macbook Firewire kimenetéröl van hajtva egy külsö interface ami Firewire/Spdif átalakitolként szolgál. Egyes interfacek ( mint pl a T.C. electronics darabjai ) jitterszüröt is tartalmaznak! Az Spdif jel, az általad is látott autoakksirol hajtott Altmann D/A-ba fut ahol analoggá konvertáltatik! Ezen opcionális jitterszürés, 192 khzig támogatás, stb igényelhetö! Nem igazán érdemes elkezdeni hasonlitgatni szerintem, Feri nagyon készséges, szerintem bármikor tud neked adni igény esetén kiprobálásra! Hallanod kell neked! Hát diohéjban ennyi...
Talán annyit, hogy a Mac OS X esetében az oprendszer talán hatékonyabban támogatja a zenehallgatást, a külső konverter driver szoftvere mellett általában semmilyen varázslást nem igényel. Windows alatt az oprendszer (XP főleg, a Vistát ilyen szempontból nem ismerem) alapvetően összemalackodja a mintavételezést, előfordul, hogy a 44.1k-t is 48k-ra konvertálja majd vissza 44.1k-ra és Kernel streaminggel meg ASIO driverekkel kell bűvészkedni ahhoz, hogy bithelyes lejátszást tudj csinálni. Némi hozzáértés szükségeltetik. A Mac esetében ez általában nem szükséges.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Penna!
A kiállításon akartam érdeklődni az általatok használt szg. alapú rendszerről, de akárhányszor csak benéztem, mindig elfoglaltnak álcáztad magad.
Nem vagyok tisztában az alapokkal.
Forrásként legjobb a notebook, vagy csak a rugalmasság miatt használtátok ezt?
(én naivan valamilyen médialejátszóra gondoltam, külső/bővíthető HDD-el)
Jól gondolom, hogy a használt szoftverek ingyenesen is hozzáférhetők?
A D/A átalakítótok minőségileg jobb, vagy funkcionálisan jobban használható, mint ami pl. HK-970-es Cd játszóban van?
Árakról esetleg... bár a notebooknál gondolom, olyat veszek amit akarok.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Láttam fapaci hangkártyás hirdetését az adás-vételbe és belenéztem a tesztbe, amit linkelt és egy fullos Creative Audigy Platinum eX hangkártyának a "dobozába" volt kötve egy HD600-as füles. Nyilván nem ezzel a kártyával lesz The BEST ez a füles de ha már rákötöttek egy ilyet, biztos nem csináltak hülyeséget.
Milyen olyan hangkártyák vannak, amire 5.1-es PC hangfalat lehet kötni és a fülest is ráköthetem normális minőségben... valamelyest kiváltva a Lupus/Bubo-t? Fent egy Audigy 1-esre volt kötve a HD600-as füles, azóta volt Audigy 2 majd már X-Fi. Tehát mégjobb lehet.
De én hirtelen erre a kettőre tudtam gondolni (és fontos, h 5.1-es PC hangfalat is köthessek rá, ezért sem jöhetnek szóba az E-Mu-k ):
- TerraTec Aureon 7.1 Firewire (furább/olcsóbb/wirefire-s)
- Creative X-Fi Elite Pro (szebb/drágább/jobb?)
A Firewire-snek van vmi hasonló előnye, mint az USB Lupus DAC-nak? Értitek ezzel mire gondolok... Remélem.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
De azért egy két tipp is jólesne...
Gondolom találkoztál már jó készülékekkel.
Sok mindent tudnék ajánlani természetesen, most például elsőre a Naim cuccok jutnak eszembe. Közülük is összehozható valami, ami a keretekbe beleférne. De lehetne egy Konnekt 8 - Leben csöves integrált erősítő - Zu valamelyik hangfal is. Aztán lehetne egy Naim Cd5i - Altmann erősítő - Zu hangfal is. Talán egy Parasound CD játszó - Parasound erősítők és ProAc Response TriTower is beleférhet. Szóval számos vonalon el lehetne indulni a Penna portfolio területén is.
Pc alapú audio lejátszás
Nemgéza!
t.c. electronic konnekt 8-at megnézném a DAC vonalon, sokan dicsérik.
de utána meg annyi erősítő van, hogy nem mernék tanácsot adni, főleg, hogy nem ismerem a hangfalad.
A keret sok lehetőséget ad, szerintem hallgass meg egy-két rendszert. Például ha van Penna felé némi bizalmad, akkor látogass el hozzájuk és lehet, hogy ő ajánlani fog neked valamit.
De igazából menj ki a HIfi-show-ra és keress egy szimpatikus céget.
Üdv
Rag
Ha nekem kellene 4-500 eFt-ért venni rendszert, még nagyobb gondban lennék, mint te, mert már sok rendszert hallottam/láttam mellyel együtt tudnék élni...
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pc alapú audio lejátszás
De azért egy két tipp is jólesne...
Gondolom találkoztál már jó készülékekkel.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Penna!
Pozitív értelemben gondoltam. :-)
Bámulom a precizitásod és az elkötelezettségedet.
Az más!
Habár a fanatikust először anno fonetikusnak olvastam és csak néztem ki a fejemből, hogy most mi van
Pc alapú audio lejátszás
Penna!
Pozitív értelemben gondoltam. :-)
Bámulom a precizitásod és az elkötelezettségedet.
Rag!
A régi "rendszerem" kb. 15 éves HK erősítő cd játszó, JPW AP2-es hangfalakkal. Ezeket mind cserélni akarom, kivéve a hangdobozok, mert azokat megvettem. Kicsit berágtam magamra, hogy hónapokon át nem tudtam dönteni, így végül gyorsan megvettem azt, ami nekem a legjobban tetszett.
Semmi képen sem belépő szintet szeretnék, mert akkor állandóan a fejlesztésén járna az eszem. Alig merem leírni, de a hangfalon kívül, kb. 5-600 ezret szánnék rá, vagy csak akkor többet, ha nagyon-nagyon alkalmi vételről lenne szó. (Drágám, ha véletlenül idetévedtél és ezt olvasod, akkor egyrészt nem én vagyok, másrészt tudnod kell, hogy itt nem igazi pénzről beszélünk, ez csak amolyan játékpénz, mint a Gazdálkodj okosanban).
Eddig csak hangfal kábelre van egy elég konkrét és jutányos ígéretem: Audio Note L-kábel.
Azt is hallottam az okosabbaktól, hogy ebből elég jó tápkábelt is lehet készíteni.
Rögtön egy kérdés: Jó ez IC kábelnek is?
Egy halovány gondolatom van még CD játszóra. Olyan szépeket írtak a Bodor féle tuningolt HK970-ről… Ha ezt tényleg ilyen jó, akkor a DAC kérdés is megoldódna.
Nem feltétlenül új darabokban gondolkodom, és még olyan alap dolgokat sem tudtam eldönteni, hogy pl. csöves legyen-e az erősítőm.
Pc alapú audio lejátszás
Ja, még valami:
Penna egy fanatikus
Ez most + vagy - értelemben értendő?
+
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ja, még valami:
Penna egy fanatikus
Ez most + vagy - értelemben értendő?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Elkezdtem a fórumot végigolvasni, de ez ....va sok.
"Hajlott" korom ellenére, én még csak most kezdem kialakítani a saját rendszeremet.
Eddig hol az idő, hol pedig a pénz hiánya hátráltatott, de mivel most igazából egyik sincs, úgy gondoltam nincs mire várni.
Ennek a fórumnak azért örültem meg, mert mindig is motoszkált bennem, hogy milyen praktikus lenne egy ilyen rendszer.
A CD lejátszóról, erősítőről, kábelekről majd érdeklődöm más fórumokban, itt meg jó lenne felcsipegetni egy kis tudást olyanoktól, akiknek már van annyi rutinjuk, hogy saját tapasztalatból ismernek egy-két számítógépes, vagy annak megfelelő rendszert.
Igyekeztem végigolvasni a fórumot, hogy amit már kitárgyaltatok, arról ne tegyek fel felesleges kérdéseket, de valamikor 2006 őszénél, amikor a jitterek lelkivilágánál tartottatok feladtam. Sőt néha, már majdnem a kedvem is elment az egésztől.
Kicsit tömörítek:
1. Mennyiből lehet kihozni egy olyan rendszert, ahol a hangminőség csak egy hangyabajusznyival rosszabb, mint ha Cd-ről szólna? (persze most jön az, hogy hangyája válogatja, de mégis) Mondjuk DAC-al bezárólag.
2. Tudtok ajánlani olyan konkrét (beszerezhető) összeállítást, aminek a minősége a nagytöbbség szerint jó. Olyan nem vitatott darabokra gondolok, mint pl. annak idején a NAD erősítő volt, ami minőségben elért egy komoly szintet és ár/érték alapon nehét volt megverni. (Ha nem így volt, bocs)
Most félbeszakítom magamat, majd még kérdezgetek még, ha lesz reakció az eddigiekre.
Szia!
Remélem sok örömet fog neked okozni a zenehallgatás
Egy két dolgot azért még az elején pontosítani kellene:
Mire gondoltál? Hangfal, erősítő, DAC, kábelek? Ez belépő szinten max 150-200-ból összehozható, de ez alatt is megoldható, ha nyitott vagy esetleg a magyar gyártók termékeire. pl Hivox, Vibavoice (persze használt vonalon)
Ekkor már lehet zenét hallgatni.
Fontos, hogy azért tudd, hogy milyen zenéket akarsz hallgatni, mert például hangfalak nem minden zenén szólnak jól..
A másik, hogy mindig hallgasd meg amit akarsz venni.
És ha egy tippet is kérsz például a CA Azur sorozatát (pl 640) általában jónak tartják, nem túl régi, szerintem jó ár értékkel.....
Vagy érdemes lenne a Hivox felé is kacsingatnod, ők USB-és DAC-ot összeépítik egy kis erősítővel és hangfalra is lesz ötletük de fülessel s hallgathatod. Így már meg is oldódik a problémád. Van itt fórumuk és Füleleket keresd, ő válaszol a kérdéseidre.
Üdv
Rag
Remélem nem voltam túl hosszú
Pc alapú audio lejátszás
Ja, még valami:
Penna egy fanatikus
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Elkezdtem a fórumot végigolvasni, de ez ....va sok.
"Hajlott" korom ellenére, én még csak most kezdem kialakítani a saját rendszeremet.
Eddig hol az idő, hol pedig a pénz hiánya hátráltatott, de mivel most igazából egyik sincs, úgy gondoltam nincs mire várni.
Ennek a fórumnak azért örültem meg, mert mindig is motoszkált bennem, hogy milyen praktikus lenne egy ilyen rendszer.
A CD lejátszóról, erősítőről, kábelekről majd érdeklődöm más fórumokban, itt meg jó lenne felcsipegetni egy kis tudást olyanoktól, akiknek már van annyi rutinjuk, hogy saját tapasztalatból ismernek egy-két számítógépes, vagy annak megfelelő rendszert.
Igyekeztem végigolvasni a fórumot, hogy amit már kitárgyaltatok, arról ne tegyek fel felesleges kérdéseket, de valamikor 2006 őszénél, amikor a jitterek lelkivilágánál tartottatok feladtam. Sőt néha, már majdnem a kedvem is elment az egésztől.
Kicsit tömörítek:
1. Mennyiből lehet kihozni egy olyan rendszert, ahol a hangminőség csak egy hangyabajusznyival rosszabb, mint ha Cd-ről szólna? (persze most jön az, hogy hangyája válogatja, de mégis) Mondjuk DAC-al bezárólag.
2. Tudtok ajánlani olyan konkrét (beszerezhető) összeállítást, aminek a minősége a nagytöbbség szerint jó. Olyan nem vitatott darabokra gondolok, mint pl. annak idején a NAD erősítő volt, ami minőségben elért egy komoly szintet és ár/érték alapon nehét volt megverni. (Ha nem így volt, bocs)
Most félbeszakítom magamat, majd még kérdezgetek még, ha lesz reakció az eddigiekre.
Pc alapú audio lejátszás
Ma keresgelés közben találtam egy érdekes kütyüt:http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=4
Dvico TViX HD M-4100SH
Ismeri valaki? Jónak tűnik, mert audiot és videót és hálózatot/internetet is kezel.
Nekem a 4000-es van, ami elozo modell = nem tud H264 kodolasu videokat lejatszani.
Zenet illetoen az alabbi korlatai vannak:
1. Tekerni 10 mp-enkent tud -> szam kozepebe ne nagyon akarj beletekerni
2. Kijelzoje nehezen olvashato / kicsi -> TV kell hozza, ha szamok kozott akarsz valogatni. Alternativakent egy jo hosszu playlistet be lehet adni es akkor azt szepen vegig jatsza ill. veletlen szeruen is tud.
Film nezesre van igazan kitalalva. Prima kepminoseg, foleg a HD / felHD felbontasu DIVX v. WMV9 kodolasu filmekkel. A 4100 meg ugy tudom nem igazan tokeletes x264-re (nem tudom hogy boldogul MKV kontenerrel, de azt hiszem majd az utodja fog rendesen).
Szerintem a hangminoseg az optikai kimeneten szinten egesz jo kulso DAC-al. A kozeljovoben akarom osszehasonlitani egy Macbook forrassal.
Kerdezz...
Megnézném élőben..
Elég messze esett eddig a Heed vonaltól egy hálózati lejátszó.
Irtam privátot.
Üdv
Rag