Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

hudomeld
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -6

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hudomeld »

szevasztok..
egy kérdésem van, mégpedig hogy a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél, azért kérdezem, mert költséghatékony megoldásként egy jó dvd lejátszóról szeretném a cdket is hallgatni és ugy láttam hogy a jobbakban a 96/24es DAC van...

vagy nem fogom hallani a különbséget...?

kössz a segitséget.
ami lehet magam készítek..
tanácsot és tapasztalatot szives adok át..
70/317 69 64

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

CD-játszóban gyenge/elromlik a fej? Maga a lézer megy tönkre, esetleg a lencse fárad el?
Csere,ha lehet hozzá kapni, a típust ki lehet keresni pontosan...

A kérdésem a hiba mikéntjére/miértjére irányult...

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: George »

Ma került hozzám egy Yamaha CDX1060-as. A beléről itt van 2 kép. A kérdésem az lenne, hogy ez 2 DACos-e, és ha igen, akkor lehet-e a két ezüst színű doboz a DAC? Amúgy a megépítés egy tankhoz hasonlatos, a tálca teljesen fém, pl...a hangja egyelőre tetszik.

Szerintem nem , alatta lesz a két chip szvsz

YAC506-D – YM7402 a típusa, ilyet keress

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: George »

CD-játszóban gyenge/elromlik a fej? Maga a lézer megy tönkre, esetleg a lencse fárad el?
Csere,ha lehet hozzá kapni, a típust ki lehet keresni pontosan...
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

Ma került hozzám egy Yamaha CDX1060-as. A beléről itt van 2 kép. A kérdésem az lenne, hogy ez 2 DACos-e, és ha igen, akkor lehet-e a két ezüst színű doboz a DAC?
Amúgy a megépítés egy tankhoz hasonlatos, a tálca teljesen fém, pl...a hangja egyelőre tetszik.

EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

romzol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: romzol »

Denon DCD 500 AE-tipust néztem ki magamnak , mint megfizethető alternativát , cd hallgatásra-50 ft-ig. Nagy álltalánosságban , jó ár/érték aránnyal bír szerintetek egy "nemannyira vájtfülűnek" ? Vagy gondolkodjak más tipusokon is?
Meghallgatnám a NAD 515BEE-t is, igaz az 54e körül van.
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Nagyon szereti a gitár zenét
Azt melyik nem?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Denon DCD 500 AE-tipust néztem ki magamnak , mint megfizethető alternativát , cd hallgatásra-50 ft-ig. Nagy álltalánosságban , jó ár/érték aránnyal bír szerintetek egy "nemannyira vájtfülűnek" ? Vagy gondolkodjak más tipusokon is?
Én nagyon szeretem a Denon hangzásvilágát, sztem nem jársz rosszúl vele. Nagyon szereti a gitár zenét

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van itt marantz-szakértő? Az lenne a kérdésem, hogy az egyses CD-17 változatok közt mi a különbség?

A másik szakmai: tulajdonképpen mi történik, amikor egy CD-játszóban gyenge/elromlik a fej? Maga a lézer megy tönkre, esetleg a lencse fárad el?

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: sting »

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Igen, már ennyi hallgatás után is érzek némi különbséget. Ez jobban szeret (jó értelemben) csilingelni. Nem szól olyan vastagon, de tisztább a hangja. Nem olyan széles a színpad, de mélyebb. ...lehet hogy sokáig fog maradni

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem a fej hibás, hanem az elektronika. Mivel a Denon is kezd végelgyengülni úgy néz ki új cd fog befigyelni...hát ez a kiadás most nem hiányzott, dehát kell nekem zenét hallgatni. 

javítatni gondolom nem lenne olcsó mulatság

Annyira nem, hogy a javítás árának egy részéből hazahoztam őt inkább

Tudom, hogy nem a csúcsmodell és a 1560hoz képest talán visszalépés (bár eddig nem mondanám, hogy feltűnő a visszaesés, sőt) de egy ideig megteszi.

Denon DCD1015

Talán ez nem vissza lépés.
Nem rossz .
Tapasztalat ?
Vettél észre külömbséget ?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Nem a fej hibás, hanem az elektronika. Mivel a Denon is kezd végelgyengülni úgy néz ki új cd fog befigyelni...hát ez a kiadás most nem hiányzott, dehát kell nekem zenét hallgatni. 

Annyira nem, hogy a javítás árának egy részéből hazahoztam őt inkább

Tudom, hogy nem a csúcsmodell és a 1560hoz képest talán visszalépés (bár eddig nem mondanám, hogy feltűnő a visszaesés, sőt) de egy ideig megteszi.

Denon DCD1015

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Nem a fej hibás, hanem az elektronika.
Mivel a Denon is kezd végelgyengülni úgy néz ki új cd fog befigyelni...hát ez a kiadás most nem hiányzott, dehát kell nekem zenét hallgatni.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Motorbaja van/lemezforgató/ szerintem,fontos:kösd le az elektronikárol,kis WD40 bele és járasd meg mondjuk 12 voltról.

Most ott tart a dolog, hogy beviszem egy helyre ahol átnézik mi lehet a baja, meg belepróbálnak egy vadonás új fejet.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Segítséget kérnék! Ha van egy cd lejátszó amiben elvileg jó a fej (világít és próbál fókuszálni), de nem látja a lemezt, nem pörgeti föl akkor meg lehet-e menteni valamilyen olcsóbb szériás darabot mint donort felhasználva? Konkrétan a TEAC cd-knek mennyire különbözik a fejrészhez tartozó elektronikájuk? Egy Z-5000-t szeretnék meggyógyítani. Ilyet nem sokat láttam használtan, kisebb TEAC-ot viszont elég gyakran.
Motorbaja van/lemezforgató/ szerintem,fontos:kösd le az elektronikárol,kis WD40 bele és járasd meg mondjuk 12 voltról.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Acme »

A tuningpotenciál nekem nem számít. A lényeg, hogy jobban szóljon, mint egy dvd felvevő, és bár nem hallgatnám sokat, de amikor hallgatom, akkor azért élvezhető legyen. Ennyi, amit elvárok tőle, és ezért vagyok gondban, hogy melyiket válasszam. Ha lényegesen gyengébb a 700-as, mint a 930-as akkor nem kérdés, de ha hasonló hangminőségben zenél a kettő, akkor viszont nem adnék érte +20.000.-Ft-al többet 
Mint mondtam, a 700 hangját nem ismerem. De mivel a 930-as a QS sorozat legnagyobb darabja, a 700 pedig alulról éri el a QS szintet, gondolom ez a hangjukban is meglátszik. A DVD játékost mindkettő el fogja verni.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: klepto »

No, senkinek semmi véleménye, tapasztalata?  Két cd játékos közül melyiket vegyem meg: Sony CDP-XB930QS, vagy a Sony CDP-XE700(QS)? 
2 fontos kölünbség: változtatható digifilter megléte, és hiány, valamint 35.000.-Ft kontra 15.000.-Ft!
Megéri a drágábbat megvenni, a változtatható digifilter miatt?

A digital filtert én nem használom. Ha csak ezért vennéd a 930-at, akkor nem éri meg szerintem. A másik gépet nem ismerem, de a 930-ban lévő tuning potenciál az, amiért megérheti az árát. Én a 930-at ismerem, ezért azt venném.

A tuningpotenciál nekem nem számít. A lényeg, hogy jobban szóljon, mint egy dvd felvevő, és bár nem hallgatnám sokat, de amikor hallgatom, akkor azért élvezhető legyen. Ennyi, amit elvárok tőle, és ezért vagyok gondban, hogy melyiket válasszam. Ha lényegesen gyengébb a 700-as, mint a 930-as akkor nem kérdés, de ha hasonló hangminőségben zenél a kettő, akkor viszont nem adnék érte +20.000.-Ft-al többet

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

No, senkinek semmi véleménye, tapasztalata? Két cd játékos közül melyiket vegyem meg: Sony CDP-XB930QS, vagy a Sony CDP-XE700(QS)?
2 fontos kölünbség: változtatható digifilter megléte, és hiány, valamint 35.000.-Ft kontra 15.000.-Ft!

A digital filtert én nem használom. Ha csak ezért vennéd a 930-at, akkor nem éri meg szerintem. A másik gépet nem ismerem, de a 930-ban lévő tuning potenciál az, amiért megérheti az árát. Én a 930-at ismerem, ezért azt venném.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

No, senkinek semmi véleménye, tapasztalata?
Két cd játékos közül melyiket vegyem meg: Sony CDP-XB930QS, vagy a Sony CDP-XE700(QS)?

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Még egy kérdés.
Találtam egy újabb komolyabb Sony cd-játszót, de arról még nem is igazán hallottam, olvastam. Ez a CDP-XE700. Ez mennyivel gyengébb a CDP-BE930-nál? A két gép között közel 20.000.-Ft árkülönbség van. Ez a kisebb gép is fix kiolvasófejes, de a lemezleszorítást másként oldották meg, nem úgy, mint a 930 esetében, ha jól tudom...

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Segítséget kérnék! Ha van egy cd lejátszó amiben elvileg jó a fej (világít és próbál fókuszálni), de nem látja a lemezt, nem pörgeti föl akkor meg lehet-e menteni valamilyen olcsóbb szériás darabot mint donort felhasználva? Konkrétan a TEAC cd-knek mennyire különbözik a fejrészhez tartozó elektronikájuk? Egy Z-5000-t szeretnék meggyógyítani. Ilyet nem sokat láttam használtan, kisebb TEAC-ot viszont elég gyakran.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Ha Pesten meg akarod hallgatni a gépet, dobj egy privit.
Tán inkább Budán?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok!  
Mi a véleményetek a Sony CDP-XB930(920)QS cd játszóról?
Milyen minőségű, mennyire megbízható, és mennyi a reális értéke, ill. mennyiért szabad megvenni?

Hello!

Én magam egy ilyen lejátszó boldog tulajdonosa vagyok. Igen, boldog, mert nagyon elégedett vagyok vele . A hangja messze felülmúlja az aláírásomban látható Philips CD634-et és a DVP ns52p-t is. Igaz, ezt el is vártam tőle. Többek véleménye szerint stabil futómű, illetve jó tuning alap ez a gép, de én "natív" formájában is használhatónak tartom (az én rendszeremben legalábbis). CD-R-t és RW-t is lejátszik, bár az RW-k között válogat. (vadi új lemezekkel nincs gondja, főleg ha lehagyod a CD textet róla)

A Vaterán árult példány árazása szerintem nem durva, bár volt egy fekete XB920-as 60000 .

Én az enyémet 20000-ért vettem, amennyiért kereskedők is egyből le szoktak rá csapni, tehát jó vétel volt. Általában 35-40 körül látható hírdetésekben, annál többet nem ér. 40-et csak akkor adnék érte, ha dobozzal-papírral-karcmentes állapotban kínálják. Ultegra tavaly 35-ért hirdette a magáét, el is kelt pár hét alatt.

Ha Pesten meg akarod hallgatni a gépet, dobj egy privit.

Üdv: Acme

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”