Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
skacok olyat lehet hogy ha pc-ről szeretnék hdminkeresztül filmet nézni lcdtv-n, hogy egyáltalán nem kell hozzá monitor, hanem egyből a tvn jön be a kép, a számítógép bekapcsolása után? Bizony bizony!Sőt ez nagyon is ajánlott, HTPC műfajban!
HTPC hajtson
LCD, PLAZMA, PROJEKTOR-t!
- ez jol hanzik, csak amikor a gyakorlatban a DVI megy vetitore, VGA LCD/plazma TV-re... es amikor boot utan valtani kellene video kimenetek kozott, akkor jon a nagy fejvakaras, mert tokeletesen eddig nemigazan akar mukodni.., legalabbis szep kenyelmes megoldast nem leltem eddig, csak macerasat
vlc vagy remote desktop.
Htpc (Home Theatre PC)
skacok olyat lehet hogy ha pc-ről szeretnék hdminkeresztül filmet nézni lcdtv-n, hogy egyáltalán nem kell hozzá monitor, hanem egyből a tvn jön be a kép, a számítógép bekapcsolása után? Bizony bizony!Sőt ez nagyon is ajánlott, HTPC műfajban!
HTPC hajtson
- ez jol hanzik, csak amikor a gyakorlatban a DVI megy vetitore, VGA LCD/plazma TV-re... es amikor boot utan valtani kellene video kimenetek kozott, akkor jon a nagy fejvakaras, mert tokeletesen eddig nemigazan akar mukodni.., legalabbis szep kenyelmes megoldast nem leltem eddig, csak macerasat
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
skacok olyat lehet hogy ha pc-ről szeretnék hdminkeresztül filmet nézni lcdtv-n, hogy egyáltalán nem kell hozzá monitor, hanem egyből a tvn jön be a kép, a számítógép bekapcsolása után?
Bizony bizony!
Sőt ez nagyon is ajánlott, HTPC műfajban!
HTPC hajtson
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem a 8600 gt-hez ezt a kábel adták, de sajnálatos módon egyáltalán nem kompatibilisek az ATI kártyákkal.
Ja, egy csomótszívtunk, de aztán az atis kábel megoldotta.
KÖSZÖNET EARL HTPC MŰVÉSZNEK, AKI A LEGJOBB HAVEROM IS EGYBEN!
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok Srácok!
Na ezeket a cuccokat vettem:
Videok:Sapphire HD 2600 PRO 512MB
Proci: INTEL Core2Duo E4400
Táp: CHIEFTEC 400W
Alaplap:ASUS P5B
Memoria:KINGMAX 800Mhz DDR2 2GB
(Ház az maradt a régi, Winyóm is a régi, dvd olv/író szintén a régi)
Htpc (Home Theatre PC)
Beszéltem a Kácsa műszaki szakikkal.
Azt mondták, h VGA - komponens kábel készíthető. Mondom tyű de király. A lehető legjobb módon tudom akkor összekötni. Kb. 7000 Ft lenne a 6 m kábel.
jvangyia: akkor tárgytalan már a pü-m.
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok, aki tudna küldeni nekem egy meghítót a HDb*ts-re, az dobjon egy privit legyen szíves. Köszönöm!
Htpc (Home Theatre PC)
A videokari tvout-jára kötsd scart-svideo kábellal.
S-Video? Az nem gáz?
de...
Tehát nem lehet normálisan összekötni egy ilyen TV-t a PC-vel?
lehet:
1. ha van vga bemenete akkor azzal
2. ha van ypbpr a tv-n akkor azzal is leht z kb analog hdmi
3. hdmi/dvi ataalkitoval
4. rgb kabellel, 768x576@50hz-re allitott vga-val.
5. vegso estben s-videoval. maga az svideo minosege eleg lenne, de a vga-kban eleg gyartra a scaler ami az s-video kimentet hajtja.
a 9600 eleg gyenge minosegu kartya videozas teren, erdemes cserelni, olyanra amin 2 dvi kiment van, lehetolg valami nvidiara es hdmi-vel bekotni.
Htpc (Home Theatre PC)
skacok olyat lehet hogy ha pc-ről szeretnék hdminkeresztül filmet nézni lcdtv-n, hogy egyáltalán nem kell hozzá monitor, hanem egyből a tvn jön be a kép, a számítógép bekapcsolása után?
errol szol a htpc.
Htpc (Home Theatre PC)
Azt hiszem, hogy a TV/HDTV kapcsolóval lehet váltani a kompozit és komponens jel között. Hogy külön lehet-e kapni, azt nem tudom. Nekem egy RADEON HD 2400XT kártyához volt, amit egy barátom sózott rám olcsó pénzért.
Na holnap akkor felhívom a KáCsá-t, h lehet-e kapni, van-e ilyen.
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem a 8600 gt-hez ezt a kábel adták, de sajnálatos módon egyáltalán nem kompatibilisek az ATI kártyákkal.
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor ha elviszem a videokártyám egy ennek megfelelő boltba és belepróbálom a dobozt, és bele lehet dugni, akkor működik vele és megvehetem? Ez ilyen egyszerű?
Mire jó a TV/HDTV kapcsoló?
Hol lehet ilyen dobozt venni, és mibe fáj?
Azt hiszem, hogy a TV/HDTV kapcsolóval lehet váltani a kompozit és komponens jel között. Hogy külön lehet-e kapni, azt nem tudom. Nekem egy RADEON HD 2400XT kártyához volt, amit egy barátom sózott rám olcsó pénzért.
Htpc (Home Theatre PC)
Az én 9550-es kártyámba simán bele lehet dugni (a TV-out ezen is ilyen sok tűs), de sajna nem tudom kipróbálni, mert nincs semmin komponens bemenet.
Akkor ha elviszem a videokártyám egy ennek megfelelő boltba és belepróbálom a dobozt, és bele lehet dugni, akkor működik vele és megvehetem? Ez ilyen egyszerű?
Mire jó a TV/HDTV kapcsoló?
Hol lehet ilyen dobozt venni, és mibe fáj?
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem egy 9600Pro van. Szerintetek?
Az én 9550-es kártyámba simán bele lehet dugni (a TV-out ezen is ilyen sok tűs), de sajna nem tudom kipróbálni, mert nincs semmin komponens bemenet.
Ja, a dobozka hátulján van egy kapcsoló, amivel TV és HDTV állás között lehet váltani.
Htpc (Home Theatre PC)
Az új ATI kártyákon valóban kijön a komponens jel is. A kártyán lévő TV-out valójában egy kombinált csati, egy kis külső dobozt kell rádugni, ami így néz ki:
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem is Ati kártyám van. Akkor nem a D-Sub és nem a DVI, hanem a harmadik lyukra, az a kör alakú csati az a "Tv-Out"? Az nem S-Video?
Erre gondolsz? Ide megy a kábel PC felől és a TV felől pedig a komponens? És így jó képet kapok?
nem nem, vannak olyan kareszok, amiknél erre a tvoutra rá lehet dugni egy toldót, és abból ki tud jönni a komponens jel szépen... de klehet h csak az újabbaknál.. alapból az tényleg csak egy svideo csati, de az én régi kártyámon is a toldó miatt: svideo out, composite out, composite in bemenetre bontja
Htpc (Home Theatre PC)
komponensen miért nemjó? "tvout" szokott lenni komponens kivezetés..(ilyen kiegészítő elosztó) nálam meg a dvi--dsub átalakítón keresztül rgb jel megy tvbe scarton keresztül, bár ati kártyám van
Nekem is Ati kártyám van. Akkor nem a D-Sub és nem a DVI, hanem a harmadik lyukra, az a kör alakú csati az a "Tv-Out"? Az nem S-Video?
Erre gondolsz? Ide megy a kábel PC felől és a TV felől pedig a komponens? És így jó képet kapok?
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem is összeállt a HTPC-m Még egy két progit telepítek és indulhat a mozi
Htpc (Home Theatre PC)
komponensen miért nemjó? "tvout" szokott lenni komponens kivezetés..(ilyen kiegészítő elosztó) nálam meg a dvi--dsub átalakítón keresztül rgb jel megy tvbe scarton keresztül, bár ati kártyám van
Htpc (Home Theatre PC)
S-Video? Az nem gáz?
de...
Tehát nem lehet normálisan összekötni egy ilyen TV-t a PC-vel?
Htpc (Home Theatre PC)
S-Video? Az nem gáz?
de...
Htpc (Home Theatre PC)
S-Video? Az nem gáz?
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy SlimFit CRT.. azon van scart, kompozit meg komponens.
PC-vel össze lehet kötni úgy, h normális képet kapjak? Én a VGA-ra gondoltam a PC oldalon (ha már a DVI foglalt). Kb. 5-6m-es kábel kellene hozzá..
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |