Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: klepto »

Még egy kérdés.
Találtam egy újabb komolyabb Sony cd-játszót, de arról még nem is igazán hallottam, olvastam. Ez a CDP-XE700. Ez mennyivel gyengébb a CDP-BE930-nál? A két gép között közel 20.000.-Ft árkülönbség van. Ez a kisebb gép is fix kiolvasófejes, de a lemezleszorítást másként oldották meg, nem úgy, mint a 930 esetében, ha jól tudom...

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Segítséget kérnék! Ha van egy cd lejátszó amiben elvileg jó a fej (világít és próbál fókuszálni), de nem látja a lemezt, nem pörgeti föl akkor meg lehet-e menteni valamilyen olcsóbb szériás darabot mint donort felhasználva? Konkrétan a TEAC cd-knek mennyire különbözik a fejrészhez tartozó elektronikájuk? Egy Z-5000-t szeretnék meggyógyítani. Ilyet nem sokat láttam használtan, kisebb TEAC-ot viszont elég gyakran.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Ha Pesten meg akarod hallgatni a gépet, dobj egy privit.
Tán inkább Budán?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Acme »

Sziasztok!  
Mi a véleményetek a Sony CDP-XB930(920)QS cd játszóról?
Milyen minőségű, mennyire megbízható, és mennyi a reális értéke, ill. mennyiért szabad megvenni?

Hello!

Én magam egy ilyen lejátszó boldog tulajdonosa vagyok. Igen, boldog, mert nagyon elégedett vagyok vele . A hangja messze felülmúlja az aláírásomban látható Philips CD634-et és a DVP ns52p-t is. Igaz, ezt el is vártam tőle. Többek véleménye szerint stabil futómű, illetve jó tuning alap ez a gép, de én "natív" formájában is használhatónak tartom (az én rendszeremben legalábbis). CD-R-t és RW-t is lejátszik, bár az RW-k között válogat. (vadi új lemezekkel nincs gondja, főleg ha lehagyod a CD textet róla)

A Vaterán árult példány árazása szerintem nem durva, bár volt egy fekete XB920-as 60000 .

Én az enyémet 20000-ért vettem, amennyiért kereskedők is egyből le szoktak rá csapni, tehát jó vétel volt. Általában 35-40 körül látható hírdetésekben, annál többet nem ér. 40-et csak akkor adnék érte, ha dobozzal-papírral-karcmentes állapotban kínálják. Ultegra tavaly 35-ért hirdette a magáét, el is kelt pár hét alatt.

Ha Pesten meg akarod hallgatni a gépet, dobj egy privit.

Üdv: Acme
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

mrwolf
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mrwolf »

A Hifi Choice agyondicsérte mind a 920, mind a 930 típusú játékost 300 fontos kategóriában. Igaz azok az angol piacra módosított készülékek voltak, ez nem tudom hogy mit takar.

Nekem volt 920-as, nem is volt rossz, de valahogy nem passzolt a hangfalamhoz és az akkori erősítőmhöz, persze ez nem biztos hogy a cd játszó hibája volt.

Állítólag, a Bese Művekben tuningot követően a régi (szintén tuningolt) Philipsektől is jobb hangja lesz.

Kb. 1998-2002. év között gyártották, nem tudom hogy jelenleg mennyi a reális ára.
Dual 505-4 lemezjátszó- Philips cd 880- Ion System Obelisk 3-Royd Minstrel-AQ1+ ezüst/réz litze kábelek.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Sony CDP-XB930(920)QS cd játszóról?
Milyen minőségű, mennyire megbízható, és mennyi a reális értéke, ill. mennyiért szabad megvenni?

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Declan.Delfino »

van néhány ötletem
ne tartsd magadban légyszi

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5348

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

van néhány ötletem

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

köszi, sajnos nem tudom meghallgatni ebayen láttam
akkor lehet, hogy egyszerűen csak egy dac-ot kéne kipróbálnom a nad c541i-mhez?

pl az sem wolna egy hátrány.

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Ha kiváló állapotban van, és tetszik a hangja, akkor megéri. De: Ha valami elromlik benne, pl. kiolvasófej, viheted a Linnhez javítani!Amúgy jó hangja van emlékeim szerint, kissé puha magasak, ami sok felvételen jól jön, különösen, ha egyszerű erősítőd van. Elsőként alkalmazták Linnék a dac órajelét masternek, azaz visszaküldik egy külön kábelen a futóműbe, ez szokatlan volt akkoriban.
Persze ennyi pénzért kapsz egy egész jó laptopot,  na meg egy klassz dac-ot, aminél nem fog szebben/jobban szólni a Linn duó.
Viszont annál elmondhatod, hogy olyan Linned van, amelyik kilencvenes évek elején a legjobbak közé tartozott...

köszi, sajnos nem tudom meghallgatni ebayen láttam
akkor lehet, hogy egyszerűen csak egy dac-ot kéne kipróbálnom a nad c541i-mhez?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5348

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha kiváló állapotban van, és tetszik a hangja, akkor megéri. De: Ha valami elromlik benne, pl. kiolvasófej, viheted a Linnhez javítani!
Amúgy jó hangja van emlékeim szerint, kissé puha magasak, ami sok felvételen jól jön, különösen, ha egyszerű erősítőd van. Elsőként alkalmazták Linnék a dac órajelét masternek, azaz visszaküldik egy külön kábelen a futóműbe, ez szokatlan volt akkoriban.
Persze ennyi pénzért kapsz egy egész jó laptopot, na meg egy klassz dac-ot, aminél nem fog szebben/jobban szólni a Linn duó.
Viszont annál elmondhatod, hogy olyan Linned van, amelyik kilencvenes évek elején a legjobbak közé tartozott...

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

hogy egy kicsit eltereljem a vitát hallott már vki linn karik/numerik összeállítást? ha igen szívesen venném a személyes élménybeszámolót. ja és megér egy ilyen összeállítás (8 éves) 300e ft-ot?

senki

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tothn »

Amerikai a cég, de vannak kihelyezett agentjei, töbek között angliában, hollandiában és németországban. Abban bízok, hogy úgyis amiból jön a gép, helyben modifikáltatom, és a 795 euro lehet hogy csak 795 dollar lesz, ami azért nem mindegy.
Láttam hogy a kittet 2-300 dollarral olcsóbbért lehet megvenni.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A VacuumState ha jól tudom Némethonban műkdöik, legalábbis amikor én csináltattam, akkor ott voltak. Egyébként rendelhető tőlük KIT formában, egy ügyesebb szerelő gond nélkül belepakolja a gépbe.
Az USA-ban is van több képviseletük, pl:
http://www.warrengregoire.com/hifi-ster ... cd-mod.htm

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Írtam a VacuumStatenek egy emailt hogy vállalnák-e a tuningot a most vett 777esemnek ami még kint van az USAban, tehát a szállítás sem lenne nagy gond, látom hogy elolvasták, de nem adtak rá választ még.

A VacuumState ha jól tudom Némethonban műkdöik, legalábbis amikor én csináltattam, akkor ott voltak. Egyébként rendelhető tőlük KIT formában, egy ügyesebb szerelő gond nélkül belepakolja a gépbe.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Mibe fájnak a különböző level 1-5. modificatiok? és melyiket érdemes megejteni ami még ésszerű költséget jelent?

A Level 4 unbalanced modot 2005-ben 795 ajróért mérték.

http://www.vacuumstate.com/various/SACD_2005.pdf
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Mikor mikor?
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

sokáig nem lesz itt,a gazdija már tűkön űl,de megfülelhető

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Írtam a VacuumStatenek egy emailt hogy vállalnák-e a tuningot a most vett 777esemnek ami még kint van az USAban, tehát a szállítás sem lenne nagy gond, látom hogy elolvasták, de nem adtak rá választ még.
Mibe fájnak a különböző level 1-5. modificatiok? és melyiket érdemes megejteni ami még ésszerű költséget jelent?

ha nem vállalják, akkor Bodoréknál fogok kopogtatni, én is szívesen meghallgatnám a tuning 777est majd, mert amit a philips 963asból csináltak az bámulatba ejtő, főleg hogy tudom előtte milyen hangja van, mivel nekem is van egy ilyen készülékem.

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: ajsa »

nálunk van épp egy 777-es felültöltős gép átépítésen, majd meg lehet fülelni ha készen lesz.
Én szívesen összevetném egyszer az enyémmel. (Ez is egy 777ES Vacuumstate Level5+ tuninggal)

Nékem is szóljatok. Mindig érdekelt, milyen, mennyi különbség lehet egy tuningtól... főleg, ha alapból jól szól a gép.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Cd játszók

nálunk van épp egy 777-es felültöltős gép átépítésen, majd meg lehet fülelni ha készen lesz.
Én szívesen összevetném egyszer az enyémmel. (Ez is egy 777ES Vacuumstate Level5+ tuninggal)

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Cd játszók

Én meg szólok. Bigi légyszi szállj le a témáról. Ha bajod van vkivel írd meg neki magánba.

Innentől törlöm az OFFtopic és főként a személyeskedő hozzászólásokat.

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

hogy egy kicsit eltereljem a vitát
hallott már vki linn karik/numerik összeállítást? ha igen szívesen venném a személyes élménybeszámolót. ja és megér egy ilyen összeállítás (8 éves) 300e ft-ot?

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Kérlek szépen benneteket, hagyjátok már abba

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”