Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

adok egy linket az EAC korrekt beállításához:EAC korrekt beállítása audio cd riphez

Köszi, megpróbálom ezt is, de azt hiszem most is így van beállítva.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ez azt jelenti, hogy egykor híve voltál, miért változott meg a véleményed? ...
Az SRC a "Secret Rabbit Code" rövidítése, ami egy upscale plugin a foobar 2000-hez. Viszont a jelenlegi fejhallgató dac kombóm hangján úgy vettem észre csak ront a használata.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Segítsetek légyszi!
Hol tudok venni Toslink/Spdif átalakítót? Egyszerűbben fogalmazva, optikai/koax átalakítót keresek és ha lehet kétirányút, de ha nem, nem, csak legyen valami.

segítségetek előre is kösz

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

adok egy linket az EAC korrekt beállításához:
EAC korrekt beállítása audio cd riphez

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszi, majd ott is felvetem a kérdést, de előbb kipróbálom amit mondtál.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Most már én sem vagyok híve az SRC-nek. Egyátalában nincs rá szükség.

Ez azt jelenti, hogy egykor híve voltál, miért változott meg a véleményed? Én eddig nem használtam EAC-ot, bár nem is sok CD rippeltem eddig, erre a célra a WavLab-ot használtam. Sajna nem tudtam beállítani a progit, de ezen az oldalon van róla leírás EAC ripp ez alapján megcsináltam, de egy track rippelése egy napig is eltart, gondolom ennek nem így kellene működnie, ha meg végig megyek a varázslóval a beállításokon, és visszaállítok mindent alapra akkor meg csak kattogás van a rippelt wavban viszon most gyorsan megvan, lila gőzöm sincs miért.

Ha van virtuális meghajtót emuláló bármilyen progid (Daemon Tool, Alcohol stb), szedd le őket, reboot, próbáld újra.

Ha így sem megy, frissebb ASPI drivert kell tenned az windows system32 és az EAC könyvtárakba.

De inkább a PC-s zenelejátszók topicban kéne nézelődni.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ez azt jelenti, hogy egykor híve voltál, miért változott meg a véleményed? Én eddig nem használtam EAC-ot, bár nem is sok CD rippeltem eddig, erre a célra a WavLab-ot használtam. Sajna nem tudtam beállítani a progit, de ezen az oldalon van róla leírás EAC ripp ez alapján megcsináltam, de egy track rippelése egy napig is eltart, gondolom ennek nem így kellene működnie, ha meg végig megyek a varázslóval a beállításokon, és visszaállítok mindent alapra akkor meg csak kattogás van a rippelt wavban viszon most gyorsan megvan, lila gőzöm sincs miért.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

AC3 esetében, nem mindegy, hogy ASIO-n megy vagy nem?
nem

OK

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

nem

Netslider
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Netslider »

És milyen jó kis zenelejátszó kínálat van itt:
zene.lejatszo.hu

Meg NAS-ok, egyebek...

Amúgy én is szemezek a Tvix-szel, nagyon tetszik, de formailag talán az 5100-as jön be.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Bizonyára már mások is észrevették, hogy sokkal jobban szólnak a cd-k, ha berippeli őket az ember eac-al. Még akkor is jobban szól, ha felpakolom őket dvd-re. A zenéimet fel is fogom rámolni image-ekbe dvd-kre és úgy fogom hallgatni. penna által belinkelt doksi még azt is javasolja, hogy a foobar convert részével SRC-vel upsamplingoljuk fel magasabb frekire és úgy mentsük le. Én ezt nem fogom megtenni, mert feleslegesnek gondolom. Ha "röptében" nem szól jobban akkor valószínűleg tök felesleges.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Zenei DVD-k esetén, ha csak hallgatni szeretném, akkor bezony az a legegyszerűbb, hogy leszedem a hangsávot ezzel a DGIndex progival, és FOOBAR-al egyszerűen lejátszom (ASIO4ALL-al), van plugin AC3 és DTS-hez is (PCM-re nem tudom) Ja persze "decode 5.1 to stereo" használatával. Nem hiszem hogy érdemes lenne bármiért is átkódolnom .wav-ba, attól jobb nem lesz, csak plusz meló (nekem úgyis minden PC-ről megy FOOBAR-al)

Az esetleg jó lenne, ha AC3Filter menne ASIO-val (filmek miatt, akár csak stereoban). Erről tud valaki valamit?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nálam egyszerre volt egy Edirol meg a Konnekt és messze győzött az Edirol.
Bár ezt már korábban leírtam, de azért leírom még egyszer, hátha ...
Az a bizonyos Edirol egy USB-s kivitel volt, mégpedig Penna jóvoltából, akinek köszönöm a bizalmat és a lehetőséget a kipróbálásra.
Az előbbi beírásom célja nem a TC lejáratása volt, hanem egyszerű tényközlés.

ennyi!
pont

Korrekt, kösz.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Ma keresgelés közben találtam egy érdekes kütyüt:
http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=4
Dvico TViX HD M-4100SH

Ismeri valaki? Jónak tűnik, mert audiot és videót és hálózatot/internetet is kezel.

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Joc »

Joci, kiprobiztad az SRC-t? Neked "elég" jó cuccaid vannak, hogyan ítéled az unsampling hatását?
Nem volt még alkalmam szöszölni vele, csak letöltöttem. Meg amióta belegondoltam, hogy a DAC-om amúgy is upsamplingol 2xDSD-re, azóta úgy vagyok, hogy kétszeres konvertálás nem biztos, hogy jó ötlet lenne. Azért rávizsgálok majd.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az SRC-nek én sem vagyok híve, legalább már ketten vagyunk 

Miért te mit tapasztaltál? Mert én rágom a körmöm nem tudom melyik a jobb, mindig az ahová átkapcsolok Pedig van külömbség SRC-vel 88,2KHz-en a mélyek jobbak, szebbek, viszont a teteje zártabb, SRC nélkül nyitottabb levegősebb kicsit, de egyben CD-sebb is a hang, SRC-vel mintha csökken a digitális íz. vagy csak az okozza a változást, hogy a proci jobban dolgozik és egy kicsit jobban megszívja a tápot, lévén a hangkarim onnan kapja a tápot.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

A TV-ét én sem támogatom.
A lakásban sajnos nem tudom a gépet állandóan járatni szervernek, mert ugyanott van, ahol a hifi is. (bár beletettem Freeze Pro ventit, amitől drasztikusan csökkent a hangja).

A Noxon kezel usb-és külső winyót, de FAT32-vel kb 30 gigáig. Kilőve.

A Pennánál látott Mac gyári távval, Itunes-sal , de ára miatt kilőve.

A gyerek állandóan szétpakolja a CD-ket, DVD-ket, ezért valahova felpakolnám, tekergeti a potikat...

Lehet, hogy egy fali polc a megoldás??

Rag

Off: dobjatok már fel pár képet jó szobabútorokról, ahol elfér a hifi, tv, lemezek, mellette a hangfalak és a magas a feleségtűrő faktora is.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

nagyon ígéretes (1536 kbps, 48 KHz)
úgy tudom, hogy az AC3 az veszteségesen tömörített, mint az mp3. Így aztán hiába konvertálod Wav-ba, csak a helyet foglalja, de a minőség marad az mp3 szintjén.

Majd megpróbálom a többi hangsávval is (DD, DTS, PCM), ha majd megy, és köszönöm a tau-nak a DGIndex ötletet.

OFFTOPIC:

Az érdekes az, hogy serial generator már van a progihoz, csak nincs meg maga az "alapprogram", ahová telepítéskor beírhatnám a serialt csak a demo verziót láttam, az meg így nem upgrade-elhető

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nálam egyszerre volt egy Edirol meg a Konnekt és messze győzött az Edirol.
Bár ezt már korábban leírtam, de azért leírom még egyszer, hátha ...
Az a bizonyos Edirol egy USB-s kivitel volt, mégpedig Penna jóvoltából, akinek köszönöm a bizalmat és a lehetőséget a kipróbálásra.
Az előbbi beírásom célja nem a TC lejáratása volt, hanem egyszerű tényközlés.

ennyi!
pont

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

nagyon ígéretes (1536 kbps, 48 KHz)
úgy tudom, hogy az AC3 az veszteségesen tömörített, mint az mp3. Így aztán hiába konvertálod Wav-ba, csak a helyet foglalja, de a minőség marad az mp3 szintjén.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tau »

Szeretnék DVD-ről AC3 hangsávot lementeni WAV-ba, kipróbáltam a Cinematize 2 (for windows) progit, ami nagyon jó, csak úgy tűnik a demo verzió 9,22 másodpercnél nem enged hosszab .wav file-t létrehozni Ez a rövidke kis darab viszont nagyon ígéretes (1536 kbps, 48 KHz). Várom a javaslatokat free megoldásokra

(hát) Vagy beszerzed a netről a tört verziót a progiból, gondolom be lehet de én ilyet nem is mondtam, felejtsd el..
Másik lépés hogy előveszed a DGIndex (1.4.6. nálam) nevű progit, abban Open, émegkeresed azt a vobot (vobokat) ami kell neked, majd megnyit, és az audio fül alatt kiválasztod h mit akarsz.. Van olyan h Demux all tracks, ilyenkor minden audio track-et kiszed belőle, Elivleg olyan opció is van, h decode ac3 to wav, amiből egyből wav-ot kapsz, de nem próbáltam, nemtudom milyen minőségű. Én előbb simán ac3-ba így lementeném, aztán mondjuk besweet-tel ac3-wav konverziót csinálnék.
Szóval dgindexben ha beállítottad, akkor file, save project, és nevet adsz neki, ő meg megcsinálja, és kapsz d2v filet is, azt töröld le nyugodtan, az neked nemkell, az a video átkódoláshoz kellene.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsc »

Én semmi olyat nem támogatok aminél tv-n lehet csak browsezni a lejátszást, azaz nincs egy legalább olyan jó kijelzője mint a Squeezeboxnak. Max egy kisebb LCD-t talán elfogadhatónak tartok browsera, de most 42-es plazmát például bekapcsolgatni, hogy audiot játsszak le... hááát...
Ezért mondom, egy kisebb laptop a tuti hálózati lejátszó ma már. Persze a távirányítás itt döcögősebb, de ugye aki LP-t képes fordítgatni az akár a laptophoz is oda tud mászni ha akar valamit.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Látom kicsit el kell mélyülnöm a témában. Első körben a KISS kicsit drágának tűnik, de lehet, hogy tévedek...
Ezért aztán olvasgatom is a Hardveres részben a DVD író topikot.

Tami a 400 Gb-os Sonyra gondolsz? A méret jó, de semmi hálózat..

Akkor legyen HDD :-)

Üdv
Rag

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hirtelen felindulásból, előre kitervelt szándékkal, nyereségvágyból stb... vettem egy Edirol FA-101 firewire hangkártyát és curva jóóóóó

mellékesen mondom csak, hogy hétfőn volt nálam zz7 és hozott magával egy TC konnekt 8-at és nálam nagyon nem szerepelt jól, állítása szerint máshol meg igen, de ott csak magában szólt, nem volt mellette az Edirol. Nálam egyszerre volt egy Edirol meg a Konnekt és messze győzött az Edirol.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”