Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ez az ASIO driver nem akar menni. Pontosabban, ha használom recseg.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Pc alapú audio lejátszás
mi az az ASIO modul?
Az ASIO elvileg egy alacsony késleltetésű (ns-ban megadott) szabvány ami a digitális áramkörökre vonatkozik és a zenészeknek lett kitalálva. Pontosabban egy inferfész a hangkártya és a program között. De biztos tudják ezt itt nálam jobban is.
Nálam jobbak lettek a magasak tőle, pl. csörgő, cintányérok, effektek pontosabban helyezkednek el, és szélesebb lett a hangtér. Pedig csak egy Creative kártyával próbáltam és itt csak 48 kHz-en működik (ami ugye nem a legjobb), de még így is jobb, mit pl. a Kernel Stream modullal 44,1 v. 88,2 kHz-en.
Ezeket mind be lehet állítani a foobarban, érdemes kísérletezni, nem biztos hogy nálad ugyanez lesz.
Rakj fel EMU drivert az SB-hez, és lessz 44,1 ASIO.
Pc alapú audio lejátszás
A kártya kezelőprogijában, már amennyire ezt annak lehet nevezni, az ASIO settings résznél a "Use Asio direct monitor" opció ki van jelölve, ha erre gondolsz.a foobarban nem állítottam semmit, továbbra is Direct Sound 2.0 van kijelölve.
Csak ülök és hallgatom miközben a széles vigyor kiült az arcomra, annyira jól szól.
Más.
Van egy eladó E-mu 0404 hangkártyám, nem érdekel valakit?
Akkor lehet hogy neked alapból ebben végez el mindent az eszköz, de azért próbáld meg a foo_out_asio.dll fájlt letölteni asio, másold be a foobar components mappájába, indítsd újra, és akkor már a Preferences/Playback/Output alatt megjelenik az ASIO virtual devices menüpont, Add New-itt hozzáadod amit a Driverben találsz, aztán az Outputban kiválasztod, és már kész is.
OFFTOPIC:
a 0404 engem is érdekelt korábban, akartam is venni egyet, aztán nem lett belőle semmi, de lehet inkább akkor 1212 kéne, vagy valami komolyabb, mint ez, vagy egy jó DAC
Pc alapú audio lejátszás
mi az az ASIO modul?
Az ASIO elvileg egy alacsony késleltetésű (ns-ban megadott) szabvány ami a digitális áramkörökre vonatkozik és a zenészeknek lett kitalálva. Pontosabban egy inferfész a hangkártya és a program között. De biztos tudják ezt itt nálam jobban is.
Nálam jobbak lettek a magasak tőle, pl. csörgő, cintányérok, effektek pontosabban helyezkednek el, és szélesebb lett a hangtér. Pedig csak egy Creative kártyával próbáltam és itt csak 48 kHz-en működik (ami ugye nem a legjobb), de még így is jobb, mit pl. a Kernel Stream modullal 44,1 v. 88,2 kHz-en.
Ezeket mind be lehet állítani a foobarban, érdemes kísérletezni, nem biztos hogy nálad ugyanez lesz.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A kártya kezelőprogijában, már amennyire ezt annak lehet nevezni, az ASIO settings résznél a "Use Asio direct monitor" opció ki van jelölve, ha erre gondolsz.
a foobarban nem állítottam semmit, továbbra is Direct Sound 2.0 van kijelölve.
Csak ülök és hallgatom miközben a széles vigyor kiült az arcomra, annyira jól szól.
Más.
Van egy eladó E-mu 0404 hangkártyám, nem érdekel valakit?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Penna jóvoltából kölcsön kaptam egy-két hétre egy Edirol UA-101 külső USB hangkártyát. Köszönet érte.
A közepeknél nem nőtt a felbontás? A hangtér "megnőtt" valamennyivel? Az ASIO modult is próbáltad? Ennél biztos még nagyobb a hatása...
minden levegősebb, megfogottabb és egyértelműen jobb lett.
mi az az ASIO modul?
- levi75
- Fórumlakó

- Értékelés: 30
Pc alapú audio lejátszás
levi75,
Nekem is ilyen kábel kellene, készreszerelve vetted? 6,3mm Jack-Rca. Az EMU-ban
az eredeti Opamp-ok elég lassúak, és torzítanak is, én most cseréltem le őket Analog Devices AD8066 -ra, a hatás mintha kategóriákkal feljebb léptem volna, pár ezer forintból, bár van némi kockázat ebben az Opamp-ban de nekem mindenképp megérte. Meg a kondikat is időszerű volt lecserélni, mert már eleget mentek és elég gagyik voltak azok is sajna, a Rubycon ZLH szériából válogattam hozzá. Márcsak egy rendes táp kellene neki a kapcsolóüzemű helyett és akkor lenne az igazi.
A kebelt en szereltem.
Erdekelne egy reszletesebb leiras errol az EMU 1212m tuningrol.
Ha jol emlekszem a muveleti erositok es a kondik a tarskartyan vannak.
Hol lehet Budapesten beszerezni az altalad emlitett muveleti erositoket illetve a kondikat ? Lomex esetleg ?
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Pc alapú audio lejátszás
levi75,
az eredeti Opamp-ok elég lassúak, és torzítanak is, én most cseréltem le őket Analog Devices AD8066 -ra, a hatás mintha kategóriákkal feljebb léptem volna, pár ezer forintból, bár van némi kockázat ebben az Opamp-ban de nekem mindenképp megérte. Meg a kondikat is időszerű volt lecserélni, mert már eleget mentek és elég gagyik voltak azok is sajna, a Rubycon ZLH szériából válogattam hozzá. Márcsak egy rendes táp kellene neki a kapcsolóüzemű helyett és akkor lenne az igazi.
Nekem van felesleges 6,3mm jack-rca kábelem. Kácsában szerelték. Ha érdekel, írj privit.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
levi75,
így van
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
levi75,
Pc alapú audio lejátszás
Valóban igaz lehet az, hogy a 44.1k-t a többszöröseire pl. 88.2-ra érdemes konvertálni. Nálam egyértelmű a javulás. A 44.1 kicsit nyersebb hang, a 96 viszont túl lekerekített. A 88.2 pedig tuti jó! Kösz a tippet penna és Bigfoot!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- levi75
- Fórumlakó

- Értékelés: 30
Pc alapú audio lejátszás
Klotz kábelekről mondana valaki valamit?
Az is jól jönne, ha konfekcionált elérhetőséget mondana valaki
A Klotz kabeleket az Elimex forgalmazza, XIII-ker Dolmany utca. En toluk vettem meterre szimetrikus studio mikrofonkabelt es ezt szereltem neutrik csatikkal (6.3mm jack + RCA), 4%-os ezustos onnnal. Nalam az Emu 1212m es az erositom kozott van kb 5m kabel.
Szerintem ar/ertek aranyban nem nagyon van ellenfele, kellemes hosszan hallgathato kabel.
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Pc alapú audio lejátszás
Penna jóvoltából kölcsön kaptam egy-két hétre egy Edirol UA-101 külső USB hangkártyát. Köszönet érte.
A közepeknél nem nőtt a felbontás? A hangtér "megnőtt" valamennyivel? Az ASIO modult is próbáltad? Ennél biztos még nagyobb a hatása...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Az is jól jönne, ha konfekcionált elérhetőséget mondana valaki
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Az első benyomások igen biztatóak. Bár még nem nagyon volt időm rendesen meghallgatni, inkább csak háttérzenélés közbeni benyomások következnek, ha egyáltalán érdekel valakit. Tehát a lényeg, mintha nagyobb lett volna a rendszer felbontása alul és felül, mintha magasabbra tekerhetném a hangerőt, mintha az eddigieknél is több különbség volna cintányér és cintányér között, stb...
Viszont sztem lehetne még jobb is a helyzet ha lerövidíteném a hangkártya és az előfok közötti 5méter olyan amilyen, kácsa szerelt olcsó ic-t valami jobbra, mondván inkább usb kábel legyen 5 méter mint interconnect. De ami a legjobban érdekel az, az a bizonyos elérhető árú TC Electronic hangkártya milyen lehet ebben a felállásban, vagyis nem ebben, hanem a nálam elérhető ideálisban.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom gyerekek én nem rég cseréltem tápot a gépben, egy 420W Chiftech-et váltottam le egy SeaSonic 600W-osra, és bizony nagyon meghallani a tápcserét, a combosabb új táp javára.
Használj notebookot zenelejátszásra.. !
Most a fehérszínű MacBook a tuti. :smile19:
Na jó, viccen kívül tényleg.
OK!
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom gyerekek én nem rég cseréltem tápot a gépben, egy 420W Chiftech-et váltottam le egy SeaSonic 600W-osra, és bizony nagyon meghallani a tápcserét, a combosabb új táp javára.
Nekem FSP BluestormII-m van, jóllet csak 350-es, de bizony itt is hallható volt. Igaz hogy egy hangkártyával próbáltam.
Pc alapú audio lejátszás
a tapellatas es a digitalis kimenet a kulcs. a tobbi nem szamit(hat).
Pc alapú audio lejátszás
Használj notebookot zenelejátszásra.. !
Most a fehérszínű MacBook a tuti. :smile19:
Na jó, viccen kívül tényleg.
Pc alapú audio lejátszás
Az amerikai fórumokon számos olyan Windows-os hifista van, akik a DLL állományok csökkentésében hiszik a jobb minőség zálogát.
Szegénykéim.. Nyilván valami mást értenek ők ez alatt, csak nem tudják megfogalmazni. Ha azt mondják, hogy lehetőleg minél kevesebb process fusson a háttérben a gépen, mivel mindegyik CPU időt eszik, HDD-t bizget, memóriát foglal, stb, akkor azt úgy nagyjából el lehet fogadni mint kívánatos állapotot.
Szóval megoldás egy dedikált zenehallgató gép, amit nem szemetelünk tele. Jogos és egyértelmű.
Dynamic Link Library ("dll fájl") - tulajdonképpen pongyola fogalmazásban - csak egy adag előre lefordított programkód, egy rutinkönyvtár, ami egy vagy több alkalmazás felhasználHAT futása közben. Akkor és csak akkor foglal - a merevlemez tárhelyen kívül - erőforrást, ha egy alkalmazás meghív egy rutint ebből a DLL rutinkönyvtárból. Egyébként nem zavar több vizet, mint egy MP3.
Persze a HDD-n található DLL-ek mennyisége (valamennyire) arra is utal, mennyi mindent raktak fel a gépre.
Egyébként Linuxon .SO (Static Object) a standard neve... Applén fogalmam sincs, de ott is megvan ugyanez, szóval nem vmi windowsos sátánságról van szó.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
ilyen szempontbol a teljesen zajtalan vinyo, ventimentes halozati lejatszok (akkurol) jelentik a legjobb valasztast.
Pc alapú audio lejátszás
elgondolkoztató az, hogy egy jó külső tápszűrő a számítógép meg a Firewire - SPDIF átalakító előtt még az akkunál is meggyőzőbbnek tűnik.
Talán az lehet az oka, hogy az aksi nem tud állandó nagyságú áramot biztosítani?
vagy inlább az, hogy az aku által leadott "tiszta" áramot a számítógépben lévő alkatrészek üzemelése zavarni tudja
gordon314.fw.hu
Pc alapú audio lejátszás
Egyetértek veled, szerintem ezeknek csak nagyon profi rendszeren van értelme, nem egyszerű halandókén. Elvileg még egy számítógép DVD lejátszóról lossless anyagot lejátszva is ugyanazt az adatfolyamot kapod, nem igaz?
akkor lenne ertelme a dologrol vitazni, ha a kulonbozo hattertarakrol masmas adatot kapnal vegeredmenykepp leolvasasnal. ilyen elofordulhat, de akkor hibasan mukodik a szamitogep. addig meg mirol beszelunk? ez nem rendszer kerdese.
ez a dlles hokuszpokusz adatolvasasi szempontbol megint nagy dilenttantizmusra vall.