Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
GuMiSZu először is hogyan csatlakozol az AVR-re, márha van AVR a rendszerben?
Pontosabban írd le mi mivel és hogyan van kapcsolatban.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Halihóó
Ismét szükségem lenne 1 kis helpre. Valami történt a codeceim agyában, mert az AC3-as filmeket nem hajlandó normális minőségben lejátszani. A hang olyan, mintha egy medence alján szólna.
Próbáltam az ffdshowval, most pedig felraktam az AC3filtert.
az ac3 filter beindul, de zörög és iszonyat...
filter
mi az a wave out device?
az AC3 filter "setup"jában az van, hogy ő már nem is kap jelet,
mit kellene beállítanom és hol
köszi
Htpc (Home Theatre PC)
lajos001 : igen, erre a megoldásra céloztam, csak kevés időt szántam rá h normálisan megfogalmazzam a mondanivalom bocsánat.
Nem kell bocsánatot kérned, maga a szándék is dícsérendő!
Ha nem jövök rá, úgyis összehoztuk volna.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
- elviekben ha a lemezkezeloben egy cumonak adtal eltero betut, az onnantol azt fogja magarahuzni, nekem ez muxik szepen a kulso hdd-nel.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
lajos001 : igen, erre a megoldásra céloztam, csak kevés időt szántam rá h normálisan megfogalmazzam a mondanivalom bocsánat.
acme: nálam is előjött ez, én is várom a megoldást ... (nem azt, h rakjam át másra a mappelt hálozati meghajtom, mert az H, mint HTPC marad )
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Még egy kérdés. Nem annyira házimozi, ikább PC.
A munkahelyi gépem (ahol kiterjedt helyi hálózat van) az idegen Pendrive-okhoz mindig az F: meghajtót rendeli (E:-ig vannak amúgy fizikai meghajtók benne), de az első hálózati meghajtó is F:, így a Pendrive nem látszik. Idegesítő, hogy állandóan át kell állítgatni a Drive Managementben a betűjelét.
Nincs arra mód, hogy ez a sötét Windows MINDEN Pendrive-ot egyből értelmes betűjelhez (pl Q:) rendeljen?
Köszi!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
csak nem birtam magammal .... érthetően fogom leirni
szoval, a jobb megoldás a több csatornás, de spdifen át NEM vihető anyagok lejátszás közbeni dolby digital 5.1-re áttömöritésére az ac3filter 1.46.
Köszönöm a leírást, mindazok nevében, akik találkoztak a problémával
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Htpc (Home Theatre PC)
Megoldva!
Mivel ezt az egészet meg lehet oldani a billentyűzet nyilaival, és az Imont meg lehet tanítani a nyílbillentyűk szimulálására így már meg is oldódott.
Mentségemre legyen mondva, még csak ismerkedem az Imonnal (a zoomplayerről nem is beszélve), de remek párost alkotnak.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
nyilak, enter, ESC ... ezeket adja át a GIRDER a zplayernek, és a távirányodon az adott funkciokhoz rendeld ezt a bill.parancsot
Ne haragudj, de ezt nem értem.
Imont használok a saját szoftverével, nem Girdert.
A léptetésekkel és a képaránnyal nincs gondom, azokat már belőttem. Mivel jóformán csak a rögzített műsorok visszanézésére használom, ezért könnyebb lenne csak megnyitni a fájl navigátort (ez megoldva a távról) és lépkedni a felvett fájlok között. Erre kellene bill. parancs, a le-fel lépkedéshez. Az oldal irányú nyíl (főleg jobbra) pedig azért lenne jó, mert így rögtön törölhetném is a megnézett műsort. Valójában az Imon távjával meg lehet oldani ezt az egészet, mert tudom vele vinni az egeret. Ráviszem a nyilakra és kattingatok. Könnyebb lenne ha mindez megoldható lenne bill. paranccsal, mert a távirányítós egérirányítás kicsit macerás. Célozgatni kell és sokszor mellé lövök.
Tudom, vennem kell hozzá célzó vizet.
Htpc (Home Theatre PC)
Zoomplayerrel kapcsalatban a köv. kérdésem lenne.Amikor megnyitom a fájl navigátort a jobb felső sarokban megjelenik az irányító pult (négy nyíl és középen egy pötty ). Hogyan tudnék bill. parancsokat rendelni a nyilakhoz, hogy távvezérlővel is tudjak lépkedni a fájlnavigátorban?
Van erre mód?
Amúgy nagyon tetszik a program, hálás köszönet érte!
nyilak, enter, ESC ... ezeket adja át a GIRDER a zplayernek, és a távirányodon az adott funkciokhoz rendeld ezt a bill.parancsot
ezen tul még max kell egy bill-t az R betühöz rendelni (képarány) és kb meg is vagy .... mivel a lejátszás közbeni jobbra nyilra be tucc állitani léptetést, tekerést stb
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Zoomplayerrel kapcsalatban a köv. kérdésem lenne.
Amikor megnyitom a fájl navigátort a jobb felső sarokban megjelenik az irányító pult (négy nyíl és középen egy pötty ). Hogyan tudnék bill. parancsokat rendelni a nyilakhoz, hogy távvezérlővel is tudjak lépkedni a fájlnavigátorban?
Van erre mód?
Amúgy nagyon tetszik a program, hálás köszönet érte!
Htpc (Home Theatre PC)
Állítólag egy hónapot is várnom kell rá, mert nincs raktáron Megint ráébresztettek arra, hogy MO.-on élek...
Én egy Antec NSK1300-as házat rendeltem a VTComp nevű akármitől. Azt mondták kb. két hét. Ennek több mint egy hónapja. A mai napig úgy hirdetik, hogy raktárról tudnak adni.
Akkor jól tettem, hogy az Extreme Digitáltól rendeltem, ott legalább a raktáron tényleg raktáron lévőt jelent. (Thermaltake Bach)
Ez mind szép, csak az edigitalnál nincs SILVERSTONE ház
- James Bond 007
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Állítólag egy hónapot is várnom kell rá, mert nincs raktáron Megint ráébresztettek arra, hogy MO.-on élek...
Én egy Antec NSK1300-as házat rendeltem a VTComp nevű akármitől. Azt mondták kb. két hét. Ennek több mint egy hónapja. A mai napig úgy hirdetik, hogy raktárról tudnak adni.
Akkor jól tettem, hogy az Extreme Digitáltól rendeltem, ott legalább a raktáron tényleg raktáron lévőt jelent. (Thermaltake Bach)
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Megtettem az első lépést a HTPC felé. Rendeltem egy SILVERSTONE LC 10B házat
Állítólag egy hónapot is várnom kell rá, mert nincs raktáron Megint ráébresztettek arra, hogy MO.-on élek. Itt minden ilyen nyögvenyelősen megy. Már bele sem gondolok, mennyi időbe telik a többi alkatrész beszerzése
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintem nem a teljesítménnyel van a baj, ugyanaz a dvd powerdvd 7-el gyönyörűen szólt és meg sem akadt sehol.
Próbáltam az ac3filtert, de azzal még digitális 5.1-es hangot sem tudtam elővarázsolni, nemhogy dts-t:) Esetleg tudnál képet küldeni, hogy hogy kell az ac3filtert úgy beállítani, hogy 5.1 ill dts hang szóljon az erősítőből??
Htpc (Home Theatre PC)
Próbáld ki az ac3filtert szerintem. Bár ez-az akadozás teljesítményhiányra utal.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Heló!
Lenne egy problémám és remélem vki tud segíteni!!
Adott egy film (DVD, ami gyári lemez, HD, akármi) 1536 kb/s-es DTS hanggal. A hangkártya egy külső erősítőhöz van kötve (SPDIF) amely rendelkezik dts dekóderrel, Kodek a legfrissebb ffdshow.
Ha elindítom a filmet, az erősítő kijelzi a dts hangot és gyönyörűen is szól. A kép azonban szabályos időközönként (bár nem mértem) ugrik egy picit. Nem számottevően, de azért egy "whiteszemű" ember észreveszi, és ez egy kicsit idegesítő! Biztos hogy a hanggal van vmi, mert egy korábbi ffdshowal SPDIF-en nem is tudtam lejátszani a dts hangot, rettenetesen szaggatott, csak a kisebb bitrátájut, de akkor meg ugyanugy ugrott a kép. Ezen most láthatólag javítottak (bár most a kisebb bitrátájú szaggat) Ha nem SPDIF-et használom az ffdshowban, hanem sima libdts codecet akkor jó a hang is és kép is, de az mégsem az igazi, mert ilyenkor romlik a hang minősége is.
Mi lehet a baj? kodek, vagy vmi más?
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!!
tx
Htpc (Home Theatre PC)
Na ezt a kettőt összeházasítottam, és így OK. Igaz újra kell telepítenem a win-t, mert nincs bill. valami registry hiba miatt, és ezt nem sikerült kijavítanom. Ha van erre ötlet, szívesen fogadom.
hasznalj linux-ot
Htpc (Home Theatre PC)
Csak érdekességképp, összejött végre a HD2400-as vidkarival a mozi.
A legújabb (7.8) Display Driver-el (nagynehezen) összejött a natív meghajtás (1280x720)
A régebbi (7.4-es) Catalyst Controll Center-el (CCC) meg ugye eleve ment a proji és monitor közti váltás (2 profil, parancsikon asztalra, katt.egérrel)
Na ezt a kettőt összeházasítottam, és így OK. Igaz újra kell telepítenem a win-t, mert nincs bill. valami registry hiba miatt, és ezt nem sikerült kijavítanom. Ha van erre ötlet, szívesen fogadom.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Találtam egy 3.5"-os kellytech márkájú fekete előlapot.
Az előlapok szabványosak, ez a típus szerintetek beszerelhető a SilverStone LC17B házba?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Htpc (Home Theatre PC)
Nem kaptál csak kártyaolvasóval?
Igen, csak kártyaolvasóval szerelt változatot tudtam venni, és ebben sajnos csak 1db USB port van.
Más gyártó 3.5"-os előlapi modulja is megfelelne, a lényeg, hogy legyen rajta legalább 2 x usb és 1 x firewire.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Htpc (Home Theatre PC)
Alaplapnak ez elmenne? Asrock 4CORE1333-FULLHD
Htpc (Home Theatre PC)
lehet, hogy en tevedek, de sztem se a dts-nel se ac3-nal nem jatszik mire allitod, mert azokat csak atengedi, nem csinal veluk semmit.
Azoknál nem is volt gond, mint említettem már, hanem a kétcsatornás PCM hanggal volt probléma. Kizárólag stereo-ban akarta megszólaltatni, ha a hangkártyán a kimenetet 96kHz-re állítottam. 48kHz-en tökéletes.
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen kábel kell ahhoz, hogy összekössem a PC digitális kimenetét (mini jack alj) az erősítőm digit. bemenetével? Ez a megoldás megfelelő?
Vagyis a 3389953 számú mono adapter + egy coax RCA-RCA kábel?
en olyan sztereo dugot hasznaltam sblive-al aminek egyik oldala sztereo jack masik oldalan meg van ket rca aljzat. kesobb meg siman raforrasztottam az rg58-ra a dugokat.