Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Nem a megjelenítő károsodik, hanem az a kimenet, ami nincs felkészítve arra, hogy rákötnek egy másik kimenetet. Kérdés, fel van-e készítve a HDMI kimenet?
Na majd 5 év múlva kiderül addig szerintem nem lesz aktuális a dolog.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: klepto »

Lenne egy talán kissé idiótának tűnő kérdésem
A plazma tv-kre nincs káros hatással a hangfalak mágneses tere?
Amíg CRT tv tulaj voltam, sokszor voltam gondban a hangfalak terén, hiszen nagyon szűk körből választhattam, mivel életbe vágó volt a hangfalak mágneses árnyékoltsága. Azonban most, hogy már plazma tv tulaj vagyok, a következő hangfalaimat is úgy válasszam meg, hogy feltétlenül árnyékoltak legyenek, vagy ez innentől kezdve már nem fontos? A szobám továbbra sem lett nagyobb, még mindig 20cm-re vannak a tv két oldalától a hangfalaim...

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

Nem a megjelenítő károsodik, hanem az a kimenet, ami nincs felkészítve arra, hogy rákötnek egy másik kimenetet. Kérdés, fel van-e készítve a HDMI kimenet?
Üdvözlettel: Lex

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

Csak egy tipp: mivel digi az átvitel, szerintem a megjelenítőnek fogalma nem lesz róla, hogy mit kap, ezért szerintem fekete kép.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Az enyém mechanikus volt,minden bemenet külön gombbal,ezért nem volt valószínű,hogy egyszerre két gombot megnyomj,plusz ha benyomtad az egyiket,rögtön kiugrott a másik.
Az alábbit nem tudom,hogy működik sajna.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Nem.Oda-vissza működik,alapból 4in 1out,de megy 1in 4out formációban is.Tudom,ilyenem volt hónapokig.

És hogy reagál a tv ha véletlenül két HDMI forrást kapcsolsz rá egy időben?
Volt ilyen tapasztalatod?

Véletlen se lehet ilyet tenni....

Lehet hogy ami neked volt azon nem lehet véletlenül se, de amit itt látsz:
http://www.amazon.com/HDMI-Splitter-Pre ... B000FMJLQC
azon nincs kapcsoló csak 2in és 1 out.
Ez gondolom a mostani scart elosztók mintájára készült.
Amikkel még anno az volt a tapasztalatom, ha véletlenül bekapcsolva hagytam a videómat és ráindítottam a DVD lejátszót akkor 1 kis zavar támadt a képernyőn.
Itt nem károsodott semmi.
Arra lettem volna kíváncsi mi történik ha a HDMI bemeneten történik ugyanez, lehet a valami maradandó sérüléstől tarani?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Nem.Oda-vissza működik,alapból 4in 1out,de megy 1in 4out formációban is.Tudom,ilyenem volt hónapokig.

Véletlen se lehet ilyet tenni....

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vaker »

A SINI Kft-nél van 4HDMI in 1 HDMI out-os doboz 9900Ftért, 2in 1 out pedig 6000ért... PV7-es panához később jól jöhet
A 4/1-est meg akartam venni, de amikor elővették, majdnem rosszul lettem, olyan ronda. Nem úgy néz ki, mint a képen, hanem világosszürke doboz PIROS (!) kapcsolókkal. Borzalmas sztem - legalábbis én nem engedném be a lakásba.

Azt mondták, ha ez elkel akkor a következő szállítmány már lehet, hogy nem így fog kinézni (már csak egy db volt nekik raktáron legutóbb

Szerencsére egyelőre nem sürgős, majd a HTPC project után.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

A SINI Kft-nél van 4HDMI in 1 HDMI out-os doboz 9900Ftért, 2in 1 out pedig 6000ért... PV7-es panához később jól jöhet

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Tizenpárezerért van már vagy egy éve 4-es HDMI elosztó.

Itt van egy, pár dolcsiért:

rea4! Te biztos az 1 input több output változatra gondoltál, az valóban húzósabb lehet árban.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Én azt szeretném kérdezni hogy láttok e rá esélyt hogy a későbbiekben építsenek egy HDMI elosztót.Azért kérdezem mert egy 1 HDMI csatival rendelkező plazma tv-n lehet később kevésnek bizonyul az egy HDMI.Technikailag ez lehetséges?

Itt van egy, pár dolcsiért:

rea4! Te biztos az 1 input több output változatra gondoltál, az valóban húzósabb lehet árban.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Én azt szeretném kérdezni hogy láttok e rá esélyt hogy a későbbiekben építsenek egy HDMI elosztót.Azért kérdezem mert egy 1 HDMI csatival rendelkező plazma tv-n lehet később kevésnek bizonyul az egy HDMI.Technikailag ez lehetséges?

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Plazma

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

Milyen kábelt vegyek a PC-m és a plazmám(pv70) közzé?DVI-VGA?  DVI-HDMI?       
Szerintem vegyél egy HDMI-HDMI kábelt és egy DVI-HDMI átalakítót. HDMI-HDMI kábelből nagyobb a választék és hosszabb távon nagyobb hasznát veszed, ha a videókártyák is HDMI kimenettel szerelik majd.
- ebben a felallasban se felejtsd el a vga-vga kabelt megvenni, mert nem lesz mivel osszevetsd
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11173
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Milyen kábelt vegyek a PC-m és a plazmám(pv70) közzé?DVI-VGA? DVI-HDMI?

Szerintem vegyél egy HDMI-HDMI kábelt és egy DVI-HDMI átalakítót. HDMI-HDMI kábelből nagyobb a választék és hosszabb távon nagyobb hasznát veszed, ha a videókártyák is HDMI kimenettel szerelik majd.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

Milyen kábelt vegyek a PC-m és a plazmám(pv70) közzé?DVI-VGA? DVI-HDMI?

- tipusa valogatja, sztem vegy egy vga-vga-t es egy dvi-hdmi-st es probald ki.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Zoliboy
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zoliboy »

Hali!

Milyen kábelt vegyek a PC-m és a plazmám(pv70) közzé?
DVI-VGA? DVI-HDMI?

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ti komolyan tv-t néztek? 
Miért, te mit nézel?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nem. Van amikor komolytalanul nézzük.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

Ti komolyan tv-t néztek?

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Segitsetek légyszi . van egy pv-60 plazmám ( a minap az ismerösömnél jártunk és láttam a tv-jén ha müsort váltottunk kiirta hogy mi megy éppen, és hogy mettöl medig tart a müsor)ezt a func. az enyim nem tudja vagy én nem álitottam be valamit?

Ez -ha jól tudom- teletext funkció, onnan kéri le a műsorújságot. Ott a környéken nézzél körül.

SZVSZ biztosan nem TXT funkció. A HBO-szokták a következő film kezdetének időpontját kiírni "visszaszámlálós stílusban" kiírni. Pl.: Valamilyen film 2:15. Értelemszerűen a film 2 perc 15 mp. múlva kezdődik.
De hát miért ne lehetne TXT funkció? (Vitatkozom magammal.) Nem emlékszel milyen csatornán láttad?

Ez UPC Direct lesz,sztem...Legalábbis nálam ez van.Jó fícsör,bár nem képes feledtetni a kuka minőséget.

Biztos nem a Pana TV, bár nekem volt egy Thomson tv-m és abban volt ilyen funkció. A tv ahogy egy csatornára váltottál automatikusan leszedte a teletextről a műsort és kiírta mi megy éppen, ezt egy gombnyomásra is tudta ill azt is meddig tart +grafikus ábra, valamint másik gomb nyomására ugyanezzel a módszerrel elkészítette a következő néhány óra műsorfüzetét. Általában automatikusan szedte le az adatokat, de megadható volt, ha nem találta, hogy beállítsam a txt melyik oldalán keresse.
Ez mondjuk szerintem eszméletlenül jó szolgáltatás, de más gyártónál még nem láttam ilyet.

Ezért lesz jó a digitális TV.

Az UPC Direktnél ez már 7 éve így megy.
A film hátralévő idejét nem a TXT-ből hanem az EPG-ből szedi.

A dreamboxom nem UPC-s de szinte ahol van EPG nekem is kijelzi a hátralévő időt már évek óta. De ezt ma már szinte bármelyik digitális beltéri tudja.

Az EPG-ben szoktam mindig elolvasni a film tartalomjegyzékét is.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Valóban a Thomsonok tudják a teletext alapján. A kis okos még azt is tudja, hogy az így elővarázsolt műsorújságban kiválasztok egy filmet és beprogramozza a Pana!!! DVD felvevőmet, hogy adott időpontban vegye fel.   
Ja,ja Thomson volt ,mindent kiirt. Szerintem is jo szolgáltatás , hazamész azt ha bekapcsolod a tv kiirja hogy épp milyen szutyok megy a retek klubon azt rögtön kapcsolhatok is el.

Na ezt a PV60 nem tudja. Sajnos...

soma17
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: soma17 »

Valóban a Thomsonok tudják a teletext alapján. A kis okos még azt is tudja, hogy az így elővarázsolt műsorújságban kiválasztok egy filmet és beprogramozza a Pana!!! DVD felvevőmet, hogy adott időpontban vegye fel.
Ja,ja Thomson volt ,mindent kiirt. Szerintem is jo szolgáltatás , hazamész azt ha bekapcsolod a tv kiirja hogy épp milyen szutyok megy a retek klubon azt rögtön kapcsolhatok is el.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”