Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Canon EOS 300D, 350D

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
Tank
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: Tank »

Sztem a topik zárható

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: ajsa »

gratulálok, de aztán majd egy ksi beszámolót is kérünk, ha kitapasztaltad. kiváncsi lennék, hogy pl. a 300-ashoz képest miben jobb ill. rosszabb.
Rendben és köszönöm.

u.i.: Csak előbb valóban érjen ide, mert most a Paypal címemmel van valami gond
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: gemini »

gratulálok, de aztán majd egy ksi beszámolót is kérünk, ha kitapasztaltad. kiváncsi lennék, hogy pl. a 300-ashoz képest miben jobb ill. rosszabb.

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

Végül ezlett belőle.

Jöhetnek a képek

Előbb érjen ide.

De köszönöm, már nagyon várom, hiányzott a gép.

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Végül ezlett belőle.

Jöhetnek a képek

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

Végül ezlett belőle.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

DSRL-hez érdemes olcsó használt fixeket vásárolni: 1,8/50, 2/35...
No igen, de akkor hány obit kell magaddal cipelned? 5? 6? 7? Erre én nem lennék hajlandó.

én most 3-at cipelek, és tervben van még egy. de nem iskonnyu már a táskám.

LCO: köszi!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

No igen, de akkor hány obit kell magaddal cipelned? 5? 6? 7? Erre én nem lennék hajlandó.

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: LCO »

Meg tudod adni azt a linketr ahhol errol volt szo? 
Most már akkor értem miért ugyanolyan a hangja a gépemnek minden záridonél, ezt sosem értettem.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9112272

ez a panasonic fz fórum és rámiusz fórumtárs írta vagy két héttel ezelőtt, neki azt hiszem nikonja (is) van.

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Canon EOS 300D, 350D

DSRL-hez érdemes olcsó használt fixeket vásárolni: 1,8/50, 2/35...Sokkal jobban jár vele, mint egy ócska kitobival, ami hiába olcsó.
A másik lehetőség, ha valaki kreatívabb az átlagosnál és úgy is manuálban használja a gépét, akkor használt, nem autofókuszos objektíveket vásárolni, és EOS-M42, EOS-FD... átalakítóval használni. Jóval olcsóbban kijön, és a képminőség sokkal jobb lesz.

Szép lassan csak eljutunk az EOS 5D-ig....

Hát valaki biztosan, de az nem én leszek. Sok is lenne, nemcsak árban...

Az 5D-vel csak arra akartam rámutatni, hogy minden "milyen cuccot vegyek 100 000-ért?" topik el szokott fajulni előbb-utóbb.

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

DSRL-hez érdemes olcsó használt fixeket vásárolni: 1,8/50, 2/35...Sokkal jobban jár vele, mint egy ócska kitobival, ami hiába olcsó.
A másik lehetőség, ha valaki kreatívabb az átlagosnál és úgy is manuálban használja a gépét, akkor használt, nem autofókuszos objektíveket vásárolni, és EOS-M42, EOS-FD... átalakítóval használni. Jóval olcsóbban kijön, és a képminőség sokkal jobb lesz.

Hát valaki biztosan, de az nem én leszek. Sok is lenne, nemcsak árban...

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Canon EOS 300D, 350D

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

Ahogy nézegetem már egész olcsón lehet venni 300-as és 350-es vázakat, (csak nézegetem mert az építkezés miatt szerintem még egy évet tolódik a tükrös )A lényeg, hogy ha megveszed mondjuk 15-20 ezer expóval meddig bírja a zár?
Állítólag 30-40 a gyári érték??? ez igaz?

Ebben a témában volt egy érdekes hozzászólás az indexen, ahol a nikon és a canon zárszerkezetét hasonlították össze, miszerint a canon minden záridőt a redőnnyel képez, míg a nikon csak 1/500s-ig használja a zárat, ami attól rövidebb azt a ccd-vel képzi. Ezért olyan pl. a zárszerkezet hangja 1/500s-nál is,mint 1/8.000s-nál. Az EOS-ok zárja azért is hajlamosabb a gyorsabb amortizációra, mivel ott minden záridőt a redőnnyel képeznek. Az 1/4.000s-mot is...

Így én talán a nikon felé kacsintgatnék bár azok kicsit drágábbak.

egyes gépeknél meg 100000 van megadva. Van vhol a neten egy oldal, ahol a tulajok adják meg hogy éppen hány exponál tartanak és még mukodik-e a gép. vkinek megadja magát 2000-nél, de van aki már a 100000-hez kozelit.

Meg tudod adni azt a linketr ahhol errol volt szo?

Most már akkor értem miért ugyanolyan a hangja a gépemnek minden záridonél, ezt sosem értettem.

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: LCO »

Ahogy nézegetem már egész olcsón lehet venni 300-as és 350-es vázakat, (csak nézegetem mert az építkezés miatt szerintem még egy évet tolódik a tükrös )
A lényeg, hogy ha megveszed mondjuk 15-20 ezer expóval meddig bírja a zár?
Állítólag 30-40 a gyári érték??? ez igaz?

Ebben a témában volt egy érdekes hozzászólás az indexen, ahol a nikon és a canon zárszerkezetét hasonlították össze, miszerint a canon minden záridőt a redőnnyel képez, míg a nikon csak 1/500s-ig használja a zárat, ami attól rövidebb azt a ccd-vel képzi. Ezért olyan pl. a zárszerkezet hangja 1/500s-nál is,mint 1/8.000s-nál. Az EOS-ok zárja azért is hajlamosabb a gyorsabb amortizációra, mivel ott minden záridőt a redőnnyel képeznek. Az 1/4.000s-mot is...

Így én talán a nikon felé kacsintgatnék bár azok kicsit drágábbak.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

DSRL-hez érdemes olcsó használt fixeket vásárolni: 1,8/50,
Canonhoz ez újonan sem drága. Viszont ebben is jobb a Nikon objektíve. Holnap megyek esküvőre és egy ilyet viszek magammal. szerintem a kitobi elő se fog kerülni a táskából.

rinceWIND
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: rinceWIND »

Sokkal jobban jár vele, mint egy ócska kitobival, ami hiába olcsó.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Canon EOS 300D, 350D

Viszont ha veszel a gépedre egy jó külső vakut, akkor nagyon nehéz elrontani egy képet.
Én egy elég komoly vakut vettem, de nem mondanám hogy minden kép sikerül vele.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Canon EOS 300D, 350D

No, itt aztán felmerült minden, ami lehetséges a témában. Ajsa kreatív fotós, ezért akar DSLR-t, a kompakt Nála nem alternatíva.

6 MP a crop és aforgatások miatt szerintem sem elég már, 8-10 alatti gépet nem vennék emiatt.

A családi fotó kezd amolyan pejoratív jelző lenni, pedig itt is nagyon jókat lehet alkotni. Sokan tényleg azért vettek fotógépet, hogy a bulikon, családi összejöveteleken kattintgassanak, de ezt én nem nevezném fényképezésnek. Ahogy Simon is írta, egy igényesebb géppel és komolyabb hozzáállássál biztosak lehetünk benne, hogy a mi képeinket fogja a banda választani a többiekével szemben.

Az, hogy a Nikon kitobija jobb a Canonénál, tény, de szerintem ez nem szempont, hiszen Ajsa úgyis le fogja cserélni valami komolyabbra, ha egyáltalán megveszi a kitobit. Én azt tanácsolnám Neki, hogy csak gépet vegyen, bár tudom, hogy nincs sok pénze.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: Tami »

A helyedben kipróbálnék egy Nikon D40-et. Olcsóbb a 350D-nél, és jobb a kitobija. Meg a fogása. Hát én Canon párti vagyok... de magyarázatot nem tudok, talán csak annyit, hogy ezeket használtam eddig. Asszem D40-et próbáltam már, vagy valami alap Nikon DSLR-t meg régebbi Nikon bridge gépet is, de annyira más az egész menüje, meg az egész gépnek a kezelése, hogy nagyon idegen volt számomra...
- pedig a nikon-n logikusabb mint a canon-e.. szvsz.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

hosszabb távra tervezek, ezért is döntöttem a 350D mellett. A 400D-ben nem sok újdonság van, viszont többen azt mondták software-sen a 350D lényegesen jobb, mint a 300D.
A helyedben kipróbálnék egy Nikon D40-et. Olcsóbb a 350D-nél, és jobb a kitobija.
Meg a fogása.

Hát én Canon párti vagyok... de magyarázatot nem tudok, talán csak annyit, hogy ezeket használtam eddig. Asszem D40-et próbáltam már, vagy valami alap Nikon DSLR-t meg régebbi Nikon bridge gépet is, de annyira más az egész menüje, meg az egész gépnek a kezelése, hogy nagyon idegen volt számomra...

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

Nekem a 350D után van D50-em... Nem mintha jobb lenne, sőt nagyobb is, de valahogy annyival kellemesebb fogni, és kellemesebb expo hangja van, hogy ez maradt meg. Szerintem a D50 is olcsón beszerezhető lehet ma már... Persze csak 6 MPixel... A kitobija viszont tényleg jobb, mint a Canon 350D-é.

Nekem is D50-em van, bár az expo hangja nekem annyira nem tetszik, igaz nem tudom milyen a 350-é. A fogása viszont valoban sokkal jobb. A D40-et én nem ajánlom de még a D40x-et sem, akkor már inkább egy D50 használtan, vagy ami most nagyon jo áron van, az a pentax 100D. Képstabi a vázban van, viszont ezekkel a márkákkal az a problémám, hogy kisebb a kínálat tartozékokból. Már a Nikonnál is érezhető a Canonnal szemben.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Canon EOS 300D, 350D

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nekem a 350D után van D50-em... Nem mintha jobb lenne, sőt nagyobb is, de valahogy annyival kellemesebb fogni, és kellemesebb expo hangja van, hogy ez maradt meg.
Szerintem a D50 is olcsón beszerezhető lehet ma már... Persze csak 6 MPixel... A kitobija viszont tényleg jobb, mint a Canon 350D-é.

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Canon EOS 300D, 350D

hosszabb távra tervezek, ezért is döntöttem a 350D mellett. A 400D-ben nem sok újdonság van, viszont többen azt mondták software-sen a 350D lényegesen jobb, mint a 300D.
A helyedben kipróbálnék egy Nikon D40-et. Olcsóbb a 350D-nél, és jobb a kitobija.
Meg a fogása.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

Gemini! A hozzászólásomhoz olvassál egy kicsit visszább! Nem a kép méretének megabájtjairól van szó, hanem Bill Gates ama kijelentéséről, miszerint 640 KB elég kell legyen minden problémára a PC-n. Erre írtam, hogy a PC tárolókapacitásának növekedés igénye nem azonos a digit gépek megapixelszám növekedés igényével.

A 8-12 Mp-es gépekere én is azt írtam lentebb, hogy ott azért számít az optika és legfőkébb az érzékelő minősége, ezért tartom feleslegesnek egy kompakt gépbe a 6Mp feletti érzékelőt.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Canon EOS 300D, 350D

Tintasugaras nyomtatón ha ki akarja nyomtatni a képeit, akkor elég hozzá a 75 dpi. Az alá nem szerencsés menni, de odáig nem igazán vehető észre a különbség, még 3 méteres képnél sem, igaz azt nem is nézi senki közelről.

Azért ez nem így van, minél nagyobb a dpi annál szebb, részletesebb egy kép, az egyik legfontosabb elem. Egy A4-es méretû képet elmentesz 72 dpi-be, meg 300 dpi-be és látni fogod a különbséget. Még 10X15-nél is lehet látni, igaz oda már kell a "jó látás", mert érzékelhetô, hogy a 72 dpi-s képnek kisebb a mélysége.

én is azt írtam, hogy annyira nem szembetűnő a különbség. ha jobban megnézed látni lehet, de még nem pixelesedik, mosodik annyira mint az alatt. Én mindig a 300dpi-re torekszem, de nem egy 200-250 dpi-s anyag lett kinyomva nyomdában, és meg sem lehetett mondani rola hogy az valóban kisebb felbontású, pedig ott azét jobban számít a felbontás mint a tintasugaras nyomtatóknál.

Vissza: “KV Fórum”