Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Mester milyen codecek vannak betöltődve?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Haalit frissitettem, mpc-ben internal decodernél matroska elöl pipát kivettem, felraktam új ffdshow-t, egyik lejátszóval se lett jobb.
Mpc meg ugyanugy haalit indítja el jobblent.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

frissitsd a Haali Media splittert, nézd meg h biztosra ki van e MPC-ben kapcsolva a belső matroska filter

uj ffdshow/coreavc/mittoménmi a h264 dekoder nálad

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

mkvtoolnix-el újramuxoltam, ugyanolyan trágya lett, mint volt. Fileméret változott, ennyi.
Nagyon fel fog ez igy baxni, végén letöltöm a ts-t és akkor dvd/rész.
XviD-ben volt ez meg, megnéztem ezerszer, gondoltam mkv-nak szebb lesz a képe, szebb is, csak ez meg ezt csinálja.
hint release-t soha többé látni sem akarok. Megoldásra valami egyéb ötlet?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

CoreAVC 1.5 kijött

ujdonságok:
CoreAVC H.264 Video Codec - Version 1.5.0.0 (20070804)
- Add: Input and output YUV Levels can now be specified separately
- Add: An option to treat frames as interlaced when any AVC interlace coding options are used (fixes a problem with some broadcast streams that are not deinterlaced properly)
- Add: An option to always crop 1088 video to 1080 lines (enabled by default)
- Add: Recovery point SEIs are now properly handled when IDR frames are not available
- Fix: AR changes mid-stream are now detected and sent downstream (fixes playback of anamorphic AVI files)
- Fix: Improved keyframe detection (fixes seeking and playback in some transport stream files)
- Fix: Deblocking with extreme settings fixed
- Fix: VMR deinterlacing (interlaced YV12 output does not work properly with VMR9, we now use YUY2 in that case)
- Fix: Various (non-public) stream bugs reported by our OEM customers
- Fix: Colorspace selection during output format changes.
- OEM: Documentation on the related CorePlayer Colorspace Conversion
- OEM: Documentation for custom IPropertyBag interface
- OEM: Documentation for SDK toolkit and Demo toolkit
- OEM: Release of OS X Universal Binaries

A blokkosodás továbbra is fennálló probléma, mivel nem a coreavc hibázik, hanem az x264 konvertek nem szabványos h264 tömöritésüek, igy javitás sem lesz rá. A dolog persze csak a régebbi x264 filmeket érinti, remélhetőleg mára minden enkoder uj x264.exe-vel enkodolja a filmeket, melyek perfektek coreavc-vel is ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: cisco »

Komolyan, miért szaggat a filmem? mplayerc CPU 40-50%, és szaggat. Lehet, hogy a VGA gyenge? 9600XT-m van.

ha csak kis szaggatas van pl kamera forgasnal akkor a vga kepfrissites es a video fps nem oszthato egesz szammal. ha nagyobb akkor valami szivja a cpu-dat. adj magasabb priroritast a lejatszonak.

Nem kamera forgatásnál van, az egésznél.
Konkrétan a HINT release prison break s01-el van ez. De nem az összes résznél, úgy 10 filenál történik ez, azoknál is többnyire a fileok elején.
Ha film végére ugrok ott jó, de aztán vissza az elejére, ott megint rossz.
CPU 40-50%-on mozog.

Valószínüleg a videók szimplán sz*rok!!!!

Múltkor mi is cosmonál néztünk egy 1080p-s filmet és csúnyán meg-megakadt, holott a gépe bírja. Aztán utána mondták mások is hogy el lett szexuálva a file.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Nem kamera forgatásnál van, az egésznél.Konkrétan a HINT release prison break s01-el van ez. De nem az összes résznél, úgy 10 filenál történik ez, azoknál is többnyire a fileok elején.
CPU 40-50%-on mozog.

Próbálj meg egyet újramuxolni mkvtoolnix-el. Hátha a muxolással van a baj.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Komolyan, miért szaggat a filmem? mplayerc CPU 40-50%, és szaggat. Lehet, hogy a VGA gyenge? 9600XT-m van.

ha csak kis szaggatas van pl kamera forgasnal akkor a vga kepfrissites es a video fps nem oszthato egesz szammal. ha nagyobb akkor valami szivja a cpu-dat. adj magasabb priroritast a lejatszonak.

Nem kamera forgatásnál van, az egésznél.
Konkrétan a HINT release prison break s01-el van ez. De nem az összes résznél, úgy 10 filenál történik ez, azoknál is többnyire a fileok elején.
CPU 40-50%-on mozog.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Próbálgattam a refresh rátákat a vetítőmmel. Valószínüleg sajnos a vetítőm aaz 50/60hz-et támogatja csak.
Ez csak akkor probléma ha zavar a nem natív frekvencia. Ha eddig nem zavart a 60Hz és most is csak elméleti módon zavar akkor hagyd a fenébe. Balagee is 60Hz-en hajtja a projektorait, nem érdekli az egész, pedig Őt aztán minden érdekli ezzel kapcsolatban.

Engem zavart, ezért baszkodtam vele. Meg is van az ára, mert jelenleg nem találok olyan vetítőt magamnak ami jó lenne.

vegyel plazmat, az meg 50..75Hz kozott toredek frekveciakon is.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Komolyan, miért szaggat a filmem?
mplayerc CPU 40-50%, és szaggat. Lehet, hogy a VGA gyenge? 9600XT-m van.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Milyen VGA-d van ?
ATI X1300
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Hátha valaki játszana a feliratokkal: A SUPread már tud átlátszó PNG-ket menteni, a Scenarist megy vele szépen.

Ez jó hír. Bár hétvégén megvilágosultam, így befejeztem a HD DVD/BR moviek "gyűjtögetését". Annál is inkább, mert egy DVD5-ös x264 rip ( némi tuninggal ) simán hozza ( közel ) ugyanazt a minőséget ( legalábbis az én megjelenítőmön ).
Csak azt a 2,5 Terrát sajnálom, amit emiatt idén letöltöttem
Vasárnap komoly dolgot tettem: néhány kattintással letöröltem több, mint 1 TB filmet a vinyóimról

Azért ha lesz időm kipróbálom.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Fizess érte, kapsz license-t és akkor nem lesznek tippek. Megérdemlik a fejlesztők.

Valamiért azért fizessünk is

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

De igen. Amikor néztem 60-on volt. Most 48Hz-en van, ami lehet, hogy 50-nek vesz a vetítő. Megnézem ezzel mit ír ki a zoomplayer.

Milyen VGA-d van ? Mert ez igencsak VGA függő is. Hiába állítod 48 Hz-re ha a VGA-d nem azt adja ki. Én pl. egy életre befejeztem az integrált VGA-kal. Az új lapomon lévő X1250-es ATI egy k..p sz..r. Egyrészt : a szabvány hd felbontásokon kívűl semmilyen más felbontást nem lehet belőle kicsikarni. Másrészt: gondoltam játszok valami kis játékkal, persze nem vártam sokat, de az azért mellbe vágott, hogy 5 játékból 4 el sem indul, az utolsó, meg min. beállítással is éppenhogy 20-30 fps-t produkál. Így szereztem egy ATI X850XT VGA-t, azt bedobtam a gépbe. Érdekes módon ezzel egy szempillantás alatt be tudtam nem szabvány felbontásokat is állítani, amit meg is evett a projektor ( PS segítségével ). Pl. 1024x576 . Most már ha úgy van kedvem játszani is tudok

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Fizess érte, kapsz license-t és akkor nem lesznek tippek. Megérdemlik a fejlesztők.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Powerstrip trükk?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

- a vga kartyad nem veletlenul 60Hz-en ketyeg?
De igen. Amikor néztem 60-on volt. Most 48Hz-en van, ami lehet, hogy 50-nek vesz a vetítő. Megnézem ezzel mit ír ki a zoomplayer.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

Igazad van, az ffdshow-ban megnéztem és ott 23.976 van. Viszont ha megnézed az actual fps-t, az 24fps körüli érték.
- a vga kartyad nem veletlenul 60Hz-en ketyeg?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amikor 72Hz-re váltasz a vetítőd visszajelzi?
Igen.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Powerstripnél a tip of the day-t kiírtani megy registry-ből vagy marad a torrentről letöltés crackel?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Ízlés kérdése. 50Hz-en rikábban, de nagyobbat riccen a film, 60Hz-en sűrűbben, de kisebbet. 72-őn meg egyáltalán nem riccen.
De jó. Most melyik kezem vágjam le?

Amikor 72Hz-re váltasz a vetítőd visszajelzi?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Viszont ha már bizonytalan vagyok abban, hogy a vetítőm kezeli-e a 48/72Hz-et, akkor nem jobb ha a 48Hz-el próbálkozom és akkor ha a vetítő 50Hz-re áll jobban járok. Tehát az 50Hz jobb mint a 60Hz.
Ízlés kérdése. 50Hz-en rikábban, de nagyobbat riccen a film, 60Hz-en sűrűbben, de kisebbet. 72-őn meg egyáltalán nem riccen.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Fogalmam sincs, hogy zavar-e vagy sem. Egy biztos, az összes általam letöltött HD rip bizonyos helyeken szaggat. Én hajlok arra, hogy ez nem az a ricegés amiről Te beszélsz, mert van olyan rip ahol alig van és van olyan is, ahol sok. Valószinüleg maga a rip ilyen. De nem tudom egyértelműen eldönteni a dolgot.

Viszont ha már bizonytalan vagyok abban, hogy a vetítőm kezeli-e a 48/72Hz-et, akkor nem jobb ha a 48Hz-el próbálkozom és akkor ha a vetítő 50Hz-re áll jobban járok. Tehát az 50Hz jobb mint a 60Hz.

Powerstrip trükk?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Próbálgattam a refresh rátákat a vetítőmmel. Valószínüleg sajnos a vetítőm aaz 50/60hz-et támogatja csak.
Ez csak akkor probléma ha zavar a nem natív frekvencia. Ha eddig nem zavart a 60Hz és most is csak elméleti módon zavar akkor hagyd a fenébe. Balagee is 60Hz-en hajtja a projektorait, nem érdekli az egész, pedig Őt aztán minden érdekli ezzel kapcsolatban.

Engem zavart, ezért baszkodtam vele. Meg is van az ára, mert jelenleg nem találok olyan vetítőt magamnak ami jó lenne.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”