Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

van egy rejtély számomra a zoomplayernél amire még nem jöttem rá mit is jelent. Van egy "listed fps" és egy "actual fps". Ez arra utal, hogy a zoomplayer konverálja az fps értékeket vagy, hogy éppen hány framet tudott megjeleníteni? 
Itt egy példa.

Szerintem az actual fps az lehet, hogy ő hány framet tudott ténylegesen megjeleníteni átlagosan eddig a pillanatig, mp-re leosztva. Ha pl. a géped megakad egy-két mp-re mondjuk mert a windowsot háttérben valamit szöszmötölt, vagy éppen nem elég gyors, hogy vigye az aktuális videót, akkor ez az érték kevesebb lesz mint a listed fps. Legalábbis ez lenne én teóriám.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

van egy rejtély számomra a zoomplayernél amire még nem jöttem rá mit is jelent. Van egy "listed fps" és egy "actual fps". Ez arra utal, hogy a zoomplayer konverálja az fps értékeket vagy, hogy éppen hány framet tudott megjeleníteni?

Itt egy példa.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 190

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: cisco »

Újabb problémával találkoztam htpc-men.

Dvd lejátszás. Némely lemezzel egyszerűen kifagy az mpc. Elindul a menü bejön, aztán behal. Pl U-571-nél a menü bejön, de amint valamiylen menüpontra rámennék behal. Bourne csapdánál meg minden jó elindul a film és 20-30mp után fagy be. Más lemezekkel meg tökéletesen működik, minden hiba nélkül.

A codec ffdsow!

Jah annyi hogy powerdvd-vel tökéletsen mennek ezek a lemezek. Csakhát az powerdvd

Találkozott már valaki iylen problémával?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a legutolso szoftver(1.90) a PS3-hoz érdekes tulajdonsággal bír:"Force 24Hz output for Blu-ray over HDMI"

hátha érint vkit ...

Sok egyéb érdekes tulajdonsággal is bír, Saca egyik régebben akadozó Blu-Ray lemezért frissítve már egyáltalán nem játszotta le.

A 24p egyébként az 1.8-asban is benne volt, az 1.9-ben annyi az új hogy kézzel kapcsolható ki/be.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

a legutolso szoftver(1.90) a PS3-hoz érdekes tulajdonsággal bír:
"Force 24Hz output for Blu-ray over HDMI"

hátha érint vkit ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

A megjelenítől túlnyomó része nem díjazza a 72Hz-et, vagy egyáltalán nem indulnak el vagy látványos képhibákat produkálhatnak.

Valami ilyesmiről lehet szó. Kipróbálom 48 Hz-en mit szól hozzá a proj.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Ígéretes kis HTPC alap lehet az Asus V3 is, nem tudom volt-e már szó róla.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Nekem az usb-s bill és egénél van ilyen lehetőség és fel is kelti a gépet (laptopot), de csak készenlétből. Hibernálásból sajna nem.
Ez vajon mitől függ, alaplaptól?
Nekem a készenlét is elég lenne.

attól függ, amit tami is irt:
- standby esetén az "oprencer" engedi, h a gépet felébressze "valami"
- hibernálás az gyakorlatilag egy kikapcsolt gép, ezesetben a BIOS-ban kell beállitanod, hogy milyen eventekre kapcsoljon be a gép. Nekem Asrock alaplap van, AMI BIOS-al(szürke a háttér, nem kék) és van olyan beallitas h "ANY KEY" re bekapcsoljon a gép. Ez csak billentyűzetre vonatkozik, de volt olyan alaplapom, ahol az egérre is be lehetett állitani (az AWARD BIOS volt (kék)).

- javaslom, hogy az STR-t (suspend to RAM, vagy S3 state is lehet BIOS-ban) rakjátok ENABLE-re(BIOS-ban!!!), ekkor ha a gépen STANDBY-t nyomtok, a gép egy mélyebb alvásba merül, mint a szokásos standby, amit egérrel is fel lehet ébreszteni. Ekkor CSAK a memoria tartalma frissitődik időnként, tehát a konnektorbol nem szabad kihuzni a gépet, tápot nem szabad lekapcsolni. Gyakorlatilag majdnem kikapcsolt állapot, de hamarabb feléled belőle a windows, mint hibernálásbol. Fogadok, ekkor az egér is be tudja majd kapcsolni

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

A lényeg: 72 Hz-en látható volt néha, amikor csíkozódik vagy szétesik a kép ( nem tudom máshogy fogalmazni ), 60 Hz-en viszont tökéletes. Namármost tudomásom szerint ezek a ripek 24 fps-ek, akkor nem fordítva kéne lennie, tehát 60 Hz-en szétesik, 72 Hz-en meg nem ? Nem értem
A Hz-eknek nincs köze csíkozódáshoz vagy képszéteséshez. Az csak a mozgásban játszik szerepet. Ha bármi másmilyen jelenséget tapasztalsz az a megjelenítő hibája lesz (vagy esetleg a VGA kártyájé).
A megjelenítől túlnyomó része nem díjazza a 72Hz-et, vagy egyáltalán nem indulnak el vagy látványos képhibákat produkálhatnak. De ismétlem ennek semmi köze ahhoz, hogy egy film 23.976-os-e vagy 25-ös. Bármilyen fps-es filmet is teszel be ugyanezeket a hibákat fogod tapasztalni, mert nem a film okozza.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Namármost tudomásom szerint ezek a ripek 24 fps-ek, akkor nem fordítva kéne lennie, tehát 60 Hz-en szétesik
Nem ezek általában 23.976 fps-ek, így a 60hz majdnem tökéletes.

60Hz-en majdnem tökéletes, 72Hz-en viszont teljesen tökéletes.

Elvadult videophiles emberek fel is gyorsítják a 23.976-os filmeket 24-re, hogy még tökéletesebb legyen. Én próbáltam, de nem nagyon láttam a különbséget, pedig én mindent észreveszek.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Nekem az usb-s bill és egénél van ilyen lehetőség és fel is kelti a gépet (laptopot), de csak készenlétből. Hibernálásból sajna nem.
Ez vajon mitől függ, alaplaptól?
Nekem a készenlét is elég lenne.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: regeszter »

Az eszközkezelőben keresd meg az egeret, és a tulajdonságai között lesz egy olyan, hogy "ez az eszköz felébesztheti a számítógépet". No, azt jelöld be.
Megnéztem, nincs ilyen lehetőség.
A hálókártya esetében megtaláltam, de az egér és a bill. esetében nincs olyan fül, hogy energiagazdálkodás.

Tami: sleepről van szó.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Namármost tudomásom szerint ezek a ripek 24 fps-ek, akkor nem fordítva kéne lennie, tehát 60 Hz-en szétesik
Nem ezek általában 23.976 fps-ek, így a 60hz majdnem tökéletes.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Kis érdekesség: most végeztem egy DVD5-ös 720p HDDVD rippel. Meg kell mondjam annyival nem rosszabb a minőség, mint amennyivel kissebb méret az eredetihez képest A lényeg: 72 Hz-en látható volt néha, amikor csíkozódik vagy szétesik a kép ( nem tudom máshogy fogalmazni ), 60 Hz-en viszont tökéletes. Namármost tudomásom szerint ezek a ripek 24 fps-ek, akkor nem fordítva kéne lennie, tehát 60 Hz-en szétesik, 72 Hz-en meg nem ? Nem értem
A lejátszó lánc: MPC, ffdshow video ás audio decoder, Matroska splitter.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Meg az 50 kontra 60Hz-et a megbeszélt DVD-s jelenettel.
Hű, de régen volt sajnos. Megkeresem a levelet.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Kipróbálom majd powerstrippel a 48Hz-et és a 72Hz-et is este.
Meg az 50 kontra 60Hz-et a megbeszélt DVD-s jelenettel.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Örömmel bejelentem, hogy egy kéthónapos hosszú csata után a benq megadta magát és cserélte a projektoromat egy új 2007-es gyártású PE7700-asra, vadiúj 3 éves garanciával.

Jelenleg a világosság miatt csak éppen be tudtam állítani, de még az élesség és kontrszt hátravan estére. Utána mozi. Gyorsan kipróbáltam azért, hogy milyen képfrissítési frekit bír a projektor. Sajnos nincs fenn powerstrip egyelőre, ezért csak a standard beállításokat tudtam kipróbálni, de a projektor simán vitte a 75Hz-et, sőt a 85Hz-et is. Talán a prezis múlt itt előny. Kipróbálom majd powerstrippel a 48Hz-et és a 72Hz-et is este.

Valamit módosíthattak az optikán is, mert a 0 offset helyett van most 5cm a leírás szerint. Ez persze nem oszt nem szoroz.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

.. ha beletalálok a hullámhosszba, akkor a világ végéről is jó, 

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Arty!Holnap egy ilyet tesztelek. Remélem elvisz legalább 3m-re, különben mérges leszek.

Én pár hónapja kipróbáltam egyet, és sz*rt se ér sajnos. Már 2-2.5m-ről is akadva működött, annál távolabb pedig gyakorlatilag használhatatlan. Az egérről beszélek, a billentyűzet ment. (Általában az egér a gyenge láncszem.)

Egyébként nálam szinte minden rádiós cucc problémázik. Van olyan, ami 6m-ről is tökéletesen megy, de a távolság változásával hol jó, hol rossz. Olyan, mintha fél méteres hullámhossza lenne, és ha beletalálok a hullámhosszba, akkor a világ végéről is jó, viszont 20cm-el közelebbről nem.

kozel jarsz. altalaban 27.145mhz-n mennek. ott joval tobb mint 1..2m a hullamosz.
es a cb radiok is be tudnak zavarni elegge

- a hatotav-ot erintve a hullamhosz nem szoroz/nem oszt jelen esetben
T A M I . H U

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Arty!Holnap egy ilyet tesztelek. Remélem elvisz legalább 3m-re, különben mérges leszek.

Én pár hónapja kipróbáltam egyet, és sz*rt se ér sajnos. Már 2-2.5m-ről is akadva működött, annál távolabb pedig gyakorlatilag használhatatlan. Az egérről beszélek, a billentyűzet ment. (Általában az egér a gyenge láncszem.)

Egyébként nálam szinte minden rádiós cucc problémázik. Van olyan, ami 6m-ről is tökéletesen megy, de a távolság változásával hol jó, hol rossz. Olyan, mintha fél méteres hullámhossza lenne, és ha beletalálok a hullámhosszba, akkor a világ végéről is jó, viszont 20cm-el közelebbről nem.

kozel jarsz. altalaban 27.145mhz-n mennek. ott joval tobb mint 1..2m a hullamosz.
es a cb radiok is be tudnak zavarni elegge

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Az eszközkezelőben keresd meg az egeret, és a tulajdonságai között lesz egy olyan, hogy "ez az eszköz felébesztheti a számítógépet". No, azt jelöld be.
Megnéztem, nincs ilyen lehetőség.
A hálókártya esetében megtaláltam, de az egér és a bill. esetében nincs olyan fül, hogy energiagazdálkodás.

Tami: sleepről van szó.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Érdekes, mert amikor az érzékelőt a működő PC-re tettem nekem is csak kb. 2m-re ment akadás nélkül. Amikor fél méterrel errébb raktam 4m-ig is jó volt és sétálhattam a szobában vele, működött.
Mondjuk a csomagolására rá van írva, hogy az érzékelőt ne tegyük elektromos berendezés közelébe . Még jó, hogy elektromos berendezéshez tervezték.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

A rádiós egérrel (USB csatlakozás) miért nem tudom altatásból ébreszteni a gépet?
- jellemzoen bios beallitas kerdese...
- kerdes, hogy sleep vagy. hibernation-rol van szo? mert egyikben csak bios az ami tud tennni barmit, masik esetben opsys szinten is lehetseges a beallitas
T A M I . H U

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Megtennéd, hogy ennyivel is csökkented tudatlanságomat? Ezt megint félreértettem!
Szóval neked hogy sikerült?

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”