Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: daniba »

visszaolvastam és azt írogatták egyesek hogy pcre lcd ajánlott. Ezért mertem megkérdezni.
Elképzelhető, hogy arra gondoltak, hogy a plazmákat általában nem lehet natívban meghajtani, az LCD pedig általában megesznek minden felbontást és minden frissítési frekvenciát.

A natív az a 24p lenne? Bocs ha hülyeséget írok.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: klepto »

Lehet, hogy hozzávakultam a 16:9-hez?   
Lehet. Az utcán nem látod nyújtottnak az emberek fejét, egy 4:3-as adás 16:9-ben való megnézése után?

Nem, mert nem megyek hozzájuk olyan közel, hogy csak a fejüket lássam
Egyébként a tv-ben ha teljes alakos, de min félalakos képet mutatnak, akkor ott már megvannak az arányok, és nem tűnik kilapítottnak az ember feje még 16:9-ben sem

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

Lehet. Az utcán nem látod nyújtottnak az emberek fejét, egy 4:3-as adás 16:9-ben való megnézése után?
Üdvözlettel: Lex

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

A 4:3 kicsit nyújt az arcokon függőlegesen a valósághoz képest, ha teljes képernyőn, közelről mutatják a manust.
Akkor ott valami komoly nagy baj van. A 4:3-as kép 4:3-ban tökéletes. A karika karika, a négyzet négyzet, az emberfej emberfej.

Igen a karika az karika, a négyzet az négyzet, de az emberfej, az nem aránylik a valósághoz
Talán ha én is olyan közelről nézném a beszélgetőpartnerem, mint ahogy azt néhányszor a kamera veszi, akkor én is kicsit tojásdadnak látnám a manus fejét
De mondom, ez csak azután tűnt természetellenesnek, miután már megszoktam a 16:9 kissé összenyomott emberfejeit

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A 4:3 kicsit nyújt az arcokon függőlegesen a valósághoz képest, ha teljes képernyőn, közelről mutatják a manust.
Akkor ott valami komoly nagy baj van. A 4:3-as kép 4:3-ban tökéletes. A karika karika, a négyzet négyzet, az emberfej emberfej.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Csak azt ne mond, hogy az a normális, ha hozzászokik a szemünk a torz képhez, mert mindjárt sót nyalok. 
Én nem ezt mondtam. Én azt mondtam, hogy eleinte nekem is furcsa volt, de aztán én annyira megszoktam, hogy édesanyáméknál a 4:3 tv-t láttam már torznak. De továbbra is azt mondom, az igazság félúton van. A 4:3 kicsit nyújt az arcokon függőlegesen a valósághoz képest, ha teljes képernyőn, közelről mutatják a manust, a 16:9 pedig vízszintesen torzít. A valóság a kettő között van, szerintem.
Mellesleg halkan jegyezném meg, hogy a 40", és a 42" között én leginkább magasságbeli különbségeket láttam, szélességben elhanyagolható volt a különbség, de pont ez a némileg magasabb kijelző adja a szerintem normális képet, még a pal adásokról is. Összehasonlítva a kis átlójú 16:9, a 42" 16:9, és a 4:3 tv képét, a 42" teljes képernyője torzít (tojásit) legkevesebbet a 4:3-hoz képest, a 32"-os 16:9 pedig a legtöbbet.
De ez az én szemem, és lehet, hogy vak vagyok

LCD "háttérvilágítás". Van, aki észre se veszi, van aki észreveszi de egy idő után megszokja, és van akit ki lehet vele kergetni a világból.Én pl. hosszú ideig nem vettem a számítógéphez sem lapos monitort, mert úgy éreztem - főként gyenge környezeti megvilágításban -, hogy kiégeti a szememet.

Nos én amikor váltottam crt monitorról lcd-re nekem nagyon bejött nappal. Este, és sötét képnél, pl. film, nagyon zavart a bevilágítása a képnek, de idővel megszoktam. Ma már nem tudnék crt monitort bámulni. Az lcd tű éles képe a bevilágítási gondjaival együtt is ezerszer jobb, mint a crt-k kicsit homályos, de homogénebb képe.
Ez szintén az én magánvéleményem, és én látom így a dolgokat, de mint fentebb írtam, lehet, hogy vak vagyok
Egy momentum zavart kissé a váltás után, pár fényképemen a nagy kontrasztú részletek sötét részein elveszetek a finomabb részletek. Ez volt a legfájóbb pont az lcd-ben

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: peterk »

Alakul,mondhatni folyamatban...

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Rea4, ha valóban "árulsz" és "hasznod származik" belőle, akkor nem az lenne a fair - mondjuk a többi itt áruló üzlettel szemben is -, hogy ott vegyél/béreljél (vagy tudom is én mi a feltétel) helyet magadnak? 
Nem kötözködni akarok, méginkább nem jondoe alá lovat adni, csak ha már szóba került, talán jó lenne nem hagyni kérdőjelet.
[/offtopic]

Alakul,mondhatni folyamatban...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Én pont fordítva vagyok ezzel. Eleinte nekem is furcsa volt a 16:9, de mára már a 4:3 képarányt látom torznak.
Csak azt ne mond, hogy az a normális, ha hozzászokik a szemünk a torz képhez, mert mindjárt sót nyalok.

Tudom én, hogy vannak módszerek, sőt egész elfogadható módszerek, de ezek gyakorlatilag mind a sz*rn*k adnak egy pofont. Ezek valakinek megoldják a gondját, valakinek meg nem. Ugyanolyan dolog, mint a 24P/PAL/NTSC szabványok miatti kép-ugrálás svenkelésnél, vagy az LCD "háttérvilágítás". Van, aki észre se veszi, van aki észreveszi de egy idő után megszokja, és van akit ki lehet vele kergetni a világból.

Én pl. hosszú ideig nem vettem a számítógéphez sem lapos monitort, mert úgy éreztem - főként gyenge környezeti megvilágításban -, hogy kiégeti a szememet. Mára megszoktam, de azért még most sem ugyanaz, mint a CRT. Nos, valahogy ezekkel a 4:3-ból 16:9 trükkökkel is így vagyok. Elviselem, de ha lenne havi pár ezer pluszért olyan előfizetés, ahol 16:9-ben lehetne fogni az adásokat, akkor azonnal előfizetnék rá.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Elmondtam a problémát,azt,hogy ha mindenáron ragaszkodik a Panához,akkor várjon,amíg kijavítják a problémát,vagy vegyen mást.Ennyi.
Feltéve, hogy egy - remélhetőleg kis szériát érintő - lokális hibáról van szó, mi számíthat ilyenkor "kijavításnak"? Úgy értem, miből lehet megtudni, hogy a Panához eljutott a hiba, foglalkoztak vele, és már nincs probléma?

Azért kérdezem, mert ha egy kis széria problémájáról van szó, akkor - csepp a tengerben megközelítéssel - lehet, hogy egyszerűen reakció sem lesz, csak kicserélik a hibásakat és kész. Az emberek meg várhatják a reakciókat hóttuk napjáig.

Én egyébként nem olvastam rea4-nek azt a hozzászólását, amiben figyelmeztetett a Pana hibára és írta, hogy ne vegyünk Panát.

Vagy csak nem vettem észre......

Megvan valahol ez a hozzászólás ???

Én még mindig 110%-osan meg vagyok elégedve a plazmával. Egyébként van neki egy szervizmenüje ahol csinál pár öntesztet és talán azzal már javítható a csíkhiba , meg kell ezt is próbálni.

Pont ma vettem 2 hónapja és van bene 315 óra és 150 db bekapcsolás a számlálója szerint.

Kb 1 hónapos korában jelentkezett némi ghosting, de a szervizmenüben van egy mosó funkció azzal simán eltüntettem.

Egy vastag függőleges fehér csík balról jobbra haladva lassan végigmászik teljes széltében a képernyőn. Garantáltan eltűnik az összes ghost róla.

Itt lenne a cucc:
http://www.kepfeltoltes.hu/070805/K_p_0 ... es.hu_.jpg

Aki van ötlete hová tegyem a majdani centersugárzót az ne tartsa magában.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Elmondtam a problémát,azt,hogy ha mindenáron ragaszkodik a Panához,akkor várjon,amíg kijavítják a problémát,vagy vegyen mást.Ennyi.
Feltéve, hogy egy - remélhetőleg kis szériát érintő - lokális hibáról van szó, mi számíthat ilyenkor "kijavításnak"? Úgy értem, miből lehet megtudni, hogy a Panához eljutott a hiba, foglalkoztak vele, és már nincs probléma?

Azért kérdezem, mert ha egy kis széria problémájáról van szó, akkor - csepp a tengerben megközelítéssel - lehet, hogy egyszerűen reakció sem lesz, csak kicserélik a hibásakat és kész. Az emberek meg várhatják a reakciókat hóttuk napjáig.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nem azt mondta, hogy a Pana sz@r, hanem amit az előbb leírtam, hogy addig nem hajlandó ismét panát árulni, amig a hibát ki nem javítják! ....
És még valami: rea-nak szerintem mindegy, hogy mit ad el, és miből származik haszna, a lényeg, hogy ne kelljen utána mérgelődnie, és a vevőinek a behalt cuccait szervizbe hurcolásznia.

OFFTOPIC:

No ezt most nem értem. Nem a pana ügyet, hanem ezt az "árulni" és "haszna származik". Én eddig úgy tudtam, hogy a fórum szabályai szerint a kereskedelmi célú adás/vétel (illetve ebben az esetben csak adás) a fórum egy meghatározott részén lehetséges. Rea4, ha valóban "árulsz" és "hasznod származik" belőle, akkor nem az lenne a fair - mondjuk a többi itt áruló üzlettel szemben is -, hogy ott vegyél/béreljél (vagy tudom is én mi a feltétel) helyet magadnak? 
Nem kötözködni akarok, méginkább nem jondoe alá lovat adni, csak ha már szóba került, talán jó lenne nem hagyni kérdőjelet.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Elképzelhető, hogy arra gondoltak, hogy a plazmákat általában nem lehet natívban meghajtani, az LCD pedig általában megesznek minden felbontást és minden frissítési frekvenciát.
Hát ez az én és tudtommal más esetekben sem igaz.hdmi-n csak a standard felbontások mennek és pc analóg bemeneten is van egy lista amit elfogad, azonkívül semmit.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

A legrosszabb, hogy sokszor a kereskedelmi tv-k eleve levágják a 16/9-es filmek két szélét és berakják 4/3-ba, én meg, ha 16/9-ben még ki is nagyítom mert nem bírom a torzítást, és így végül az eredeti film 30%-ban eltűnik.
Számomra mindig rejtély volt, hogy a 16:9-es tv-vel rendelkezők, miért nem 4:3 módban nézik a 4:3-as adásokat, hanem mindenféle torzított formában. Nincs mese ha elfogadható méretű 4:3-as képet akar az ember akkor ahhoz termetes 16:9-es tv kell.

Számomra sem elfogadható a lapított kép, de a 4/3 tartósan meg nem használ a plazmának, ezért marad a nagyítás, ezeken az új Samukon már lépésenként állítható a nagyítás mértéke, beállítottam egy még elfogadható torzításra és így már megszoktam és szeretem is.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

visszaolvastam és azt írogatták egyesek hogy pcre lcd ajánlott. Ezért mertem megkérdezni.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Plazma miért nem ajánlott HTPCzésre? Felbontás miatt. Tudom hogy hátrébb volt szó róla de pontosan nem értem az okot. Ha valaki leírná hálás lennék. köszönöm.
Már mért ne lenne ajánlott?
Én azon nyomom,megy hibátlanul....

Szerintem is lcd, ha a pc-t minden szempontból azon is használod, de én is filmeket nézek a pc-ről és arra tökéletes a plazma, sőt jobb mint az előző lcd tv-m.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

A legrosszabb, hogy sokszor a kereskedelmi tv-k eleve levágják a 16/9-es filmek két szélét és berakják 4/3-ba, én meg, ha 16/9-ben még ki is nagyítom mert nem bírom a torzítást, és így végül az eredeti film 30%-ban eltűnik.
Számomra mindig rejtély volt, hogy a 16:9-es tv-vel rendelkezők, miért nem 4:3 módban nézik a 4:3-as adásokat, hanem mindenféle torzított formában. Nincs mese ha elfogadható méretű 4:3-as képet akar az ember akkor ahhoz termetes 16:9-es tv kell.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hát nem tudom... engem még mindig világgá lehet kergetni a fektetett-tojás fejekkel. Szvsz egy 4:3-as képet normálisan nem lehet 16:9-ben megjeleníteni, mert vagy a kép egy része ugrik, vagy minden torz. Ez van, ki kell böjtölni amíg át nem tér a hazai TV piac 16:9-re.
Hát igen. Most az van a tv adással, mint kezdetben a 4:3-as tv-n nézett dvd-vel, hogy ott vízszintesen néztem a fekete csíkot, míg most függőlegesen. Egyébként sok csatornán azt csinálják, hogy a kép közepére képeznek egy 16:9-es képet és ekkor ha belenagyít az ember akkor pont kitölti a 16:9-es képet. Hát az egyik szemem sír a másik nevet ilyenkor, mert az amúgy is elég borzalmas tv adás minősége tovább csökken.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

Ha pc-n akarsz böngészni, msn-ezni, stb, akkor LCD.
Filmre plazma. Arra figyelsz oda, hogy ne sokáig legyen állókép látható.
Pl.: kijelző kikapcsolást öt percre állítod, képernyőkímélőt indítasz, stb..
Filmezni mindenképpen plazma.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Plazma miért nem ajánlott HTPCzésre? Felbontás miatt. Tudom hogy hátrébb volt szó róla de pontosan nem értem az okot. Ha valaki leírná hálás lennék. köszönöm.

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

OFFTOPIC:

azt se, mert így hirtelen azt sem tudnám megmondani, hogy mikor néztem sportközvetítésen kívül bármi mást utoljára    a hír tvt azért hoztam fel példának, mert ott alul egy sávban folyamatosan mennek a hírek   

Ok értem...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hát nem tudom... engem még mindig világgá lehet kergetni a fektetett-tojás fejekkel. Szvsz egy 4:3-as képet normálisan nem lehet 16:9-ben megjeleníteni, mert vagy a kép egy része ugrik, vagy minden torz. Ez van, ki kell böjtölni amíg át nem tér a hazai TV piac 16:9-re.
Hát igen. Most az van a tv adással, mint kezdetben a 4:3-as tv-n nézett dvd-vel, hogy ott vízszintesen néztem a fekete csíkot, míg most függőlegesen. Egyébként sok csatornán azt csinálják, hogy a kép közepére képeznek egy 16:9-es képet és ekkor ha belenagyít az ember akkor pont kitölti a 16:9-es képet. Hát az egyik szemem sír a másik nevet ilyenkor, mert az amúgy is elég borzalmas tv adás minősége tovább csökken.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

viszont pl. a hírtvt szinte soha, így egész elviselhető.

OFFTOPIC:

Gondolom akkor az ATV-t meg a Butapest Tv-t nézed elég gyakran

csak, nehogy ezzel ma meg politizáljunk itt.... a tegnapi menet után:blink:

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”