Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: GuMiSZu »

Hali!

Valaki tud nekem abban segíteni, hogy egy 6600GT-nek a DVI-D kimenetét hogy lehet 854*480-as felbontásra rakni, úgy , hogy a projektor megegye?
sajnos ha átrakom a képét PS-el akkor szétesik a kép...
(Benq W100)

2. ha filmet nézek esetleg, akkor a video-t kirakja a 2. képernyőre fullra (proji), de valamilyen elborult felbontásban, amit szegény proji már nem tud lekezelni...

előre is köszi..

tehát : a 2. kimenet mindig fixen! a proji nativ felbontása kellene hogy legyen....

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

szóval ez csak PowerDVD-vel "használható" BD és HD-DVD lejátszásánál, vagy akár MPC-vel nézett .mkv konténeres h.264 (x.264-es) rip-ek megtekintésénél is? 

Az MPC-ben is használhatsz PowerDVD video és audio kodekeket, de a powerDVD kodek mindenképpen kell a hardveresen támogatott lejátszáshoz.
A másik két h264 kodek a CoreAVC és a ffdshow/libavcodec. Ezek nem használják a spéci hardveres h264 gyorsítást.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: cisco »

Nekem is volt ilyen. Nem tudom milyen lejátszó progit használsz, de a lényeg, hogy pl mpc-ben van az options-n belül egy playback fül. Azon belül a direct show audio résznél nálam át kellett állítani a default direct sound device-t -> default waveout device-ra és megjavult. Ilyen opció azt hiszem van bsplayer meg hasonlókban is de hogy hol nem tudom.

Ha nem ez volt akkor passz. Én több évet szenvedtem vele mire ez kiderült

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Sziasztok!

Ha tudja a válasz valaki, megköszönném.

A következő van: Minden lejátszott divx, avc film, amin DD vagy DTS van kínlódik, ha spdif-en küldöm a jelet az erősítőbe /ac3codec/. Az van, hogy lejátszás közben néha meg meg ugrik a film, vagy pedig néha felgyorsítja pár másodpercre a képet. Nehéz leírni, olyan ez, mintha a hang folyamatosan kis tendenciával késne, vagy kimarad, és alkalmanként a képet a lejátszó hozzászinkronizálja úgy, hogy felgyorsítja a frame-et.
Az erősítőn nem látszik, hogy megszakadna a jelfolyam.

Gépem elég erős /x2-3800/, és régebben nem igazán vettem ezt észre.

Lehet, hogy a kábel sz*r. Azt csak úgy összelöktem egy utp kábelre forrasztottam a filléres dugókat, és kb. 6m hosszú.

Pls help, mert már nagyon idegesít, és nem akarok újre telepíteni, ha nem muszáj.

Ja még annyit, hogy filmnézésnél max. a utorrent megy, nem gyilkolom a gépet.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Az ATI új UVD (Unified Video Decoder) funkciója, amely

...nemcsakH.264 tömörítésű videók esetében végzi el a bitfolyam feldolgozását és az entrópiadekódolást, hanem a VC-1 formátumnál is.... a Radeon HD-k ez esetben is hatékonyan tehermentesíthetik a központi processzort.

szóval ez csak PowerDVD-vel "használható" BD és HD-DVD lejátszásánál, vagy akár MPC-vel nézett .mkv konténeres h.264 (x.264-es) rip-ek megtekintésénél is?

avisynth filterekkel nézve is tehermentesíti vajon a processzort?

egyébként meg bexart a procim (C2D E6300), kicserélték gariba egy E6320-ra, beraktam, minden faxa, majd 1 órán belül elfüstölte (az alaplap vagy a táp, ki tudja) az új procit is, ekkor kicsit besokkoltam. Kicsit megnyugtatott, hogy ismét kicserélték (mire jók a nagykeres haverok ) egy újabbra, ráadásul egy E6420-ra, de figyelmeztettek, hogy nincs tovább (elfüstölöm, jöhet a quad ), meg az alaplapot is kicserélték egy újra. A tápom már nem volt garis, így vettem egy Enermax Liberty 400W tápot, mert a régi (vízhűtéses) tápommal már nem merem összerakni , peig lehet hogy az alaplap volt a hibás, és a silentmaxx tápomnak semmi baja (anno 60e felett volt az ára ) Nem merem kipróbálni, bárhogy is fáj.

Most darabokba van az egész, és azon filózom, hogy hagyom a faxba az egész vízhűtést, és kirakom a fal túloldalára a gardrobe szobába az egészet, és egy HDMI végű kébelel behozom a képet a szobába (a monitornak), úgyis van már 2 luk a falba (a vízhűtés miatt), az egyiket kicsit kinagyítom (a többi meg USB-vel). Meg akkor menne ki vele a proji is (végre ki a szobából), csak annak kicsit nagyobb lukat kéne ütni a falba, hogy bevetítsen, de akkor legalább tényleg csend lenne mozizás alatt (rohadt hagos ez a SIM2 , vagy csak érzékeny a fülem) Szval nagy a dilemma, hogyan tovább
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na végülis mindegy mi ez. De végre: MŰŰŰKÖDIK! Király vagy.
- na azert ennyire nemkéne...

Mit? Nem foglalkoztam annyira a dologgal, mert nincs rá processzorom, h belemerüljek ebbe a témába. Annyira foglalkoztam a dologgal, h a 720p filmeket a 2.95 GHz-es procim lejátsza akadásmentesen.

Gandalf: lent leírtam, h mkv lejátszásnál mit használ az MPC ill. miket telepítettem.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hogy a túróba néztél eddig filmeket matroska splitter nélkül?

Nem kell hozzá, az ffdshow is megcsinálja.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Hogy a túróba néztél eddig filmeket matroska splitter nélkül?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- na azert ennyire nemkéne...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

- a halii mediasplitter nem kellene-e fennlennie veletlenul?
Én nem tudom?! Az mit csinál egyébként?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- a halii mediasplitter nem kellene-e fennlennie veletlenul?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Beírom ide is, hátha itt tud valaki érdemben válaszolni, mert jelenleg nagyon megvagyok ijedve.

Ha x264 filmet játszok le, akkor valamiért nem indul be a Subtitle Workshop-ban a video rész (persze a hang se), így aztán megállt nálam a felirat készítés, ami nagy gond. Nem tudtok vmit? Így néz ki az egész (ld. kép), inaktívak a lejátszó gombok. ohmy.gif Most raktam fej az új ffdshow-t is (amúgy coreavc mívelné a képinformáció lejátszást).

Már pár napja nem müxik, de ma fogtam és újratettem az XP-t egy óra alatt, fent is van minden programom már, ami alapszükséglet. Gondoltam a resintall után magától megjavul. Nem telepítettem fel mást, csak:
- media player classic 6.4
- ac3 filter 1.45b
- vsfilter aka directvobsub 2.37
- ffdshow 2007.7.29. SSE
- core avc video decoder (arty-tól kapott 784k-s változat, amit reg-eztem a system 32-be)
Ezeket használja lejátszáskor az mkv. Segítsetek légyszi, mert nem tudok feliratot csinálni és megállt a filmnézés. Egyébként nem tudom mi történhetett. Mert eddig megnyitotta a Subtitle WS az mkv filmeket is a felirata mellett. Egyébként ez fontos lehet: DivX filmekhez megnyitja az avi-t a felirattal együtt és el is indul. PLZ HELP!

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

en a tarolokapacitas teren utkoztem falba. egy nagyobb hdd-re a filerendszer stb miatt 10..20 filmnel tobb nem fer. vagyis elobb utobb dvd-re kell archivalni. az pedig megoli a htpc lenyeget. szoval kb 1 eve korbe korbe jarok es valami olcso megbizhato tomegtarolot keresek.
4x500gb, raid5 = 1.5Tbyte hely - "olcso" és "megbizhato" (ezt az ntfs még elkezeli (2 terra ugye a határ)

erre 30 gigás átlag blurayyel számolva kb 50db felfér.
vagy 300 dvd5ös hdrip.
vagy 2100 700megás dvdrip

Én is hasonlóképpen gondolkodom. Csak én nem fogom még Raid-be sem rakni. Ha elszáll valamelyik, akkor úgy jártam. Majd letöltöm újra... Így is folyton jönnek ki az egyre jobb verziók ugyanazon filmekből.

Illetve olyan nagyon sok ideig nem lesznek meg a HDD-k, mert másfél év múlva meg lehet cserélni őket 1 Terrásokra és máris duplázódott a tárkapacitás.

Különben meg megint érzem, hogy kezd rajtam úrrá lenni a spájzolásos effektus. Ez abból áll, hogy mindent letöltök függetlenül attól, hogy érdekel-e vagy sem. Ja és persze minél nagyobb felbontásban, minél nagyobb fájlmérettel. Persze megint itt van egy valag HD film, amit meg kéne nézni.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Valószínűleg az fps miatt csúszni kell. Fel lehet gyorsítani a filmet, de akkor a másik hangsáv fog elcsúszni. Szóval vagy egyik vagy másik
Akkor nincs arra mód, h a magyar hangsávot hozzáigazítsuk a filmhez? Erre nincs semmilyen megoldás?

Én is keresem a megoldást. Biztosan van is. Várjunk picit. Hátha jön valaki, aki tudja az okosságot!

Nekem a Forrest Gump alatt van elcsúszva a hang majdnem egy másodperccel. Gyakorlatilag nézhetetlen így a film.

Az egy másodperces csúszást simán meg lehet csinálni! azfps-es-nél az a gond, hogy az elejét beigazítod, de a vége nem lesz jó.

az 1mp-s csúszásra az mkvmerge program a megoldás. megadod a filmet, és a csatolni kívánt hangot, majd beállítod a hangnál hogy - 1 mp és összefűzi kb 3 perc alatt, max 5 Elég egyszerű hanszálni a programot, de ha nem megy akkor írd le hol akadtál el!

Otthon kipróbálom. Köszi az infót!
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Endor (ex-Blasio)
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Endor (ex-Blasio) »

Irulva-pirulva feltennék pár nagyon láma kérdést, hátha nem kell párszáz oldalt visszaolvasnom. Eddig különösebben nem foglalkoztattak a pc-s lejátszás rejtelmei, és úgy voltam vele, hogy csak a megfelelő lejátszóprogi+codec kell (pl. DVD-hez PowerDVD, DivX-hez mondjuk BSplayer+codec, HD rip-hez MPC+ffdshow), és kész. Ehhez képest itt codecek, szűrők tucatjairól meg ezer más kiegészítőről van szó, amikről fogalmam sincs mire valók.
Azt mondjuk értem, hogy ha valaki natívban akarja hajtani a projektorát és a videokártyája nem támogatja azt a felbontást, akkor van egy segédprogi, ami tudja. De tényleg javít ez valamit ez a film képén? Én nem vettem észre különbséget aközött, hogy pl. 1280x720-as felbontást állítok be, vagy 848x480-ast a 480-as projektoromhoz. És miért is nem elég egyszerűen a lejátszó+codec páros?

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Valószínűleg az fps miatt csúszni kell. Fel lehet gyorsítani a filmet, de akkor a másik hangsáv fog elcsúszni. Szóval vagy egyik vagy másik
Akkor nincs arra mód, h a magyar hangsávot hozzáigazítsuk a filmhez? Erre nincs semmilyen megoldás?

vagy átkódolod a magyar hangot 24fps ac3-ba.. én személy szerint ezt a variációt szoktam csinálni, minőségileg nem hallok különbséget, a magyar szinkron eleve úgyis tönkrevágja vlmilyen szinten a hangsávot.. 25fps-be meg nem szoktam átrakni a filmeket, mert akad a projin.. hátránya h elég melós dolog, de hozzá lehet szokni.. úgy 30at csináltam eddig

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Én is keresem a megoldást. Biztosan van is. Várjunk picit. Hátha jön valaki, aki tudja az okosságot!

Nekem a Forrest Gump alatt van elcsúszva a hang majdnem egy másodperccel. Gyakorlatilag nézhetetlen így a film.

Az egy másodperces csúszást simán meg lehet csinálni! azfps-es-nél az a gond, hogy az elejét beigazítod, de a vége nem lesz jó.

az 1mp-s csúszásra az mkvmerge program a megoldás. megadod a filmet, és a csatolni kívánt hangot, majd beállítod a hangnál hogy - 1 mp és összefűzi kb 3 perc alatt, max 5 Elég egyszerű hanszálni a programot, de ha nem megy akkor írd le hol akadtál el!

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Van egy Chicken Little 3,5 GB-os mkv-m. Rajta eredeti DTS hang. Nekem megvan a DVD is. H tudom leszedni arról a hangsávot és aztán beletenni az mkv file-ba a magyar hangot? Ez bonyolult művelet? Ugye nem 5 órás művelet míg beleteszi a hangsávot? Mi az esélye, h a magyar hang passzolni fog a filmhez, esetleg nem fog csúszkálni? Vagy ilyen nem fordulhat elő? Hiszen BluRay ripről van szó...

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

en a tarolokapacitas teren utkoztem falba. egy nagyobb hdd-re a filerendszer stb miatt 10..20 filmnel tobb nem fer. vagyis elobb utobb dvd-re kell archivalni. az pedig megoli a htpc lenyeget. szoval kb 1 eve korbe korbe jarok es valami olcso megbizhato tomegtarolot keresek.
4x500gb, raid5 = 1.5Tbyte hely - "olcso" és "megbizhato" (ezt az ntfs még elkezeli (2 terra ugye a határ)

vagy 300 dvd5ös hdrip.

nekem most 600GB koruli kapacitasom van. anno ugy tunt, hogy 4,7gigas rip-ekhez tobb mint eleg. 700-asat nem toltok. viszont a filerendszer sokat megeszik belole akar 20%-ot is meg ha szetszeded 100GB-os particiokra is... es ujabban nem szedek csak 8G-s ripeket a minoseg miatt... neha mar 16Gb korulieket. namost hiaba fogok meg hdd-t venni az csak ideig-oraig eleg. mert akkro ami eddig megvolt 4.7-ben azt leszedem hd formatumban, stb... szoval vagytorlok es ujraszedem amikormeg akrom nezni, ez a rate-os site-ok miatt nem jarhato. vagy valami brutal tarolokapacitast csinalok.

most ugy nez ki a dvd a legjobb mert olcso 40..60ft/4.7GB es konnyen bovitheto. csakhat kezzel kell mahinalni meg keresgelni, stb dvd-s filmeknel ki/be rakni stb...

en valami olyasmire gondoltam, hogy egy 1kartyas pc valami via, opennas-al, talca nelkuli dvdiro. es egy fuggoleges polc amibol egy kis cucc kiszedi a csupasz dvd-ket es berakja a meghajtoba vagy meghajtokba. a mechanika es a vezerles viszonylag egyszeru lenne, kb mint a tintas nyomatokban lepteto motoros, ekszajjal mozgatott kar... csinaltam mar linux-os cnc-t nem nagy ugy printer portrol hajtani. viszont legalabb 1 honapos melo es nem birom magam raszanni.

mondjuk ha havi 10..20 darabot el lehetne adni az ebay-en megerne belevagni... mert gondolom elobb utobb masnak is lesz ilyen gondja. kulonosen ha bl vagy hd-dvd-t kezel.. pl 500-1000 hd-dvd tarhely eleg sokaig eleg lenne.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Van egy Chicken Little 3,5 GB-os mkv-m. Rajta eredeti DTS hang. Nekem megvan a DVD is. H tudom leszedni arról a hangsávot és aztán beletenni az mkv file-ba a magyar hangot? Ez bonyolult művelet? Ugye nem 5 órás művelet míg beleteszi a hangsávot? Mi az esélye, h a magyar hang passzolni fog a filmhez, esetleg nem fog csúszkálni? Vagy ilyen nem fordulhat elő? Hiszen BluRay ripről van szó...

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

vagy 300 dvd5ös hdrip.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Ha csak DIVX vagy DVD backup, akkor szerintem NAS. Igaz egy jó cucc nem olcsó, viszont gyors és megbízható. Sajna a HD-re valószínűleg egyenlőre marad a lemez, mivel már a jelenleg elérhető - de számosságában a DVD-hez képest minimális mennyiségű - ripeket sem lehet wincsivel bírni
Én "másodlagos" lejátszónak (értsd hálószoba) a Helios-t használom, ismerve és elfogadva a korlátait maximálisan meg vagyok vele elégedve.

de abban is hdd/k vannak...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”