Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

Nem kisbetűs szövegről van szó. Nem a garancia elhárításáról.

De tényleg várjuk meg H G-t a válasszal.

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: balika »

Egyébként abban bizonytalan vagyok, hogy ha mondjuk EU-ban vásárolom a cuccot, akkor jogszabály enged-e ilyen megkülönböztetést egy amcsi cég oldaláról az egyes EU tagállamok között... Ha van itt egy EU versenyjoghoz értő jogász, kíváncsi lennék a véleményére.

Igen, ez érdekes kérdés.

Viszont érthető a gyár oldaláról is, mert így átlátható a kereskedői hálózat, szürke import stb. De ezt H G tudná igazából kifejteni.

Nem , nem érthető a gyártó oldaláról. Ha ő vállal garanciát, akkor annak mi köze a készülék pillanatnyi helyéhez? Ezzel csak szűkíteni akarja a garancia jogos igényléseinek számát. Szóval be akar csapni már az elejétől. Tudod, a kisbetűs szöveg...

Pár éve jártam úgy, hogy vettem egy holland piacra készült svéd autót Magyarországon, amit Ukrajnában helyeztem forgalomba. Az ukrán márkaszervíz szó nélkül javította garanciában, ugyanúgy, mint az itthoni is, amikor itthon romlott el benne valami. És az erősítő is kerülhet annyiba, mint az autó. Mi a különbség, hacsak nem az, hogy valójában nem vállalja, amit vállal...

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Egyébként abban bizonytalan vagyok, hogy ha mondjuk EU-ban vásárolom a cuccot, akkor jogszabály enged-e ilyen megkülönböztetést egy amcsi cég oldaláról az egyes EU tagállamok között... Ha van itt egy EU versenyjoghoz értő jogász, kíváncsi lennék a véleményére.

Igen, ez érdekes kérdés.

Viszont érthető a gyár oldaláról is, mert így átlátható a kereskedői hálózat, szürke import stb. De ezt H G tudná igazából kifejteni.

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Még akkor is, ha én vettem az argentínai ml dealernél, és én hozom hozzátok javítani, akkor is buktam a garit? Csak nem?

De. És ezzel nincs is semmi gond, mert nem utólag kitalált történet, előre tudni lehet.

Kibaltáznának a diplomatákkal?

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Még akkor is, ha én vettem az argentínai ml dealernél, és én hozom hozzátok javítani, akkor is buktam a garit? Csak nem?

De. És ezzel nincs is semmi gond, mert nem utólag kitalált történet, előre tudni lehet.

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Csak azt állapítja meg, hogy az adott országban jogosult-e a készülék garanciális szervízszolgáltatás igénybe vételére, vagy nem.

Természetesen a javításra mód van, csak az nem garanciában megy, hanem fizetni kell érte.

Hg

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: H G »

"Egyébként azt mondod, hogy a gyártó megállapítja, hogy szervizelhető-e nálatok az adott készülék? Vagy félreértettem? Mi van, ha azt mondja, hogy nem? Nem küld alkatrészt? Vagy megtagadja a gyártó által (nem a kereskedő által) vállalt garanciát, ha a mondjuk Argentínában vásárolt ml-emet itthon akarom szereltetni? Ugye ez nem így értendő?"

Nem, erről szó sincs.

Csak azt állapítja meg, hogy az adott országban jogosult-e a készülék garanciális szervízszolgáltatás igénybe vételére, vagy nem.

Természetesen a javításra mód van, csak az nem garanciában megy, hanem fizetni kell érte.

Hg

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

...Hidd el, ki van ez találva náluk.
És működik is.

Aztán előfordulhat mechanikus sérülés is, vagy mondjuk egy hangfal csatlakozó letörése. Azokat az alkatrészeket természetesen máshol nem lehet beszerezni. Nincs helyettesítőjük. Aztán előfordulhat már megszűnt gyártású termék. Abból elegendő raktárkészlet van, hogy akár 20 év múlva is tudjanak alkatrészt biztosítani.

Szóval egy ilyen készülék árában nem csak a hangminőség és a beépített alkatrészek ára van, hanem az a szolgáltatás, hosszútávú biztonság, amit a cég nyújt.

Tudom, a Magyar ügyes nép, ha valamit olcsóbban megkap valahol, ott veszi meg.
Csak hosszútávon ez még sosem jött be.

Szerencsére egyre többen jönnek erre rá és minőségi készülékeket a márkaképviseletektől vásárolnak.

Hg

H G,

Rendben, ez biztos így van, ezt te jobban tudod. Az is igaz, nem csak ml teszi felismerhetetlenné a beépített alkatrészeket? A heed készülékekben is heed feliratúak a kondik, KZ is műgyantával megbonthatatlanul egybeönt bizonyos egységeket az erősítőjében.

Félreértés ne essék, esezmben nincs azt propagálni, hogy mindenki innen-onnan külföldről vásárolgassa meg a készülékeit. Ha van szolgáltatás, akkor az mindenképp megéri az árát (legalábbis mint a casco vagy az utasbiztosítás: amíg nincs gond, az ember szívja fogát, de ha beüt a ménkű...). Azonban az árkülönbség az új itthoni és a használt külföldi között azért átértékelteti az ember kockázati érzékenységét. És sajnos mivel a magyar használt piac relatív kicsi kínálattal bír, így gyakran marad a külföld. És a kockázat!

Egyébként azt mondod, hogy a gyártó megállapítja, hogy szervizelhető-e nálatok az adott készülék? Vagy félreértettem? Mi van, ha azt mondja, hogy nem? Nem küld alkatrészt? Vagy megtagadja a gyártó által (nem a kereskedő által) vállalt garanciát, ha a mondjuk Argentínában vásárolt ml-emet itthon akarom szereltetni? Ugye ez nem így értendő?

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hg
Én nem tudom, más hogy van vele, de én elsőkörben a kereskedő által a garancialevélen szereplő szakszervízbe viszem a meghibásodott készüléket, nem a kereskedőhöz. Bár tudom, a hifi-vásárlás bizalmi dolog, ezért miért is ne vinné el az ember a "barátjához". Az készülékekért jogszabály alapján természetes, hogy a kereskedő vállalja a garanciát, de csak akkor, ha az javítást az általa meghatározott szakszervízben végzik el (ami lehet természetesen a kereskedő maga is, nem vitás), ha máshol nyúlnak bele, akkor természetesen ugrik a gari. A garanciális időszakon túl, vagy külföldről behozott készülék esetén pedig már nincs szó semmilyen felelősségről, de nem is volt szó ilyenről.

Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mark levinson szerintem nem gyárt alkatrészeket, így az eredeti mark levinson alkatrész bizonyára más forrásból is beszerezhető, attól még ml maradhat a készülék. Ha típusidegen alkatrész kerül bele, akkor igazad van, az már nem az igazi.

De reméljük, hogy minél kevesebb embernek lesz szüksége az ml-ek javítására
Balika!

Ha tapasztalt Fórumozó lennék, akkor tudnám, hogy a francba kell idézni, meg ilyenek.

Talán az 1000-ik után fogom tudni.

Így csak idézőjelbe teszem, amire válaszolni szeretnék.

"Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mark levinson szerintem nem gyárt alkatrészeket, így az eredeti mark levinson alkatrész bizonyára más forrásból is beszerezhető, attól még ml maradhat a készülék. Ha típusidegen alkatrész kerül bele, akkor igazad van, az már nem az igazi."

Ez csak részben igaz. Természetesen ellenállások, kondenzátorok, félvezetők vannak benne (többek között). Ezek értékét le lehet olvasni. A gyártóját már nem minden esetben.
És sajnos ez egy olyan terület, ahol már az sem mindegy, hogy melyik cég gyárt mondjuk egy 1 kOhm-os 1W-os ellenállást.
A félvezetők zöme pedig válogatott az adott pozícióba.
Ezek válogatási szempontjait mi sem ismerjük.
Ezért kell megadni a Mark Levinsonnak alkatrész igény esetén az alkatrész pozíció számát is, a készülék gyári számát is, mivel az alapján egyértelműen az egyenértékű alkatrészt tudják biztosítani.
Valamennyi készülék gyári szám alapján van nyilvántartva, így esetleges garanciális kötelezettség kijátszására nincs mód. A gyár azonnal tudja, hogy az addott készüléket hova exportálta és jogosult-e garanciális szervizelésre, vagy nem.

Hidd el, ki van ez találva náluk.
És működik is.

Aztán előfordulhat mechanikus sérülés is, vagy mondjuk egy hangfal csatlakozó letörése. Azokat az alkatrészeket természetesen máshol nem lehet beszerezni. Nincs helyettesítőjük. Aztán előfordulhat már megszűnt gyártású termék. Abból elegendő raktárkészlet van, hogy akár 20 év múlva is tudjanak alkatrészt biztosítani.

Szóval egy ilyen készülék árában nem csak a hangminőség és a beépített alkatrészek ára van, hanem az a szolgáltatás, hosszútávú biztonság, amit a cég nyújt.

Tudom, a Magyar ügyes nép, ha valamit olcsóbban megkap valahol, ott veszi meg.
Csak hosszútávon ez még sosem jött be.

Szerencsére egyre többen jönnek erre rá és minőségi készülékeket a márkaképviseletektől vásárolnak.

Hg

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: 21st »

Habár a werebek xerint wixxafejlöcc, wagy afelé tendálx hangfalügyileg...
Inkább most kezd kinyílni a szemem
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Úgy szólt, mintha flex-szel vágnák a fülemet 

Ugyanezt elmondhatnám az eddig nálad hallgatott öxxes rendxeredröl.

Ez azért van, mert kevés rendszert hallgattál nálam

Egész pontosan két cuccot, kb. 200 évvel ezelőtt egy Quadral házimozi rendszert, meg egy másikat, amelyikben egy kb. 10 órát futott, full nyers hangfal szólt

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

A Limar vásárlói természetesen először a Limar-hoz fordulnak, ha netán szervizelésre lenne szükségük. Miért is mennének máshova?
Hiszen a Mark Levinson a termékeire 5 év teljes körű garanciát vállal, az erősítők tápegységére pedig 10 évet.
Valamennyi Mark Levinson készülék dobozán fel van tüntetve, hogy a garancia csakis az eladás országában érvényes. Így némi kockázatot vállal az, aki külföldről, netán tengeren túlról vásárol.
Lemond az 5 és 10 éves garanciáról.

A Limar-ba javításra behozott készülékekért a Limár vállalja a felelősséget függetlenül attól, hogy házon belül, vagy a Totel Bt által javított a készülék.

Más, külföldről behozott készülékek javítását a Totel Bt. természetesen szakszerűen vállalja.
A javításhoz szükséges dokumentációt és esetleges alkatrészt a Limar biztosítja.
Ezen dokumentációk csak a hivatalos disztributorok számára elérhetők.

Más szervíz, vagy szerelő dokumentáció igénnyel, vagy alkatrészigénnyel nem kereste fel még a Limart.
Ezért a máshol javított készülékekért a Limar felelősséget nem tud vállalni.

Hg

Én nem tudom, más hogy van vele, de én elsőkörben a kereskedő által a garancialevélen szereplő szakszervízbe viszem a meghibásodott készüléket, nem a kereskedőhöz. Bár tudom, a hifi-vásárlás bizalmi dolog, ezért miért is ne vinné el az ember a "barátjához". Az készülékekért jogszabály alapján természetes, hogy a kereskedő vállalja a garanciát, de csak akkor, ha az javítást az általa meghatározott szakszervízben végzik el (ami lehet természetesen a kereskedő maga is, nem vitás), ha máshol nyúlnak bele, akkor természetesen ugrik a gari. A garanciális időszakon túl, vagy külföldről behozott készülék esetén pedig már nincs szó semmilyen felelősségről, de nem is volt szó ilyenről.

Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mark levinson szerintem nem gyárt alkatrészeket, így az eredeti mark levinson alkatrész bizonyára más forrásból is beszerezhető, attól még ml maradhat a készülék. Ha típusidegen alkatrész kerül bele, akkor igazad van, az már nem az igazi.

De reméljük, hogy minél kevesebb embernek lesz szüksége az ml-ek javítására

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

...
Úgy tudom, a mark levinson hivatalos szervize a Totel Bt. Jól tudom? Nem Basa úr az, aki minden javítást sk végez, vannak még emberek akik láttak és javítottak már ml elektronikát. A Totel megbízásából vagy nélkülük. Nem kell túlmisztifikálni a dolgokat. Természetesen, a sarki TV/video szervizben nem tudnak hozzászólni, de vannak azért még ebben a kicsi országban megfelelő műszerparkkal és mérési ismeretekkel rendelkező szakemberek... Alapinfók nélkül bizonyára ők sem tudnak hozzákezdeni egy bonyolultabb javításhoz, de aki rendszeresen javít ilyen kaliberű gépeket, az biztos előnyben van.

Balika!

A Mark Levinson hivatalos hazai importőre a Limar Audio Kft.
A Totel Bt. a Limar által biztosított dokumentáció alapján, a Mark Levinson-tól rendelt gyári alkatrészekkel javítja a Limar-ban vásárolt készülékeket garanciálisan, vagy azon túl. (szerencsére nagyon ritkán van rá szükség)
A Limar vásárlói természetesen először a Limar-hoz fordulnak, ha netán szervizelésre lenne szükségük.
Miért is mennének máshova?
Hiszen a Mark Levinson a termékeire 5 év teljes körű garanciát vállal, az erősítők tápegységére pedig 10 évet.
Valamennyi Mark Levinson készülék dobozán fel van tüntetve, hogy a garancia csakis az eladás országában érvényes. Így némi kockázatot vállal az, aki külföldről, netán tengeren túlról vásárol.
Lemond az 5 és 10 éves garanciáról.

A Limar-ba javításra behozott készülékekért a Limár vállalja a felelősséget függetlenül attól, hogy házon belül, vagy a Totel Bt által javított a készülék.

Más, külföldről behozott készülékek javítását a Totel Bt. természetesen szakszerűen vállalja.
A javításhoz szükséges dokumentációt és esetleges alkatrészt a Limar biztosítja.
Ezen dokumentációk csak a hivatalos disztributorok számára elérhetők.

Más szervíz, vagy szerelő dokumentáció igénnyel, vagy alkatrészigénnyel nem kereste fel még a Limart.
Ezért a máshol javított készülékekért a Limar felelősséget nem tud vállalni.

Hg

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a gyerekem folytonos esései is tompítottabb. Jövőre lesz rendes szép faparkettázás.
Meg ütödött lexármazottak...

Vendég

Sztereó erősitők

Ugyanezt elmondhatnám az eddig nálad hallgatott öxxes rendxeredröl.
A legutolsot kiwéwe, mert azt még nem hallottam, de a márkanewek alapján wégre ekezdtél te is zenét hallgatni.
Habár a werebek xerint wixxafejlöcc, wagy afelé tendálx hangfalügyileg...

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hg

Lehet, hogy nem minden gépet hozzátok visznek javítani. Ettől még igaz lehet, amit mondtál, márhogy nincs tudomásod többről.
Lehet.

De elég merész vállalkozás egy Mark Levinsont rábízni valakire, akinek szakértelme van, de nincs kapcsolási rajza, szervízkönyve.
A gyári alkatrészekről nem is beszélek.

Attól a pillanattól kezdve, hogy nem gyári anyagok kerülnek a gépbe, az már nem Mark Levinson.

Ezek az erősítők olyan bonyolultságúak, hogy még teljes szervízkönyv, kapcsolási rajz, NYÁK-rajz, stb. birtokában is hosszasan el kell gondolkodni, hogy mi és miért van a gépben. Persze mindennek meg van az oka, csak nem egyszerű átlátni.
Na, most innentől, ha nincs rajz...., csak tapogatózás a dolog.
Rá lehet hibázni, de kicsi az esély.
Aztán az alkatrész csere után többoldalas procedúrán keresztül be kell állítani a munkapontokat, aminek az értékeit a szervízkönyv tartalmazza.
Kíváncsi lennék, hogy a tizenegynéhány helipotot enélkül hogyan állítják be.
Nem tudod, hogy mit állít, hol és mit kell mérned.

...
De, bátraké a szerencse. Ha valakinek van egy külföldről behozott Levinsonja, csak nyugodtan vigye el bárkihez.
Aki itthon vette, eszébe sem jut máshova vinni.
Igaz nem is nagyon van rá szükség.

...
Úgy tudom, a mark levinson hivatalos szervize a Totel Bt. Jól tudom? Nem Basa úr az, aki minden javítást sk végez, vannak még emberek akik láttak és javítottak már ml elektronikát. A Totel megbízásából vagy nélkülük. Nem kell túlmisztifikálni a dolgokat. Természetesen, a sarki TV/video szervizben nem tudnak hozzászólni, de vannak azért még ebben a kicsi országban megfelelő műszerparkkal és mérési ismeretekkel rendelkező szakemberek... Alapinfók nélkül bizonyára ők sem tudnak hozzákezdeni egy bonyolultabb javításhoz, de aki rendszeresen javít ilyen kaliberű gépeket, az biztos előnyben van.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Lex »

Egyesek mit ki nem próbálnak.
Üdvözlettel: Lex

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

ML 333, felette ML 390S CD, mellette Linn LP12, alatta a deszkamodell Stream phono, oldalt Thiel 2.4 hangdobozok a xobámban.
Egy biztos, ez volt a legdrágább és legrosszabb rendszer, amit valaha hallottam nálad

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csövi »

A rohadt padlószőnyeg miatt van por és ezért Lpt állandóan tisztogathatóm prontoval. Viszont nagyon jót tett az akusztikának és a gyerekem folytonos esései is tompítottabb. Jövőre lesz rendes szép faparkettázás.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csövi »

én is
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: arn »

Be se jöhet a xobába... Cserébe wixont nekem köll porxiwozni, öntözni a wirágokat és törölgetni a port.
Eddig nem tört le a kezem emiatt a tortura miatt...
Remélem eztán se fog.

en is a hifi miatt takaritom a lakast - ezek szerint nem vagyok egyedul?

Vendég

Sztereó erősitők

Nem félted a cuccokat a viráglocsolás miatt?
A párom otthon már a hangfalakra is tett virágot; de sikerült megoldanom,úgyhogy "véletlenül" lelöktem a cserepet,így rájött,hogy mégsem olyan jó ötlet rárakni a virágot.

Be se jöhet a xobába...
Cserébe wixont nekem köll porxiwozni, öntözni a wirágokat és törölgetni a port.
Eddig nem tört le a kezem emiatt a tortura miatt...
Remélem eztán se fog.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Croft »

ML 333, felette ML 390S CD, mellette Linn LP12, alatta a deszkamodell Stream phono, oldalt Thiel 2.4 hangdobozok a xobámban.
szegény födém:)

Hát ez kicsit tööbb kilo...
Ugy a duplája kb.

Nem félted a cuccokat a viráglocsolás miatt?
A párom otthon már a hangfalakra is tett virágot; de sikerült megoldanom,úgyhogy "véletlenül" lelöktem a cserepet,így rájött,hogy mégsem olyan jó ötlet rárakni a virágot.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Remélem mostmár felismered a hangszóróját

Vendég

Sztereó erősitők

szegény födém:)

Hát ez kicsit tööbb kilo...
Ugy a duplája kb.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”