Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

moczy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: moczy »

en a tarolokapacitas teren utkoztem falba. egy nagyobb hdd-re a filerendszer stb miatt 10..20 filmnel tobb nem fer. vagyis elobb utobb dvd-re kell archivalni. az pedig megoli a htpc lenyeget. szoval kb 1 eve korbe korbe jarok es valami olcso megbizhato tomegtarolot keresek.

Ha csak DIVX vagy DVD backup, akkor szerintem NAS. Igaz egy jó cucc nem olcsó, viszont gyors és megbízható. Sajna a HD-re valószínűleg egyenlőre marad a lemez, mivel már a jelenleg elérhető - de számosságában a DVD-hez képest minimális mennyiségű - ripeket sem lehet wincsivel bírni
Én "másodlagos" lejátszónak (értsd hálószoba) a Helios-t használom, ismerve és elfogadva a korlátait maximálisan meg vagyok vele elégedve.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Ezzel csak az a gond, hogy a gagyi PC az már 50.000-ből bőven megvan és a letöltőgép, hálózatfelügyelet, illetve vírusfelügyelet funkcióit is rá tudom bízni.

Mindenesetre, ha akármelyiket is választom és belerakok 4 db 500-as HDD-t, akkor pár hónapra megoldódik a tároló problémám. Ha ezt meglépem, akkor komolyan el fogok gondolkodni azon, hogy a meglévő DVD filmjeimet learchiváljam és azokat is a tárolóról futtassam. Legalább megoldódna a DVD filmek tárolásának problematikája és eltűnne az a halom DVD a szem elől.

nekem kb azota van htpc-m amikor kijott a baljos arnyak, es mindenki egyetemi gepen nyomatta. lejatszani meg nem lehetetet csak pc-vel. vagy 40..50k koruli dvd lejatszoval. en a penzbol inkabb vettem egy aiw 128-at es elindultam a lejton.

lefutottam par kort es arra jutottam amire a linuxmce. kell egy host gep ami tarolja a filmeket letolt es mindenfelet csinal ez lehet csunya dobozban jol eldugva es kellenek kliens gepek amik lejatasznak. vagy maga a host jatszik le es a megjelenitohoz oda van vezetve a video meg hang. nekem most ez van. jo nagy pc-haz 5 db hdd-vel radios taviranyitoval. a filmet nezek siri csond van.

azt tervezem, hogy csinalok szep htpc hazakat az alkotas oromeert es a host csak a plazmat fogja hajtani. a tobbi meghajto nelkuli htpc pedig a hazban levo 6..8 tv-hez rakva. vagy 50k-ert veszek olyan par napja belinkelt media lejastzot, mert az crt tv-hez boven eleg, dvd-t divx-et nezni. a linuxmce 99%-hogy le tudja kezelni a benne levo 300gigas hdd-t.

en a tarolokapacitas teren utkoztem falba. egy nagyobb hdd-re a filerendszer stb miatt 10..20 filmnel tobb nem fer. vagyis elobb utobb dvd-re kell archivalni. az pedig megoli a htpc lenyeget. szoval kb 1 eve korbe korbe jarok es valami olcso megbizhato tomegtarolot keresek.

kellene egy dvd jukebox de nagyon dragak... es keves dvd fer bele. sztem legalabb 1000 lemeznek bele kell fernie. hogy evekig ne legyen helyhiany. epiteni se lenne nagy dolog, de ha osszeadom a raszant idot es az alkatreszek arat akkor vehetek egyet keszen.. viszont ha en csinalom akkor a bl es a hd-dvd lemezeket is kezelne... es a nagy file-okat automatice darabolna dvd meretre es egy belso hdd-re osszfuzne a lejatszas idejere es azon pufferolna a gyakran nezett filmeket es tobb hdd-t is lehetne beletenni es meg ezer otlet.

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Ezzel csak az a gond, hogy a gagyi PC az már 50.000-ből bőven megvan és a letöltőgép, hálózatfelügyelet, illetve vírusfelügyelet funkcióit is rá tudom bízni.

Gagyi PC 50ezerből ???
Lehet mást nevezünk annak, de én 50ezerből egy bitang erős gépet összerakok Nálam a gagyi PC egy P2-es vagy Cerka, esetleg P3, ami 5-10ezerből kijön cakkum-pakk

Igazad van. Tényleg kijön olcsóbban egy gagyi konfig.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Op rendszerből ugye elég az XP? Nem igen szeretnék Vistát még Vagy esetleg tegyek fel XP64-t, vagy MCE-t?Egyébként melyik a legjobb mit ajánlotok.

Jó lesz az XP. Néhány héttel korábban eljátszadoztam 32bites és 64bites Vistával is. Egyértelműen tetszett, de nekünk még nem nyerő, sok minden még nem fut rajta. Vistával még várni kell egy kicsit. De ha csak netezel és van sok ramod és szereted a szép dizájnt, akkor tedd fel

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Az új alaplapom-ból istennek sem tudok kiszedni PStrippel 1024x576-t amit megenne az Infocus ( integrált ATI X1250 ). Bosszús vagyok

Apropó. Nem kell valakinek fasza kis VGA ? Eladó a 7300GT-m, még 1 év garral

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Gagyi PC 50ezerből ???
Lehet mást nevezünk annak, de én 50ezerből egy bitang erős gépet összerakok Nálam a gagyi PC egy P2-es vagy Cerka, esetleg P3, ami 5-10ezerből kijön cakkum-pakk

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

bár én továbbra is az 1 db 500gigás winyora szavazok -> melegedés és zaj kissebb!
Teljes mértékben egyetértek. Nekem most az asztali PC tölti be a HTPC funkcióját is. Van benne 4 db HDD. Ez nagyon sok. Iszonyat módon melegednek a winyóim, úgyhogy már ki is néztem, hogy milyen eszközzel fogom ezt a problémát megoldani.

A PC-ben maradni fog egy DB 500 GB-os HDD a többit pedig kipakolom egy külső sorage-ba. Azt még nem döntöttem el, hogy NAS tároló legyen ez a külső storage, vagy egy gagyi PC. A gagyi PC olcsóbb és több dologra használható, a célhardver, meg céhardver.

Íme:
http://www.c-enter.hu/termekek_arak/akc ... akcio.html

Mindenesetre, ha akármelyiket is választom és belerakok 4 db 500-as HDD-t, akkor pár hónapra megoldódik a tároló problémám. Ha ezt meglépem, akkor komolyan el fogok gondolkodni azon, hogy a meglévő DVD filmjeimet learchiváljam és azokat is a tárolóról futtassam. Legalább megoldódna a DVD filmek tárolásának problematikája és eltűnne az a halom DVD a szem elől.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

2x250 GB HDD raid0-ban,
- ez miert is?

mert kétszer nagyobb az esély a teljes adatvesztésre, viszont rengeteg kihasználatlan sebességrartalék lesz a htpc-ben

sztem sem ajánlott a raid0 HTPC-be, felesleges. ha mindenképpen raidezni akarsz, akkor 4*250 és tedd raid5-be - gyors, hibatűrő és lesz 750gb helyed bár én továbbra is az 1 db 500gigás winyora szavazok -> melegedés és zaj kissebb!

n80qd: én (és még elég sokan) wireless bill/egeret használunk - van soros vevőm is, ami bármilyen táviránnyal elmegy, de meguntam, h néha igyis bill+egereznem kellett imon allitolag jo, ph! teszt szerint legalabbis. ha wireless bill/eger mellett voksolsz, figyelj arra, h az atlag radiosok 2-3 méterig visznek csak el ... én belesétáltam

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

2x250 GB HDD raid0-ban,
- ez miert is?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

n80qd

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: n80qd »

Sziasztok,

Nos akkor ugy néz ki döbtöttem, és meg is rendeltem a gépet. Egy ASUS M2n HDMI lesz az alaplap, 5,6-os X2-es procival, 1 gb memória, 2x250 GB HDD raid0-ban, és egy Silverstone LC10-es ház. Holnap megyek érte, aztán összeszerelem, és kirpóbálom. hogy mit bir.

Op rendszerből ugye elég az XP? Nem igen szeretnék Vistát még Vagy esetleg tegyek fel XP64-t, vagy MCE-t?
Egyébként melyik a legjobb mit ajánlotok.

Más, távirányitás... Azt még nem rendeltem hozzá, az Imon termékeit nézegettem.
Ti mit használtok, mit érdemes venni?

n80

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: GuMiSZu »

Tehátakkor: 
új oprendszer
a tvkimenetnél kiválaszt EDTV480p/i (?)

- hogy micsodaaa???

Míg Tamit újraélesztik , addig elmondom, hogy arra gondolt, hogy nem a TV kimenetet kell használni hanem a VGA vagy DVI monitorkimenetet. Azt pedig a VGA kártya felbontásai között tudod állítani. Ha nincs a kívánt felbontást és frissítési freki akkor a PowerStrip nevű programmal tudsz kisérletezni.

Jam jam tanult kolléga helyesen kijavított, erre gondoltam...

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tehátakkor: 
új oprendszer

- hogy micsodaaa???

Míg Tamit újraélesztik , addig elmondom, hogy arra gondolt, hogy nem a TV kimenetet kell használni hanem a VGA vagy DVI monitorkimenetet. Azt pedig a VGA kártya felbontásai között tudod állítani. Ha nincs a kívánt felbontást és frissítési freki akkor a PowerStrip nevű programmal tudsz kisérletezni.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

Tehátakkor: 
új oprendszer

- hogy micsodaaa???
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Tehátakkor:

új oprendszer
codecek lejátszók örülök...

kérdés:
XP profot rakjak fel vagy MCE-t?
nem tom melyik lenne a jó, távírányítóm van!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Tiltsátok le a virtuális memóriát, összes meghajtón nullára és akkor elég 512 ram is.
(Persze ha csakis filmnézésre van, ha megy egyéb is, akkor azért giga ram az kell, de virtuális memória semmiképp...)
Száguld tőle a gép.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Sziasztok, 

Végig olvastam jó pár száz hozzászolást, maivel aztán jól össze is kavartam magam. Szóval inkább kérdezek, mint, hog yhülyeséget vegyek.
Ugyanis szeretnék épiteni egy HTPC-t. Van egy LG 37" Full HD-s LCD-m és ezt szeretném kihasználni.

Milyen gépet javasoltok? Jók az alaplapra integrált DVI/HDMI csatis lapok? ASUS-é például, vagy jobb egy különálló vga kártya (HD2400/2600PRO/XT-ket nezegettem) plusz alaplap. Procibol AMD-t szeretnek, valami erősebbet. Memóriából, ha teszek bele 2GB-t az elég?
Ja és persze a lejátzsók, codecek, de pont ezekről az elöbb volt szó!

Köszi a válaszokat!

n80

nekem m2npv-vm van 3800+-al egyenlore mindent visz. az alaplapi vga is egesz jo.

adler
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: adler »

Hi!
Tegnap először kötöttem rá a kivetítőmet (4805)a pc-re,csak ugy proba képpen...
Én bolond most már megértem a htpc-sket még ilyen jo képet,soha többet nem hajtom asztali dvd lejátszóról Pedig csak sima power dvd röl ment semmi hokusz -pokusz ,Visszaolvasgatom az eddigi hozzászolásokat atopicban..
Hátha okosabb leszek))
Philips 963SA és Sony NS-905, JVC 232: ;Erősítő: SONY str-DB 940 QS Denon 1804 ;Front: JBL! LX 2005 Center: LX 2000C Rear:Heybrook HB1,szub: 2×Koda sw 952;

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

dlt: hdcp képes kártya az eredeti BD/HDDVD lemezek lejátszásához kell, a powerdvd bugossága miatt változo h mire nem tudja kitenni elvileg csak a digitális kimenetre nem kellene, gyakorlatban van h a vga/komponens kimeneten sem ad képet ... (legalabbis ilyenekről olvastam) 
HDCP-s agp-s kártya az 1950pro vagy ATI HD2400pro/xt (ez utobbi nemtom kaphato e már, de HDMI kimenetes (lesz?))

azért az adott modellt, ha kinézted, ellenőrizd a gyárto oldalán a HDCP képességet! esetleg 1650xt-t is lehet nézni, bár azt nemtom hdcp képes e a DVI kimenete ...

Gumiszu: 480p-re gondolsz? vagy alapbol ki tudod majd tenni a videokártyával a 840x480at (vagy ami a vetitőd nativja) vagy powerstrip kell majd hozzá.

kodekek:
----------
haali media splitter
ffdshow
ac3filter
coreavc (ha nem elég erős a PC-d)

plusz dvd/mpeg2 lejátszáshoz: dscaler filter

lejátszok:
MPC
Zoomplayer

... vagy kmplayer, ahoz kodek sem kell elvileg

Köszi

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Sziasztok!

Ma reggel korán keltem és ha már így van akkor gondoltam kihasználom az alkalmat és szeretném minden fórumtársnak megköszönni a segítő és építő hozzászólásokat. Rendszeresen olvasom a topikot (írni nem nagyon szoktam) és nagyon sokat tanultam eddig. Remélem így lesz ez a jövőben is. Jó fórumozást és jó filmnézést -a lehető legjobb minőségben- kívánok mindenkinek és mégegyszer köszi.
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, Audiquest Niagara 3000, Bryston 4B Cubed, Bryston BP-17 Cubed, Bryston BDA-3.14, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

n80qd: általában az integrált vga-s lapokba is lehet később tenni rendes videokártyát. a hdmi kimenetes integrált megoldások már HDCP-sek is, a DVI-osok esetén a gyártonál kell nézelődni. Ha nem nézel gyári BD/HDDVD koronokat, akkor persze mind1. Sztem vegyél integráltat, s ha később nem lesz elég, veszel bele külön egy 2400ast

HTPC célra 1gb ram elég. (mivel winxp lesz rajta joeséllyel, nemde? én amugy 2x256al használom a htpc-t, és ált. az is elég.) Feltéve h tényleg csak htpc lesz

Jó volt itt.

n80qd

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: n80qd »

Sziasztok,

Végig olvastam jó pár száz hozzászolást, maivel aztán jól össze is kavartam magam. Szóval inkább kérdezek, mint, hog yhülyeséget vegyek.
Ugyanis szeretnék épiteni egy HTPC-t. Van egy LG 37" Full HD-s LCD-m és ezt szeretném kihasználni.

Milyen gépet javasoltok? Jók az alaplapra integrált DVI/HDMI csatis lapok? ASUS-é például, vagy jobb egy különálló vga kártya (HD2400/2600PRO/XT-ket nezegettem) plusz alaplap. Procibol AMD-t szeretnek, valami erősebbet. Memóriából, ha teszek bele 2GB-t az elég?
Ja és persze a lejátzsók, codecek, de pont ezekről az elöbb volt szó!

Köszi a válaszokat!

n80

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan oldal, ahol összeszedve le van írva, hogy PC-re milyen codec-ek, lejátszók szűrők kellenek (Script???)
itt nézelődj.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dlt »

dlt: hdcp képes kártya az eredeti BD/HDDVD lemezek lejátszásához kell, a powerdvd bugossága miatt változo h mire nem tudja kitenni elvileg csak a digitális kimenetre nem kellene, gyakorlatban van h a vga/komponens kimeneten sem ad képet ... (legalabbis ilyenekről olvastam) 
HDCP-s agp-s kártya az 1950pro vagy ATI HD2400pro/xt (ez utobbi nemtom kaphato e már, de HDMI kimenetes (lesz?))

azért az adott modellt, ha kinézted, ellenőrizd a gyárto oldalán a HDCP képességet! esetleg 1650xt-t is lehet nézni, bár azt nemtom hdcp képes e a DVI kimenete ...

Köszi a gyors választ!
Természetesen megnéztem a kártyát és nem hdcp-s sajnos. 1950 pro AGP-s kártyát nem találtam.
A kérdésem gyári lemezek lejátszására vonatkozott. Vagyis lejátszhatók e monitoron HDCP nélkül?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Gumiszu: 480p-re gondolsz? vagy alapbol ki tudod majd tenni a videokártyával a 840x480at (vagy ami a vetitőd nativja) vagy powerstrip kell majd hozzá.

kodekek:
----------
haali media splitter
ffdshow
ac3filter
coreavc (ha nem elég erős a PC-d)

plusz dvd/mpeg2 lejátszáshoz: dscaler filter

lejátszok:
MPC
Zoomplayer

... vagy kmplayer, ahoz kodek sem kell elvileg

Jó volt itt.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dlt »

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy HDCP nélküli videókártya monitoron sem képes megjeleníteni a BR/HDDVD filmeket, vagy csak TV-re nem lehet kikötni? Vagy megy mind a kettő? Sajnos csak AGP portom van és ezt a kártyát néztem ki. Nem kifejezetten HD anyagok lejátszására, de örülnék ha legalább monitoron menne vele... Egyébként tudtok HDCP-s kártyát AGP-re?

Köszi a segítségeket és bocsi, hogy nem olvastam végig a topicot!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”