Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Tami »

1,5dci.Porlasztócsúcs csere 600ezer/szett. Most kb 3 éves a megane.
a vizsgálat szerint szennyezett volt az üzemanyag. Olyan fonom szennyezés, ami a szűrőn átmegy, de a porlasztócsúcsot képes megkarcolni.
Az első kettőn még nevetett a sógor (gari) de a harmadik kp-ra ment.
Azóta nem tankol akárhol.
Ez nem Renault specifikus a dolog, munkámból kifolyólag igen közel állnak hozzám az autóalkatrészek, ha valaki betekintést nyer az autógyártók által csak belső használatra kiadott szervízspecifikációkba egyből láthatja, hogy a Dci,Hdi,TDci stb. common rail elven működő nagynyomású befecskendezővel ellátott dízel erőforrások legnagyobb ellensége a szennyeződés. ....

- koszi, erre probaltam utalni en is, de az emberek zomenek eleg ha a markara huzza ra a vizeslepedot... es megvesz egy masik marka ugyanolyan elven mukodo eroforrasat, es azthiszi az jobblesz
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

az osszes audi 1 even belul ilyen orrot kap

a mostani jobban bejött!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: angyisz »

- erdekes biztos egyrol beszelunk? mert a Meganeklubban hasonlo hibat meg nem regisztraltunk..., par tipushibattol eltekintve nincs komoly gond a bocival. - avagy te melyik mocira gondoltal?

1,5dci.

Porlasztócsúcs csere 600ezer/szett. Most kb 3 éves a megane.

a vizsgálat szerint szennyezett volt az üzemanyag. Olyan fonom szennyezés, ami a szűrőn átmegy, de a porlasztócsúcsot képes megkarcolni.

Ez nem Renault specifikus a dolog, munkámból kifolyólag igen közel állnak hozzám az autóalkatrészek, ha valaki betekintést nyer az autógyártók által csak belső használatra kiadott szervízspecifikációkba egyből láthatja, hogy a Dci,Hdi,TDci stb. common rail elven működő nagynyomású befecskendezővel ellátott dízel erőforrások legnagyobb ellensége a szennyeződés. Ezekben a javítási útmutatókban is a szerelő figyelmét a tisztaságra hívják fel elsőként ha az üzemanyagrendszerrel kapcsolatos javítást kell végezni, legyen az egy teljesen hétköznapi üzemanyagszűrő csere.
Na Magyarországon már itt sokminden megbukik.
A másik tényező a benzinkutak állapota, sajnos az üzemanyagban kétféle szennyeződés található az egyik a szilárd az üzemanyagban úszkáló kosz, ezzel az autó papírbetétes üzemanyagszűrője gyönyörűen megbírkózik. A máik viszont az oldott állapotban bennelevő kémiai szenny (pl. hogyan szűrőd ki a vízből a benne feloldott cukrot ? SEHOGY) különböző oldatok melyek az üzemanyagrendszerben keringve semilyen problémát nem okoznak mindaddid míg az égéstérbe jutva az üzemanyag beporlasztása meg nem történik, itt gyönyörűen kiválik maj a porlasztócsúcson lerakodva ráég. A folyamat mindaddig ismétlődik míg a porlasztócsúcs be nem kakál. Aztán szervíz ahol elmondják, hogy a dolog nem garanciális és a javítási költség hengerenként 100-350e Ft között áll meg autómárkától függően.
Szumm: mutass egy autószerelőt akinek a fenti elven működő diesel autója van . Az összes a hagyományos adagolós elven működő diesel, turbo diesel motorokat részesíti előnyben.

Bocs a hosszúságért.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: AVX »

egy ilyen uj audi a5-ot probalgattam managyon jol nez ki (eloben jobb mint ezen a kepen)

meg tobb kep audi.hu

Én az S5-öt próbáltam a multkor a ringen.Nagyon tetszett

Vendég

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

há' megmondom neked a frankótnem vót rossz

Jóvanakko.

Megvennéd az áráért, vagy más a favorit enyiért (mennyi is?)?

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

Oszt' jó vót?
há' megmondom neked a frankót
nem vót rossz

o v e r p o w e r e d

Vendég

Autós topik autósoknak

Oszt' jó vót?

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

egy ilyen uj audi a5-ot probalgattam ma
nagyon jol nez ki (eloben jobb mint ezen a kepen)

meg tobb kep audi.hu
o v e r p o w e r e d

Vendég

Autós topik autósoknak

Nekem az egészben az, hogy a renault tud erről a hibáról, mégsem tesz bele egy finomabb szűrőt a verdába.
Mindenesetre a második renault után nem marad a márkánál a sógor...

A benzinessel neki sem volt gondja.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Balha »

- no ennekem benzinesem van. a ketto nem keverendo. - masik: szar szutyok uzemenyagtol nemcsak a megane diesel karosodik, majd mindegyik marka mocija megsinyli ezt!

Bocs, hogy elmondtam egy történetet

nekünk az egyik targoncánk porlasztócsúcsa ment tönkre pár éve..., pedig total kútrol hoztuk bele a gázolajat (pár másik autó is meghibásodott, itt a környéken, de nem lett következménye- a kútra nézve )

szvsz ebben nem a total cég volt a hibás, hanem a mindenféle olcsó üzemanyagot pacsmagoló kut-tulajdonos

(ha nem lenne macerás, szegedről, a metró kútról hoznám abba is a naftát... )
...

Vendég

Autós topik autósoknak

- no ennekem benzinesem van. a ketto nem keverendo. - masik: szar szutyok uzemenyagtol nemcsak a megane diesel karosodik, majd mindegyik marka mocija megsinyli ezt!

Bocs, hogy elmondtam egy történetet

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

- erdekes biztos egyrol beszelunk? mert a Meganeklubban hasonlo hibat meg nem regisztraltunk..., par tipushibattol eltekintve nincs komoly gond a bocival. - avagy te melyik mocira gondoltal?
1,5dci. 

- no ennekem benzinesem van. a ketto nem keverendo.
- masik: szar szutyok uzemenyagtol nemcsak a megane diesel karosodik, majd mindegyik marka mocija megsinyli ezt!
T A M I . H U

Vendég

Autós topik autósoknak

1,5dci.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

Szerencsés vagy! Kollégám a harmadik(!!!!) motort pakoltatta bele, éven belül, új korában. LCO-nak van még itt a fórumon ő mindig szidja. sógorom 3 porlasztócsúcs csere után máshol tankol.
- erdekes biztos egyrol beszelunk? mert a Meganeklubban hasonlo hibat meg nem regisztraltunk..., par tipushibattol eltekintve nincs komoly gond a bocival.
- avagy te melyik mocira gondoltal?
T A M I . H U

Vendég

Autós topik autósoknak

Szerencsés vagy! Kollégám a harmadik(!!!!) motort pakoltatta bele, éven belül, új korában. LCO-nak van még itt a fórumon ő mindig szidja.
sógorom 3 porlasztócsúcs csere után máshol tankol.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

Állítólag aki jót akar, az messze elkerüli ezeket a modelleket  - beszeltem az elmult 1 honapban tobb tulajjal, komoly problemat egyik sem mondott. - te mit tudsz?
Külföldi statisztikákat láttam, ahol a lista végén kullogott. Majd utána nézek pontosan.
- koszi..
- en 2001-2003-as generaciokat nezem, jelenleg a Galaxy all nyerore, utanna Sharan.
T A M I . H U

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: 21st »

Állítólag aki jót akar, az messze elkerüli ezeket a modelleket 
- beszeltem az elmult 1 honapban tobb tulajjal, komoly problemat egyik sem mondott.
- te mit tudsz?

Külföldi statisztikákat láttam, ahol a lista végén kullogott. Majd utána nézek pontosan.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Sysco
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Sysco »

- haaat erre nemtok mint mondani..., sokan mondjak, hogy Megane-t ne vegyel, en mar a masodikat fogyasztom teljes megelegedettseggel, a tipushibakkal tisztaban vagyok, komoly problema nemvolt vele. - azt tudom, hogy a moci es a 6-os valto az ok, a kasztni is egyben van, futomu olyan amilyen egy ilyen nagy egyterunel, nem tudom mi lehet vele a gond??
- mocira visszaterve ugyanezeket pakoljak be audiba, passatba stb., vetelkor ha szakival megnezeted a mocit nem foghatsz nagyon melle.

Szerencsés vagy! Kollégám a harmadik(!!!!) motort pakoltatta bele, éven belül, új korában. LCO-nak van még itt a fórumon ő mindig szidja.

Vendég

Autós topik autósoknak

- vackor rossz kovetkeztetest vontal le, emiatt felreertelmeztel mindent
Azt hittem, komolyan mondtad.

Bocs.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

- vackor rossz kovetkeztetest vontal le, emiatt felreertelmeztel mindent
T A M I . H U

Vendég

Autós topik autósoknak

a családomban volt már német autó (vw,bmw), de a 3 némettel valami mindig vacakolt...most 5 jappán van(toyota, mazda, suzuki) és egy német( egy 10 éves sprinter, "doxa" motorral ) , de nem bántuk meg a jappán felé nyitást  

ha több pénzem lenne autóra, akkor is jappánt vennék: lexus

Igazatok van. Én is Accordot akartam. Csak ez óccsóbb vót. de nincs vele semmi gondom, még szeretem is.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Balha »

- asszem erzed te is, hogy mas a kategoria amit ajanlsz.
...

Mosolyod alapján lenézed ezeket a márkákat. Nálunk mi semmivel nem tartunk többre egy VW-t, mint egy Fordot. Ez a tény.

...

a családomban volt már német autó (vw,bmw), de a 3 némettel valami mindig vacakolt...most 5 jappán van(toyota, mazda, suzuki) és egy német( egy 10 éves sprinter, "doxa" motorral ) , de nem bántuk meg a jappán felé nyitást

ha több pénzem lenne autóra, akkor is jappánt vennék: lexus

...

Vendég

Autós topik autósoknak

Olyan cégnél dolgozok, ahol több mint száz autó van. A java személyautó, de van busz, terepjáró meg minden.

Személyautókból van Skoda, VW, Ford, Toyota, Renault, Fiat, BMW, Mercedes, Nissan (remélem nem felejtettem ki semmit).

Mosolyod alapján lenézed ezeket a márkákat. Nálunk mi semmivel nem tartunk többre egy VW-t, mint egy Fordot. Ez a tény.

Én sem nézem többre, nem véletlenül vettem Fordot, vehettem volna mást is, nem vagyok fan, csak ilyet használok.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

- egy fonok valszeg megengedheti a magas javitasi dijakat, szamlakat maganak.. - en kisember nem . es ez itt a nagy difi

Lehet, hogy megköveznek, de nézz akkor egy Fordot, vagy Toyotát.

T A M I . H U

nagyas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: nagyas »

- elkezdtem nezni a VW konszern 'alol' kikerulo, Sharan, Alhambra, Galaxy modelleket [1.9tdi, 6 seb.], termeszetesen a hasznalt verziokat, olyan 4-5 ev korulieket nezegettem, es a hazai piacon a kinalat elkeserito... - persze nemet, osztrak piacon nagyon jo a valasztek, de maceras a behozatal..

Egyik szomszédom nemrég vett egy Galaxyt használtan, Németországban. Egyelőre semmi gond nincs vele.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”