Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha a lámpa ára nem számítana, a Sony 50"-os 3 LCD TV-jét venném 300K-s áron, mert azt láttam élőben, és hát hogy is mondjam: mindent vert képminőségben
Nézd meg azt az LCD-s projis tévét sötétben,sötét jelenetekkel....Nem lesz nagy élmény.
Ki mondta,hogy Blu ray-en rosszabb a plazma?
Lehet,hogy 42"-os méretben papíron nagyobb egy LCD felbontása,de ez sajna nem minden.
Amikor este beizzítasz egy filmet,nem áruházban,neonok alatt,mindjárt meglátod,miről beszélek.
Nem vagyok az LCD ellensége,amint láthatod,van is itthon nem egy,de filmet nézni rajta....Nem bántanék meg senkit,csak szigorúan személyes vélemény,de inkább ne.
Mi csak tévézünk rajta (asszony főleg),meg játék,mert arra jobb.Filmre semmiképp.
Ez az analóg/digitális adás vs. plazma/LCD,simán marhaság.
Digitális adáson,mint most akár az UPC direct-en,csak azt fogod látni,hogy blokkosodik a kép,mindegy,min nézed..Ennyit a fényes itthoni jövőről.
HD ready plazma meg már most van nem sokkal 200 felett.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdekes, mert pont az árak miatt vettem projit. 2m átmérőt nem kapok 200 eFt-ért máshogy (tavaly) . És 18 nm-en mozizok, ráadásul keresztbe.
Üdvözlettel: Lex
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor mégis csak a plazma lenne a jobb?
Egy jó projektor, és egy CRT TV. Verhetetlen...
Nem jó, mert sok filmet nézek tv-ben, és keveset dvd-n. A lámpa ára a másik, ami nekem túl drága. A harmadik pedig a hely hiánya (20nm panel szoba).
Ha a lámpa ára nem számítana, a Sony 50"-os 3 LCD TV-jét venném 300K-s áron, mert azt láttam élőben, és hát hogy is mondjam: mindent vert képminőségben
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért nem vagyok olyan nagy szakértő. Csak amit láttam. Egyre jobbak az LCD-k is meg a plazmák is. Én megvárom, míg jó olcsó lesz a full HD, és lesz hozzá adás is. Ha nem sürgős várj őszig, akkorra sokan mondanak sokmindent.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy jó projektor, és egy CRT TV. Verhetetlen...
Lcd, Led, Oled TV-k
Röviden: az LCD képe élesebb, de sajnos a hibák is élesebben látszanak. A digitális adással eltűnik az analóg zaj és hiba, lesz helyette tömörítési hiba (kockásodás, ...). Főleg a magyar adóknál lesz "természetesen". Ez vagy látszik, vagy úgy elkeni, hogy a bőrtónusok eltűnnek. Szóval nem egyszerű az LCD gyártók helyzete. Meg a Tied se.
Mi a véleményed az esetleges árcsökkenésről? Igaz lehet a füles?
Blu-Ray-nél lényegesen roszabb a HD Ready plazma képe, mint egy HD Ready LCD?
Lcd, Led, Oled TV-k
Röviden: az LCD képe élesebb, de sajnos a hibák is élesebben látszanak. A digitális adással eltűnik az analóg zaj és hiba, lesz helyette tömörítési hiba (kockásodás, ...). Főleg a magyar adóknál lesz "természetesen". Ez vagy látszik, vagy úgy elkeni, hogy a bőrtónusok eltűnnek. Szóval nem egyszerű az LCD gyártók helyzete. Meg a Tied se.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ma jártam egy elektronikai boltban nagyképernyőst tv, és hitel után érdeklődni, és két érdekes állítás hangzott el az eladó részéről.
Először is az, hogy analóg tv adásnál a plazma valóban jobb, de ha áttérnek a digitális sugárzásra a műsorszolgáltatók, akkor az LCD előnye szembeötlő lesz a plazmához képest, és ezért kezdenek leállni a plazmák gyártásával.
Ebben lehet valami igazság?
A másik pedig, a boltos szerint karácsony környékére valószínűsíthető, hogy legalább egy cég egy HD Ready plazmája le fog menni 200K környékére 42"-os méretben, ezért érdemes várni vele.
Erről esetleg valami vélemény?
Sajnos most plazma nem volt beüzemelve a boltban, de 2 LCD Sony-t láttam élőben, és nagyon jó képe volt. Csak közvetlen közelről lehetett látni képzajt...
A plazmák beégéséről szóló hozzászólásokat nem találtam meg a plazma topicban, esetleg erről kaphatnék egy linket?
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem is volt lcd és most plazma van, ezekre szerintem is egyértelműen a plazma jobb.A konzol, pc viszont inkább lcd, a 42-es plazmáknál még mindig az 1024*768 az elterjedt és ez nem egy pc barát 16/9-es felbontás, valamint játékoknál a beégés veszélye fennáll a plazmáknál.
Ez a beégés dolog zavar. Ezt nem küszöbölték még ki a plazmáknál?
Ha egy konzol játéknál beéghet egy háttér, vagy figura, akkor mi van a tv logókkal? Akkor azok is be tudnak égni, nem?
Egyébként én nehezen tértem át pc-n is a 800X600-ról az 1024X768-ra, de muszáj volt, amikor CRT monitorról LCD-re váltottam...
Annak az esélye viszont, hogy később, ha leesik az ára a PS3-nak ismét konzolom is lesz, olyan 90-95%, tehát elég nagy!
A HDReady plazmák miért nem szeretik a konzolt? PC nem lesz rákötve, az megmarad a maga monitorán, viszont egy BD, vagy HDDVD is beszerzésre fog kerülni, ha annak is esik majd az ára...
Érdemes visszaolvasnod a plazma fórumba nemrég megint sokat volt szó a beégésről, de tv-nél az új plazmáknál a logóktól nem kell félni, azok sokkal kevésbé kontrasztosak mint egy pc vagy konzol képe egy-két kivételtől eltekintve és a reklámok idejére leveszik őket. Ráadásul mindegyikben tv-ben van beégés védelem tehát a veszély minimális tv vagy dvd-nél.
Az 1024*768-as plazma felbontással pedig az a baj, hogy ez a felbontás 4/3 arányú ami a téglalap alakú pixeleknek köszönhetően lett 16/9-es kép, ha natívban akarod hajtani pc-ről akkor a kép elveszti arányát, persze nekem ez csak elmélet mert nem volt 42-es plazmám, de biztos lesz aki mond gyakorlati tapasztalatot. A 16/9-es aránynak megfelelő felbontás pl. az össze lcd tv és az 50-es plazmák is 1366*768 vagy a full hd-k 1920*1080, de azok már nem ez a kategória.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem is volt lcd és most plazma van, ezekre szerintem is egyértelműen a plazma jobb.A konzol, pc viszont inkább lcd, a 42-es plazmáknál még mindig az 1024*768 az elterjedt és ez nem egy pc barát 16/9-es felbontás, valamint játékoknál a beégés veszélye fennáll a plazmáknál.
Ez a beégés dolog zavar. Ezt nem küszöbölték még ki a plazmáknál?
Ha egy konzol játéknál beéghet egy háttér, vagy figura, akkor mi van a tv logókkal? Akkor azok is be tudnak égni, nem?
Egyébként én nehezen tértem át pc-n is a 800X600-ról az 1024X768-ra, de muszáj volt, amikor CRT monitorról LCD-re váltottam...
Annak az esélye viszont, hogy később, ha leesik az ára a PS3-nak ismét konzolom is lesz, olyan 90-95%, tehát elég nagy!
A HDReady plazmák miért nem szeretik a konzolt? PC nem lesz rákötve, az megmarad a maga monitorán, viszont egy BD, vagy HDDVD is beszerzésre fog kerülni, ha annak is esik majd az ára...
Lcd, Led, Oled TV-k
A felhasználás jelenleg 70% tv és 30% dvd, később viszont talán ismét beszereznék ismét egy konzolt...
70% tv mellett szerintem nem kérdés, plazmát kell venni. Az lcd-k képe sokall élesebb, és ez túlságosan is kihozza a tvadás hibáit.
Nekem volt 32"-os lcd-m, most 37"-os plazmám van, de a nagyobb méret ellenére a plazmának sokkal szebb a TV-képe. De úgy általában is sokkal természetesebbnek tűnik a plazma képe.
Nekem is volt lcd és most plazma van, ezekre szerintem is egyértelműen a plazma jobb.
A konzol, pc viszont inkább lcd, a 42-es plazmáknál még mindig az 1024*768 az elterjedt és ez nem egy pc barát 16/9-es felbontás, valamint játékoknál a beégés veszélye fennáll a plazmáknál.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
A felhasználás jelenleg 70% tv és 30% dvd, később viszont talán ismét beszereznék ismét egy konzolt...
70% tv mellett szerintem nem kérdés, plazmát kell venni. Az lcd-k képe sokall élesebb, és ez túlságosan is kihozza a tvadás hibáit.
Nekem volt 32"-os lcd-m, most 37"-os plazmám van, de a nagyobb méret ellenére a plazmának sokkal szebb a TV-képe. De úgy általában is sokkal természetesebbnek tűnik a plazma képe.
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Egyre több típusból látni nagyméretű akciós LCD TV-ket a boltokban.
A helyedben Sony v. Sharp LCD-t vennék. De még esélyes a samsung és az új panák, a többi szerintem felejtôs (részemrôl).
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Egyre több típusból látni nagyméretű akciós LCD TV-ket a boltokban. Lassan a Plazma, és az LCD azonos áron kelleti magát, ezért nehéz a döntés. Én eredetileg Plazmát akartam venni, mivel 42''-ban az LCD megfizethetetlenül drága volt, de mára már mindkét technológiából a 42'' kijelző 250.000.-Ft körüli áron kapható.
Én ehhez a mérethez ragaszkodom, a technológiához viszont nem.
Most jelenleg mit éri meg jobban venni ennyi pénzből ebben a méretben: Plazmát (Panasonic, vagy LG), vagy LCD-t (Sharp, vagy LG) ?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez a Sony a legújabb típus? Amúgy honnan lehet a típusszámból kikövetkeztetni, hogy melyik generáció? (min pl. a pana plazmáknál, hogy most 7-el kezdődik az utolsó számjegy)
Nem, ez közel 1 éves modell.
A 20x0-es modellek tavalyiak (u, s, v, w, x sorozatbol), telen/tavasszal voltak a 25x0-es modellek (p, s, v sorozatbol), most jelennek meg a 3000-es modellek, egyelore s és d sorozat, összel várható a w és a x sorozat (ezek a full hdsek).
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez a Sony a legújabb típus? Amúgy honnan lehet a típusszámból kikövetkeztetni, hogy melyik generáció? (min pl. a pana plazmáknál, hogy most 7-el kezdődik az utolsó számjegy)
Lcd, Led, Oled TV-k
Üveges
Hátúról megvilágítva különösen jól nézhet ki a kis üveges..
Szép
Nem értem mi célt szolgál az üvegkeret körbe.
szerinted????
mégis MIT szolgálna???
megsúgom, nem nehéz rájönni: a dizájnt
bele van gravirozva a sony márka jelzés is, mely szépen világít
és a gombok is bele vannak integrálva...
szólva nagyon szép készülék
(persze nem ez az elsődleges szempont)
de azért mégis, ne hánnyam már el magam, a nappaliban, ha ránézek az lcd tv-mre
Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510
AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle
Lcd, Led, Oled TV-k
Legalább 1.3-as HDMI csatija van?
Affranc se tudja...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Legalább 1.3-as HDMI csatija van?
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát hogy lásd, ha mögötte hagytad a sörödet.
Lcd, Led, Oled TV-k
Üveges
Szép
Rea4 most ezt próbálja rásózni valakire, most ez a jó készülék.
Nem sokat változtál,pajti,IQ-d maradt a régi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Üveges
Szép
Rea4 most ezt próbálja rásózni valakire, most ez a jó készülék.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Lcd, Led, Oled TV-k
Üveges
Szép