Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Altmann, nem csak öregeknek

Moderátor: Penna-Poor

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: arn »

Arn! Én hangfalat keresek a bemutató termünkbe,ezért érdekelt a zu,és érdekel még néhány hangfal.
szvsz mindenki tisztaban van vele, hogy mi minosul reklamnak es mi nem. ez persze azon is mulik, hogy ki mondja.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Ez igaz,de én megértem,hogy igyekeznek helyükre tenni a dolgokat.Sőt egy kívülálló számára hasznos,és érdekes infók kerülnek így napvilágra.ha így nézzük akkor egyértelműen van jóoldala is a vitatkozásnak.
amennyiben a vasarlo erdekeit szolgalja es nem a kereskedo (hatso)szandekait, akkor persze. a support jo dolog.

Arn! Én hangfalat keresek a bemutató termünkbe,ezért érdekelt a zu,és érdekel még néhány hangfal.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Csak ott van moderátor. Aki dolgozik is.

Üdv: DDL

büszke lehetsz magadra. a haverjaid tudják, hogy te rugdosod ki őket? szerintem maradj audiolandon. az neked való

Ha én lennék ott a modi akkor már hamarabb repültél volna onnan és veled együtt még egy páran. De szerencsétekre nem kértek fel.

ddl,

miért is kellene repülnöm?

régebben,amikor elindult ez az egész altmann história, Feri írt egy rakás dolgot arról, miért jobb az akkumulátoros tápellátás. akkor "egyet-nem-értésemnek" hangot adtam, illetve a hifis életből még példát is hoztam,hogyan kerül egy high-end gyártó palettáján megkülönböztetésre az akkus táp és a csöves hálózati. igen,a hálózati volt majd 10szer olyan drága. ezek mellett vázoltam személyes élményeimet akkus táppal ellátot készülékek kapcsán,miszerint kissé sávhatárolt, energiákban gyengébb hálózatis társaiktól és dinamikája szegényesebb. pontosan,mint a hálózati stabilizálóké,csak talán valamivel jobban öli a dinamikát. akkor persze jött a földbedöngölő "le akartja járatni,mert..." duma. És most megelégedéssel láttam, hogy amit én elmeséltem,arra "rájött" az altmann cég is. De nem csak Ők, mert az altmant koppintók hada már rég tervezett hozzá mezei 230V-os tápot. szerintem innen annak hangot adni, hogy "ugye megmondtam" marhára nem moderátori feladat. Az, hogy kissé gúnyosan tettem mellé egy-két epés megyjegyzést egy másik dolog, de hála égnek volt aki értette. pedig igazából azok tőlem inkább afféle viccek, bár az a jó vicc,ami félig igaz és az a legjobb,ami 100%-osan. Nos igen, volt benne genyóság, mert pennát döntés elé állítottam: vagy elismeri, hogy megvezetés folyik, vagy azt hagyja ülni, hogy ez az akku-hálózati táp kérdés számára új és most ébred rá(majd,ha megveszi). egyik se túl jó, de mivel ennyire ki van hegyezve ez az etikai kódex mostanában,nyilván a tudatlanságot kell választani, illetve a visszatámadást,azaz az "érdekből baszlatnak" történetet(de szerintem az igazség az, hogy Ő maga is lelkesedésében megette az akkus dolgot,mert jól vezették elő és volt benne racionalitás. sőt,szerintem maga az altman is így lépdelt a lépcsőn és látta be, hogy ez az akkus megoldás fals út). De miellőtt penna ismét tollat ragadna, ez már történelem,nem kell reagálnia, pusztán arról szól,mi miért kerül leírásra egy fórumon.
úgyhogy szerintem te ne ordibálj a moderátorért,mert ez nem az ÁVH. egyébként egy ekkora emelkedett szellem (mint Ön kedves macskosz) ha nem bírja követni tekervényes agyhullámaimat, tényleg jobb,ha visszamegy a pákagőzbe. ez a hififórumozás sokkal komplexebb történet, mintsem egyszeri kapcsolások garmada. kell hozzá némi plusz, hogy az ember túllásson az egyszeri leírt szón. esetleg annak próbálja boncolni miértjét,motivációját. persze ehhez le kellene sűllyedni egy szintre,ami nem megy mindenkinek

és persze játszhatunk tovább. szegény penna 4-5 árok szélén álldogál. egy apró mozdulat és máris belezuhant megint egybe nekem nem szándékom vele szórakozni(nemrég is csak azért néztem be,mert elkaptam valahol egy mondatát,hogy írt valamit a Trio-járól ide, bár azt nem találtam meg, igaz nem is olvastam végig a topicot), ráadásul tudom, hogy a lelke méylén soxor mormogja el,hogy ennek a bunkónak igaza van ez simán kitűnik írásaiban, ami ha valami közös pontot érint az általam is kedvelt témákkal, sorra fel-feltünnek korábbi általam megfogalmazott dolgaim. legújabb a "nagy érzékenység teljes frekvenciatartományban". (avantagrde tölcsérek kapcsán kezdtem mormolgatni, hogy a nagyérdemű értse mi a különbség egy avantagrde 100+ dB és egy egyszerű szélessávú horn 1kHz-en mért érzékenysége között. és örömmel látom, hogy miután elhangzott Feri is használja a fogalmat. ami egyébként azt jelenti, hogy KFeri nem hülye gyerek és megérti félszavakból a dolgok lényegét!!! képes lesüllyedni) Hogy néha van egy kis bírkó? ez egy ilyen sport. a gond akkor van, ha olyanok szólnak közbe, akik nem képesek követni a gondolatok hömpölygését.

mi lesz ezután? majd elkezdenek az emelkedettek rinyálni a stílusról, az audiolandról, a merlinről és termékeiről, dobálóznak majd minden szír-szarral, sefteléssel, kereskedéssel, gerincességel, amit szintén nem értenek,mint a közelmúlt eseményeit. lelkük rajta, de az se lesz emlekedettebb egy fokkal se(de randa szóismétlés), mint az egyszeri ember rekaciója a seggberugásra. én ettől sokkal magasabb szintet kommunikálok. aki nem érti, magára vessen

elnézést az altmannosoktól, de ez még ferinek jól is jöhet az új táp kacsán csak azt nem szeretném visszahallani, hogy "még revox is a tápos megoldást dicsérte" , mert ez csak féligazság lenne, ami a tápellátásról szól kimondottan. persze ez nem zárja ki, hogy egy készülék jól is szólhat. de tudod mit feri! mondhatod azt, hogy "még revox is azt mondta,ha mér feltételnül választani kellene egyértelműen a hálózati tápos megoldás" ez olyan ajándék féle

ui: még a végén kiderül, hogy a "revox(?)" feri által írt string-ben a "?" == penna&poor vagy ez megint rosz vicc?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

arn
V.I.P.
V.I.P.

Ez igaz,de én megértem,hogy igyekeznek helyükre tenni a dolgokat.Sőt egy kívülálló számára hasznos,és érdekes infók kerülnek így napvilágra.ha így nézzük akkor egyértelműen van jóoldala is a vitatkozásnak.
amennyiben a vasarlo erdekeit szolgalja es nem a kereskedo (hatso)szandekait, akkor persze. a support jo dolog.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Croft »

en spec jobban orulnek ha a forum a termekekrol szolna es nem a kereskedesrol, kereskedokrol...

arn
V.I.P.
V.I.P.

en spec jobban orulnek ha a forum a termekekrol szolna es nem a kereskedesrol, kereskedokrol...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Koscsó Ferivel (Penna) váltottunk néhány emilt tisztázandó a helyzetet. Teljesen igazat adok neki abban, hogy ne minősítsük egymás termékeit, szerintem is hiba volt Big részéről. Bár teljesen biztos vagyok abban is hogy nem a rosszindulat és nem a féltékenység motiválta. Mielőtt kereskedővé és gyártóvá vált volna is hasonló hevességgel fejtette ki a véleményét. Ezt kell lassan megtanulnia, hogy neki most már nem szabad - ez kétségtelenül igaz. Sőt, nekem is lelkesen mesélte el hogy milyen attraktívan és egyénien szólt a Druid a Pennában, persze azt is hogy máshol meg nem.Azt azért hozzá kell tennem, hogy személyes vevőkontaktus során soha nem mond véleményt más termékéről még rákérdezésre sem - aki járt nálunk és így járt az tudja.
Elmondtam KF-nek azt is, hogy valójában mik azok a dolgok amik Bigit ill. minket, az AQ1-et zavarják. Ezt itt nem fejteném ki, mert nem a feszültség további szítása a célom, hanem éppen az hogy ezt később elkerüljük. Bigivel is beszéltem, lassan elmúlnak benne az indulatok.

Schetl László
AQ1

bár ki nem állhatom a jópofi grimaszokat, de most kell ide egy képregény

Tényleg váltottunk néhány emailt az ügyben. Laci meg én, habár nem vele kellett volna leveleznem, de nagyra értékelem természetesen a szándékát. Kértem, hogy a levelezést mutassa meg, annak is akiről javarészt szól, mert úgy korrekt, hogy tudjon róla, miről is írogatunk.

Az már öröm, hogy idáig is eljutottunk. Jelentős lépés, ha nem vagy némileg korlátok közé szorítva szólnak kereskedők egymás dolgairól. Nem ragadnék le a termékeknél kizárólag, mert ha valaki visszaolvasta az elmúlt pár nap termését, akkor bizony kiderült, hogy a termék minősítése, csak ürügy volt arra, hogy páran még egy csomó más dolgot is elmondjanak. Okkal, joggal vagy ki tudja milyen más szcenárió miatt, ezt mindenki eldönti magának.

Szerintem a legfontosabb tanulság nem az, hogy a kereskedők ne minősítsék egymás termékeit, ha úgy gondolják, hogy feltétlenül kell, hogy legyen véleményük hát legyen. Nekem nem lesz, de elfogadom, ha másnak van.

De könyörgöm: ha állít valamit, az állítása legyen TÉNYSZERŰ. Becsüljük már meg egymás munkáját annyira, hogy nem terjesztünk róla pletykákat, feltételezéseket.

A kereskedőknek példát kell mutatni korrektségből, tisztességből, szakmai tudásból.

Ezt nem lehet nem megérteni és ezen nem érdemes vitát sem kezdeményezni. Arra vagyunk itélve, hogy befolyásoljuk a vásárlók szándékait. Mert hát ez a kereskedelem lényege. Hogyan várjuk el bárkitől, hogy komolyan vegyen bennünket, ha azt látja tőlünk, mint amit láthatott péntek 13-a óta. Aki ezt nem érti, az nem való kereskedőnek
(Ezt nem konkrátan bárki ellen mondom, hanem általánosságban, mielőtt bárki is magára veszi).

Koscsó Ferenc
Penna

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: schetl »

Koscsó Ferivel (Penna) váltottunk néhány emilt tisztázandó a helyzetet. Teljesen igazat adok neki abban, hogy ne minősítsük egymás termékeit, szerintem is hiba volt Big részéről. Bár teljesen biztos vagyok abban is hogy nem a rosszindulat és nem a féltékenység motiválta. Mielőtt kereskedővé és gyártóvá vált volna is hasonló hevességgel fejtette ki a véleményét. Ezt kell lassan megtanulnia, hogy neki most már nem szabad - ez kétségtelenül igaz. Sőt, nekem is lelkesen mesélte el hogy milyen attraktívan és egyénien szólt a Druid a Pennában, persze azt is hogy máshol meg nem.
Azt azért hozzá kell tennem, hogy személyes vevőkontaktus során soha nem mond véleményt más termékéről még rákérdezésre sem - aki járt nálunk és így járt az tudja.
Elmondtam KF-nek azt is, hogy valójában mik azok a dolgok amik Bigit ill. minket, az AQ1-et zavarják. Ezt itt nem fejteném ki, mert nem a feszültség további szítása a célom, hanem éppen az hogy ezt később elkerüljük. Bigivel is beszéltem, lassan elmúlnak benne az indulatok.

Schetl László
AQ1

bár ki nem állhatom a jópofi grimaszokat, de most kell ide egy képregény

Vendég

Igazad van, nem etikus csak úgy sugalmazni, tényként állítani nem igazolt dolgokat, amik alkalmasak más lejáratására. Bigi bölcsebb lett volna, ha nem teszi ezt, vagy ha már lebegtet valamit, akkor támassza is konkrétumokkal, hiteles személyekkel alá ha tudja, ha pedig nem, akkor kérjen elnézést, legközelebb pedig gondolja meg kétszer is mielőtt belemegy egy ilyen szituba, ha nem akar rosszhiszeműnek tűnni. Ez már tényleg nem a Zu-ról szól sajnos... , de nem hiszem, hogy ne lenne kiút. Annál értelmesebbek a felek.

Kimber,

Köszönöm a véleményed.

ITT KELLENE

meghúzni azt a bizonyos vonalat, ahonnan nincs tovább és lejjebb. Vissza kellene térni a topik témájához.

Most, hogy így (remélem) a dolgok végére értünk, javaslom, hogy aki az elmúlt 3 nap tanulságait egyben szeretné látni, az menjen vissza az én 2007 07.13-an 10.11-kor megírt hozzászólásomig a Gramofon cikkei kapcsán és egy lendülettel rágja át magát még egyszer a leirtakon. 10-15 perc alatt át lehet tekinteni. Szégyenteljes 15 perc lesz és alkalmas arra, hogy mindenki elgondolkozzon a történteken.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: DDL »

büszke lehetsz magadra. a haverjaid tudják, hogy te rugdosod ki őket? szerintem maradj audiolandon. az neked való

Ha én lennék ott a modi akkor már hamarabb repültél volna onnan és veled együtt még egy páran. De szerencsétekre nem kértek fel.

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Vendég

Siralmas.. 
Hogy hova megy ez a világ..

És Ti még inteligensek vagytok..

Armageddon jön.

Szevasz Zsu,

No mivan, no action in the "City"?

Most már tényleg csak marky hiányzik

Szerintem olvasta, hogy szóba hozták, de nem vette észre, hogy a Zu nem elütés.

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: balika »

Siralmas.. 

Armageddon jön.

Szevasz Zsu,

No mivan, no action in the "City"?

Most már tényleg csak marky hiányzik

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

fulelek lecci valaszolj privatban, irtam

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5097

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Siralmas.. 

Armageddon jön.

talán inkább intelligens ?

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Siralmas.. 

Armageddon jön.

Armageddon max. akkor, ha marky is átcuccol ide.

CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Siralmas.. 

Armageddon jön.

Armageddon max. akkor, ha marky is átcuccol ide.

Zsu
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Zsu »

Siralmas..

Armageddon jön.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Croft »

ez mar jobb, mint a  
OFFTOPIC:

Pedig magasan van a léc. Végre dvd-n is kapható,csak ne lenne 9k Mikor lesz már leárazva?Semmi kedvem ennyit kiadni érte.Kopizni meg ilyet bűn lenne,meg drága is.

arn
V.I.P.
V.I.P.

ez mar jobb, mint a

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Elképesztő, hogy egy ilyen 'revox' meg 'bigdewil' mit megengedhet magának anélkül hogy a fórum közönsége kirekesztené magából. Sőt ahogy látom vannak akik még melléjük állnak. Rémísztő! És ahogy látom ez kezd a trendi lenni. Dehát miért épp itt ne a ..@... /na majdnem leírtam de még ezt sem érdemlik meg/ kerülne a felszínre ha már mindenhol az van felül.

Revox az Audiolandról már sikeresen kerekesztődött. Bigi is már majdnem. De remélem visszafogja mágát.

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

... de a kifordítható zoknit hamar megtalálom és a lukas zokni vicces dolog néha.

Tetszik ez a nagy arc. Akarod, hogy kifordítsuk a Te zoknidat? A végén még kiderül, hogy nem csak lyukas hanem csak a szára van meg...

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

te mit rágod a szart. nem jutott macskatáp?! HG jó gyerek. persze madarat tolláról annyi neked HG.
Ejha! Én erre szellemi alacsonyságra már képtelen vagyok. Bár tudom, hogy képes vagy ennél alacsonyabb színvonalra is.

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Elképesztő, hogy egy ilyen 'revox' meg 'bigdewil' mit megengedhet magának anélkül hogy a fórum közönsége kirekesztené magából.
fritzikém!

a 92hozzászólásdoból hány foglalkozott a hifivel és hány velem? küldj virágot, ha belémzúgtál

egyébként a fórum közönsége hogyan rekeszt ki valakit magából?
halfnote.hu

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Elképesztő, hogy egy ilyen 'revox' meg 'bigdewil' mit megengedhet magának anélkül hogy a fórum közönsége kirekesztené magából. Sőt ahogy látom vannak akik még melléjük állnak. Rémísztő!
És ahogy látom ez kezd a trendi lenni. Dehát miért épp itt ne a ..@... /na majdnem leírtam de még ezt sem érdemlik meg/ kerülne a felszínre ha már mindenhol az van felül.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”