Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Aki esetleg tud bőveben az IKON szériáról írni az ne tartsa magába.
Mi a kérdés?

Hiába eladó az IKON6-os álló hangfalat nem veszek.

A kérdés : frekvenciamenet, dinamika, koherencia, mennyire megy mélyre és milyenek a magasai ?
Tolakodó vagy finom selymes ?

De holnap talán magam is meghallgatom.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10978
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mi a kérdés?

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Kérdezd fapacit, vagy merida-t, ők IKON 6-ossal rendelkeznek, és ráadásul eladó is náluk
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: jondoe »

A Monitor 50-es szett milyen minőség, megéri az árát? Több pénzem nincs, tehát vagy más márka, pl. Dali lesz, vagy ez. De RTi-re nem lesz keret.
Ebben az ársávban ami téged érint best buy (ha tetszik a hangja) egy dali c6 szett. A monitort egy rövid ideig hallgattam zenén de szerintem nem az igazi... Az RTi széria persze már egész más de annak is van (hangzásvilágon belül) komoly vetélytársa - Monitor Audio. Hallgatózni kell...

Köszönöm a válaszodat!
Úgy gondolom, mostmár egyre inkább, hogy Dali lesz, és lehet Nem C6 hanem C8. Érezhető a különbség vajon? Dali Topicba menjünk ezzel szerintem.

Tegnap voltam hangfalakat hallgatni. A KEF IQ3-as és a DALI Concept2-es hangfalakat hallgattam és megértettem, hogy az ismerősöd miért cserélte le a KEF-et Dalira.

Még olyan teszt is volt, hogy bal oldalt a KEF jobb oldalt a DALI volt bekötve és ide-oda járkáltam a két doboz ellőtt és simán hallottam a külömbséget.

A DALI JOBB !

DALI: Selymesebben, finomabban szól, nem erőszakos , nem akar túl mélyre és magasra menni csak amennyire a zene megkívánja, kiegyenlített a hangja az egész hallható tartományban, nem túloz, nem sziszeg.

KEF IQ3: Nyoma sincs kiegyenlítettségnek, jó sok mély ami zörgeti a dobozt bentről de zavaró, sok magas, ami csörömpöl. Hihetetlen, pedig dupla annyit kérnek érte.....

JBL BALBOA sorozat: erre is volt idő, ez kellemes hangú doboz, jó basszussal és kellemes magasokkal, fülbemászó magasak és közepek, hallgatható zene.

A cuccok Marantz CD-n és erősítőn voltak hajtva ami kb. 1.5 millió ft. együttvéve.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Soma01
Isten Hozott! :)

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

A Monitor 50-es szett milyen minőség, megéri az árát? Több pénzem nincs, tehát vagy más márka, pl. Dali lesz, vagy ez. De RTi-re nem lesz keret.
Ebben az ársávban ami téged érint best buy (ha tetszik a hangja) egy dali c6 szett. A monitort egy rövid ideig hallgattam zenén de szerintem nem az igazi... Az RTi széria persze már egész más de annak is van (hangzásvilágon belül) komoly vetélytársa - Monitor Audio. Hallgatózni kell...

Köszönöm a válaszodat!
Úgy gondolom, mostmár egyre inkább, hogy Dali lesz, és lehet Nem C6 hanem C8. Érezhető a különbség vajon? Dali Topicba menjünk ezzel szerintem.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: blakey »

Szerinted a HK 970 illik ezekhez a hangfalakhoz?Illetve, kb ezen az árszintem van javaslatod erősítőre?

Nála jobb válaszadót nem is kaphatnál. Kérdezd meg, szívesen segít. Szerintem jó a H/K-val, de ahhoz ezt az összeállítást meg kell hallgatni.
Az erôsítôket meg kell hallgatni. Mindegyik más, zenétôl függ, de ha kiválasztottad a hangfalakat, akkot jöhet az erôsítô és azaket meg kell hallgatni, hogy melyikkel tetszik a dali. Szerintem H/K, denon, marantz, rotel (ez egy picit drágább), más így hirtelen nem jut eszembe, közül válassz.

Klári

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klári »

Egy nagy nappaliba kell, lehet olyan 37 nm, ráadásul magas és nyitott, mert galériás az étkezővel egy tér.

Sztereóhoz kell, de majd bővítem kb 5.1-ig és a két erősítő között átkapcsolgatok felhasználástól függően.
Fapaciét olvastam. Szerinted a HK 970 illik ezekhez a hangfalakhoz?
Illetve, kb ezen az árszintem van javaslatod erősítőre?

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Az Ikon 6-hoz tudnád viszonyítani?Arról ugyanis már elég sokat olvastam és egy áruházban volt szerencsém meghallgatni is.
Leginkább az érdekel, hogy ha van rá pénzem, akkor megéri-e az árkülönbezetet rászánni, vagy azt a pénz okosabb erősítőre költeni.

Szerintem egy picit más, talán több a tere, más egy picit a mélye, részletesebb a közép, de ehhez szerintem már kell a nagyobb tér, jelen állás szerint az ikon 6 mellett döntenék. Hogy miért, mert a fórumon fapaci árul ikon 6-ot, szerintem elég kedvezô áron (ráadásul láttam is ôket) és ha azok mellé veszel egy jó erôsítôt, akkot az ikon 7 árából megvan a rendszer. Egyébként mekkora helységben lenne a rendszer? Gondolom sztereó. Nyilván az ikon 7-es jobb de itt neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél, mekkora helyen, mert ha nincs elegendô hely, akkor nem biztos, hogy érvényesül az ikon 7 tudása, de mindenképp javaslok egy meghallgatást, mert megéri és segitôkészek.

Klári

Dali hangsugárzók

Sziasztok! 
Valaki meséljen már az Ikon 7-ről.

Így látatlanba, akarom mondani hallatlanba ezt néztem ki magamnak.
Itt olyan okos emberek vannak, csak akad erről némi infó.

Szerintem érdemes a toshibasopban meghallgatni, zárt helyen van és meglátod, hogy neked tetszik-e. Nekem bejön, de ennél részletesebben nem tudok nyilatkozni, mert rövid idejig hallgattam.

Köszönöm.

Az Ikon 6-hoz tudnád viszonyítani?
Arról ugyanis már elég sokat olvastam és egy áruházban volt szerencsém meghallgatni is.
Leginkább az érdekel, hogy ha van rá pénzem, akkor megéri-e az árkülönbezetet rászánni, vagy azt a pénz okosabb erősítőre költeni.

A boltba mindnképpen elmegyek, csak kicsit nehézkes megszervezni, mert nem Bp-en élek.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Sziasztok! 

Szerintem érdemes a toshibasopban meghallgatni, zárt helyen van és meglátod, hogy neked tetszik-e. Nekem bejön, de ennél részletesebben nem tudok nyilatkozni, mert rövid idejig hallgattam.

Klári

Dali hangsugárzók

Sziasztok!

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

Kb. 300 óra után kezd magára találni a Concept sub... Nem igaz, hogy mennyi járatás kell ezeknek, bátran javaslom, hogy a bolti "szűz" hangot mindenki szorozza meg 3-mal (már ha kvalitatíve lehetne szorozni...).

Klári

Dali hangsugárzók

Sziasztok!

Az Ikon 7-ről tud valaki egy kicsit mesélni?

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Mivel nem kedvelem a Heed dobozokat, ízléstelen lenne azt írni, hogy ha tényleg ez a tapasztalatod cserélj dobozokat, de részben itt van a kutya elásva.

Ismert a probléma.
Nem azért hallgatok ilyen dobozt mert ez esett be az ablakon.
És tudom hogy mit hogyan csinál és miért úgy. És az is ismert hogy sokaknak nem tetszik és azt is értem hogy miért. Ezen nincs mit vitázni kettőnknek.
Ha esetleg mégis kíváncsi vagy a miértekre magánban szívesen elmondom.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

A szimfónikus felvételek vonósvisítása is egy szép témakör.A többmikrofonozásnál kezdődik a dolog. Egy hangforrás jelét több mikrofon is veszi, csak az a gond hogy időeltéréssel mivel más távolságban vannak a forrástól. Ez fázishibát csinál ami főképp a magas vonósoknál és a fúvosoknál jön ki rendesen. Ezért visítanak a legtöbbször a magas vonósok fúvósok.

Ez így nem teljesen igaz. Ezek a mikrofonok meglehetősen jól el vannak egymástól különítve akusztikailag és irányított karakterisztikájuk van.

Ez így igaz, de ennek ellenére mégis vannak erre konkrét példák amikkel bizonyítható a probléma.
Például nekem van pár Mocsári Gábor által rögzített felvételem.
Ezeken is irányított (kardioid) Neumann mikrofonok voltak, 2 vagy 3 pár több fronton elhelyezve a zenekar körül.
De Mocsári Gábor a Yamaha digitális pulton az útbol számolt késleltetést is alkalmaz a mikrofonfrontok között és a magas vonós és fúvós kar tényleg nem visít, mint a zenekari felvételek 90%-án.
És persze a kétmikrofonos felvételek (nagyzenekarnál elég kevés ilyen van) sem visítoznak. Persze ott meg más problémák jönnek elő.
Szóval van olyan hangmérnök aki ismeri ezt a problémát és tesz is ellene.
De persze olyan felvételt is hallottam amit le is fotóztak mikor készítették és a DPA mikrofonon olyan sipka volt ami történetesen 10-12dB emelést csinál 10kHz környékén.
Durva hiba. Fejhallgatón borzalmas volt. Minél jobb volt a fejhallgató annál rosszabb.
Ilyen is van. Ráadásul a nagy Sony hangmérnökgárdája követte el.

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Gézapala »

Hát... az igazat megvallva nekem sok jó CD játszóm nem volt, középszar futóművek után kötöttem magyar gyártású DAC-okat, aztán bambi. De nagyon drága láncokon (3-5M Ft) is többször azt hallottam, hogy magasban sok a jóból. 
Talán csak én lihegem túl a kérdést, mert belátom, ízlés dolga is. Egyik cimborámnál nekem már otromba száraz és sikítós hang van, de ő pl. megőrül érte.

akkor azok is rossyűzak voltak Sajnos az ár nem garancia semmire
Nem lehet hátradőlni 5 milkánál sem ha szar a cucc

Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Hát... az igazat megvallva nekem sok jó CD játszóm nem volt, középszar futóművek után kötöttem magyar gyártású DAC-okat, aztán bambi. De nagyon drága láncokon (3-5M Ft) is többször azt hallottam, hogy magasban sok a jóból.

Talán csak én lihegem túl a kérdést, mert belátom, ízlés dolga is. Egyik cimborámnál nekem már otromba száraz és sikítós hang van, de ő pl. megőrül érte.

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Ha hangszóróhiba lenne akkor ez a jelenség egy adott rendszeren minden felvételnél ugyanolyan jellegű, mértékü lenne.
Én nem ezt hallom. Nálam erősen hangfelvételfüggő a jelenség.
De az is igaz hallottam már olyan rendszert amin minden zenekari felvétel disszharmónikusan szólalt meg.
Lehet nem ugyanarról beszélünk mert nem ugyanaz történik azon amit te hallgatsz meg azon amit én.

Én elsősorban zongoradaraboknál tapasztalok ilyet, de nagyon függ a felvételtől. Azt szeretem, ha kicsit "neszez" a darab, és nagyon figyelve lehet hallani a zongora mechanikáját is. A sistergés viszont engem is zavar.

zongora pl nálam k*rva jól szól

zongoráztam 6 évig tehát tudom hogyan kell szóljon

Pioneer PD9700 CD játszó
Heybrook HB3
Infocus In72 proji

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Nem tom de nekem általában a mélyekkel szokott lenni a problémáms

Ha a magasakkal van baj akkor azt tapasztalataim szerint 95 % ban a CD játszó okozza

Pioneer PD9700 CD játszó
Heybrook HB3
Infocus In72 proji

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Szimfonikusoknál ez eléggé kötött. Barokk óta nemigen szórakoznak ezzel, legalábbis én nem nagyon találkoztam alternatív elrendezéssel. Bár való igaz, a lehetőség adott.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Viszont ha beraknám Csajkovszkijt és jobbról szólna a hegedű, az határozottan hülyén venné ki magát.
Ne feledjük, hogy sokféle zenekari ülésrend létezik!

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Ez csak 2D
Jogos!

Nem jó rendszer = pontszerű, balról-jobbról (0D)
Jobb rendszer = a két hangszóró "között" vannak a zenészek (1D)
Még jobb rendszer = a színpadnak jól kivehető mélysége van, a dobozok meg nagyjából "eltűnnek". (2D)

Szerintem.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

No akkor ha jól értem a vitánk 90%-ában mindketten hülyét csináltunk magunkból.

Egyébként én alapvetően a korrekt módon rögzített felvételekről beszéltem. Kamarazene, rockzene, meg tudomisén milyen zene esetén a tér annyira nem járul hozzá az élményhez, mert gőzöm sincs, hogy a felvétel pillanatában ki hol állt a zenekarból. Viszont ha beraknám Csajkovszkijt és jobbról szólna a hegedű, az határozottan hülyén venné ki magát. (emlékszel Acme a CD-SACD sávra? )

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Relatíve jó rendszer elé ha leülsz és becsukod a szemed, teljesen tisztán és világosan kivehető pl. az említett szimfonikus zenekarnál, hogy balra húzzák a hegedűsök, jobbra a csellósok, valahol mögöttük a fafúvók. Világos az is, hogy jobbra hátul zeng a trombita, valahol hátul dobok (bár nyilván ez a legkevésbé pozícionálható). A nagyon jellemző hangú hangszereket (triangulum, hárfa) pedig szinte körbe lehetne rajzolni, hogy igen, ez itt van, ez meg itt van. Én ezt hívom 3D leképezésnek.
Ez csak 2D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Egy hangforrás jelét több mikrofon is veszi, csak az a gond hogy időeltéréssel mivel más távolságban vannak a forrástól. Ez fázishibát csinál ami főképp a magas vonósoknál és a fúvosoknál jön ki rendesen.
Ez a sztereó alapja. Ideális esetben ez az a "fázishiba", amitől jó esetben újra összeáll a 3D hangkép lehallgatáskor.

Sokmikrofonos felvételnél a sztereó képet mesterségesen állítják elő a keverésnél. Valódi sztereó hangzást sztereó (2 v. 3 db) mikrofonozással lehet rögzíteni.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”