Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
a hotkey-poller egyáltalán engedélyzve van ? sajna most épp nvidia kártyám van, nemtom megnézni, de engedélyezni kellett vmi hotkey szolgáltatást is att -n belül ...
Igen engedélyezve van.
ha az megvolt, akkor nemszoltam. amugy az anno peterk által belinkelt reschanger.exe miért nem jo?
Nem akarnék ezerféle progit használni erre. Elvileg a tray tool képes lenne erre, de a display properties rész számomra nem teljesen világos.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Az "ati tray tool"-ban hogyan lehet a felbontást billentyűzetről állítani?
Fel tudtam vennia display settings-ben beállításokat, és azt hozzá is lehet rendelni billentyűzethez, viszont azt alkalmazva a felbontás nem változik, csak ha kézzel váltom.
a hotkey-poller egyáltalán engedélyzve van ? sajna most épp nvidia kártyám van, nemtom megnézni, de engedélyezni kellett vmi hotkey szolgáltatást is att -n belül ...
ha az megvolt, akkor nemszoltam. amugy az anno peterk által belinkelt reschanger.exe miért nem jo?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Az "ati tray tool"-ban hogyan lehet a felbontást billentyűzetről állítani?
Fel tudtam vennia display settings-ben beállításokat, és azt hozzá is lehet rendelni billentyűzethez, viszont azt alkalmazva a felbontás nem változik, csak ha kézzel váltom.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
ati tool
Van stabil 0.26-os verzió is (én ezt használom) és van kevésbé stabil 0.27 beta.
Htpc (Home Theatre PC)
Az Intel hasonló lépését megelőzve az AMD tegnap jelentősen csökkentette Athlon 64 processzorcsaládjának árait
Ezért vettem meg múlt héten a 6000+ -os X2-t. Br. 37 volt. Tréfás, hogy év elején ez a processzor közel 100ezer volt.
Más:
Az új alaplapommal küzdök: ASUS M2A-VM HDMI. Sosem volt ATI VGA-m, ez az első ( Integrált X1250 ). Egyenlőre még nem sikerült nativban meghajtani vele az 5700-ast. PowerStrip is csak a legújabb ( még nem hivatalos ) verziója ismeri ezt chipsetet ( AMD-ATI 690G ( X1250 ) ). Próbálgatom tovább...
Htpc (Home Theatre PC)
az árcsökkenést mindenképpen megvárom
A hwsw-n olvastam (július 10):
Az Intel hasonló lépését megelőzve az AMD tegnap jelentősen csökkentette Athlon 64 processzorcsaládjának árait, aminek következtében már 15 ezer forint alá is mehet a kétmagos processzorok belépő ára, és a vállalat kínálatának csúcsáért sem kell 35-36 ezernél többet fizetni. A vállalat ugyanakkor nem dobott piacra gyorsabb modellt, így ez a lépés pusztán a kereslet szinten tartását célozza. Az Intel várhatóan július 22-én hajtja végre következő drasztikus leárazását, amivel egyidőben gyorsabb Core 2 modelleket is piacra dob.
...
Az Intel eközben erősíti Core 2 Duo és Quad termékvonalát, miközben nemhogy árat nem emel, de még agresszív csökkentést is végrehajt. Meg nem erősített értesülések szerint a vállalat gyorsabb, 1333 megahertzes adatbuszt alkalmazó Core 2 Duo modelleket mutat be, ami önmagában 5-10 százalékos gyorsulást is hozhat sávszélesség-korlátolt teljesítményigényes alkalmazások alatt. A gyorsabb buszra váltás mellett megjelenik a 3 gigahertzes Core 2 Duo is, ráadásul mintegy 20 százalékkal olcsóbb lesz a jelenlegi csúcsverziónál, a 2,66 gigahertzes (1066 MHz FSB) E6700-nál. Az E6700 utódja, az E6750 42 százalékkal kerül majd kevesebbe néhány héten belül.
Htpc (Home Theatre PC)
...Ha jól hallottam heteken belül árcsökkentés lesz a Core2Duo prociknál. Ha így lesz akkor én a 6600-ast venném. Bár azt nem tudom, hogy az órajelét lehet-e állítgatni.
az órajel állitást úgy értettem, hogy ha nincs terhelés(pl letöltés van), lecsökkenti a megaherzeket, hogy ne fogyasszon annyit
az árcsökkenést mindenképpen megvárom
köszi, hogy szóltál
...
Htpc (Home Theatre PC)
lecserélném pentium d805 procimat, valami kevésbé melegedő, "órajel állígató" core2 duo-ra...
mit gondoltok, melyikre lenne érdemes?
Ha jól hallottam heteken belül árcsökkentés lesz a Core2Duo prociknál. Ha így lesz akkor én a 6600-ast venném. Bár azt nem tudom, hogy az órajelét lehet-e állítgatni.
Htpc (Home Theatre PC)
lecserélném pentium d805 procimat, valami kevésbé melegedő, "órajel állígató" core2 duo-ra...
mit gondoltok, melyikre lenne érdemes?
...
Htpc (Home Theatre PC)
- homersekletekhez visszaterve: nem mindegy, hol meri az ember
Az "ember" nem méri sehol (kivéve aki igen ), megnézi, hogy mit ír ki a BIOS vagy az adott szoftver, de akkor ezek szerint, majdnem, hogy tökmindegy, mert a kijelzett értékek a "Mennyi? 30. ..." kategóriába esnek
Htpc (Home Theatre PC)
- homersekletekhez visszaterve: nem mindegy, hol meri az ember, mert sok esetben a mert ertek messze van az idealis meresi pont-tol [maskepp fogalmazva a szenzor mer egy erteket, de gyakran az adott chip ettol joval melegebb], es meg lehetne reszletezni a temat...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy súrlódáscsökkentő motorolaj adalék, neve prolong (magam is használom, sztem qrvajó, de nem ez a lényeg). A szerelőmnek adtam pár nem használt ventit, amik tényleg hangosak voltak, lekezelte őket pár csepp prolong-al, és láss csodát, szinte teljesen elnémultak. Van új a nap alatt
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Köszi a szigetelős tapasztalotokat, még gondolkodom, mert nem sok hely van a burkolat és a gép test között, nem tudom, mi férne be oda egyáltalán.
Nálam szinte folyamatosan 52 fokos a wincsi hőmérséklete, ezért is félek, hogy ha a szigetelés emel a belső hőn, akkor mi lesz vele, mivel úgy gondolom, hogy ez már így is alulról súrolja a normál tartomány tetejét.
Megnéztem a NAS-omban mik a hőviszonyok:
3 db Samsung 500 GB-os van benne, ezek jelenleg 39, 44 és 42 fokosak. A belső hőmérséklete a gépnek 38C, azt írja, hogy 0-60 a normál, ebből gondolom, hogy a htpc-ben lévő wincsinek sem tenne jót, ha 60 fölé menne.
Htpc (Home Theatre PC)
Újra eljátszom a linux-al. Rájöttem, hogy a multkor nem tettem fel az ati drivert, csak valami általános cucc volt ami a rendszerrel együtt települt.
aurum!
Feltettem az ubuntut és mplayert, ffmpeget csomagként, viszont továbbra sem viszi az mkv, x264 cuccokat.
Fel kell tenni a w32 codeceket is?
Van egy csomó beállítás ami nem világos.
Mi a video, audio szekcióban lévő driver lista?
Defaultban a video alatt a xmga van. Mondjuk az rejtély, hogy miért van mellette matrox, amikor ati kártyám van.
A codec alatt az ffmepeget állítottam be. Gondolom az jó. A lejátszás nem megy, mert nem definiáltam video outputot.
Help!
Htpc (Home Theatre PC)
Megkérdeztem a broadcast rendszergazdánkat, szerinte 70 fokot tartósan el kell tudniuk viselni a home cuccoknak is. A szerverlemezek persze többet bírnak.
70foknál vszeg már le is kapcsolna magátol a winyo, nemhogy tartosan nem birná ... ha jol remlik az a tanulmany, akkor ott arrol volt szo h a serverbe valo scsi winyok semmivel sem birjak jobban, csak ott a raid5 miatt egyszerü a megoldás: csere
google szerint a smart vs. hömérséklet vs. meghibasodas nem függ össze. ez részben azért is van, mert a smart tul megengedő, de ha hddsentinelt használsz, az sokkal szigorubban birálja el az értékeket és jobb eséllyel jössz rá időben, hogy gond van
Jó volt itt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
A szerverlemezek persze többet bírnak.
- nehogy azt hidd..
- csak jobban ki vannak hegyezve a teljesitmenyre, maskepp fogalmazva nagyon a hataron mukodnek.
- a homerseklet meg nem mervado, mivel egy szerverteremben az ember fazik <20 fok kornyeken mozog a nedvessegmentes levego homerseklete. soot ez a homerseklet kotelezo, ugymond a szerver hdd-k megjobban erzekenyek a homersekletre.
- visszaterve a szerver hdd-k is ugyanugy meghibasodnak mint a sziimpla komersz vinyok.
Itt nálunk fixen 22 fok van a CAR szobában, de a vinyókat nem lehet megfogni, olyan melegek. Az tény, hogy cserélgetik is őket folyamatosan. A 6 NLE vágó kiszolgálása gyakorlatilag azzal jár, hogy folyamatosan pörögnek napi 20 órán át, többszáz GB-os állományokat mozgatva.
Htpc (Home Theatre PC)
64 bites a Vista ? Ha igen es 32 bites alkalmazasokkal nezel filmet (pl. MPC, 32 bites ffdshow), akkor ez a gond ! Ez ugyanis egy feature a Microfos-tol, hogy nem engedi ekkor spdif-en az 5.1-et ...
Igen, 64 bites. De megoldódott a probléma. Néhány hete DVD írót cseréltem a gépben, és lusta voltam kiszedni a helyéről, ezért amolyan "in-place tuszkolós" módszerrel oldottam meg. Úgy néz ki, eközben hátul kicsúsztak a kábelek. Megigazítottam, és minden ok most. Azt ugyan nem értem, hogy a teszt hogyan tudott körben is megszólalni... Gondolom valamiféle csatornák közötti áthallás lehetett a ludas...
Htpc (Home Theatre PC)
A szerverlemezek persze többet bírnak.
- nehogy azt hidd..
- csak jobban ki vannak hegyezve a teljesitmenyre, maskepp fogalmazva nagyon a hataron mukodnek.
- a homerseklet meg nem mervado, mivel egy szerverteremben az ember fazik <20 fok kornyeken mozog a nedvessegmentes levego homerseklete. soot ez a homerseklet kotelezo, ugymond a szerver hdd-k megjobban erzekenyek a homersekletre.
- visszaterve a szerver hdd-k is ugyanugy meghibasodnak mint a sziimpla komersz vinyok.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Egy ideje Vista van a HTPC-men, és csak tegnap tűnt fel, hogy sem az s/pdif sem az analóg multichannel kimenet nem működik avi/mkv lejátszásnál.
64 bites a Vista ? Ha igen es 32 bites alkalmazasokkal nezel filmet (pl. MPC, 32 bites ffdshow), akkor ez a gond !
Ez ugyanis egy feature a Microfos-tol, hogy nem engedi ekkor spdif-en az 5.1-et ...
Tobbek kozott itt is folyt a diskurzus errol: http://forum.doom9.org/showthread.php?p ... ost1024074
Mas: a vinyok melegedeserol pedig a Google kiadott egy tanulmanyt (ha meg nem lattatok volna) : http://www.hwsw.hu/hirek/33024/merevlem ... _scsi.html
hat, erdekes ...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
amugy a 2 évig neked 7/24 megy a gép? 2-3 év alatt valoban elavul a méretük, de sztem nekem annyit nem huznának ki ilyen melegben. mivel nem tudnék ujra leszedni 500 gigát, ennyit backupolni sem lehet otthon, igy hát inkább ovatos vagyok
Állandóan megy a gép kb 7 éve, max akkor nem, amikor külföldön vagyok. Tényleg nem hányt be vinyóm soha. A mai méretű cuccokat valóban nem lehet backupolni, így hát vállalni kell a kockázatot.
Megkérdeztem a broadcast rendszergazdánkat, szerinte 70 fokot tartósan el kell tudniuk viselni a home cuccoknak is. A szerverlemezek persze többet bírnak.
Htpc (Home Theatre PC)
Samsungom nincs. Két Seagate Barracuda (500 és 300 GB) és egy WD Raptor (74 GB) van a gépben. Mióta eszemet tudom, kb ilyen melegek voltak a lemezeim és még soha nem ment tönkre egyik sem. Mondjuk 2 évnél tovább nem is használtam egyiket sem. Hétvégén kipróbálom a függeleges beépítést. Most egymás felett vannak, tehát még fűtik is egymást.
Azért a 40-50 fok még nem égetheti meg az ujjad!
seagatek melegebbet jeleznek, mint a samsungok, ez tény, de ha az én seagatem 45-50 fokos, akkor már nem tudom megfogni, mert éget (oldalsó fekete rész) - lehet az én winyoim mellémérnek (tipusfüggő a mért hőmérséklet pontossága, nem lehet egymáshoz viszonyitani, kézrátétel a tuti - ha az 50 fok nem égeti a kezed, akkor nincs gond a "te 50 fokos seagateddel" )
amugy a 2 évig neked 7/24 megy a gép? 2-3 év alatt valoban elavul a méretük, de sztem nekem annyit nem huznának ki ilyen melegben. mivel nem tudnék ujra leszedni 500 gigát, ennyit backupolni sem lehet otthon, igy hát inkább ovatos vagyok
peterk: tudtommal realteknek vista alá naprakész a drivere, nem fél éves ..
amugy a winyok érzékenyek a melegre, ez már nem kell, hogy bebizonyosodjon
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Egy ideje Vista van a HTPC-men, és csak tegnap tűnt fel, hogy sem az s/pdif sem az analóg multichannel kimenet nem működik avi/mkv lejátszásnál. Alaplapi realtek hangkártya, a vista-n kb. fél éves driver van fent. Több mindennel próbálkoztam, például leszedtem a legújabb ffdshow-t is, mert az audio decodere állítólag képes kirakni digitális jelet. Beállítottam, de semmi
A vista control panel-ében egyébként beállítottam az 5.1 hangszórót, és az ott futtathetó teszt működik is, szólnak a hangfalak ahogy kell.
Mi a manó lehet a gond?
Htpc (Home Theatre PC)
Mióta eszemet tudom, kb ilyen melegek voltak a lemezeim és még soha nem ment tönkre egyik sem. Mondjuk 2 évnél tovább nem is használtam egyiket sem. Hétvégén kipróbálom a függeleges beépítést. Most egymás felett vannak, tehát még fűtik is egymást.
Nekem 3 Samsung van a HTPC-ben. Az elrendezés miatt ebből kettő 37-38 fok, a harmadik 52-55 között ingadozik (ez utóbbinak sajna alig van helye). A legmelegebb a legrégebbi, már jó két éve megy.
Én sem hűtöttem még soha vinyót, és nem is fogok. Egyszerűen nem szeretem a plusz zajt. Még évekkel ezelőtt a Quantum lct10-20-40 GB-os sorozata nem szerette a gépeinkben a meleget, de azóta nem volt problémám sem itthon, sem az irodában (ahol azért van jónéhány gép).
Persze rám nem érdemes ilyesmiben hallgatni, mert én akkor sem hűteném őket, ha bebizonyosodna, hogy érzékenyek rá. Egyszerűen nem éri meg vele szenvedni. Csak 3-5 év garis vinyóink vannak, aminél nálunk a vinyók használati-ciklusa általában rövidebb. Mivel a hűtés a backup rendszert úgysem helyettesítheti, ezért tökmindegy.
(Igaz, a HTPC-t nem mentem rendszeresen, de azon "csak" letöltött fileok vannak. Ha az elszáll, hát elszáll, letöltöm vagy felmásolom újra. Maga a rendszer viszont backupolva van, így bármikor 15-20 perc alatt újra tudom éleszteni.)