Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Eleg elnezo vagy

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

Csináltam egy közelit a fejről. Aki ért hozzá, meg tudná ebből mondnai, hogy ez tényleg egy koszos mechanika, vagy más az oka az ugársank?
Egyébként az az érdekes, hogy már alig csinálja. A lemez eléjén nem, csak hosszabb CD-k utolsó számainál, de ott is egyre ritkábban. Hülye kérdée: lehet, hogy bejáratódott?
Denon DCD1420-as feje
A választ nagyon szépen köszönöm!
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

mondjuk még mindig nem tudom, mennyi lenne a munkadíj....
Bese Attilánál szerintem igen kedvező. ha nem a fogas-akármia gáz, kérj vissza némi gubát és vidd Beséhez. feléleszti. vagy egyből oda kellene vinni,nézze meg,mi is a gáz vele...
már ha pesten vagy. ha véletlenül, debrecenbe keress meg...

Oké, köszi. Igen, pesten vagyok, de először élnék az eladó ajánlatával, bizalmat szavazok neki. Később majd beszámolok a fejleményekről.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4862
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: revox »

mondjuk még mindig nem tudom, mennyi lenne a munkadíj....
Bese Attilánál szerintem igen kedvező. ha nem a fogas-akármia gáz, kérj vissza némi gubát és vidd Beséhez. feléleszti. vagy egyből oda kellene vinni,nézze meg,mi is a gáz vele...
már ha pesten vagy. ha véletlenül, debrecenbe keress meg...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Fejlemény: az eladó saját költségén megpróbálja kijavítani a hibát (szerinte a mechanika koszos).Ez roppant szimpatikus hozáállás, nagyon örülök, hogy ilyen is van még a mai világban.
Tudom, nyugtával dícsérjük a napot, így a fejleményről majd beszámolok.

Maga  a készülék nagyon tetszik, a hang nagyon sokat javult, igaz, erősítőt is cseréltem.

régebben átment a kezemen néhány ilyen gép. akkor még betonstabilak voltak a lézerek,de annak lassan 10éve. mára kiöregedtek. ha nem volt túl drága és még belefér a kb 30-40ezerbe egy fejcsere,megéri meglépni ,mert egy jó hangú gép és csere után valószinüleg még működik jódarabig. bár a philips cd304 hangját(nyíltságát) nem éri el, de jó hangú gép. mára egyébként mindkét tipus időtállósága bizonytalan, 20ezeret érnek kb, ha éppen jól működnek.

ha eladó saját költségén kijavítja a hibát, azaz "kitakarítja a mechanikát" és nem a trimmereket tekeri meg, jól jártál. ha trimmerpoti tekerés lex belőle, kb 1-3hónap és ámen a fejnek ismét (és végérvényesen)

egyébként eme modell jellegzetes hibája régebben a lemezfiók- mozgató szíj elnyúlása, így a lemezfiók mozgásának megszünése volt. ekkor a friccek kitették a kukába, mert"nem működött". no ekkor kellet elhozni németból és kicserélni a szíjat. de ez most szerintem már nem ez a porbléma, hanem az öregség

Helo!
Az eladó telefonon egyből mondta, hogy a fogasív a koszos, azt kell megpucolni. Ha nem lesz jó, visszakapom a vételárat.
Mondjuk ezt sajnálnám, mert tényleg tetszik a gép...akkor majd valami fiatalabbat kellene néznem, (van egy tuningolt Cd63SE 35e-ért, lehet hogy ezt kéne?...) azok meg többe kerülnek, és totál tanácstalan leszek majd...na mindegy, ezzel ráérünk később is foglalkozni.
Ja, a szíjproblémáról olvastam a kinti fórumokon.
Az ebayes fej 9500Ft átszámítva, ez állítólag nagyon jó ár...mondjuk még mindig nem tudom, mennyi lenne a munkadíj....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4862
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: revox »

Fejlemény: az eladó saját költségén megpróbálja kijavítani a hibát (szerinte a mechanika koszos).Ez roppant szimpatikus hozáállás, nagyon örülök, hogy ilyen is van még a mai világban.

Maga  a készülék nagyon tetszik, a hang nagyon sokat javult, igaz, erősítőt is cseréltem.

régebben átment a kezemen néhány ilyen gép. akkor még betonstabilak voltak a lézerek,de annak lassan 10éve. mára kiöregedtek. ha nem volt túl drága és még belefér a kb 30-40ezerbe egy fejcsere,megéri meglépni ,mert egy jó hangú gép és csere után valószinüleg még működik jódarabig. bár a philips cd304 hangját(nyíltságát) nem éri el, de jó hangú gép. mára egyébként mindkét tipus időtállósága bizonytalan, 20ezeret érnek kb, ha éppen jól működnek.

ha eladó saját költségén kijavítja a hibát, azaz "kitakarítja a mechanikát" és nem a trimmereket tekeri meg, jól jártál. ha trimmerpoti tekerés lex belőle, kb 1-3hónap és ámen a fejnek ismét (és végérvényesen)

egyébként eme modell jellegzetes hibája régebben a lemezfiók- mozgató szíj elnyúlása, így a lemezfiók mozgásának megszünése volt. ekkor a friccek kitették a kukába, mert"nem működött". no ekkor kellet elhozni németból és kicserélni a szíjat. de ez most szerintem már nem ez a porbléma, hanem az öregség
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Fejlemény: az eladó saját költségén megpróbálja kijavítani a hibát (szerinte a mechanika koszos).
Ez roppant szimpatikus hozáállás, nagyon örülök, hogy ilyen is van még a mai világban.

Maga a készülék nagyon tetszik, a hang nagyon sokat javult, igaz, erősítőt is cseréltem.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Üdvözlet a fórumnak!Minap vettem egy Denon DCD1420-as CD-t, és az a bajom

Húú 90% kiolvasófej hiba.
Szerintem vidd vissza és kérd vissza a pénzed...

Köszi a gyors választ.
Ajjajjj...
Ez nem lenne jó?
Ezt találtam az e-bayen.

nem tesztelted a lejátszót elötte?Lacynak igaza van, vidd vissza.

Akkor nem csinálta. Igaz, nem hallgattam sokáig. Evvan.
Visszavinni 10e Ft lenne. Bp-KBarcika.
A készülék tetszik, a hangja is, így ha ésszerű összegért meg lehetne csinálni, akkor vállalnám.
Szóval a kérdés fennál: a linkelt fej jó lenne?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Köszi a gyors választ.
Ajjajjj...
Ez nem lenne jó?
Ezt találtam az e-bayen.

nem tesztelted a lejátszót elötte?Lacynak igaza van, vidd vissza.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Köszi a gyors választ.
Ajjajjj...
Ez nem lenne jó?
Ezt találtam az e-bayen.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Szerintem is,mert nem lesz olcsó multaság a fej csere.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Üdvözlet a fórumnak!
Minap vettem egy Denon DCD1420-as CD-t, és az a bajom vele, hogy elég sokszor ugrik, még a karcmentes lemezeken is, főleg a lemez vége felé. Tökmindegy, hogy írt, vagy gyári CD-ről van szó.
Kérdéseim:
-ez bug, vagy feature? Vagyis ezek a régebbi gépek ilyen háklisak a lemez minősőgére, vagy ez tényleg hiba?
-egy tisztítás segítene-e rajta, és ha igen, pesten kihez forduljak ez ügyben? (gondolom a tisztító cd nem a legjobb megoldás)
-egy fejcsere vajon mennyibe kerülhet sacc/kb, illetve ha viszek fejet (láttam ebay.de-n hozzá) akkor a munkadíj mennyi lehet?

A készüléknek amúgy remek hangja van (egy Yamaha CDX 590est váltott fel)
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: forgi »

Visszatérve a cd játszókra: max. 30-40k között keress egy nem mai játékost, aminek van koax digit kimenete, hogy külső dac-ot használhass vele. Ha a készülék CDM/xx mecanikával szerelt, keress rá a neten, melyik van benne. A 9-eshez, 12-eshez van alkatrész, illetve komplett mechanika is olcsón, a CDM-4 már neccesebb jóval.Pl:
forgi eladó cucca dac-kal, bár nem tudom, a cd-n van-e digit kimenet
vagy
Andru Marantz-a tartalék mechanikával, ennél sem tudom, hogy digit kimenettel ellátták-e.

A lejátszón SPDIF digitális kimenet található, optikai az nincs rajta. Tudomásom szerint Andru Marantz CD-vel is ugyanez a helyzet. Természetesen szívesen látom Croftot meghallgatásra mind DAC-val mind az nélkül, ha érdekli a készülék.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Rag »

Visszatérve a cd játszókra: max. 30-40k között keress egy nem mai játékost, aminek van koax digit kimenete, hogy külső dac-ot használhass vele. Ha a készülék CDM/xx mecanikával szerelt, keress rá a neten, melyik van benne. A 9-eshez, 12-eshez van alkatrész, illetve komplett mechanika is olcsón, a CDM-4 már neccesebb jóval.Pl:
vagy
Andru Marantz-a tartalék mechanikával, ennél sem tudom, hogy digit kimenettel ellátták-e.

Mi van benne?
Több ilyen oldal is van a neten:
http://www.dcaudio.kgb.pl/dac.htm
Összefoglalva cd-énként a futómű és a dac. Bár itt sokan ismerhetik ezeket a listákat, de a most ismerkedő Croft kollégának tettem ide...

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Visszatérve a cd játszókra: max. 30-40k között keress egy nem mai játékost, aminek van koax digit kimenete, hogy külső dac-ot használhass vele. Ha a készülék CDM/xx mecanikával szerelt, keress rá a neten, melyik van benne. A 9-eshez, 12-eshez van alkatrész, illetve komplett mechanika is olcsón, a CDM-4 már neccesebb jóval.
Pl:
vagy
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Cd játszók

...mert érthető módon néha kissé unalmas lehet mindenkinek ugyanazt ismételgetni.
Nem hittem volna, h megérem ezt a mondatot 1 kezdőtől. Mindjárt sírok...

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Croft »

@Croft 
1-2 kivételt leszámítva nem lehet megmondani előre, hogy melyik termékhez melyik kábel stb. lesz jó. Ha megteheted, kérj kölcsön kábeleket és a saját rendszereden hallgasd meg őket. Igaz, a rendszer többi elemének is olyannak kell(ene) lennie, hogy ezeket a különbségeket meg tudja mutatni.
Először a megfelelő eszközöket próbáld megtalálni (cd, hangfal) és utána a kábelekkel a finomhangolást is el tudod végezni. Írásaidból kicsit úgy tűnik, fordítva ülsz a lovon .

Igazad van, mint írtam,sajnos egyelőre nem mozgok otthonosan ebben a hifis,mozis világban,de igyekszem.Bocs,ha néha butaságokat írok,de bármennyire is igyekszem,néha beesik egykét böszmeség.Szerencsére jónéhányan vannak akik szivesen segítenek a műkedvelő amatőröknek.,de emellett persze olvasni is kell a topikotkat,mert érthető módon néha kissé unalmas lehet mindenkinek ugyanazt ismételgetni.
Értem,és köszi neked is segítséget.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

@Croft

1-2 kivételt leszámítva nem lehet megmondani előre, hogy melyik termékhez melyik kábel stb. lesz jó. Ha megteheted, kérj kölcsön kábeleket és a saját rendszereden hallgasd meg őket. Igaz, a rendszer többi elemének is olyannak kell(ene) lennie, hogy ezeket a különbségeket meg tudja mutatni.
Először a megfelelő eszközöket próbáld megtalálni (cd, hangfal) és utána a kábelekkel a finomhangolást is el tudod végezni. Írásaidból kicsit úgy tűnik, fordítva ülsz a lovon .
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Cd játszók

Ez pontosan mit jelent? Nagyon válogatós az IC-kkel?Milyen lenne jó hozzá szerinted?
Nem azt írtam, h válogatós az erősítő.
Abba a rendszerbe nem volt jó, míg máshol ugyanaz a kábel jó volt.
Fingom nincs milyen lenne jó hozzá, vigyél haza párat, és amelyikkel a legjobban tetszik azt tartsd meg.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Mert a Yamaha cd játszók hangja nem vmi jó, s sztem ebben a futómű is szerepet játszik.
Nekem volt Yamaha Cd-m amire Lupus volt kötve,és én nem panaszkodtam.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Sőt,meg merem kockáztatni hogy nem kapsz 50e-ért olyan cd lejátszót ami jobban szólna mint a Lupus+ régi olcsó cd.Olcsó cd pl. lehetne a HifiCity-n hirdetett Yamaha CDX-900-as is.

Bármit csak Yamahát ne sztem.

Miért?

Mert a Yamaha cd játszók hangja nem vmi jó, s sztem ebben a futómű is szerepet játszik.
Naim-ZU

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Tusinak 665-ös H/K-ja van, de az IC-re érzékeny volt a végeredmény..

Ez pontosan mit jelent? Nagyon válogatós az IC-kkel?Milyen lenne jó hozzá szerinted?

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Szerintem ez egy jó alternatíva 50-60 ezer forintért.Főleg ha cserélsz a lejátszóban hálózati kábelt,akkor nagyon jó lehet.Mondjuk én mindig úgy gondoltam ezt a dolgot hogy a dac az fontos hogy jó legyen,és inkább legyen öregebb vaskos lejátszó.

Azt hiszem ez lesz a megoldás,amit írsz.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sőt,meg merem kockáztatni hogy nem kapsz 50e-ért olyan cd lejátszót ami jobban szólna mint a Lupus+ régi olcsó cd.Olcsó cd pl. lehetne a HifiCity-n hirdetett Yamaha CDX-900-as is.

Bármit csak Yamahát ne sztem.

Miért?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”