Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Ezen probléma hallásához vájtfülúnek kell lenni,illetve egy laikus számára is hallható lenne a különbség?
Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik . Szerintem te is hallhatod, csak - mint már írtam - a többi komponens függvénye (is), hogy ebből mit hallasz, mennyire lesz számottevő a változás.
Ha megteheted, szvsz húzz ki egy külön ágat a hifinek.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Croft »

Igaz, ez még akkor történt, mikor a H/K AVR-8500 volt. A régi vékony kábellel a nagyobb dinamikájú részleteknél olyan volt, mintha "elfogyott" volna az erősítő. Kicserélve a jelenség megszűnt, és "levegősebb" lett a megszólalás.
Ez más erősítőknél is így érződhet? Szerinted érdemes lenne nekem is egy külön ,vagy inkább másik drótot behúznom? Még nincs betömködve,bevakolva sehol a falban futó vezetékek helyei,tehát könnyedén megoldható lenne a drótcsere.Ezen probléma hallásához vájtfülúnek kell lenni,illetve egy laikus számára is hallható lenne a különbség?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Igaz, ez még akkor történt, mikor a H/K AVR-8500 volt. A régi vékony kábellel a nagyobb dinamikájú részleteknél olyan volt, mintha "elfogyott" volna az erősítő. Kicserélve a jelenség megszűnt, és "levegősebb" lett a megszólalás.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Mit tettél a hálózattal?
Mivel most nem akartam újravésni a falat, így azt a max. méretű vezetéket húztam be, ami a csőbe befért (10-es cső). Anno 1-es réz volt benne, ezt cseréltem ki 2,5-ös tömör rézre. A konnektortól közvetlenül, leágazás illetve kötés nélkül megy a külön automatáig.

És mennyit javult? Ha már leírtad bocs....

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mit tettél a hálózattal?
Mivel most nem akartam újravésni a falat, így azt a max. méretű vezetéket húztam be, ami a csőbe befért (10-es cső). Anno 1-es réz volt benne, ezt cseréltem ki 2,5-ös tömör rézre. A konnektortól közvetlenül, leágazás illetve kötés nélkül megy a külön automatáig.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Majd amikor egy valag pénzt elbukott már miközben cserélgetett és kereste a jobbat, majd a saját kárán megtanulja.

Nagyon tévedsz,látszik,hogy nem követed az eseményeket.Pont azt akarom elkerülni ,hogy eltapsoljak egy valag pénzt.Ha nem érdekelnének mások tanácsai,véleményei akkor nem kérdeznék,vagy vennék összevissza minden szirszart.Ezért inkább megyek hallgatózni,infókhoz jutni fórumtagokhoz,és olvasom a fórumot.

oké

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Igaz, de előtte +füleltem sokmindent, így volt valami elképzelésem arról az irányról, ami tetszik és számomra hosszútávon hallgatható. Mellette szerencsém is volt, ahogy összeállt a cucc hangra, nem futottam drága és felesleges köröket. A jó hálózat (230V) kiépítése pedig alapvetően szükséges.
na, pont erről beszéltem én is az imént.
A hálózat kiépítése megtörtént,külön kismegszakító -ha jól emlékszem Merlin Gerin- van kiépítve a hifinek.azt is tudom már,hogy nem árt ha vesz az ember hálózati szűrő-elosztót.pl. Hivox Alces,éppen BIG FOOT-nál láttam ilyent,aki elmondta,hogy saját tapasztalata alapján bizony javít a hangzáson.
A tápkábellel kapcsolatos tanácsot is köszönöm,ez (is) nagyon jó ötlet.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Majd amikor egy valag pénzt elbukott már miközben cserélgetett és kereste a jobbat, majd a saját kárán megtanulja.

Nagyon tévedsz,látszik,hogy nem követed az eseményeket.Pont azt akarom elkerülni ,hogy eltapsoljak egy valag pénzt.Ha nem érdekelnének mások tanácsai,véleményei akkor nem kérdeznék,vagy vennék összevissza minden szirszart.Ezért inkább megyek hallgatózni,infókhoz jutni fórumtagokhoz,és olvasom a fórumot.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nálad is történt csere, hallható volt a különbség, mintha 2 különböző szám szólt volna, pedig ua volt, na és nem is beszélve a villanyóránál történt "fejlesztésről" sem, hogy tovább fokozzam a dolgot
Igaz, de előtte +füleltem sokmindent, így volt valami elképzelésem arról az irányról, ami tetszik és számomra hosszútávon hallgatható. Mellette szerencsém is volt, ahogy összeállt a cucc hangra, nem futottam drága és felesleges köröket. A jó hálózat (230V) kiépítése pedig alapvetően szükséges.

Mit tettél a hálózattal?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Croft, Neked nem árulkodóak az efféle kérdések, mint amit Hferi tett fel?Lehet, h személetet kéne váltanod a fejlesztés kapcsán, hm?
Itt senki nem leugatni akar, hamar terelgetni, de Te mindig látsz 1 zöldebb legelőt.

Értem hferi felvetését,és acceptálom is.
Tudom,és egy jóideje már tapasztalom is,h ez a világ igencsak elvont,de annál érdekesebb miliő,amibe igen kevesen vannak olyanok,akik oda-vissza vágják a témát,s közülök,még kevesebben akik meg is osztják a tapasztalatukat, tudásukat.Én ezért (is) ezt nagyra tartom,és köszönöm.
Szerintem nincs itt semmi leugatás egyikünk részéről sem.De arról sem hogy esetleg nem tetszene ha valaki joggal kissé keményebben fogalmaz.Teher alatt nő a pálma, no,meg nem vagyok egy mimóza lélek,inkább próbálok tanulni a dolgokból, történtekből. Szerintem így normális hozzáálni.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

de előtte +füleltem sokmindent, így volt valami elképzelésem arról az irányról, ami tetszik és számomra hosszútávon hallgatható.

Croft kollégának is így kellene tennie
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nálad is történt csere, hallható volt a különbség, mintha 2 különböző szám szólt volna, pedig ua volt, na és nem is beszélve a villanyóránál történt "fejlesztésről" sem, hogy tovább fokozzam a dolgot

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Jó minőségű tápkábeleket hol lehet venni?
A kérdés ilyen formában helytelen.
Inkább: a rendszeremhez illeszkedő, jó ár/hang arányú kábelnek mit ajánlotok.
Erre a kérdésre csak ötleteket kaphatsz, mindent a meghallgatás dönt el.

ugyanez "megy" a cd topikban is.
szvsz amig nem állít össze egy rendszert "igazából", addig csak kérdez és kérdez

Nálad, is történt csere, hallható volt a különbség, mintha 2 különböző szám szólt volna, pedig ua volt, na és nem is beszélve a villanyóránál történt "fejlesztésről" sem, hogy tovább fokozzam a dolgot
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sok emberről nem is értem, hogy miért kér ilyen fórumokon tanácsot/segítséget.

ugyan, még kire gondolhattál ?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Jó minőségű tápkábeleket hol lehet venni?
A kérdés ilyen formában helytelen.
Inkább: a rendszeremhez illeszkedő, jó ár/hang arányú kábelnek mit ajánlotok.
Erre a kérdésre csak ötleteket kaphatsz, mindent a meghallgatás dönt el. Esetleg menj be a Kácsaaudióba, és onnan letét fejében el tudsz hozni kábelt kipróbálni.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Croft, Neked nem árulkodóak az efféle kérdések, mint amit Hferi tett fel?Lehet, h személetet kéne váltanod a fejlesztés kapcsán, hm?
Itt senki nem leugatni akar, hamar terelgetni, de Te mindig látsz 1 zöldebb legelőt.

Haggyadmá'

Sok emberről nem is értem, hogy miért kér ilyen fórumokon tanácsot/segítséget.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Croft, Neked nem árulkodóak az efféle kérdések, mint amit Hferi tett fel?
Lehet, h személetet kéne váltanod a fejlesztés kapcsán, hm?

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Jó minőségű tápkábeleket hol lehet venni? A guglival nem találtam szinte semmit.
elmondanád mi az ismérve a jó tápkábelnek?

Nem száforintos tyúkbél,amiben gagyi anyag van.
Akkor egyátalán hol lehet kapni őket? Sok pénzem nincs rá,de valami olcsóbb és jó minőségű érdekelne.

tehát attól jó egy tápkábel hogy drága?
komolyan kérdem mitől jó egy tápkábel?
olyan komolytalannak és erőltetettnek tűnik nekem ez az egész eddigi dolog.

Hogy is mondják Gesztiék: "fikázni könnyű,alkotni nehéz."

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Jó minőségű tápkábeleket hol lehet venni? A guglival nem találtam szinte semmit.
Nálam wan egy elado Shiltech SPX 30 gyári dobozában 2m-es...
De ha ez köll, akkor elöbb add el mindened, gyüjtsél még hozzá kicsinyt, oxt mán wiheted is!

Nem figyeltél, én jó kábelt keresek,nem pedig gatyamadzagot!

Vendég

Kábelezzünk

Nálam wan egy elado Shiltech SPX 30 gyári dobozában 2m-es...
De ha ez köll, akkor elöbb add el mindened, gyüjtsél még hozzá kicsinyt, oxt mán wiheted is!

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Sziasztok! 
Marantz házi-mozi rendszerhez milyen kábeleket ajánlotok?
Én a profigold olcsóbb temrékeiben gondolkozom, de hajlandó vagyok kicsit többet rááldozni, ha jelentős hangminőségbeli javulással kecsegtet.
A hangfalkábelek terén is kérnék némi segítséget. A hangfalaim egy Wharfedale Diamond 9.6 fornt, (Diamont 9.2 háttér, és Diamond 9CM center érkezőben).
2 hangfalkábellel próbálkoztam a frontnál, egy Oelhbach 4mm-es ezüstözött réz, és egy szintén Oelhbach 2x2.25 sima ofc réz kábel.
Az ezüstözöttel az a bajom, hogy túl sok magasat visz át, a sima réz pedig nem rossz, de minhta mélyben kevesebb lenne, valahogy ez sem az igazi. Igaz, ez utóbbi még új, és bejáratás alatt van.
Hangfalkábelből viszont túl drágát nem tudok venni, mivel a hátterekhez kell rendesen méter, kb. 12, és 10 méter oldalanként, és az túl költséges lenne, ha nagyon drága kábelből venném meg.
Szóval milyen kábelt érdemes venni a készülékek közé, és a hangfalakhoz?
Mi a véleményetek a Profigold ic-kről (nem az Oxypure kivitelről, hanem a simáról), illetve az Oelhbach hangfalkábelekről?
Home made barkács ic-t nem akarok, és a CAT5-ben sem hiszek...

Hali,

Profigoldnak az oxypure szériája ér valamit, de annyiért meg már sok sokkal jobb van.
Ajánlom az arzachel ic-t, ami ár/érték arányban kiváló, ezekhez a profigoldokhoz képest is olcsó, és mégsem említhető velük egy lapon sem.

A cat5 meg nem hit kérdése.
Attól mert Te nem hiszel benne, még igencsak jó.
A profigold átlag madzagainál mérföldekkel.

Picit drágább de nagyon jó még a 47lab, de a kezelése kissé macerás, ugyanis rca dugó nélkül a legjobb. Persze megvan arra is a stabil, bejáratott megoldás, de ha már a cat5 sem a te kábeled, ilyen szempontból a 47lab pláne nem lesz az.

Mondjuk hallgatni kell, nem cserélgetni, ki-be dugdosni, meg nézegetni.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Marantz házi-mozi rendszerhez milyen kábeleket ajánlotok?
Én a profigold olcsóbb temrékeiben gondolkozom, de hajlandó vagyok kicsit többet rááldozni, ha jelentős hangminőségbeli javulással kecsegtet.
A hangfalkábelek terén is kérnék némi segítséget. A hangfalaim egy Wharfedale Diamond 9.6 fornt, (Diamont 9.2 háttér, és Diamond 9CM center érkezőben).
2 hangfalkábellel próbálkoztam a frontnál, egy Oelhbach 4mm-es ezüstözött réz, és egy szintén Oelhbach 2x2.25 sima ofc réz kábel.
Az ezüstözöttel az a bajom, hogy túl sok magasat visz át, a sima réz pedig nem rossz, de minhta mélyben kevesebb lenne, valahogy ez sem az igazi. Igaz, ez utóbbi még új, és bejáratás alatt van.
Hangfalkábelből viszont túl drágát nem tudok venni, mivel a hátterekhez kell rendesen méter, kb. 12, és 10 méter oldalanként, és az túl költséges lenne, ha nagyon drága kábelből venném meg.
Szóval milyen kábelt érdemes venni a készülékek közé, és a hangfalakhoz?
Mi a véleményetek a Profigold ic-kről (nem az Oxypure kivitelről, hanem a simáról), illetve az Oelhbach hangfalkábelekről?
Home made barkács ic-t nem akarok, és a CAT5-ben sem hiszek...

Vendég

Kábelezzünk

Akkor egyátalán hol lehet kapni őket? Sok pénzem nincs rá,de valami olcsóbb és jó minőségű érdekelne.

tehát attól jó egy tápkábel hogy drága?
komolyan kérdem mitől jó egy tápkábel?
olyan komolytalannak és erőltetettnek tűnik nekem ez az egész eddigi dolog.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”