Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
Végülis LP-t is hallgathatnék, van pár lemezem ,erősítő ,már "csak" lejátszó kéne.
Esetleg én tudnék egy olcsóbb Lp jáccót... persze ha eljössz érte, még nálam a DVD
Sztereó erősitők
cap. trim: normal, +100 pf, +200 pf, +300pf
ez csak tipp, de valószínű a szögletes jelek kisimítására kapcsol kondikat: normán: nincs, 100 pikofarad....
cartridge kiegészítő kártya, MM mozgó mágneses hangszedőhöz, MC mozgó tekercseshez
Ezek tényleg kellenk,vagy legalábbis jó ha vannak ha az ember LP-t is használ?vagy netán csak parasztvakítás? Nekem úgy tűnik a HK ennél a modelljénél komolyan gondolta az LP-t.
Végülis LP-t is hallgathatnék, van pár lemezem ,erősítő ,már "csak" lejátszó kéne.
Sztereó erősitők
Mit jelentenek pontosan egy erősítőn az alábbi dolgok? :.....
cap. trim: normal, +100pf, +200pf.
.....
A phono "illesztéséhez" szokott kelleni. (pikoFarad-kapacitás érték)
ez tűnik a jó tippnek!
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Bocs, egy kis ON:
Mit jelentenek pontosan egy erősítőn az alábbi dolgok? :
bass contour -mély hangszín?
subsonic -közép hangszín?
high cut - magas hangszín?
cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 -gondolom ez az LP-hez kell
bass contour ez inkább loudness, vagy valami hasonló méylbuzeráló, többnyire poti
subsonic : alsó szűrő szokott lenni. a nagyon mélyket levágja
high cut : magasszűrő
cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf : fingom nincs
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 : ??? két lemezjátszó bemente közül választ? ph1 és ph2. az egyik mm másik mc pu-hoz.
miazisten ez? legább 40éves
cap. trim: normal, +100 pf, +200 pf, +300pf
ez csak tipp, de valószínű a szögletes jelek kisimítására kapcsol kondikat: normán: nincs, 100 pikofarad....
cartridge kiegészítő kártya, MM mozgó mágneses hangszedőhöz, MC mozgó tekercseshez
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hát lehet, hogy megint egy tipikus ama tur kérdés, deMi a véleményetek arról, hogy az 5.1 nem jó zenehallgatásra?
Merhogy nekem ezt már mondták páran, de indok az nem sok volt, max annyi, hogy "merhogy a zenéket stereoban alkotják"
Szóval ez szerintetek is igaz?
Vagy csináltak már olyan erölködőt, ami mind a zenei, mind az 5.1 igényeket kielégíti, ilyen kompromisszumos szinten?
Mellik 5.1?
Mert ha sztereo forrást akarnál egy 5.1-es erősítőn de sztereóban hallgatni, az nem annyira remek. Vagy igen igen nagy összeget kell otthagyni egy olyan erősítőért, ami 5.1-ben is jó sztereo hangot ad.
Ha viszont eleve 5.1-ben lévő zenét akarsz hallgatni, akkor nemigen van más mód, hacsak nem veszel egy (méregdrága) előfok-processzort, és 5 monoblokk végfokot, de ez meg megint annyiba jönne, mint egy nívós 5.1 komplett erősítő.
Sztereó erősitők
Hát lehet, hogy megint egy tipikus ama tur kérdés, de
Mi a véleményetek arról, hogy az 5.1 nem jó zenehallgatásra?
Merhogy nekem ezt már mondták páran, de indok az nem sok volt, max annyi, hogy "merhogy a zenéket stereoban alkotják"
Szóval ez szerintetek is igaz?
Vagy csináltak már olyan erölködőt, ami mind a zenei, mind az 5.1 igényeket kielégíti, ilyen kompromisszumos szinten?
Sztereó erősitők
Revox!
Ezúton is köszi mégegyszer az erősítőt!
Meg a Bese kontaktot!
-
Vendég
Sztereó erősitők
igen, összekevertem ő PM665-öt árul. De mind1, nagyon jó vétel volt a PM655!k
Sztereó erősitők
nem is jártam olyan messze. HK PMA 655 erőlködő.igazi erőmű
van német címed? elvielg ez nem szállít,csak nímetbe. ha kell, szólj...
Dehogy van német címem.Köszi, de már nálam van egy ilyen.Kíváncsi vagyok mit produkál majd.
Viszont más ügyben lehet,hogy szólni fogok az Ebay-ról kinéztem már ezt-azt.Tag is vagyok,de műszaki cuccot nem mernék rendelni.
Sztereó erősitők
Amúgy-csak tipp- tsc fórumtásr pm665-ével sztem jobban járnál...
nem Tusi cuccára gondolsz? azt hiszem ő árul 655-öt.
Sztereó erősitők
tsc-nek nincs ilyen, ellenben tusinak még mindig megvan asszem
tusi pm665
A400, Dactilus, 575A, M12.2
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
nem is jártam olyan messze. HK PMA 655 erőlködő.igazi erőmű
van német címed? elvielg ez nem szállít,csak nímetbe. ha kell, szólj...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
cap. trim: normal, +100pf, +200p.
.....
A phono "illesztéséhez" szokott kelleni.
Ja,köszi. Akkor ez HK nem is olyan gagyi akár egy LP meghajtásához sem?
-
Vendég
Sztereó erősitők
cap. trim: normal, +100pf, +200pf.
.....
A phono "illesztéséhez" szokott kelleni. (pikoFarad-kapacitás érték)
Sztereó erősitők
Bocs, egy kis ON:
bass contour ez inkább loudness, vagy valami hasonló méylbuzeráló, többnyire poti
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 : ??? két lemezjátszó bemente közül választ? ph1 és ph2. az egyik mm másik mc pu-hoz.
Köcci!
nem is jártam olyan messze.
HK PMA 655 erőlködő.igazi erőmű
INFO
méylbuzeráló, többnyire poti
Sztereó erősitők
Bocs, egy kis ON:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Pesthez semmi sem fogható. Még szerintem Debrecen sem
Így van. Épp a múlt hétvégén voltam ott.Tökjó hely,főleg az Aquaticum. nem laknék ott,de azért kellemes kis hely szerintem.Azért van amiben hasonlít Pestre,pl. rengeteg jó csaj van
Sztereó erősitők
Bocs, egy kis ON:
Sztereó erősitők
Alapvetően igazad van tsc, de általában azok nyilatkoznak így akiknek biztos jó állása van, megfelelő életfeltételekkel.
Nyilván én se igy kezdtem + azt sem mondanám, hogy csak szerencse kérdése volt. Sőt...
No mindegy, számomra főleg az az általános cél, hogy azt a szinvonalat amit el szeretnék érni életvitelben, stb, azt úgy érjem el, hogy közben nyugi legyen és minimális stressz, neadjisten élvezzem amit csinálok.. DE - én nem is vágyok óriási dolgokra.. (anyagiakban) bazi nagy ház? durva autó.. nem érdekel.. Hosszú egészséges élet? Az igen.
Amig ez megoldható (vagy az igények lejjebb adásával vagy előrébbjutással) addig minden OK.
Sztereó erősitők
Amúgy Tsc megértem ha a választáy a nyugodt vidéki élet és a nagyvárosi között áll fenn, no de az Ország második legnagyobb városából az elsőbe költözni azért talán nem akkora törés életmódban.
Pesthez semmi sem fogható. Még szerintem Debrecen sem
Szeged sem kicsi de a melóhelyemről 5 perc alatt gyalog az összes fontos bankot, hivatalt, postát, orvos elérem. Pesten ezek mind fél délutános programok voltak..
No meg hol van ma itthon vidéken olyan nyugis állás, amivel havonta hazaviszel 300-at nettóba? (nem sok helyen sajnos!)
Szerencsére ez nekem kipipálva, de lehet, hogy csak egy mázlista genyó vagyok.
(De végeredményben nem hibáztathatom magam, megérdemlem, mivel okos vagyok és szép)
De kérdem én: miért kell egyáltalan csak abban a sablonban gondolkodni, hogy egy hifivel foglalkozó kereskedelmi cég központja csak Budapesten lehet?
Na ez itt a nagy kérdés.. Mert vizfej... Azért... Habár hifi téren még magyarázható azzal, hogya felvevőpiac nagy része ott van.. És ott fut össze a közúthálózat. Stb.
De akkoris, persze, vegyenek csak példát atctrade-ékről!
De hogy miért kellett pl. nekem ott játékot fejlesztenem? A belvárosban?? Stb.. Annak végképp semmi értelme. Csak hülye gondolkodás eredménye.
Sztereó erősitők
OFF
Alapvetően igazad van tsc, de általában azok nyilatkoznak így akiknek biztos jó állása van, megfelelő életfeltételekkel.
Erről édesapán és apukám unokaöccsének beszélgetése jut eszembe. Apám unokaöccse az Usa-ban él már régóta és orvos agykutató, egy kutatóintézet részlegének vezetője. Gyermekei is már ott alapítottak családot. Apukám eredetileg szintén kutató vegyész volt, de ma már régóta növényvédőszereket ad el és szaktanácsot ad. De alapvetően növényvédőszereket szállít és ad el. Pár évvel ezelőtt hazalátogatott az Usába szakadt rokonunk és kifejette apámnak, hogy ő bizony semmi pénzért nem adta volna fel a kutatást, pedig milliomos is lehetne már. Tudni kell, hogy nagyjából 270e dollárt keres évente és hobbiból farmja van, ahol lovakat tenyészt, plusz a háza tipikusan olyan amit az ember a Dallas című filmsorozatban látott, medencével meg amivel kell. Szóval így könnyű lemondani a milliomos létről.
Nálunk ha egy családot, szép házat, autót akarsz tisztán önerőből, akkor bizony hülyére kell gürizned magad és csak a karrierednek kell élni. nem beszélve arról ha a gyerekeidnek is kaparsz.
Mondjuk én nem élek így, de több okból. Egyrészről nincs rá lehetőségem, másrészről nem feltétlenül szeretnék többszáz kilómétert utazni naponta, vagy távol a családtól külföldön dolgozni. Persze azt meg lehetne csinálni most is három gyerekkel, hogy rendesen megtanulok angolul kimegyek külföldre először nyilván család nélkül. Aztán ott kaparok és pár év múlva őket is ki tudom vinni. Eltellik még kb. 5 év és nagyjából ott tartanék, mint most itthon. Tehát kb. 8 év alatt tudnám ott magalapozni magam és akkor elmúltam már 45 éves. Én ebbe már nem vágok bele, hanem megpróbálok itthon boldogulni.
Hát itt sem az erősítőkről beszélünk az biztos.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
"Én is majdnem orvos lettem, csak a dolog tudományos részével voltak problémáim!"
ez nálam is igaz. marketing,meg ilyenek? minek! kell vagy nem. akivel már bótoltam,tudja
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
hát nem úgy megy el a nap, hogy reggel beülök egy számítógép elé, a meló végén meg felállok!
akkor ezt irígyled? bazzeg,erről nem én tehetek... szólok, ha lesz felvétel. max költöztök
írigyli a halál
sőt én azt mondom jobb is, hogy nem válaltál el vezetői munkaört
csak, hogy nem lett belőled ügyvezető arról a Doc Hollywood egyik jelenete jut eszembe, ahol Woody Harelson azt mondja: "Én is majdnem orvos lettem, csak a dolog tudományos részével voltak problémáim!"
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Sztereó erősitők
De kérdem én: miért kell egyáltalan csak abban a sablonban gondolkodni, hogy egy hifivel foglalkozó kereskedelmi cég központja csak Budapesten lehet?
Nem egy cég van, amelyik nem ebben a sablonban gondolkodik...