Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
OFF
Alapvetően igazad van tsc, de általában azok nyilatkoznak így akiknek biztos jó állása van, megfelelő életfeltételekkel.
Erről édesapán és apukám unokaöccsének beszélgetése jut eszembe. Apám unokaöccse az Usa-ban él már régóta és orvos agykutató, egy kutatóintézet részlegének vezetője. Gyermekei is már ott alapítottak családot. Apukám eredetileg szintén kutató vegyész volt, de ma már régóta növényvédőszereket ad el és szaktanácsot ad. De alapvetően növényvédőszereket szállít és ad el. Pár évvel ezelőtt hazalátogatott az Usába szakadt rokonunk és kifejette apámnak, hogy ő bizony semmi pénzért nem adta volna fel a kutatást, pedig milliomos is lehetne már. Tudni kell, hogy nagyjából 270e dollárt keres évente és hobbiból farmja van, ahol lovakat tenyészt, plusz a háza tipikusan olyan amit az ember a Dallas című filmsorozatban látott, medencével meg amivel kell. Szóval így könnyű lemondani a milliomos létről.
Nálunk ha egy családot, szép házat, autót akarsz tisztán önerőből, akkor bizony hülyére kell gürizned magad és csak a karrierednek kell élni. nem beszélve arról ha a gyerekeidnek is kaparsz.
Mondjuk én nem élek így, de több okból. Egyrészről nincs rá lehetőségem, másrészről nem feltétlenül szeretnék többszáz kilómétert utazni naponta, vagy távol a családtól külföldön dolgozni. Persze azt meg lehetne csinálni most is három gyerekkel, hogy rendesen megtanulok angolul kimegyek külföldre először nyilván család nélkül. Aztán ott kaparok és pár év múlva őket is ki tudom vinni. Eltellik még kb. 5 év és nagyjából ott tartanék, mint most itthon. Tehát kb. 8 év alatt tudnám ott magalapozni magam és akkor elmúltam már 45 éves. Én ebbe már nem vágok bele, hanem megpróbálok itthon boldogulni.
Hát itt sem az erősítőkről beszélünk az biztos.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
"Én is majdnem orvos lettem, csak a dolog tudományos részével voltak problémáim!"
ez nálam is igaz. marketing,meg ilyenek? minek! kell vagy nem. akivel már bótoltam,tudja
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
hát nem úgy megy el a nap, hogy reggel beülök egy számítógép elé, a meló végén meg felállok!
akkor ezt irígyled? bazzeg,erről nem én tehetek... szólok, ha lesz felvétel. max költöztök
írigyli a halál
sőt én azt mondom jobb is, hogy nem válaltál el vezetői munkaört
csak, hogy nem lett belőled ügyvezető arról a Doc Hollywood egyik jelenete jut eszembe, ahol Woody Harelson azt mondja: "Én is majdnem orvos lettem, csak a dolog tudományos részével voltak problémáim!"
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Sztereó erősitők
De kérdem én: miért kell egyáltalan csak abban a sablonban gondolkodni, hogy egy hifivel foglalkozó kereskedelmi cég központja csak Budapesten lehet?
Nem egy cég van, amelyik nem ebben a sablonban gondolkodik...
Sztereó erősitők
hát nem úgy megy el a nap, hogy reggel beülök egy számítógép elé, a meló végén meg felállok!
akkor ezt irígyled? bazzeg,erről nem én tehetek... szólok, ha lesz felvétel. max költöztök
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
másokat pedig mégis anyagi külsőségek alapján próbálsz megítélni.
nemtom... nem vettem észre. szerintem az igénytelenség nem pénzfüggő dolog. de ez már filozófia.
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból. Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)
Persze mindenki úgy él, ahogy akar. De revit nagyon meg tudom érteni ebből a szempontból.. Költözzön a nyavalya pestre vagy akár félútra vmi szépreményű állásért.. Én túlvagyok rajta, kösz, még1x nem..
mindenkinek más a fontosabb...
off
pontosan így van
mindenki meghozza a maga döntéseit, amiket jó esetben felvállal
no, de aztán azzal dicsekedni, hogy hívtak, de nem mentem és aki meg hívott, az azóta már halott khm... khm... hát elég furcsa.
Amúgy Tsc megértem ha a választáy a nyugodt vidéki élet és a nagyvárosi között áll fenn, no de az Ország második legnagyobb városából az elsőbe költözni azért talán nem akkora törés életmódban.
No meg hol van ma itthon vidéken olyan nyugis állás, amivel havonta hazaviszel 300-at nettóba? (nem sok helyen sajnos!)
Én vidéken lakom mégsem tehetem meg, hogy bebringázzak a melóhelyemre, ami egyébként 6 km-re van az otthonomtól, mert elvárják, hogy ne csapzottan érkezzem és hát nem úgy megy el a nap, hogy reggel beülök egy számítógép elé, a meló végén meg felállok!
(Arról nem is szólva, hogy a Párom meg 200 km-ert utazik naponta a melóhelyére. És még Ő is vidéken dolgozik!)
De kérdem én: miért kell egyáltalan csak abban a sablonban gondolkodni, hogy egy hifivel foglalkozó kereskedelmi cég központja csak Budapesten lehet?
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Persze vannak abszolút szempontok.. mi vezet hosszú távon egészséghez és mi a kiégéshez..? És mi az anyagi biztonsághoz? stb..
és mi a kettő közötti kellemes átmenet?
Mert ugye nem ér semmit az a pénz, amit nem tudunk idő híján magunkra áldozni valamilyen módon.
Illetve semmit sem ér az a szabadidő, amiben otthon reszeketve várjuk a következő fizetést...
Nekem most megvan a nagyon kellemes átmenet, persze fene tudja meddig. De legalább létezik.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Persze vannak abszolút szempontok.. mi vezet hosszú távon egészséghez és mi a kiégéshez..? És mi az anyagi biztonsághoz? stb..
és mi a kettő közötti kellemes átmenet?
Mert ugye nem ér semmit az a pénz, amit nem tudunk idő híján magunkra áldozni valamilyen módon.
Illetve semmit sem ér az a szabadidő, amiben otthon reszeketve várjuk a következő fizetést...
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem tudom ki hogy van vele....
Én már unom a kifejtő, magyarázó barokk körmondatokat leírni, úgyh Tsc, kösz, h leírtad ezt, mert kb. én is így gondolom.
Sztereó erősitők
Természetesen, és én ezt tiszteletben is tartom, egészen addig amig el nem kezd valaki engem lenézni az én életmódomért vagy döntéseimért. Mindenki magának választja meg, mit tart fontosabbnak, ez a lényeg.
Persze vannak abszolút szempontok.. mi vezet hosszú távon egészséghez és mi a kiégéshez..? És mi az anyagi biztonsághoz? stb.. nehéz ügy, tudom.
Sztereó erősitők
Ha mondjuk félútra költözik a család, akkor mindenkinek, "csak" napi 2 órát kell utaznia úgy, hogy a feleség még meg is tartja a régi munkahelyét.
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból.
Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)
Persze mindenki úgy él, ahogy akar. De revit nagyon meg tudom érteni ebből a szempontból.. Költözzön a nyavalya pestre vagy akár félútra vmi szépreményű állásért.. Én túlvagyok rajta, kösz, még1x nem..
igazad van fö a nyugalom és a család
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból. Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)
Sztereó erősitők
Ha mondjuk félútra költözik a család, akkor mindenkinek, "csak" napi 2 órát kell utaznia úgy, hogy a feleség még meg is tartja a régi munkahelyét.
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból.
Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)
Sztereó erősitők
Most mondhatnám azt, hogy ebben az Országban néhány száz kilóméteresek a távolságok és akik ezeket nem tudják leküzdeni azoktól nagyobb feladatok elvégzését is hiába várják, de azt is, hogy egy működő család kötelékeit sem szakíthatja szét egy Debrecen Budapest távolság.
Most le leszek fikázva, h nincs családom és nem tudhatom , de ettől kicsit bonyolultabb a recept.
Debrecen-Budapest 400 km oda-vissza, mindennap megtenni nem 1szerű.
Off
mondta valaki, hogy naponta kell? mondta valaki, hogy a családnak Debrecenbe kell maradni?
amúgy kb 2 órás út reggel és este. Magam ismerek jópár embert, akik ennél többet utaznak naponta, sőt vannak időszakok, amikor hónapokon át én is napi 4-500 km-t utazok. (És még csak ügyvezető sem vagyok! )
Nem mondom, hogy kényelmes dolog, de sokan megteszik, főleg tőlünk nyugatabbakra. A magyarok jellemzően nem mobilok ebből a szempontból.
Ha mondjuk félútra költözik a család, akkor mindenkinek, "csak" napi 2 órát kell utaznia úgy, hogy a feleség még meg is tartja a régi munkahelyét. Amúgy meg szvsz valahol az a jó család, ahol ha valakinek adatik egy jó karrierlehetősége és ez akár költözködéssel is jár, akkor azt a család a közös előnyök kedvéért felvállalja.
revox
Na látom felkapaszkodtál a tőled megszokott szellemi szinvonalra. A vicc az, hogy emlékszem még revoxrabbi honlapjára, amit az axelerós előfizetéshez kapott
tárhelyre töltöttél fel. Nagyon elegántos volt! ( egy kis reklám:
revox rabbi )
Jellemző egyébként a felületességed. Mert ugye bannermentes tárhelyet, domain nevet minden hülye tud vanni 5-10 ezerért, de normális formában, saján önálló tartalommal feltölteni már nem mindenkinek sikerül.
Egyébként fikázhatod bátran, mert én sem használthifikupec, sem informatikus nem vagyok, mégis össze tudtam hozni valamit, amit látogatnak mások. Pedig ugye nekem semmilyen anyagi érdekem nem fűződik hozzá.
Engem nem, de ha téged zavar popup, vagy a banner, akkor nyugodtan fizesd ki a reklámmentességet, megspórolod pár métapolón az árát.
Érdekes vagy revox, aki azt hirdeted magadról, hogy csóró vagy (és ez kivételesen hihető is) másokat pedig mégis anyagi külsőségek alapján próbálsz megítélni.
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
szeret nagyot mondani
hááát, nemtom. azért ne tedd föl a denongodat, mert miről írsz a freewebeden, ha már denong se lesz?
tényleg, ilyen fasza banneres,mindig ugróreklámos tárhelyet honnan lehet szerezni? teee, marketingzseni. tudom, tudom, a méta-boltba
halfnote.hu
halfnote.hu
-
Vendég
Sztereó erősitők
Most mondhatnám azt, hogy ebben az Országban néhány száz kilóméteresek a távolságok és akik ezeket nem tudják leküzdeni azoktól nagyobb feladatok elvégzését is hiába várják, de azt is, hogy egy működő család kötelékeit sem szakíthatja szét egy Debrecen Budapest távolság.
Most le leszek fikázva, h nincs családom és nem tudhatom , de ettől kicsit bonyolultabb a recept.
Debrecen-Budapest 400 km oda-vissza, mindennap megtenni nem 1szerű.
Sztereó erősitők
háát, fene tudja. alapvetően olyan ez a dolog,mint amikor a kókler amerikáról álmodozik,aztán ha mehetne, inkább nem megy. lustaság? földhözragadtság, vagy mindkettő? Ha valakinek van egy normális munkahelye, beállt életvitele, megvan mindene,amire szüksége van, minek menne el egy büdös városba hifit árulni, ahol minden szaros sarkon parkolódíjat kell fizetni, mocsok van, dugó,stb... Aztán a hifikerskedés nem egy nyugodt történet. Stresszes, mint minden "vállalkozás". A pénz is hol így, hol úgy csorog, de ami fontos dolog, hogy az embernek vannak rokonai is, akikkel esetleg fogllakozni kell néha. szal nem nagy dolog ez, vagyis innen nézve nem. onnan lehet igen. ... vagyis nagy dolog,mert megtiszteltetés, de egyelőre van akinek nem perspektíva. Lehet ha bazi sok pénzem lesz, hobbyból beállok a sorba, de amíg ebből kellene megélnem, addig én választom a kényelmes létet fizetett szabadsággal, nyugis munkakörrel a családom közelébe... már ha megengeded
ennyire egyszerű ez. de ha gondolod beprotezsállak no jó, nem. de látok egy-két tehtséget a fórumon(close, leva, blaki), akikkel lehetne mit kezdeni idővel. majd Koscsó Feri lecsap rájuk(ha fölfedezi bennük a tehetséget)
off
persze igaz, hogy nem fenékig tejfel a "menedzserek" sorsa sem, de mondjuk egy jó ügyvezető többek között éppen attól jó, hogy viseli és jól kezeli a stresszt, sőt a beosztotjai számára úgy adagolja, hogy az elviselhető legyen, de még kellő motiváló erő. Hogy valaki egy kényelmesebb, kiszámítható életet választ, azt megértem, de általában bennük nincsen ambíció és az ambíció nélküli embereket nem is kérik fel vezetői posztokra.
a tvshoppos stílusu emberkék egy átmeneti zavarodott környezetben persze érhetnek el rövid távú sikereket, de egy komoly cég, amelyik hosszú távra tervez, az nem ilyeneket keres, hanem olyat, akiben az alapos(!) szakmai ismereten túl vezetői képeségek és némi kereskedelmi véna is szorul
amúgy nem mondta neked senki, hogy a munka és a család között választani kellene. Most mondhatnám azt, hogy ebben az Országban néhány száz kilóméteresek a távolságok és akik ezeket nem tudják leküzdeni azoktól nagyobb feladatok elvégzését is hiába várják, de azt is, hogy egy működő család kötelékeit sem szakíthatja szét egy Debrecen Budapest távolság.
MIndez azonban tök felesleges, hisz aki ismeri revoxot az tudja, hogy szeret nagyot mondani és tudja helyén kezelni az ilyen kijelentéseket.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Sztereó erősitők
azért sincs jobb cuccom mert mindig elköltöm a pénzt cd-kre meg lemezekre
Ezt nagyon jól teszed, de a Wharfi cseréjével komolyat tudnál lépni...
Sztereó erősitők
csak egy vidéki zenehallgató vagyok.
és itt a vidéken van a hangsúly
inkább a zenén
azért sincs jobb cuccom mert mindig elköltöm a pénzt cd-kre meg lemezekre
system
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 748
Sztereó erősitők
csak egy vidéki zenehallgató vagyok.
és itt a vidéken van a hangsúly
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
-
Vendég
Sztereó erősitők
... Aztán a hifikerskedés nem egy nyugodt történet. Stresszes, mint minden "vállalkozás". A pénz is hol így, hol úgy csorog...
Ezzel nagyon egyet tudok érteni, de most nem fejteném ki az én érveimet.
ON
Beszéljetek erősítőkről szardobálás helyett, de inkább hallgassátok őket, mindenki jobban jár.
Sztereó erősitők
nem értek se a hifihez, se a kereskedéshezcsak egy vidéki zenehallgató vagyok.
most áruljam el, mi alapján szúrom ki az arra alklamas embereket? még a végén, ha tényleg hifibótos leszek, az összes embert elhalásszák előlem
a hififórumok jó tehetségkutatók
könyvelők és nagymellű titkárnők ne jelentkezzenek. azok a posztok már beteltek
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
NAD 3240PE lehet, hogy másnak a 3020 jön be, csak ha van lehetőséged érdemes meghallgatni.
Biztos attól is függ, hogy milyen zenéket hallgatsz, milyen a lánc többi tagja.
A NAD3240PE jobb, egyértelműen jobb masina a 3020-nál. De nem menőbb manó. A 3020 csupán azért lett annyira népszerű, mert újkorában (!) nem nagyon volt hasonló ár/minőség arányú masina a 100-150 angol fontos ársávban. Jobb hangúak voltak Mission Cyrus ONE, Audiolab 8000A stb. De ezek mind az ársáv fölső részén helyezkedtek el. A 3020 meg ippen 100 Font volt. A különbségből egy jó pick-up kijöhetett annó!
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.