Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4866
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: revox »

nem is jártam olyan messze. HK PMA 655 erőlködő.igazi erőmű

van német címed? elvielg ez nem szállít,csak nímetbe. ha kell, szólj...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Croft »

Mit jelentenek pontosan egy erősítőn az alábbi dolgok? :.....

cap. trim: normal, +100pf, +200p.
.....

A phono "illesztéséhez" szokott kelleni.

Ja,köszi. Akkor ez HK nem is olyan gagyi akár egy LP meghajtásához sem?

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mit jelentenek pontosan egy erősítőn az alábbi dolgok? :.....

cap. trim: normal, +100pf, +200pf.
.....

A phono "illesztéséhez" szokott kelleni. (pikoFarad-kapacitás érték)

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Bocs, egy kis  ON:     
Mit jelentenek pontosan egy erősítőn az alábbi dolgok? :

bass contour              -mély hangszín?
subsonic                    -közép hangszín?
high cut                      - magas hangszín?
cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2            -gondolom ez az LP-hez kell

bass contour ez inkább loudness, vagy valami hasonló méylbuzeráló, többnyire poti

subsonic : alsó szűrő szokott lenni. a nagyon mélyket levágja

high cut : magasszűrő

cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf : fingom nincs

cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 : ??? két lemezjátszó bemente közül választ? ph1 és ph2. az egyik mm másik mc pu-hoz.

miazisten ez? legább 40éves

Köcci!

nem is jártam olyan messze.
HK PMA 655 erőlködő.igazi erőmű

INFO

méylbuzeráló, többnyire poti

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Bocs, egy kis ON:  

bass contour -mély hangszín?
subsonic -közép hangszín?
high cut - magas hangszín?
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 -gondolom ez az LP-hez kell

bass contour ez inkább loudness, vagy valami hasonló méylbuzeráló, többnyire poti

subsonic : alsó szűrő szokott lenni. a nagyon mélyket levágja

high cut : magasszűrő

cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf : fingom nincs

cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 : ??? két lemezjátszó bemente közül választ? ph1 és ph2. az egyik mm másik mc pu-hoz.

miazisten ez? legább 40éves
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Pesthez semmi sem fogható. Még szerintem Debrecen sem

Így van. Épp a múlt hétvégén voltam ott.Tökjó hely,főleg az Aquaticum. nem laknék ott,de azért kellemes kis hely szerintem.Azért van amiben hasonlít Pestre,pl. rengeteg jó csaj van

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Bocs, egy kis ON:

bass contour -mély hangszín?
subsonic -közép hangszín?
high cut - magas hangszín?
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 -gondolom ez az LP-hez kell

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tsc »

Alapvetően igazad van tsc, de általában azok nyilatkoznak így akiknek biztos jó állása van, megfelelő életfeltételekkel.

Nyilván én se igy kezdtem + azt sem mondanám, hogy csak szerencse kérdése volt. Sőt...
No mindegy, számomra főleg az az általános cél, hogy azt a szinvonalat amit el szeretnék érni életvitelben, stb, azt úgy érjem el, hogy közben nyugi legyen és minimális stressz, neadjisten élvezzem amit csinálok.. DE - én nem is vágyok óriási dolgokra.. (anyagiakban) bazi nagy ház? durva autó.. nem érdekel.. Hosszú egészséges élet? Az igen.

Amig ez megoldható (vagy az igények lejjebb adásával vagy előrébbjutással) addig minden OK.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Amúgy Tsc megértem ha a választáy a nyugodt vidéki élet és a nagyvárosi között áll fenn, no de az Ország második legnagyobb városából az elsőbe költözni azért talán nem akkora törés életmódban.

Pesthez semmi sem fogható. Még szerintem Debrecen sem
Szeged sem kicsi de a melóhelyemről 5 perc alatt gyalog az összes fontos bankot, hivatalt, postát, orvos elérem. Pesten ezek mind fél délutános programok voltak..

No meg hol van ma itthon vidéken olyan nyugis állás, amivel havonta hazaviszel 300-at nettóba? (nem sok helyen sajnos!)

Szerencsére ez nekem kipipálva, de lehet, hogy csak egy mázlista genyó vagyok.
(De végeredményben nem hibáztathatom magam, megérdemlem, mivel okos vagyok és szép)

De kérdem én: miért kell egyáltalan csak abban a sablonban gondolkodni, hogy egy hifivel foglalkozó kereskedelmi cég központja csak Budapesten lehet?

Na ez itt a nagy kérdés.. Mert vizfej... Azért... Habár hifi téren még magyarázható azzal, hogya felvevőpiac nagy része ott van.. És ott fut össze a közúthálózat. Stb.

De akkoris, persze, vegyenek csak példát atctrade-ékről!

De hogy miért kellett pl. nekem ott játékot fejlesztenem? A belvárosban?? Stb.. Annak végképp semmi értelme. Csak hülye gondolkodás eredménye.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

OFF
Alapvetően igazad van tsc, de általában azok nyilatkoznak így akiknek biztos jó állása van, megfelelő életfeltételekkel.

Erről édesapán és apukám unokaöccsének beszélgetése jut eszembe. Apám unokaöccse az Usa-ban él már régóta és orvos agykutató, egy kutatóintézet részlegének vezetője. Gyermekei is már ott alapítottak családot. Apukám eredetileg szintén kutató vegyész volt, de ma már régóta növényvédőszereket ad el és szaktanácsot ad. De alapvetően növényvédőszereket szállít és ad el. Pár évvel ezelőtt hazalátogatott az Usába szakadt rokonunk és kifejette apámnak, hogy ő bizony semmi pénzért nem adta volna fel a kutatást, pedig milliomos is lehetne már. Tudni kell, hogy nagyjából 270e dollárt keres évente és hobbiból farmja van, ahol lovakat tenyészt, plusz a háza tipikusan olyan amit az ember a Dallas című filmsorozatban látott, medencével meg amivel kell. Szóval így könnyű lemondani a milliomos létről.

Nálunk ha egy családot, szép házat, autót akarsz tisztán önerőből, akkor bizony hülyére kell gürizned magad és csak a karrierednek kell élni. nem beszélve arról ha a gyerekeidnek is kaparsz.

Mondjuk én nem élek így, de több okból. Egyrészről nincs rá lehetőségem, másrészről nem feltétlenül szeretnék többszáz kilómétert utazni naponta, vagy távol a családtól külföldön dolgozni. Persze azt meg lehetne csinálni most is három gyerekkel, hogy rendesen megtanulok angolul kimegyek külföldre először nyilván család nélkül. Aztán ott kaparok és pár év múlva őket is ki tudom vinni. Eltellik még kb. 5 év és nagyjából ott tartanék, mint most itthon. Tehát kb. 8 év alatt tudnám ott magalapozni magam és akkor elmúltam már 45 éves. Én ebbe már nem vágok bele, hanem megpróbálok itthon boldogulni.

Hát itt sem az erősítőkről beszélünk az biztos.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

"Én is majdnem orvos lettem, csak a dolog tudományos részével voltak problémáim!"
ez nálam is igaz. marketing,meg ilyenek? minek! kell vagy nem. akivel már bótoltam,tudja
halfnote.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

hát nem úgy megy el a nap, hogy reggel beülök egy számítógép elé, a meló végén meg felállok!

akkor ezt irígyled? bazzeg,erről nem én tehetek... szólok, ha lesz felvétel. max költöztök

írigyli a halál

sőt én azt mondom jobb is, hogy nem válaltál el vezetői munkaört
csak, hogy nem lett belőled ügyvezető arról a Doc Hollywood egyik jelenete jut eszembe, ahol Woody Harelson azt mondja: "Én is majdnem orvos lettem, csak a dolog tudományos részével voltak problémáim!"
gordon314.fw.hu

Vendég

Sztereó erősitők

De kérdem én: miért kell egyáltalan csak abban a sablonban gondolkodni, hogy egy hifivel foglalkozó kereskedelmi cég központja csak Budapesten lehet?
Nem egy cég van, amelyik nem ebben a sablonban gondolkodik...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

hát nem úgy megy el a nap, hogy reggel beülök egy számítógép elé, a meló végén meg felállok!

akkor ezt irígyled? bazzeg,erről nem én tehetek... szólok, ha lesz felvétel. max költöztök
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

másokat pedig mégis anyagi külsőségek alapján próbálsz megítélni.
nemtom... nem vettem észre. szerintem az igénytelenség nem pénzfüggő dolog. de ez már filozófia.
halfnote.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból. Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)

Persze mindenki úgy él, ahogy akar.     De revit nagyon meg tudom érteni ebből a szempontból.. Költözzön a nyavalya pestre vagy akár félútra vmi szépreményű állásért.. Én túlvagyok rajta, kösz, még1x nem.. 

mindenkinek más a fontosabb...

off
pontosan így van
mindenki meghozza a maga döntéseit, amiket jó esetben felvállal
no, de aztán azzal dicsekedni, hogy hívtak, de nem mentem és aki meg hívott, az azóta már halott khm... khm... hát elég furcsa.

Amúgy Tsc megértem ha a választáy a nyugodt vidéki élet és a nagyvárosi között áll fenn, no de az Ország második legnagyobb városából az elsőbe költözni azért talán nem akkora törés életmódban.

No meg hol van ma itthon vidéken olyan nyugis állás, amivel havonta hazaviszel 300-at nettóba? (nem sok helyen sajnos!)

Én vidéken lakom mégsem tehetem meg, hogy bebringázzak a melóhelyemre, ami egyébként 6 km-re van az otthonomtól, mert elvárják, hogy ne csapzottan érkezzem és hát nem úgy megy el a nap, hogy reggel beülök egy számítógép elé, a meló végén meg felállok!
(Arról nem is szólva, hogy a Párom meg 200 km-ert utazik naponta a melóhelyére. És még Ő is vidéken dolgozik!)

gordon314.fw.hu

Vendég

Sztereó erősitők

De legalább létezik.
ez aztán a pozitív mentalitás...

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Persze vannak abszolút szempontok.. mi vezet hosszú távon egészséghez és mi a kiégéshez..? És mi az anyagi biztonsághoz? stb..
és mi a kettő közötti kellemes átmenet?

Mert ugye nem ér semmit az a pénz, amit nem tudunk idő híján magunkra áldozni valamilyen módon.
Illetve semmit sem ér az a szabadidő, amiben otthon reszeketve várjuk a következő fizetést...

Nekem most megvan a nagyon kellemes átmenet, persze fene tudja meddig. De legalább létezik.

Vendég

Sztereó erősitők

Persze vannak abszolút szempontok.. mi vezet hosszú távon egészséghez és mi a kiégéshez..? És mi az anyagi biztonsághoz? stb..
és mi a kettő közötti kellemes átmenet?

Mert ugye nem ér semmit az a pénz, amit nem tudunk idő híján magunkra áldozni valamilyen módon.
Illetve semmit sem ér az a szabadidő, amiben otthon reszeketve várjuk a következő fizetést...

Vendég

Sztereó erősitők

Nem tudom ki hogy van vele....
Én már unom a kifejtő, magyarázó barokk körmondatokat leírni, úgyh Tsc, kösz, h leírtad ezt, mert kb. én is így gondolom.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Természetesen, és én ezt tiszteletben is tartom, egészen addig amig el nem kezd valaki engem lenézni az én életmódomért vagy döntéseimért. Mindenki magának választja meg, mit tart fontosabbnak, ez a lényeg.

Persze vannak abszolút szempontok.. mi vezet hosszú távon egészséghez és mi a kiégéshez..? És mi az anyagi biztonsághoz? stb.. nehéz ügy, tudom.

kisvizi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kisvizi »

Ha mondjuk félútra költözik a család, akkor mindenkinek, "csak" napi 2 órát kell utaznia úgy, hogy a feleség még meg is tartja a régi munkahelyét.
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból.
Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)

Persze mindenki úgy él, ahogy akar. De revit nagyon meg tudom érteni ebből a szempontból.. Költözzön a nyavalya pestre vagy akár félútra vmi szépreményű állásért.. Én túlvagyok rajta, kösz, még1x nem..

igazad van fö a nyugalom és a család

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"

Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!

Vendég

Sztereó erősitők

Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból. Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)

Persze mindenki úgy él, ahogy akar. De revit nagyon meg tudom érteni ebből a szempontból.. Költözzön a nyavalya pestre vagy akár félútra vmi szépreményű állásért.. Én túlvagyok rajta, kösz, még1x nem..

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Ha mondjuk félútra költözik a család, akkor mindenkinek, "csak" napi 2 órát kell utaznia úgy, hogy a feleség még meg is tartja a régi munkahelyét.
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy havi nettó 1 millás állásért se csinálnám ezt, ha lehetne helyette egy havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból.
Vannak dolgok amiket nem lehet megfizetni... (Hogy oda a szabadidő, a nyugalom, a családdal való törődés lehetősége, fölös idegeskedés hiánya)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Most mondhatnám azt, hogy ebben az Országban néhány száz kilóméteresek a távolságok és akik ezeket nem tudják leküzdeni azoktól nagyobb feladatok elvégzését is hiába várják, de azt is, hogy egy működő család kötelékeit sem szakíthatja szét egy Debrecen Budapest távolság.
Most le leszek fikázva, h nincs családom és nem tudhatom , de ettől kicsit bonyolultabb a recept.
Debrecen-Budapest 400 km oda-vissza, mindennap megtenni nem 1szerű.

Off
mondta valaki, hogy naponta kell? mondta valaki, hogy a családnak Debrecenbe kell maradni?

amúgy kb 2 órás út reggel és este. Magam ismerek jópár embert, akik ennél többet utaznak naponta, sőt vannak időszakok, amikor hónapokon át én is napi 4-500 km-t utazok. (És még csak ügyvezető sem vagyok! )

Nem mondom, hogy kényelmes dolog, de sokan megteszik, főleg tőlünk nyugatabbakra. A magyarok jellemzően nem mobilok ebből a szempontból.
Ha mondjuk félútra költözik a család, akkor mindenkinek, "csak" napi 2 órát kell utaznia úgy, hogy a feleség még meg is tartja a régi munkahelyét. Amúgy meg szvsz valahol az a jó család, ahol ha valakinek adatik egy jó karrierlehetősége és ez akár költözködéssel is jár, akkor azt a család a közös előnyök kedvéért felvállalja.

revox

Na látom felkapaszkodtál a tőled megszokott szellemi szinvonalra. A vicc az, hogy emlékszem még revoxrabbi honlapjára, amit az axelerós előfizetéshez kapott
tárhelyre töltöttél fel. Nagyon elegántos volt! ( egy kis reklám:
revox rabbi )
Jellemző egyébként a felületességed. Mert ugye bannermentes tárhelyet, domain nevet minden hülye tud vanni 5-10 ezerért, de normális formában, saján önálló tartalommal feltölteni már nem mindenkinek sikerül.
Egyébként fikázhatod bátran, mert én sem használthifikupec, sem informatikus nem vagyok, mégis össze tudtam hozni valamit, amit látogatnak mások. Pedig ugye nekem semmilyen anyagi érdekem nem fűződik hozzá.

Engem nem, de ha téged zavar popup, vagy a banner, akkor nyugodtan fizesd ki a reklámmentességet, megspórolod pár métapolón az árát.

Érdekes vagy revox, aki azt hirdeted magadról, hogy csóró vagy (és ez kivételesen hihető is) másokat pedig mégis anyagi külsőségek alapján próbálsz megítélni.
gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”